Διατροφή & Ανάπτυξη Λάμπραντορ

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
εμείς περιμένουμε τις πρώτες δύσκολες μέρες μας ... μαζί με την αδερφούλα μας Bonny από πάνω ...
έχουμε αρχίσει σιγά σιγά και μας μυρίζουν κάποια αρσενικά στη βόλτα αλλά όχι όλα ακόμα

και είμαστε σε επιφυλακή και αναμένουμε ... :(

Λογικά μετά τα μέσα/τελη Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμες !!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Η δικιά σου θα είναι guest star:), αλλά εδώ που τα λέμε θα χρειαστούμε και 2-3 από την ομάδα 2 για να τα επαναφέρουν στην τάξη:rolleyes::D:D
ποια? αυτα που ειναι δυναμικα και θελουν εμπειρους ιδιοκτητες για να τα κανουν καλα? να μου λειπει! προτιμω την ανεμελια της 8:p

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
Καλησπέρα!!

......να ξαναφέρω αυτό το χαμένο τόπικ στο προσκήνιο ?

Μεγαλώσαμε, γίναμε γυναίκες κι εμείς ... είμαστε πλέον 11 μηνών και 12 ημερών, τελειώνουμε από τον πρώτο μας οίστρο, είμαστε 56cm και 29 κιλά ...

και συνεχίζουν όλοι να μας λένε "μωρέ μήπως το ταΐζετε πολύ το σκυλάκι σας" ???

ΟΧΙ ΔΕΝ την ταϊζουμε πολύ ... πφφφφ.... έχω βαρεθεί να το λέω αυτό ! Ίσα ίσα που έχουμε αρχίσει και το ταΐζουμε λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε όπως αναγράφετε στη δοσολογία. Αλλά η αλήθεια είναι πως με αυτόν τον τρόπο "μαζέψαμε" κάπως. Αλλά είναι σωστό να μειώνει την δοσολογία... Σίγουρα έχει να κάνει με τον κάθε σκύλο και τις ανάγκες του ... αλλά όλοι εμείς που έχουμε Lab ξέρουμε ότι ποτέ μα ποτέ δε θα νιώσουμε ότι έχουν χορτάσει!!!!

Τώρα και λόγω οίστρου έχουμε περίπου 1 μήνα να αθληθούμε και να τρέξουμε όσο θέλουμε ελεύθερες στο πάρκο... περιοριζόμαστε σε 2-3 βόλτες με λουράκι του 45λεπτου και για παιχνίδι ανεβαίνουμε στην ταράτσα και τρέχουμε γύρω γύρω με τα παιχνίδια μςς όσο μας το επιτρέπει και αυτός ο #$% καιρός.

Είμαστε όμως πολύ λαίμαργες - είναι και μεγάλο μειονέκτημα της φυλής μας - αλλά έχει να κάνει αυτό με το βάρος ? ΠΧ επειδή τα καταπίνει αμάσητα ? Υπαρχούν κάτι μπολ που με κάποιο τρόπο τα κάνουν να τρώνε αργά ? Αλλά πως είναι αυτά? Βρήκα πχ αυτό ... αλλά κάνει δουλειά?

ΜΠΩΛ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

'Εχω δοκιμάσει να της βάζω λίγο φαγητό και μετά από λίγο άλλο λίγο και πάλι και πάλι αλλά όλα τα κάνουμε μία χαψιά... γκλουπ και κατω ...

Επίσης άλλο ένα "κακό" ..... ότι και να της δώσεις το τρώει.... ποτέ δεν το μυρίζει και όλα τα βάζει με τη μία μέσα στο στόμα της, ελάχιστες οι φορές να μην της αρέσει κάτι και να το φτύσει.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οσοι βλεπουν και τη δικια μου νομιζουν οτι ειναι υπερβαρη. Αλλα η φυλή αυτή είναι βαρελοειδούς σωματοδομης και γεροδεμενη. Πλεον ειναι 33κιλα - 13μηνων. Ισως παρει ακομα κανα-δυο μεχρι τους 18μηνες. Θα δουμε.

Πάντως η δικια μου απο κει που παθαινε αμοκ οταν εβλεπε φαϊ, πλεον, εδω και ενα μηνα, της βαζω φαγητο και δεν πεφτει με τα μουτρα. Τρωει λιγο, κοιταει απο δω, κοιταει απο εκει, φευγει ξαναρχεται κλπ... Συγκλονιστικο να το βλεπεις. Παντως, ακομα κι ετσι δεν αφηνει ουτε κροκετα να μεινει στο πιατο.

