Διαιτα σκυλου

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πως το βλέπω εγώ.....
Αν δίνεις πολλές λιχουδιές κι άσχετα από το φαγητό του, σε πρώτη φάση θα έκοβα αυτά ή αν χρειάζοντα, πχ για να πάρει τα φάρμακά του,ι θα τα αντικαθιστούσα με κάιτ με λιγότερες θερμίδες!
Αν δεν υπάρχουν λιχουδιές θα μείωνα την ποσότητα του φαγητού!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξεις τροφή και να ψάχνεις αν θα του ταιριάξει κτλ κτλ κτλ.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
με την Λίμπα που παχαίνει εύκολα κόβω την ποσότητα της ίδιας ξηράς που τρώει χωρίς να της στερώ τα επιπλέον μεζεδάκια (γιαούρτι, μήλο,τυρί ή κανένα κρεατάκι κλπ.)γιατί δεν θέλω να τρώει μόνο ξηρά .
Ο Αλομπάρ και η Φρίντα είναι στα σωστά κιλά.
Με το άλλο το βλαμμένο έχω το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα...πως θα τον κάνω να παχύνει !!!
Είναι 25 kg και για να είναι καλός πρέπει να πάρει τουλάχιστον 2με 3 κιλά.
Μίρλα σκέτη με το φαΐ και δεν βάζει και κώλο κάτω. Που να μείνει πάχος πάνω του....::confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο Σωτηράκης σήμερα που τον ζυγίσαμε, έχει χάσει στις 3 εβδομάδες περίπου 1 κιλάκι. Θα το παλέψουμε λίγο τώρα το καλοκαιράκι να χάσουμε κανά-δυό ακόμα. Οχι ότι το χρειάζεται ιατρικά, γιατί επαναλαμβάνω και κατόπιν πολλαπλών ιατρικών διαπιστώσεων, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ, αλλά κάτι που μεγαλώνει, κάτι το θέμα με το πόδι του, κάτι η μαλλούρα, ε.. κακό δεν θα του κάνει. Είναι τώρα σκάρτα 26 κιλά. Μια χαρά δηλαδή. Και δεν τρώει ο καημένος. 3/4 της κούπας ξηρά και ότι του βάλω μέσα για να νοστιμίζει. Πόσο λιγότερο δηλαδή; Και τόσο έτρωγε πάντα. Και μεζεδάκια από σπάνια έως ποτέ. Κυρίως, συνοδευτικά χαπακίων για να πηγαίνουν κάτω. Να τα κατάφερνα έτσι και με την δική μου δίαιτα... :mad::D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε δίαιτα στην Κάρλα (τρώει barf και μαγειρευτό και από το δικό μας), έπρεπε να μειώσω την ποσότητα κρέατος. Για να να μην της φανεί τόσο, αύξησα τα λαχανικά (εκεί ξεκίνησα και να τα μεγειρεύω για να κάνουν περισσότερο μπούγιο) και μείωσα κρέας.

Τα μεζεκλίκια τα έδινα μόνο αν ήταν Light (Π.χ. τυρί τύπου Milner, φέτα αγγούρι από τη σαλάτα μας, κανα κομματάκι μήλο ή μπανάνα).

Επίσης έκοψα τα λίπη. Π.χ. από τα πλατάρια πετάω τις πέτσες και και τα κίτρινα κομμάτια λίπους. Επίσης δίνω πιο συχνά ψάρι που είναι πιο light.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mην ξεχνάμε πως όπως και στο πιο διατροφικό μοντέλο πάει στο σκυλί μας..π.χ. δεν πάει σε όλα τα σκυλιά η barf όπως δεν πάει σε όλα τα σκυλιά οι συχνές εναλλαγές..ή η κάθε ξήρα.., ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός.
Έτσι και στην διαιτολογία.. πέρα από τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν πριν αποφασιστεί τι διατροφικό μοντέλο θα ακολουθηθεί..πρώτα πρώτα πρέπει να δούμε αν εμείς κάνουμε κάποιο λάθος που το σκυλί έχει παχύνει..
Το σίγουρο είναι πως ένα παχύσαρκο σκυλί πρέπει οπωσδήποτε να αδυνατίσει όσο είναι νεαρό..γιατί αργότερα θα είναι ένα σημαντικό μείον στην γενικότερη κλινική του εικόνα..
Οι light τροφές συνήθως προτείνονται σε προβλήματα υγείας όπως π.χ. θυροειδή ή όταν καταλάβουμε πως στην ποσότητα που πρέπει να τρώει το σκυλί παχαίνει..
Μεγάλη προσοχή στα snack που δίνουμε, πολλές φορες χωρίς να το θέλουμε ισοδυναμούνε σε ποσότητα ημερήσια με ένα δικό του γεύμα καταλήγοντας το σκυλί από δυο πιάτα π.χ. που τρώει την ημερα ..να τρώει τρία.., ή ένα σκυλί που δεν περπατάει καθόλου- ελάχιστα είναι λογικό να παχύνει με την υπάρχον ποσότητα αλλά και πολύ ανθυγιεινή συνήθεια για το μέλλον..

