Διάφορα ερωτήματα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καλησπέρα σας,
είμαι νέος στο forum , όπως και νέος "μπαμπάς" ενός 3μηνου θυληκού golden ritriever.
Θα θελα να με βοηθήσετε σε μερικά ερωτήματα που έχω.
Το θεωρω ειδος εκπαιδευσης να δινω στο σκυλακι το χωρο και το χρονο του.
Δεν μπορει να ειναι συνεχεια μαζι μου.γιατι αν μαθει απο τις 24 ωρες τις 16 να ειναι μαζι μου αργοτερα θα εχει εξαρτηση!συμφωνεις;
Τα χαδια χαδια , τα παιχνιδια παιχνιδια , κτλ κτλ
Βάσει λοιπόν, ποίας πρότερης εμπειρίας σου, έχεις αναπτύξει αυτή [και άλλες προφανώς] την θεωρία;

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Φίλε μου, πάρε το φιλαράκι σου μέσα μαζί σου.Να ζείτε πράγματα μαζί, να γελάς με τις βλακείες που θα κάνει, να εκνευριστείς με τις βλακείες που θα κάνει, να κοιμηθεί στα πόδια σου, να κοιμηθείς πάνω του, κλπ, κλπ.

Φτιάξε κοινές εμπειρίες μαζί του κι ασε τα μπαλκόνια.
Σχεδόν με βεβαιότητα μπορώ να σου πω, οτι περισσότερες πιθανότητες έχει το σκυλάκι να αναπτύξει προβληματικές συμπεριφορές αφημένο στο μπαλκόνι με μερικές στιγμές διαλλείματος, παρα αν είναι μαζί σου μέσα στο σπίτι.

Απο την άλλη μπορείς κάλλιστα να θεωρήσεις βλακείες αυτά που λέω και να τ' αγνοήσεις.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Από τη μέρα που την υιοθέτησα, μέχρι και σήμερα (1.5 χρόνο μετά) η μικρή μου μένει πάντα μαζί μας, μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα 25 τετραγωνικών. Ουδέποτε έχει δημιουργήσει πρόβλημα όσο λείπουμε. Είναι ήσυχη και πέφτει για ύπνο, εφόσον πριν την έχουμε κουράσει. (είναι και στο ζώο βέβαια, αλλά και πως θα το μάθει ο καθένας).
Σημασία δεν έχει να προσφέρεις στο ζώο το "χώρο του" αν αυτός είναι μακριά από σένα.
Το μωρό θέλει να είναι μαζί σου. Να νιώθει ασφάλεια δίπλα στον άνθρωπο του.
Μπορείς να μεταφέρεις το κρειτ μέσα στο σπίτι και να έχει εκεί το χώρο του.
Είναι από τις πιο ανθρωποκεντρικες φυλές, μη το αφήνεις μόνο του.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
@babiskarg Ο λόγος που δεν έχεις πει ακόμα την άποψή σου για αυτά που σου είπαν τα παιδιά...είναι γιατί μετακομίζεις την προίκα του σκύλου μέσα ε? :)
(σημειωτέον αν έμενα δίπλα σου και ο σκύλος σου γάβγιζε κάνα μισάωρο κάθε όποτε.... θα είχαμε θέμα μεταξύ μας...)