Διατάραξη Οικοσυστήματος

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
ολοι μαζι μπορουμε να ενημερώσουμε τους οτι το να απελευθερώνεις αγρια ζωα σε ενα οικοσυστημα χωρις να εχει προηγηθει εις βαθως μελέτη της καταστασης ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.προκειται για βασικες γνωσεις οικολογιας.κανεις μεγαλύτερη ζημια. δεν εχει σημασια το αν εχεις καλες προθεσεις. σημασια εχει το αποτελεσμα.

η θεματοθετρια αναφερεται σε ζωα που εχουν εκτραφει προς βρωση: καβουρακια , σαλιγκάρια κλπ. ή εξωτικά κατοικιδια που βρισκεις στα πετ σοπ: νεροχελώνες, σκιουρακια, χαμστερακια,φιδακια, ιγκουανα, σαυρες κλπ.
αν όλα αυτα να αφήσεις οπουδηποτε στο ελληνικό περιβαλλον εισαι εγκληματιας.
εσυ παρόλ'αυτα πώς απεκτησες την συγκεκριμενη απορια; τι ειχες στο μυαλό σου και το εθεσες ετσι;
αν θες να βοηθήσεις μπορεις να απευθυνθεις σε ποικίλες οργανώσεις: ''Δραση για την Αγρια Ζωή'' , ΕΚΠΑΖ, wwf hellas ειναι καποιες μονο από αυτες.
Το περιμενα οτι θα το ελεγε καποιος αυτο, οτι δηλαδη θα ξεχωριζε τους εκτροφεις σκυλων απο τους αλλους. Να σου πω λοιπον οτι και οι μεν και οι δεν εμποριο κανουν. Γιατι τα χαμστερακια να ειναι γενετικα μεταλλαγμενα και τα σκυλακια των εκτροφεων οχι ? επειδη δεν εχουν pedigree ?
Νομιζω οτι ο διαχωρισμος ειναι λαθος γιατι ο καθε εκτροφεας κανει τη δουλεια του. Συμφωνω στο οτι το να τα αμολας οπου να ναι ειναι λαθος, οχι ομως αν τα αφηνεις στο σωστο μερος. Και για αυτο πρεπει να ενημερωθεις.
Δηλαδη για να καταλαβω μεταξυ σοβαρου και αστειου μας πασαρουν γενετικα μεταλλαγμενα σαλιγκαρια ? Νομιζω παραειναι θεωριες και φιλοσοφιες και παμε πολυ παραπερα. Οτι τα φρουτα και τα λαχανικα που τρωμε απο τους αγροτες ειναι μεταλλαγμενα, τα κρεατα απο εκτροφεις αγελαδων που ειναι προς βρωση ειναι απο αγελαδες με DNA βουβαλιων κλπ, παμε πολυ μακρια.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Το περιμενα οτι θα το ελεγε καποιος αυτο, οτι δηλαδη θα ξεχωριζε τους εκτροφεις σκυλων απο τους αλλους. Να σου πω λοιπον οτι και οι μεν και οι δεν εμποριο κανουν. Γιατι τα χαμστερακια να ειναι γενετικα μεταλλαγμενα και τα σκυλακια των εκτροφεων οχι ? επειδη δεν εχουν pedigree ?
Νομιζω οτι ο διαχωρισμος ειναι λαθος γιατι ο καθε εκτροφεας κανει τη δουλεια του.
χιλιες πεντακόσιες φορες το εχουμε πει και με απλά λογια. Δεν θες να καταλάβεις οτι υπαρχει μια τεραστια διαφορά: καποιοι ειναι νομιμοι και καποιοι παρανομοι.
μονο οσοι εχουν ερασιτεχνική ή επαγγελματική αδεια εκτροφής σκυλων από τον ΚΟΕ εχουν δικαιωμα να ζευγαρώσουν σκυλια και να εκθρεψουν κουταβια. αυτοι εκδιδουν και τα pedigree.

