Διακοπές με σκύλο-γάτα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει και σκύλο και γάτα και να έχει επιχειρήσει να τα πάρει μαζί του διακοπές και τα δύο?

Φαντάζομαι ότι αν πει κανείς σε apartment ότι έχει 2 pets θα τον πάρουν με τις κλωτσιές...

Έχει εμπειρία κανείς με αντίστοιχη περίπτωση?

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
vrmode said:
Φαντάζομαι ότι αν πει κανείς σε apartment ότι έχει 2 pets θα τον πάρουν με τις κλωτσιές...
Δεν ξέρω αν εννοείς αν κανένας από εδώ μέσα έχει 2 pets μέσα σε διαμέρισμα, πάντως εγώ προσωπικά γνωρίζω άτομα που έχουν παραπάνω από ένα ζώο μέσα στο σπίτι τους αλλά δεν νομίζω να έχουν φάει κράξιμο. Φυσικά είναι ανάλογα με ποιούς έχεις την ατυχία ή την τύχη να ζεις σε μια πολυκατοικία.

Από εκέι και πέρα το θέμα σου είναι πολύ καλό. Θέλω να πω πως δεν έχω πάρει ποτέ κάποιο ζώο μαζί μου στις διακοπές, πάντως φέτος σκέφτομαι να πάρω το σκυλί μου μαζί μου. Είναι δύσκολο να το αφήσω 1 εβδομάδα μόνο του, έστω και με τη βοήθεια κάποιων γειτόνων.

Ας μας πει λοιπόν κάποιος την εμπειρία του πάνω σ'αυτό το θέμα και πως βλέπει ο κόσμος που σου νοικιάζει τα σπίτια ή τα ξενοδοχεία κτλ τα ζώα, κυρίως τα σκυλιά.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Oταν ειχα τον γατο μου,τα επαιρνα και τα δυο διακοπες μαζι μου,μονο οταν πηγαινα στο σπιτι των γονειων μου.Ο γατος ειχε μαθει το σπιτι και δεν χανοταν οταν εβγαινε βολτα.
Δεν θα τον επαιρνα ποτε διακοπες σε ενοικιαζομενο δωματιο γιατι θα επρεπε να τον εχω κλεισμενο μεσα συνεχεια,απο φοβο μηπως χαθει,οχι απο τον φοβο μηπως δεν τον δεχτουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Άρα η λύση "μαζί μας στις διακοπές" είναι επικίνδυνη.

Οι άλλες δύο λύσεις είναι:

1. Κάποιος που έρχεται στο σπίτι μία φορά την ημέρα (και προφανώς δεν θα καθήσει πολύ - ποιος μπορεί να τον ελέγξει άλλωστε...?)

2. Πανσιόν: Δεν είναι μεν μόνη της, αλλά είναι σε "κλουβο-δωμάτιο" και όχι στο σπίτι της...

Προβληματίζομαι... :?

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Savra said:
Δεν θα τον επαιρνα ποτε διακοπες σε ενοικιαζομενο δωματιο γιατι θα επρεπε να τον εχω κλεισμενο μεσα συνεχεια,απο φοβο μηπως χαθει,οχι απο τον φοβο μηπως δεν τον δεχτουν.

Είναι δηλαδή σίγουρο πως δέχονται ζώα;

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
spanielboy said:
Savra said:

Είναι δηλαδή σίγουρο πως δέχονται ζώα;
Εχω παει σε αρκετα ενοικιαζομενα και ξενοδοχεια με την Αυρα,ψαχνοντας αρκετα ειναι η αληθεια,αλλα αν κλεισεις νωρις,βρισκεις.
Και βεβαια για να την παρω μαζι μου εχω κανει πολλες υποχωρισεις,απο το να πληρωνω πολλα λεφτα για πολυτελειας ξενοδοχειο,που αν δεν ειχα την Αυρα δεν θα πηγαινα σε τοσο ακριβο μεχρι να μενω σε αθλια δωματια που θα ηταν η τελευταια επιλογη καποιου.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
vrmode said:
Άρα η λύση "μαζί μας στις διακοπές" είναι επικίνδυνη.