Για μπολ ελεγχου υπάρχουν πολλα, αλλα γιατι απλώς δεν τηε βαζεις ενα εμποδιο στο πιατο; Eγω της εχω βαλει ενα βαρυ τασακι μεσα. Μαλιστα το εχω βαλει και αναποδα και παγιδευει αρκετη τροφη απο κατω. Ετσι, αφου εχει φαει το γυρω-γυρω υστερα πασχιζει να βγαλει και αυτο που εχει μεινει μεσα στο τασακι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.762
4.035
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα μπολ δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά (ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει) αλλά ο δικός μου τις ξηρές με μεγαλύτερες κροκέττες τις μασούσε (Royal Canin Labrador). Δεν νομίζω πως παχαίνουν επειδή καταπίνουν αμάσητα πάντως (υπάρχει άλλος κίνδυνος - συστροφή στομάχου), παχαίνουν επειδή είναι λαίμαργα! :p Το καλό όμως είναι που είναι δραστήρια σκυλιά και μπορείς να ελέγχεις (σχετικά εύκολα θα έλεγα) το βάρος τους!

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
Μιας και το ξαναζυζηταμε να σας ρωτησω......
Εμενα το λαμπ ειναι 3 ετων και 35 κιλα αρσενικο......τον πρωτο χρονο ταιζα hills,μετα περασαμε σε blue και αργοτερα σε nutram.....
Απο ολες το ιδιο παραπονο....το σκυλι μαδουσε παρα πολυ παρα το συχνο βουρτσισμα.....
Τωρα πλεον τρωμε pro-plan σολωμο και μπορω να πω οτι εχω δει τεραστια διαφορα στιν τριχοπτωση και με ελαχιστο βουρτσισμα.....
Πια ειναι η γνωμη σας για την συγκεκριμενη τροφη....
Την βρισκω μονο με παραγγελεια καθως ολοι μου λενε οτι δεν πολυ φευγει αυτος ο κωδικος....
Σας ευχαριστω......

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
που χαθηκατε οι Λαμπραντοραδες??? κανα Λαμπ-μιτινγκ θα διοργανωσουμε???

View attachment 32253View attachment 32254View attachment 32255
ε μη βαζουμε μονο εμεις, βαλτε κι εσεις καμια φωτο δικη σας!!

Εμεις μετα την ψευδοκυηση εχουμε επανελθει στα φυσιολογικα μας. Τη ορεξη για το φαι δε την εχασε ποτε, βολτες δεν ηθελε να βγαινει! ειχε τα ψυχολογικα του το κοριτσι :( Απο βαρος συνεχιζουμε στα ιδια κι ο γιατρος μας το καταχαιρεται :D

Εγω την proplan δε την εχω δωσει ποτε.. τωρα για το μαδημα, πρεπει απλα να συμβιβαστεις, ολα μαδανε αρκετα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μιας και το ξαναζυζηταμε να σας ρωτησω......
Εμενα το λαμπ ειναι 3 ετων και 35 κιλα αρσενικο......τον πρωτο χρονο ταιζα hills,μετα περασαμε σε blue και αργοτερα σε nutram.....
Απο ολες το ιδιο παραπονο....το σκυλι μαδουσε παρα πολυ παρα το συχνο βουρτσισμα.....
Τωρα πλεον τρωμε pro-plan σολωμο και μπορω να πω οτι εχω δει τεραστια διαφορα στιν τριχοπτωση και με ελαχιστο βουρτσισμα.....
Πια ειναι η γνωμη σας για την συγκεκριμενη τροφη....
Την βρισκω μονο με παραγγελεια καθως ολοι μου λενε οτι δεν πολυ φευγει αυτος ο κωδικος....
Σας ευχαριστω......
angelo, οπως λεει και η aouimbae, ολα τα lab μαδανε αρκετα. Eγω -αν εξαιρεσεις 1-2 βδομαδες στον εκτροφεα που ετρωγε roayl- με Pro Plan Puppy Large Robust μεγαλωσε. Και ακομα αυτη τρωει. Το κοτοπουλο όμως.