όλοι οι άλλοι ειναι παρανομοι. Απο τους νομους του κρατους απαγορευεται να αναπαραγεις και πουλήσεις κουταβια . ακομα και για υιοθεσια δωρεαν να τα δωσεις πρεπει να υπογραψεις συγκεκριμενα εγγραφα και να τηρείς καποιες σημαντικότατες προυποθεσεις(για παραδειγμα τσιπ, και καταλληλη ηλικία σκυλου η οποια δεν ειναι οι 1,5 μηνες ζωής.)
Και ας μην αρχισω με το φορολογικό κομματι του θεματος .
δεν με νοιαζει τι θεωριες εχετε και τι θελει να πιστευει ο καθενας. ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ -ΕΚΠΛΗΞΗ!!-ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
Δηλαδη για να καταλαβω μεταξυ σοβαρου και αστειου μας πασαρουν γενετικα μεταλλαγμενα σαλιγκαρια ? Νομιζω παραειναι θεωριες και φιλοσοφιες και παμε πολυ παραπερα. Οτι τα φρουτα και τα λαχανικα που τρωμε απο τους αγροτες ειναι μεταλλαγμενα, τα κρεατα απο εκτροφεις αγελαδων που ειναι προς βρωση ειναι απο αγελαδες με DNA βουβαλιων κλπ, παμε πολυ μακρια.
περιπλέκειw πολύ τα πραγματα φιλε μου. τα σαλιγκαρια που εχουν εκτραφει από τον ανθρωπο για βρωση εχουν συγκεντρωσει κληρονομικά προβληματακια τα οποια θα μεταδωσουν στον ελευθερο πληθυσμό και θα τον εκφυλίσουν- θα τον κανουν λιγοτερο καταλληλο να επιβιώσει. κατανοητα ως εδω;

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καταρχας εκει που απελευθερωνουν τα ειδη πιθανοτατα εχουν εξαφανιστει ενω θα επρεπε να υπαρχουν ή ο πληθυσμος που εχει απομεινει ειναι πολυ μικρος ωστε να μπορουν τα ιδια ειδη ακομα και διαφορετικης φυλης να ενταχθουν ομαλα σε αυτον τον πληθυσμο.
Που ξέρεις που απελευθερώνει ο vegan τα καβούρια και τα σαλιγκάρια που αγοράζει απο το super market;;
Το Bold ειναι τελείως άκυρο...

Δευτερον η λεπτη ισορροπια οπως προανεφερα ειναι ηδη αρκετα διαταραγμενη ωστε να επηρρεαστει απο την απελευθερωση καποιων ζωων.
Κατι που ειναι διαταραγμένο η λογική λεει να το αφήσεις να ισορροπήσει οχι να το διαταράξεις περισσότερο...

Τριτον θες να μας πεις οτι τα σκυλια που περνουμε απο εκτροφεις εχουν εκφυλιστει και εχουν πολλες κοινες μεταλλαξεις και αλλα κληρονομικα προβληματα ?
Μα φυσικά και οι καθαρόαιμες φυλές οχι μονο σκύλων αλλα και άλλων ζώων όπως γάτες, αγελάδες, πρόβατα κλπ που ειναι αποτέλεσμα τεχνίτης επιλεκτικής εκτροφής με σκοπό να συγκεντρώνουν επιθυμητά και χρήσιμα χαρακτηρίστηκα για τον άνθρωπο ειναι αποτέλεσμα "εκφυλισμού". Γι' αυτό άλλωστε η κάθε φυλή ζώου εχει συγκεκριμένη εμφάνιση και τα άτομα της τείνουν να παρουσιάζουν τις ίδιες ασθένειες και αλλα πολλά, κατι που στην φύση απουσιάζει αφου η σταθερότητα της ύπαρξης ενός είδους στηρίζεται στην ποικιλομορφία των ατόμων του.

