Διάφορα ερωτήματα

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Καλησπέρα σας,
είμαι νέος στο forum , όπως και νέος "μπαμπάς" ενός 3μηνου θυληκού golden ritriever.
Θα θελα να με βοηθήσετε σε μερικά ερωτήματα που έχω.

1) Έχει αρχίσει και μαδάει αρκετά , για την ηλικία της είναι λογικό?
Προσπαθώ διαβάζοντας απο το φορουμ να την εκπαιδεύσω όσο μπορώ με υπομονή. Γενικά είναι ήσυχο κουτάβι και μαθαίνει εύκολα. Την έχω σε σχετικά όμορφο χώρο στο μπαλκόνι και συχνά πυκνά μέσα στην ημέρα την βάζω μέσα στο σπίτι(δεν έχω καταφέρει ακόμη να την μάθω για τουαλέτα μόνο έξω αλλα το παλεύω) .
Της έχω πάρει από την αρχή ένα κλουβάκι crate και την βάζω μέσα (έξω στο μπαλκόνι ) όταν πάω για ύπνο το βράδυ. Της έχω μάθει να τρωει εκει μέσα και γενικά της δείχνω ότι δεν την αφήνω τιμωρία. Ένα μήνα τώρα δεν έχει σχετικό πρόβλημα.
Όμως το τελευταίο διάστημα την βάζω μέσα όλα καλα και καθημερινά στις 5-6 το πρωί χαλάει το κόσμο με το κλάμα της και το γαβγισμα. Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να τα δίνεις σημασία όταν γαβγίζουν. Όμως για παράδειγμα σήμερα γαβγιζε πάνω απο μισή ώρα και πήγα και την έβγαλα από το crate , κατουρησε είπιε νερό ηρέμησε λίγο και μετά την άφησα ελευθερη στο μπαλκόνι και ξαναέφυγα, όμως συνέχισε να κλαει και να οδύρετε.
Και αυτό το κάνει σχεδον μια βδομάδα τώρα!!
Τι μπορεί να φταίει ??
Μήπως της δίνω όλη μέρα αρκετή σημασία και μετά θέλει παρέα??

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δε σε ρωτησα ποσα βγαζεις ή με ποιον κοιμασαι! Σε σκυλοφορουμ εισαι και σε ρωτησα γιατι ηθελες σκύλο. Θα μπορουσες να μου πεις πχ οτι ηταν ονειρο ζωης να αποκτησεις ενα ritriever.

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Το ηθελα παντα!αυτη τη ρατσα συγκεκριμενα!απλα ασχολουμαι παααρα πολυ με το σκυλο και φοβαμαι μην ειναι συμπεριφορα που θα καταληξει να ειναι κακομαθημενο!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το σκυλάκι σου!

Τα σκυλιά θέλουν να είναι με τους ανθρώπους τους.
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μένει μαζί σου μέσα στο σπίτι και είναι στο μπαλκόνι;

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Λοιπον για να ληξει εδω το θεμα σε καμια περιπτωση δεν μπηκα σε αυτο το forum για να μαλωνω και να ειρωνευομαι!απο κει και περα ,μου φανηκε ειρωνικη η απαντηση!
συγχωρεστε με αν φανηκε κατι τετοιο!

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Yorkaddict καλησπερα και σε ευχαριστω για την απαντηση.
Το θεωρω ειδος εκπαιδευσης να δινω στο σκυλακι το χωρο και το χρονο του.
Δεν μπορει να ειναι συνεχεια μαζι μου.γιατι αν μαθει απο τις 24 ωρες τις 16 να ειναι μαζι μου αργοτερα θα εχει εξαρτηση!συμφωνεις;
Τα χαδια χαδια , τα παιχνιδια παιχνιδια , κτλ κτλ

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα!!! Νομίζω ότι το κουτάβι σου νιώθει μοναξιά και φοβάται στο μπαλκόνι, οπότε προτείνω να βάλεις το crate μέσα. Το μπαλκόνι έχει υπερβολικά πολλά ερεθίσματα για ένα κουτάβι και μπορεί να του δημιουργηθούν φοβίες που αργότερα θα εξελιχθούν κατά πάσα πιθανότητα σε προβλήματα συμπεριφοράς...

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Καλησπερα, να χαιρεσαι το σκυλακι σου!
Η γνωμη μου ειναι να χαρεις αυτη τη περιοδο του κουταβιου που θελει τη προσοχη και την αγαπη σου, γιατι ειναι ενα μωρακι που για αυτο εισαι ο κοσμος ολος.
Δεν ειναι κακο να ειναι μαζι σου, ουτε δημιουργουνται προβληματα συμπεριφορας, αντιθετα δενεστε περισσοτερο.
Τωρα για τις φορες που θα λειπεις η θα χρειαζεται να μενει μονο του, βαλε το κρειτ μεσα, δωσε του κατι να ασχολειται, ωστε να μην ενοχλει τους γειτονες και να μην κινδυνευει απο τσιμπηματα κλπ εξω.