Εμεις την lovey την εχουμε απο τον περασμενο Απριλιο. Εκει γυρω στον Μαϊο αρχισε να μαδαει πολυ. Παρα πολυ. Και αυτο συνεχιστηκε μεχρι και τον Οκτωμβρη. Απο Νοεμβρη μεχρι και τωρα μαδαει εμφανως λιγοτερο. Ο λογος; Ξεκινησε να κανει κρυο. :)
Θελω να πω οτι αν εχεις το χειμωνα τα καλοριφερ στο φουλ, ανοικτα φωτα το βραδυ κλπ αυτοι οι παραγοντες επηρεάζουν κατα πολυ το τριχωμα που νομιζει οτι ηρθε η ..Ανοιξη και πρεπει να πεσει. Εγω απο τοτε που σταματησα -για τσεκ- να ανοιγω τη θερμανση, η lovey σταματησε να μαδαει αρκετα.

Επομένως, απο μονη της η τροφη δεν αποτελει κυρια ενδειξη. Υπάρχουν και αλλοι πολλοι παραγοντες που συντελουν.

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
lamb-angelo

Σα ράτσα δυστυχώς μαδάμε πολύ... πρέπει κι εμείς να έχουμε κάποιο "μειον" χα χα

Πάντως και σε μας έπαιξε ρόλο η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι όπως έγραψε και πιο πάνω "η lovey" και να σας πω την αλήθεια δεν το είχα συνειδητοποιήσει ... τώρα τα συνδύασα και όντως είδαμε διαφορά !! Χαμηλώσαμε το καλοριφέρ και μονίμως έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό. Και μπορώ να πω με σιγουριά πως το μάδημα έχει μειωθεί αρκετά !!!

δεν μπορώ να σου πω τίποτα για την τροφή που δίνεις γιατί εμείς από την αρχή της δίνουμε Royal σε συνδυασμό με μαγειρευτό όπως έχω ξαναπεί ... αλλά αφού τη βρίσκεις δύσκολα και κατόπιν παραγγελίας μήπως να δοκίμαζες την απλή Pro Plan και να το συνδύαζες με κάποιο λάδι σολωμού ?

Επίσης να σε ρωτήσω ... εξετάσεις έχετε κάνει? Μήπως λείπει καμιά βιταμίνη ή κάτι άλλο?

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
lamb-angelo

Σα ράτσα δυστυχώς μαδάμε πολύ... πρέπει κι εμείς να έχουμε κάποιο "μειον" χα χα

Πάντως και σε μας έπαιξε ρόλο η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι όπως έγραψε και πιο πάνω "η lovey" και να σας πω την αλήθεια δεν το είχα συνειδητοποιήσει ... τώρα τα συνδύασα και όντως είδαμε διαφορά !! Χαμηλώσαμε το καλοριφέρ και μονίμως έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό. Και μπορώ να πω με σιγουριά πως το μάδημα έχει μειωθεί αρκετά !!!

δεν μπορώ να σου πω τίποτα για την τροφή που δίνεις γιατί εμείς από την αρχή της δίνουμε Royal σε συνδυασμό με μαγειρευτό όπως έχω ξαναπεί ... αλλά αφού τη βρίσκεις δύσκολα και κατόπιν παραγγελίας μήπως να δοκίμαζες την απλή Pro Plan και να το συνδύαζες με κάποιο λάδι σολωμού ?

Επίσης να σε ρωτήσω ... εξετάσεις έχετε κάνει? Μήπως λείπει καμιά βιταμίνη ή κάτι άλλο?
Ναι εχουμε κανει και μαλιστα ο γιατρος μου μας ειπε οτι μαδαει σχετικα λιγο για λαμπ.......
Γενικα στο σπιτι δεν αναβουμε και πολυ το καλοριφερ γιατι ο angelaras γουσταρει να βγαινει και στο μπαλκονι να χαζευει....χαχαχαχα
Τωρα αυτο που λετε για την ανοιξη και τον χειμωνα ενοειται....το καλοκαιρι ειδικα μαζευουμαι τουφες.....
Αυτο που εχω παρατηρησει ομως ειναι οτι με αυτη την τροφη εχει δυμανωσει πολυ η τριχα του.....
Δεν την βρισκω δυσκολα....την περνω απο γνωστο(μου την παραγγελνει) απλα γενικα σε pet που μπαινω δεν την βλεπω στα ραφια.....