Τεταρτον και σημαντικοτερον: Καλα κανεις και ενημερωνεις αλλα δε μας εξηγησες τι εκανες εσυ ή τι μπορουμε να κανουμε ολοι μαζι για αυτο, απλα τους κατακρινεις.
Ευχαριστω να 'σαι καλα! (y)
Ειναι προφανές τι προτείνω... Να μην αγοράζουμε καβούρια και σαλιγκάρια με σκοπό να τα απελευθερώσουμε στην θάλασσα/λίμνη και σε χωράφια αντίστοιχα.
Γενικοτερα προτείνω να ενημερωνόμαστε απο ανθρωπους που ειναι καταρτισμένοι στον χώρο της οικολογίας αλλα και να μην φυτρώνουμε εκει που δεν μας σπέρνουν!Εμείς οι απλοί άνθρωποι πρεπει να πάψουμε να το παίζουμε Θεοί και να μάθουμε ότι δεν εχουν σημασία οι προθέσεις μας αλλα τα αποτελέσματα των πράξεων μας. Και, ναι, δεν τα ξέρουμε όλα. Υπάρχουν άνθρωποι (βιολόγοι) που εχουν κανει την δουλειά τους έργο ζωής και ειναι οι μόνοι που εχουν καταφέρει να γνωρίσουν έστω και ελάχιστα τον πλανήτη μας(γιατι εμείς δεν έχουμε ιδέα) και καλο ειναι ότι οικολογικές ενεργείες κανουμε να τις κανουμε υπό την καθοδήγηση αυτών, οι οποίες βέβαια γίνονται μετα απο χρόνια μελέτης και οχι απο μια βόλτα στη αγορά απο τους δήθεν οικολόγους-ζωόφιλους.

Συγγνώμη για τυχόν λάθη αλλα γράφω απο κινητο.

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
χιλιες πεντακόσιες φορες το εχουμε πει και με απλά λογια. Δεν θες να καταλάβεις οτι υπαρχει μια τεραστια διαφορά: καποιοι ειναι νομιμοι και καποιοι παρανομοι.
μονο οσοι εχουν ερασιτεχνική ή επαγγελματική αδεια εκτροφής σκυλων από τον ΚΟΕ εχουν δικαιωμα να ζευγαρώσουν σκυλια και να εκθρεψουν κουταβια. αυτοι εκδιδουν και τα pedigree.

όλοι οι άλλοι ειναι παρανομοι. Απο τους νομους του κρατους απαγορευεται να αναπαραγεις και πουλήσεις κουταβια . ακομα και για υιοθεσια δωρεαν να τα δωσεις πρεπει να υπογραψεις συγκεκριμενα εγγραφα και να τηρείς καποιες σημαντικότατες προυποθεσεις(για παραδειγμα τσιπ, και καταλληλη ηλικία σκυλου η οποια δεν ειναι οι 1,5 μηνες ζωής.)
Και ας μην αρχισω με το φορολογικό κομματι του θεματος .
δεν με νοιαζει τι θεωριες εχετε και τι θελει να πιστευει ο καθενας. ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ -ΕΚΠΛΗΞΗ!!-ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

περιπλέκειw πολύ τα πραγματα φιλε μου. τα σαλιγκαρια που εχουν εκτραφει από τον ανθρωπο για βρωση εχουν συγκεντρωσει κληρονομικά προβληματακια τα οποια θα μεταδωσουν στον ελευθερο πληθυσμό και θα τον εκφυλίσουν- θα τον κανουν λιγοτερο καταλληλο να επιβιώσει. κατανοητα ως εδω;
Ποτε δεν ανεφερα εγω για παρανομους εκτροφεις και μαλλον κατι καταλαβες λαθος απο αυτα που ειπα.
Πες μου ΕΝΑ κληρονομικο προβλημα που εχουν τα σαλιγκαρια διοτι ειδαλλως λες μονο θεωριες.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Νομιζω οτι ο διαχωρισμος ειναι λαθος γιατι ο καθε εκτροφεας κανει τη δουλεια του.
και φανταζομαι δεν εχεις σκεφτει ποτε το ηθικό κομματι του πεντιγκρυ ετσι;
σε όλους αυτους που δεν εκδιδουν πεντιγκρυ οφειλεται η ανεξελεγκτη αυξηση του αριθμου σκυλων στην ελλαδα και όχι μονο. οταν ζεις σε μια χωρα με τετοιο υπερπληθυσμό αδεσποτων εισαι ανηθικος αν πας να παραγεις κιαλλα σκυλια. Υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι σκυλοι απότι υπαρχουν καταλληλα σπιτια για να υιοθετησουν σκυλους. Δημιουργουνται κουταβια τα οποια μεν μενουν αδηλωτα μεν , προωθουνται για κατοικιδια σε αλλες οικογενειες δε; ετσι καταδικαδονται ολλα τα εκατομμυρια αδεσποτων να παραμεινουν αζητητα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Ποτε δεν ανεφερα εγω για παρανομους εκτροφεις και μαλλον κατι καταλαβες λαθος απο αυτα που ειπα.
εσυ δεν καταλαβες ποιος ειναι παρανομος και ποιος οχι. αυτοι που δεν εκδιδουν πεντιγκρυ ειναι παρανομοι.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Πες μου ΕΝΑ κληρονομικο προβλημα που εχουν τα σαλιγκαρια διοτι ειδαλλως λες μονο θεωριες.
ξεκινα την μελετη σου από τη βιολογια λυκειου, ταξεις : β και γ - γενικής παιδείας.
στη συνεχια ξεκινησε να αγοραζεις αρθρα σαν και αυτο :http://www.nature.com/hdy/journal/v72/n1/abs/hdy19943a.html

