@vasilis_mike Στις βόλτες με το σκυλί πετυχαίνω συνήθως τους ίδιους ανθρώπους ανάλογα την ώρα. Παρατηρώντας τους κάθε φορά από λίγο, αποφασίζω αν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Αν ναι, ρωτώ αν μπορούμε να τους πλησιάσουμε. Αν η απάντηση είναι θετική, πηγαίνουμε κοντά, μυρίζονται, συνεχίζουμε (χωριστά) το δρόμο μας. Για τα δικά μου κριτήρια, κι αυτό μια χαρά κοινωνικοποίηση είναι. Με μερικούς πάντως έχει τύχει να ανταλλάξουμε και δυο κουβέντες, κι έχουμε αλληλοπροσκληθεί σε κοινή βόλτα. Σπάνια η πρόσκληση, και σπανιότερη η πραγματοποίηση, κυρίως για τεχνικούς λόγους. Μπορείς πάντως να το προσπαθήσεις με μια διακριτική προσέγγιση χωρίς να αισθανθεί ο άλλος "στριμωγμένος". Επιδιώκω επίσης να τον φέρνω προσεκτικά σε επαφή με μεμονωμένα αδέσποτα που μου φαίνονται φιλικά ή αδιάφορα, γιατί πιστεύω ότι δίνουν εξαιρετικά μαθήματα προσέγγισης, στάσης και συμπεριφοράς.
Παρεμπιπτόντως, τώρα πια όταν με πλησιάζουν χωρίς να με ρωτήσουν ή με ρωτούν αν ο σκύλος είναι τόσο άγριος όσο δείχνει, απαντώ ότι είναι εκπαιδευμένος σε πολεμικές τέχνες. Όταν με πλησιάζουν χωρίς να με ρωτήσουν φωνάζοντας ταυτοχρόνως "πω ρεεεε, κοίτα τον, τούμπανο είναι ο &^%$@" ενημερώνω ότι εκτός απ' το σκυλί δαγκώνω και εγώ.
Πιθανότατα δεν η σωστότερη αντιμετώπιση. Πάντως γλυτώνω περισσότερες συγχύσεις απ' ότι παλιότερα, που άφηνα τέτοιες καταστάσεις/συζητήσεις να εξελιχθούν.
Παρεμπιπτόντως, τώρα πια όταν με πλησιάζουν χωρίς να με ρωτήσουν ή με ρωτούν αν ο σκύλος είναι τόσο άγριος όσο δείχνει, απαντώ ότι είναι εκπαιδευμένος σε πολεμικές τέχνες. Όταν με πλησιάζουν χωρίς να με ρωτήσουν φωνάζοντας ταυτοχρόνως "πω ρεεεε, κοίτα τον, τούμπανο είναι ο &^%$@" ενημερώνω ότι εκτός απ' το σκυλί δαγκώνω και εγώ.
Πιθανότατα δεν η σωστότερη αντιμετώπιση. Πάντως γλυτώνω περισσότερες συγχύσεις απ' ότι παλιότερα, που άφηνα τέτοιες καταστάσεις/συζητήσεις να εξελιχθούν.