Οι άλλες δύο λύσεις είναι:

1. Κάποιος που έρχεται στο σπίτι μία φορά την ημέρα (και προφανώς δεν θα καθήσει πολύ - ποιος μπορεί να τον ελέγξει άλλωστε...?)

2. Πανσιόν: Δεν είναι μεν μόνη της, αλλά είναι σε "κλουβο-δωμάτιο" και όχι στο σπίτι της...

Προβληματίζομαι... :?
Ανάμεσα στα δύο θα πρότεινα το σπίτι. Αρκεί που δεν θα είσαι εκεί, δεν χρειάζεται να στρεσαριστεί και από την αλλαγή του χώρου... Άσε που και στην πανσιόν ποιός σου λέει ότι θα ασχολούνται για ώρα μαζί της?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
[quote="Xotikouli]Ανάμεσα στα δύο θα πρότεινα το σπίτι. Αρκεί που δεν θα είσαι εκεί, δεν χρειάζεται να στρεσαριστεί και από την αλλαγή του χώρου... Άσε που και στην πανσιόν ποιός σου λέει ότι θα ασχολούνται για ώρα μαζί της?[/quote]

Σωστά... Έβαλα αγγελία σε γατο-forum για τυχόν ενδιαφερόμενο που μπορεί να έρχεται επί πληρωμή ή με ανταλλαγή υπηρεσιών (να προσέχω τη δική του γάτα αν λείπει διακοπές διαφορετικό διάστημα από μένα).

Αν ξέρετε και εσείς κάποιον που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο για το διάστημα 6/8-24/8 (ή μέρος αυτού) με ενημερώνετε... (περιοχή Μεταμόρφωση Αττικής).

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Άλλη μια λύση είναι το camping, στα περισσότερα επιτρέπονται τα σκυλιά. Έχω πάει μερικές φορές σε camping και υπήρχανε αρκετή ιδιοκτήτες με σκυλάκια, κάνανε και μπάνιο στην θάλασσα δίπλα σε camping και μάλιστα δεν μουρμούρισε κανένας. :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
magi said:
Άλλη μια λύση είναι το camping, στα περισσότερα επιτρέπονται τα σκυλιά. Έχω πάει μερικές φορές σε camping και υπήρχανε αρκετή ιδιοκτήτες με σκυλάκια, κάνανε και μπάνιο στην θάλασσα δίπλα σε camping και μάλιστα δεν μουρμούρισε κανένας. :D
Σωστά! Αν και ‘γω τελευταία φορά που πάτησα σε camping ήταν στα 17 μου… (Α ρε Βάσω… μας βλέπω φέτος να ξαραχνιάζουμε τα sleeping bags από το πατάρι!) :lol:
Τι γάτα όμως τι θα την κάνει? Θα την ξαμολήσει στο camping? Δύσκολο…

Όσον αφορά στο catsitting … Θα εμπιστευτεις κάποιον να μπαίνει στο σπίτι σου όταν εσύ θα λείπεις? :roll:
Δύσκολο, διότι ενδέχεται μόλις γυρίσεις από τις διακοπές να βρεις στο σπίτι ΜΟΝΟ τη γάτα (η οικοσκευή θα λείπει..!). :lol:

Προβλέπω να μην το γλιτώνεις το γατοξενοδοχείο… :wink:

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ROTTIE said:
magi said:
Σωστά! Αν και ‘γω τελευταία φορά που πάτησα σε camping ήταν στα 17 μου… (Α ρε Βάσω… μας βλέπω φέτος να ξαραχνιάζουμε τα sleeping bags από το πατάρι!) :lol:
Τι γάτα όμως τι θα την κάνει? Θα την ξαμολήσει στο camping? Δύσκολο…

:
Συμφωνω,δυσκολο εως αδυνατο.Στο καμπιγκ που πηγαινω εχουν πολλοι σκυλια και πολλα απο αυτα κυκλοφορουν λυτα,δεν νομιζω οτι μια γατα θα μπορουσε να μεινει εκει.

gwgw

Well-Known Member
vrmode said:
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει και σκύλο και γάτα και να έχει επιχειρήσει να τα πάρει μαζί του διακοπές και τα δύο?