πολύ συντομα θα καταλαβεις για ποιο πραγμα μιλάω

• Like
Reactions: Aslan

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
aslan
Δε ξερω ποιος ειναι ο vegan, δε με νοιαζει και δε θελω να το προσωποποιω. Γενικα αναφερομαι πανω στο θεμα.
Δευτερον: κατι που ειναι ηδη διαταραγμενο και διαταρρασεται συνεχως δε προκειται να ισορροπησει απο μονο του αν δε το βοηθησεις με καποιο τροπο.
Τριτον: Το συμπερασμα που εχεις βγαλει για τον εκφυλισμο ειναι εντελως λαθος κατα την αποψη μου. Ποικιλομορφια υπαρχει και στους ανθρωπους και στα ζωα και οπως και ο ανθρωπος ετσι και τα ζωα αναπτυσουν συγκεκριμενες ασθενειες αναλογα με τη δομη του DNA. Εχεις δει ποτε σκυλο με συνδρομο Down ? Συμβαινει μονο στους ανθρωπους και ειναι απο τα νοσηματα που τους χαρακτηριζει, χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι εχουν εκφυλιστει. Καποιες αλλες ασθενειες που αν θες μπορω να στις αναφερω ειναι συχνοτερες ή αποκλειστικες στη μαυρη φυλη και καποιες αλλες στην κιτρινη φυλη. Ειναι ολοι αυτοι γενετικα μεταλαγμενοι και εχουν εκφυλιστει ? Εντελως λαθος η θεωρια σου πανω σε αυτο.
Για το τελευταιο δεν εχω να πω τιποτα με καλυψες.. :)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Δευτερον: κατι που ειναι ηδη διαταραγμενο και διαταρρασεται συνεχως δε προκειται να ισορροπησει απο μονο του αν δε το βοηθησεις με καποιο τροπο.
ψέμματα.

• Like
Reactions: Aslan

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
ξεκινα την μελετη σου από τη βιολογια λυκειου, ταξεις : β και γ - γενικής παιδείας.
στη συνεχια ξεκινησε να αγοραζεις αρθρα σαν και αυτο :http://www.nature.com/hdy/journal/v72/n1/abs/hdy19943a.html

πολύ συντομα θα καταλαβεις για ποιο πραγμα μιλάω
Μα τι μου λες?
Αυτο το αρθρο που μου εδειξες λεει οτι ολοι οι πληθυσμοι εχουν το ιδιο γενετικο υποστρωμα πλην του βορειοδυτικου που επηρρεαζεται απο πληθυσμους των νησιων. Και μιλαει για μορφολογικα χαρακτηριστικα και πολυμορφισμο που υπαρχει σε ολα τα ειδη. Σα να μου λες οτι εγω και εσυ εχουμε ιδια χαρακτηριστικα και ιδιο DNA ?Ξερεις τι διαβαζεις ?
Οσο για την μελετη που λες, πες τα σε κανεναν αλλον γιατι προσωπικα τα εχω διαβασει πολυ καλυτερα απο οσο νομιζεις οτι τα ξερεις.