Άρα πρώτα βελτιώνουμε την γενικότερη στάση μας και εξειδικεύουμε μαζί με τον κτηνίατρο το διαιτολόγιο αναφέροντας με μεγάλη ακρίβεια την συμπεριφορά μας και τον τρόπο ζωής μας.. έτσι ώστε να μπορέσει να μας υποδείξει το ποιο σωστό τρόπο αντιμετώπισης εξειδικευμένο για την περίπτωση μας.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δηλαδή, για να χαρούμε τα σκυλιά σου πρέπει να φάμε στην μάπα το facebook;
Ωραίοι τρόποι...
Για να μην ειμαι οφ τοπικ, ιδου η παχουλοδροσατη μου. :D

Πριν

Uploaded with ImageShack.us

Μετα

Uploaded with ImageShack.us

Δεν μπορει να τρεξει,λαχανιαζει ευκολα και γενικα ειναι τα ζα μου αργα.
Αν την ειχα εγω εεεε ρε γλεντια που θα επεφταν.Τωρα βεβαια εχει πεσει διαιτα και ειναι μονιμως εξω απτην πορτα χτυπώντας τα σαγονια της.
Ειναι ηδη 5-6χρονων,στειρωθηκε κιολας,βολτες δεν την βγαζουν οι δικοι μου(το σκ@τοπαιδο ειχε πει οτι θα βγαζει το σκυλι), βαρατε βιολιτζιδες!
Δωστου κοκκινιστα,δωστου μακαρονια/ρυζια,δωστου κοκκαλα ,ψωμια και ΜΙΑ κουπα ξηρα απαραιτητως το βραδυ (επειδη το ειχα πει εγω και ετσι επρεπε να γινει! ΟΧΙ ομως με ολα τα αλλα!πφφφ)

Η μικρη Ζιζελ-Χουανα-Χιονα-Μοντέλα εχει αλλο προγραμμα διατροφης.
Συνηθως η ημερισια μας ασκηση ειναι 1-2 ωρες παιχνιδι-περπατημα.Μετα απο αυτο το γευμα ειναι μετρημενο 200 γρ ξηρα τροφη.Το πρωινο της (οχι παντα) ειναι αυγο ή ψωμι ή καροτα ή φτερουγες(μην ειναι με αδειο στομαχι ολοκληρη μερα).
Αν δεν παμε μεγαλη βολτα ή δεν βγουμε καθολου παρα μονο για τις αναγκες της ,για βραδινο εχει 2 αυγα και 1 καροτο(αν δεν εχουμε καροτα τρωμε κ σκετα αυγα βρε αδερφε ,μην χαλαμε τις καρδιες μας).

Πως θα βγει στην παραλία με το μπικίνι;
χαχαχαχαχα Ηδη εχει ξεκινησει το λαχανιασμα.Βαλε τον σκελετο της που επιβαρυνεται με το επιπλεον βαρος.Ειναι πολλα.
Και για εμας ισχυει το ιδιο πιστευω.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βαλε τον σκελετο της που επιβαρυνεται με το επιπλεον βαρος.Ειναι πολλα.Και για εμας ισχυει το ιδιο πιστευω.
Aρθρώσεις, σκελετός, καρδιά όλα..και φυσικά ισχύει και σε εμάς .., ένας παχύσαρκος άνθρωπος μεγαλώνει τις πιθανότητες για έμφραγμα κλπ...
Δίαιτα δεν κάνουμε μονο για ομορφιά.. αλλά προπάντων για υγεία..;):)

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aρθρώσεις, σκελετός, καρδιά όλα..και φυσικά ισχύει και σε εμάς ..ένας παχύσαρκος άνθρωπος μεγαλώνει τις πιθανότητες για έμφραγμα κλπ..δίαιτα δεν κάνουμε μονο για ομορφιά.. αλλά προπάντων για υγεία..
Aυτο μας ελειπε τωρα! Να κανουμε μπαλονακι στην μανδαμ! :D

Eιναι αυτο που λενε και οι κτηνιατροι. Υγιής σκυλος ειναι ο αδυνατος σκυλος.