Έχει εμπειρία κανείς με αντίστοιχη περίπτωση?

εγω εχω ενα σκυλο, Τον Ορφεα
εχω ενα γατο, τον Αχιλλεα
και εχω και 3 ενυδρεια (προς το παρον)

τα παιρνω μαζι μου στις διακοπες (τον σκυλο και την γατα)
πηγαινουμε με το αμαξι μου
μενουμε στην κερκυρα στο σπιτι μου..

δε θα πηγαινα διακοπες αν δεν ειχα φροντισει απο πριν την διαμονη και των ζωων μου..πριν παρω αμαξι ταξιδευαν με αεροπλανο. (ο προηγουμενος σκυλος και ο ηδη υπαρχων γατος)

αν ειναι διακοπες πχ 2 ημερων, ο γατος μενει μονος σπιτι, και ο σκυλος μαζι μου οπου και αν παω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τον σκύλο τον παίρνουμε πάντα μαζί - απλά πάμε με την εξής μέθοδο: Διαλέγουμε υποψήφιους τόπους και πετάμε μετά έναν ένα έξω όταν τα βρίσκουμε μπαστούνια με pet friendly hotels.

@magi και rottie
Για camping δεν με βλέπω... Είμαι από τους μ...ες που θέλουν άαααααπλα στο κρεβάτι, στο μπάνιο να χωράνε και όοοοοολα τα μπουκαλάαααακια κλπ. - έχουμε γίνει μαλθακοί βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Τη γάτα, αν την πάρουμε μαζί, θα την κάνει από κανένα μπαλκόνι και θα γινει ...γάτα αιγαίου!

gwgw

Well-Known Member
amangos said:
Με το ενυδρείο τι κάνεις?
Πόσο καιρό έχει αυτάρκεια?

Ο γιός μου μου ζητάει να του φτιάξω ενυδρείο, αλλά είμαι εντελώς άσχετος. Θα το ψάξω από Σεπτέμβρη.
τα ενυδρεια ειναι εξοπλισμενα με αυτοματισμους (αυτοματες ταιστρες κτλ)
για ολα υπαρχουν λυσεις...
αν παντως το σκεφτεσε σοβαρα για ενυδρειο, πριν κανεις οτιδηποτε μπες εδω,
http://www.aquatek.gr
και τα παιδια θα σου δωσουν λυσεις για ολα... μην στηριχτεις στα πετ σοπ, μονο χαμενος θα βγεις..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος, απ οταν αποκτησαμε τα ζωακια μας, παμε διακοπες μονο στο εξωχικο μας στο Πηλιο, και τα παιρνουμε μαζι μας.
Ο σκυλος ερχεται ΠΑΝΤΑ μαζι μας, οπου και αν παμε.

Οταν δεν παμε στο εξωχικο, παμε εξωτερικο ( χρονο παρα χρονο συνηθος)
Τοτε αφηνω τα γατια μου ειτε σε μια εξαδελφη μου- ή εκεινη, ή μια φιλη μου ερχονται καθε μερα στο σπιτι να τα ταιζουν, να καθαρζουν την τοιλεττα κλπ.
Αλλα το καλο σε μας ειναι, οτι τα γατια, επειδη ειναι δυο- δεν ειναι και εντελος μονα τους. Εχει ο ενας τον αλλον.
Αυτο τους βοηθαει και οταν πανε καπου αλλου για την διαρκεια των διακοπων μας.

Ενα γατι μονο του, δεν νομιζω να το αφηνα σε πανσιον.
Παλια καναμε φυλαξη και στο ιατρειο- τα καιμενα στενοχοριοντουσαν παααρα πολυ, δεν ετρωγαν, εκλαιγαν- παρολα οτι ασχολιομασταν πολυ μαζι τους.

Να παρεις και σκυλο και γατα μαζι- μαλλον δυσκολο.