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Μα τι μου λες?
Αυτο το αρθρο που μου εδειξες λεει οτι ολοι οι πληθυσμοι εχουν το ιδιο γενετικο υποστρωμα πλην του βορειοδυτικου που επηρρεαζεται απο πληθυσμους των νησιων. Και μιλαει για μορφολογικα χαρακτηριστικα και πολυμορφισμο που υπαρχει σε ολα τα ειδη. Σα να μου λες οτι εγω και εσυ εχουμε ιδια χαρακτηριστικα και ιδιο DNA ?Ξερεις τι διαβαζεις ?
Οσο για την μελετη που λες, πες τα σε κανεναν αλλον γιατι προσωπικα τα εχω διαβασει πολυ καλυτερα απο οσο νομιζεις οτι τα ξερεις.
αγαπητε μου δεν εχω σκοπό να κανω διατριβή πανω στα σαλιγκαρια για να λογομαχησω με εναν αγνωστο στο ιντερνετ. σου εστειλα ενδεικτηκή ερευνα. μπορεις να συνεχισεις να ψαχνεις

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
εσυ δεν καταλαβες ποιος ειναι παρανομος και ποιος οχι. αυτοι που δεν εκδιδουν πεντιγκρυ ειναι παρανομοι.
Εχουν τα σαλιγκαρια πεντιγκρυ ?(n):LOL:
Γιατι εγω δε μιλησα για εκτροφεις που εκδιδουν ή δεν εκδιδουν πεντιγκρυ αλλα για νομιμους εκτροφεις σκυλων, σαλιγκαριων και ζωων προς βρωση.
Ενα κιλο σαλιγκαρια παρακαλω ? ΤΙ? Δεν εχουν πεντιγκρυ ? παρτε τα πισω αμεσως :LOL:

• Like

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Ψεμματα θα λεει και αυτη..
α όχι σε πληροφορώ οτι τα σχολικά βιβλια , παρότι τα βρίζαμε ολημερίς και οληνυχτίς , ήταν πολύ ακριβή.
Εχουν τα σαλιγκαρια πεντιγκρυ ?(n):LOL:
Γιατι εγω δε μιλησα για εκτροφεις που εκδιδουν ή δεν εκδιδουν πεντιγκρυ αλλα για νομιμους εκτροφεις σκυλων, σαλιγκαριων και ζωων προς βρωση.
Ενα κιλο σαλιγκαρια παρακαλω ? ΤΙ? Δεν εχουν πεντιγκρυ ? παρτε τα πισω αμεσως :LOL:
εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας με τα σαλιγκαράκια και τα σκυλακια.
η απάντηση μου αφορουσε σκυλια όχι σαλιγκαρια.
φυσικά και κρατιεται και τα σαλιγκαρια πεντιγκρυ , όταν αυτό απαιτειται.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@sotirakis Εγω το νημα το ανοιξα για να απαντησω στον Vegan. Αν καταλαβες λαθος, διαβασε ξανα το αρχικο μηνυμα.

aslan
Το βοηθας με το να μην επεμβαινεις σε αυτο.

Εντελως ενημερωτηκα:
Μεταλλαξεις: Αλλαγες στην αλληλουχια του DNA ενος οργανισμου που προκυπτουν απο λαθη στις φασεις της αντιγραφης, μεταγραφης, μεταφρασης του DNA ή τον μη σωστο διαχωρισμο των χρωμοσωματων κλπ. Συμβαινουν στην φυση και οχι στο εργαστηριο.

Γενετικα τροποποιημενα ή διαγονιδιακα φυτα και ζωα: Ειναι τα φυτα και ζωα που εχουν υποστει γενετικη αλλαγη με την χρηση της Γενετικης Μηχανικης.[Οσοι δεν γνωριζουν τα λενε μεταλλαγμενα που ειναι λαθος.]

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει ποικιλομορφια σε ολα τα ζωα... ειπα οτι δεν υπαρχει στα ζωα εκτροφης.

Το συνδρομο Down δεν ειναι νοσημα, αλλα μια αριθμητικη χρωμοσωμικη ανωμαλια[μεταλλαξη], και φυσικα υπαρχουν σκυλια/ζωα που γεννιουνται με αυτο!

Εγω αναφερομαι σε εκτροφικα ζωα[οχι για τον ανθρωπο και τα αγρια ζωα που ζουν στην φυση τους]... τα υπολοιπα περι μαυρης και κιτρινης φυλης κλπ δεν ξερω πως προεκυψαν αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εχω αναφερει εως τωρα.