• Like
Reactions: babiskarg

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Να σου ζησει η μικρη!Δε νομιζω κανενα σκυλακι να εγινε κακομαθημενο απο την προσοχη και την αγαπη!Μωρακι ειναι και σε θελει οσο το δυνατο πιο κοντα της.Πιστευω πως αν την εχεις μεσα στο σπιτι θα ηρεμησει,με την σωστη εκτονωση δε θα υπαρχει κανενα προβλημα,στο κατω κατω μια γωνιτσα πιανουν ολα,αν τιθεται θεμα χωρου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αρχικα, δεν ηταν ειρωνικη, στη συνεχεια μονο σε ειρωνευτηκα λιγο. :oops:

Σε ρωτησα γιατι μου εκανε εντυπωση η τελευταια σου ερωτηση. Για ποιο λογο να παρεις σκυλο αν δε θες την παρεα του. Ο σκυλος ειναι κυριως παρεακιας. Εισαι μεσα, θελει να μπει μεσα. Εισαι εξω, θελει να βγει εξω. Θελει να ναι οπου και συ. Ασε που ειναι πολυ μικρο για να του κανεις τετοια μαθηματα.
Επίσης ειναι τριχωτο ζωο. Δηλαδή μαδαει.
Ολα αυτα, αφου τον ηθελες πάντα το σκυλο, θα επρεπε να τα γνωριζεις ηδη.
Ο σκυλος δεν εχει on/off. Οταν με το καλο μεγαλωσει και βγαινετε βολτες και την κουραζεις τοτε στο σπιτι θα κοιμαται και θα σε αφηνει στην ησυχια σου. Τωρα απλως το ταλαιπωρεις.

Vermillion

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
45
16
26
@babiskarg
Εχει απολυτο δικιο η @betty coltrane.
Εφοσον αποφασισες να παρεις σκυλο, πρεπει να μπορεις να ανταπεξελθεις κιολας..!
Ειναι μολις ενα 3μηνο κουταβι & ειναι απολυτα φυσιολογικο να θελει να βρισκεται συνεχεια με τον ανθρωπο της...ασε καλυτερα αυτου του ειδους εκπαιδευση για αργοτερα, οταν θα ωριμασει, οχι τωρα. Και εκτος αυτου, ο σκοπος δεν ειναι να μπορει να καθεται μονη της στο μπαλκονι ενω εσυ εισαι μεσα, αλλα να καθεται ησυχα μονη της, οταν εσυ απουσιαζεις!
Αυτο που του κανεις, ειναι για εμενα σκετο βασσανιστηριο!- το καλυτερο που εχεις
να κανεις ειναι να περνας οσο περισσοτερο χρονο γινεται μαζι της...τρεξιμο,παιχνιδι,τρεξιμο & παλι παιχνιδι! Ο,τι θελει ενα κουταβι..! Και μολις επιστρεφετε σπιτι, θα ειναι μεσα στην κουραση μετα την εκτονωση & θα καθεται ηρεμο. Αλλωστε, ενα σπιτι χωρις κηπο δεν ειναι μερος για ενα σκυλι να περναει ολη του την μερα! Ποσο μαλλον για ενα Γκολντεν, που ειναι σκυλια με ενεργεια & πολυ διαθεση για ασκηση..το σπιτι ειναι καλο να το εχει για φαϊ & ξεκουραση.
Αν πιστευεις πως δεν μπορεις να ανταποκριθεις στις απαιτησεις της ρατσας(που οφειλες ηδη να γνωριζεις), τοτε καλυτερα αρχισε να βαζεις αγγελιες κατα την γνωμη μου...(n):confused:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η μόνιμη παραμονή ενός ζώου στο μπαλκόνι είναι παράνομη. Όχι αν μπαινοβγαίνει, απλά κοιμάται εκει.

Επισης όπως είπαν ήδη... τα σκυλια θέλουν να είναι με τν αγέλη τους. Το να έχει το χώρο της, δεν σημαίνει απαραίτητα να κοιμάται στο μπαλκόνι. Αυτό μπορεί να ειναι ένα μερος στο σαλόνι που είναι εκει το κρέιτ της ή στο υπνοδωμάτιο σου ή οπουδήποτε αλλου ΜΕΣΑ στο σπιτι. Έξω ένα κουτάβι έχει πολλά ερεθίσματα να επεξεργαστεί που δεν μπορεί να διαχειριστεί με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται και προβληματικές συμπεριφορές. Όταν λέμε ότι θέλουν το χώρο τους, εννοούμε έναν χώρο που θα ηρεμούν και θα ξεκουράζουν το μυαλό τους. Το μπαλκόνι δεν το προσφέρει αυτό γιατι όλο καποιος θα περάσει από κάτω, θα ακουστεί κόρνα, θα περασει άλλο σκυλι.... πέραν δε ότι ειναι εκτεθειμένη σε έντομα.

Μπορείς λοιπόν στην εκπαίδευση που της παρέχεις, να της μάθεις ένα σημείο στο οποίο θα πηγαίνει εντός σπιτιου να ξεκουράζεται.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Καλώς ήρθες και να την χαίρεσαι! Να έχετε μια όμορφη ζωή μαζί.

Πρώτα απ'όλα να πω πως κι εγώ είμαι σχετικά καινούργια στο όλο θέμα και ίσως κάνω λάθος σε αυτό που θα πω. Όσο μεγαλώνει οι ανάγκες της μπαίνουν σε "τάξη", θέλω να πω πως το πρωί που σε ξυπνάει όπως είπες, κάνει την ανάγκη της και πίνει νερό. Εννοείται πως μετά από τόσες ώρες κλεισμένη τα χρειάζεται και τα δύο αλλά μπαίνει και ο οργανισμός της στους ρυθμούς που πρέπει. Όσο για το ότι έκλαιγε και μετά, έχω την εντύπωση πως ήταν καθαρά θέμα παρέας, ήθελε να ήταν μαζί σου.