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
παντως εδώ βλεπω κουβέντα μπεζολαμπραντοράδων
έχω την εντύπωση οτι οι μαυρολαμπραντοράδες δεν αντιμετωπίζζουν το ίδιο προβλημα, αλλα καλύτερα να το πουν οι ίδιοι

και γενικά εχω διαβάσει οτι τα μαύρα μαδάνε λιγοτερο, τα σοκολά μεσαία κατάσταση και τα μπεζ......ε νταξ, τα μπεζ τα ξερετε καλύτεερα απο μένα

όταν έρθει ο καιρός μου θα σας πω και τις προσωπικές μου παρατηρησεις

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
έχω την εντύπωση οτι οι μαυρολαμπραντοράδες δεν αντιμετωπίζζουν το ίδιο προβλημα, αλλα καλύτερα να το πουν οι ίδιοι

και γενικά εχω διαβάσει οτι τα μαύρα μαδάνε λιγοτερο, τα σοκολά μεσαία κατάσταση και τα μπεζ......ε νταξ, τα μπεζ τα ξερετε καλύτεερα απο μένα

Σε αυτο εχεις δικιο....εχω φιλο που ολη του τη ζωη ειχε πανω απο 10 λαμπ......και μου ελεγε ακριβως αυτο....τα μαυρα σχεδον καθολου ενω τα σοκολα ετσι και ετσι.....
Απλα τα σοκολα εδω στην ελλαδα λογω κληματος το χρωμα τους γινεται χαλια(μην με ρωτησεις γιατι...ετσι μου ειχε πει)
Τα μπεζ κλασικα πολυ μαδιμα.....
Οπως ειπαν και παραπανω τα παιδια.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑ....χαχαχαχα

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

εμένα μια χαρά θα είναι το σκυλί μουυ, ακου κει χάλια!!!!

και στην τελική εμεις τη βάζουμε αλλιώς τη γούνα μας το καλοκαίρι και να σκάσετε απ τη ζήλια σας:p:D

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

εμένα μια χαρά θα είναι το σκυλί μουυ, ακου κει χάλια!!!!

και στην τελική εμεις τη βάζουμε αλλιώς τη γούνα μας το καλοκαίρι και να σκάσετε απ τη ζήλια σας:p:D

Εγω μαζι σου......λαμπ να ναι και οτι να ναι.......
Το εχουμε πει.....υπαρχουν τα σκυλια αλλα υπαρχουν και τα ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ........

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919

όταν έρθει ο καιρός μου θα σας πω και τις προσωπικές μου παρατηρησεις
Tην εποχή του μαδήματος τα μαύρα μαδάνε σαν τρελά. Τον υπόλοιπο χρόνο λίγα πράγματα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Προσωπικά το χω ξεπεράσει αυτο με την τριχα. Ασε που πλεον εχω και 100% ολομαλλο χαλί και μαλιστα χωρις να το εχω πληρωσει μια περιουσια χο χο...

ζουπ - ζουπ, περιμενεις καφέ Lab??

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μιας και σας βρίσκω μαζεμένους εδώ, μπορείτε να μου πείτε πόσο καιρό μπορεί ένα Lab να μείνει νηστικό επιμένοντας να μην τρώει την ξηρά τροφή του;
(είναι σίγουρο ότι μας δοκιμάζει και τεστάρει τις αντοχές μας):cool::)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Μιας και σας βρίσκω μαζεμένους εδώ, μπορείτε να μου πείτε πόσο καιρό μπορεί ένα Lab να μείνει νηστικό επιμένοντας να μην τρώει την ξηρά τροφή του;
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. :p

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ωπ! Εχεις κι εσυ τα ιδια προβλήματα?? Ποσο μηνων ειναι η δικη σου ειπαμε?

Πάντως ενταξει... Οχι και να μην τρωει καθολου. Ναζια μας κανει αλλα στο τελος γλειφει κι το πιατο. Για να στο θεσω διαφορετικα, εκει που ετρωγε το φαϊ της σε 30' τωρα κανει 3-4 λεπτα.

Δε νομιζω παντως ν' αντεξει και πολυ. Lab ειναι. Αστο μπροστα της για 10' και αν δε το φαει παρτο και ξαναβαλτο στο επομενο προκαθορισμενο γευμα. Και πες της με νοημα "Συγχαρητηρια γλυκια μου, μολις εχασες ενα γευμα!" :)