Καλοπροεραιτα το λεω αλλα απο τις απαντησεις σου φαινεται οτι δεν κατεχεις τις ελαχιστες γνωσεις για να εκφερεις αποψη για το 80%-90% του νηματος. Προς το παρον διαβασε και προβληματισου και εαν σε ενδιαφερει το θεμα και θες να αποκτησεις σωστη οικολογικη συνειδηση, μελετησε αυτα που σου ειπε η Ιωαννα και κυριως Βιολογια Γενικης Παιδειας Γ Λυκειου - κεφαλαια 2 και 3. Μετα θα μπορεις να επεκταθεις σε βαθυτερα νερα.

• Like

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
@sotirakis Εγω το νημα το ανοιξα για να απαντησω στον Vegan. Αν καταλαβες λαθος, διαβασε ξανα το αρχικο μηνυμα.

Το βοηθας με το να μην επεμβαινεις σε αυτο.

Εντελως ενημερωτηκα:
Μεταλλαξεις: Αλλαγες στην αλληλουχια του DNA ενος οργανισμου που προκυπτουν απο λαθη στις φασεις της αντιγραφης, μεταγραφης, μεταφρασης του DNA ή τον μη σωστο διαχωρισμο των χρωμοσωματων κλπ. Συμβαινουν στην φυση και οχι στο εργαστηριο.

Γενετικα τροποποιημενα ή διαγονιδιακα φυτα και ζωα: Ειναι τα φυτα και ζωα που εχουν υποστει γενετικη αλλαγη με την χρηση της Γενετικης Μηχανικης.[Οσοι δεν γνωριζουν τα λενε μεταλλαγμενα που ειναι λαθος.]

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει ποικιλομορφια σε ολα τα ζωα... ειπα οτι δεν υπαρχει στα ζωα εκτροφης.

Το συνδρομο Down δεν ειναι νοσημα, αλλα μια αριθμητικη χρωμοσωμικη ανωμαλια[μεταλλαξη], και φυσικα υπαρχουν σκυλια/ζωα που γεννιουνται με αυτο!

Εγω αναφερομαι σε εκτροφικα ζωα[οχι για τον ανθρωπο και τα αγρια ζωα που ζουν στην φυση τους]... τα υπολοιπα περι μαυρης και κιτρινης φυλης κλπ δεν ξερω πως προεκυψαν αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εχω αναφερει εως τωρα.

Καλοπροεραιτα το λεω αλλα απο τις απαντησεις σου φαινεται οτι δεν κατεχεις τις ελαχιστες γνωσεις για να εκφερεις αποψη για το 80%-90% του νηματος. Προς το παρον διαβασε και προβληματισου και εαν σε ενδιαφερει το θεμα και θες να αποκτησεις σωστη οικολογικη συνειδηση, μελετησε αυτα που σου ειπε η Ιωαννα και κυριως Βιολογια Γενικης Παιδειας Γ Λυκειου - κεφαλαια 2 και 3. Μετα θα μπορεις να επεκταθεις σε βαθυτερα νερα.
aslan αντι να απευθυνεσαι σε μενα να διαβασω Βιολογια μαλλον θα επρεπε εσυ να διαβασεις 2-3 σοβαρα επιστημονικα συγραμματα για να καταλαβεις τι ειναι αυτα που διαβαζεις απο το ιντερνετ.
Το DNA ειναι στα ελληνικα το γενετικο υλικο ολων των ζωντανων οργανισμων. Τα γενετικα τροποποιημενα ζωα και φυτα που αναφερεις δεν ειναι τιποτα αλλο απο αυτα που εχουν υποστει αλλαγες ή μεταλλαξεις στο DNA. Οποτε πανω και κατω λες ακριβως το ιδιο πραγμα και ας μη το εχεις καταλαβει.
Το συνδρομο Down ανηκει στα χρωμοσωμικα νοσηματα. Ποιος σου ειπε οτι δεν ειναι νοσημα? Και εννοειται οτι δεν υπαρχει στους σκυλους γιατι δεν εχουμε τα ιδια χρωμοσωματα και δεν εχει γεννηθει σκυλος με φαινοτυπικα χαρακτηριστικα συνδρομου Down.
Αναφερθηκες στο οτι οι εκτροφικοι σκυλοι καθε φυλης εχουν τις ιδιες ασθενειες και συγκεκριμενη εμφανιση και ισχυριζεσαι οτι ειναι αποτελεσμα εκφυλισμου. Η απαντηση μου με τη μαυρη και την κιτρινη φυλη αφορουσε αποκλειστικα αυτο.
Και τελος μη διαβαζετε οτι να ναι στον ιντερνετ απο τον οποιοδηποτε και ερχεστε εδω και λετε μπουρδες π.χ οτι το συνδρομο Down δεν ειναι νοσημα γιατι ειναι το χειροτερο που κανουν οι ημιμαθεις ανθρωποι.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@sotirakis Αυτα που ειπα στο τελευταιο σχολιο μου ηταν για να σου διευκρινισω καποια πραγματα που προφανως και εχεις καταλαβει λαθος.Οτι εχω αναφερει μεχρι τωρα δεν ειναι πραγματα απο το διαδικτυο αλλα βασικες λυκειακες γνωσεις. Τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο.
Το διαδικτυο φιλοξενει κοινες βλακειες αλλα και σοβαρα επιστημονικα συγραμματα, το θεμα ειναι τι διαλεγει το καθε ατομο να διαβασει. Πολυ ευχαριστως να διαβασω αυτα τα 2-3 που εχεις διαβασει εσυ αρκει να μου δωσεις καποιον συνδεσμο.
Το DNA στα ελληνικα ειναι το δεοξυριβονουκλεϊκο οξυ και αποτελει το γενετικο υλικο των περισσοτερων οργανισμων αλλα οχι ολων, οπως λες, αφου υπαρχουν οργανισμοι που διαθετουν RNA[=ριβονουκλεϊκο οξυ] για γενετικο υλικο.
Δεν εχω καταλαβει κατι λαθος... Σε προηγουμενα μηνυματα σου μιλουσες για "γενετικα μεταλλαγμενα ζωα" που ειναι μια λαθος εκφραση. Σου εξηγησα απλα οτι αυτα τα ζωα δεν ονομαζονται μεταλλαγμενα, αλλα γενετικα τροποποιημενα ή διαγονιδιακα[=η τροποποιηση συμβαινει στα εργαστηρια με χρηση των συγκεκριμενων τεχνικων της Γενετικης Μηχανικης].
Οι μεταλλαξεις απο την αλλη συμβαινουν σε ολους τους οργανισμους ανα πασα ωρα και στιγμη στην φυση χωρις την παρεμβαση του ανθρωπου. Σε αυτες αλλωστε στηριζεται και ο μηχανισμος της εξελιξης στην ΓΗ.
Το συνδρομο Down ειναι οπως προειπα μια χρωμοσωμικη ανωμαλια[οχι χρωμοσωμικο νοσημα]:confused:σε καμια περιπτωση δεν ειναι νοσημα αφου τα ατομα που το εχουν δεν υποφερουν απο αυτο. Θες δε θες ειναι πραγματικοτητα οτι ολα τα ζωα μπορουν να γεννηθουν με συνδρομο Down αφου σε ολα τα ζωα μπορει να γινουν οι τρισωμιες και οχι μονο.
Αυτο περι εκφυλισμου[αν και σε καμια περιπτωση δεν το διατυπωσα οπως το λες] των εκτροφικων ζωων δεν ειναι μια προσωπικη αποψη αλλα μια επιστημονικη πραγματικοτητα. Ο ανθρωπος εκτρεφει για συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα π.χ. προβατα που δινουν 20 κιλα γαλα/ημερα κατι που στην φυση ΔΕΝ θα γινοταν, δηλαδη θα υπηρχε ενα προβατο που δινει 3 κιλα γαλα την ημερα ενω αλλο που δινει 10 κιλα κ.ο.κ. δεν θα ηταν ολα το ιδιο.
Ειμαστε πλεον τελειως off topic οποτε το θεμα ληγει εδω, οτι καταλαβες καταλαβες.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
@sotirakis πραγματικά σε ποια σοβαρα επιστημονικα συγγράμματα αναφέρεσαι;
(τιτλο και συγγραφεις χρειαζομαι)