Διάρροιες και φτερνίσματα

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
65
22
52
τα παρεκλομενα που λετε ειναι πραγματα που ο καθενας (θα επρεπε να) ξερει οτι συνεπαγωντε πριν βαλει στη ζωη του ενα σκυλι. και σκατα, και τριχες και δαγκωματα οταν μιλαμε για κουταβακι. δεν εισαστε ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια που εχει ενα πιρανχας σπιτι της. ειναι απολυτα φυσιολογικο, σκυλι ειναι. δεν σας ετυχε η ατυχια του αιωνα. ολα ετσι κανουν σαν μωρα.

οσο για την τελευταια σας προταση, δεν την σχολιαζω καν. καταλαβαινετε οτι σας συμφερει. πιστευω για οσους διαβαζουν αυτο που εγραψα ηταν προφανες τι εννοουσα, αλλα ας το κανουμε νιανια: εννοουσα οτι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ ΜΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ. αυτα απο εμενα. :)
Ευτυχώς που μου το "κάνατε νιανιά" για να το αντιληφθώ τί εννοούσατε......

Οταν προσπαθείς να "μορφωθείς" πάνω στις ανάγκες ενός κατοικιδίου που για τους υπόλοιπους είναι "αυτονόητες", αλλά για σένα ίσως δεν ήταν εκ των προτέρων, ωστόσο δεν το βάζεις κάτω, ούτε γίνεσαι ρίψασπις, και παράλληλα έχεις "ανθρώπους-ανώτερα κ μορφωμένα όντα" να σε λιθοβολούν επειδή δεν ήξερες... δεν ρώταγες.... και στην τελική "δώστο αλλού να βρει την ευτυχία"......, νομίζω ότι δεν βοηθάει καθόλου και σίγουρα δεν υπάρχει "ενσυναίσθηση" ουτε καν "ανθρωπιά"....
Αυτά και από μένα:)

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
935
995
28
Ευτυχώς που μου το "κάνατε νιανιά" για να το αντιληφθώ τί εννοούσατε......

Οταν προσπαθείς να "μορφωθείς" πάνω στις ανάγκες ενός κατοικιδίου που για τους υπόλοιπους είναι "αυτονόητες", αλλά για σένα ίσως δεν ήταν εκ των προτέρων, ωστόσο δεν το βάζεις κάτω, ούτε γίνεσαι ρίψασπις, και παράλληλα έχεις "ανθρώπους-ανώτερα κ μορφωμένα όντα" να σε λιθοβολούν επειδή δεν ήξερες... δεν ρώταγες.... και στην τελική "δώστο αλλού να βρει την ευτυχία"......, νομίζω ότι δεν βοηθάει καθόλου και σίγουρα δεν υπάρχει "ενσυναίσθηση" ουτε καν "ανθρωπιά"....
Αυτά και από μένα:)
ηδη εχουμε προσπαθησει ομως να σας βοηθησουμε και για ολα ή λετε "οχι οχι ΕΤΣΙ πρεπει να γινεται, ετσι οπως το κανω εγω!" ή λετε οτι εχετε πελαγωσει. και εγω ξεκινησα προσπαθωντας να προτεινω εναλλακτικες, σε ολες η απαντηση σας ηταν αρνητικη!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.469
10.724
Athens
Αυτο το νήμα έχει σκορπίσει σε διάφορα θέματα και έχει αγριέψει αλλά δεν κρατιέμαι να μην σχολιάσω και τις 2 πλευρές.

περυσι ο ντελον μας κοστισε γυρω στα 5 χιλιαρικα, μπορει και παραπανω. 400 ευρω ειχε ΜΟΝΟ η βιοψια για να γινει η διαγνωση της πεμφυγας. απο τη στιγμη που εχεις παρει αποφαση να βαλεις ενα πλασμα στη ζωη σου, δινεις οσα λεφτα, οσο χρονο και οση ενεργεια χρειαζεται, no questions asked! υποχρεωση ειναι, οχι προαιρετικο.
Θα συμφωνήσω στο ότι η κατοχή ζώου σημαίνει μεγάλη ευθύνη. Όμως το πόσα αντέχει να δίνει ο καθένας και αν έχει μετά να ταίσει τον εαυτό του, τα σκυλιά του ή τα παιδιά του είναι δικό του θέμα. Δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος έδωσε τα περισσότερα ή ποιος είναι καλύτερος σκυλοιδιοκτήτης. Αν τον κάνουμε μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να το διασταυρώσουμε.

Θα συμφωνήσω κάπου πιο πάνω με @mareco (δεν το βρίσκω τώρα πρόχειρο) ότι είναι τεράστια παπάντζα το «πάρε κουτάβι από φιλοζωική γιατί είναι πιο προσαρμόσιμο».

ειναι αληθεια οτι τα ενηλικα απο καταφυγιο ειναι λιγο οτι να ναι...
Εξίσου μεγάλη παπάντζα είναι και και το παραπάνω. Μάλλον παπαριά, όχι παπάντζα. Παπάντζα είναι κάτι που γράφεται και δεν έχει συνέπειες. Παπαριά είναι αυτό που διαβάζεται δημοσίως και έχει συνέπειες, διότι ο άλλος θα μπει να το διαβάσει και θα λακίσει από τα καταφύγια. Και επειδή εδώ μέσα διαβάζω πολλές φορές την Καραπαπαριά «το ημίαιμο δεν ξέρεις τι θα σου βγει – πάρε καθαρόαιμο να ξέρεις τι σου γίνεται» (ενώ έχουμε εξηγήσει χιλιάδες φορές πως υπάρχουν τρόποι να επιλέξεις) από εδώ και πέρα όταν θα το ξαναδιαβάζω αντίστοιχο ποστ θα βάζω εικονίδιο εμετούλη στην καλύτερη. Ένα σκύλο σε έναν καναπέ έχουμε όλοι μην τρελαθούμε τώρα που μου γίναμε οι μαντάμ Σουσούδες της κυνολογίας.

@Koutavomama

Ναι, τρίχα θα τρως και τρίχα θα αναπνέεις με το σκύλο.

Ναι, θα σταματήσει να έρχεται στο σπίτι σου κόσμος που σιχαίνεται τα σκυλιά. Κι εγώ από αυτούς τους σιχασιάρηδες ήμουν κάποτε δεν πατούσα σε σπίτι με σκύλο γιατί νόμιζα ότι θα κολλήσω πανούκλα.

Ναι έπρεπε να σκεφτείς/διαβάσεις από πριν ότι βάζουμε αδιάβροχο κάλυμμα στο αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς, ζούμε εφόρου ζωής με ριχτάρια στους καναπέδες και βγάζουμε τα χαλιά όταν είναι κουτάβια.

Καταλαβαίνω ότι προσπαθείς, ΑΛΛΑ:

Έχω διαβάσει σε τουλάχιστον 5 σημεία «Με έχεσε πατόκορφα, με γέμισε εμετούς, μου μάμησε τη ζωή, εγώ το έσωσα από βέβαιο θάνατο». Κάθε ποστ σου και ένα χέσιμο και ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ. Αυτό με το «τι θυσίες έχω κάνει εγώ για αυτόν» είναι γενικά ενοχλητικό και σε ανθρώπους (ειδικά σε παιδιά που σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους δημιουργούν στα πιτσιρίκια ενοχές ότι «καταστρέφουν» τη ζωή των γονιών τους).

Επί της ουσίας, καταναλώνεις πολύ ενέργεια στη μίρλα της δυστυχίας του να έχεις σκύλο και λιγότερη στη διερεύνηση λύσεων. Κάτι που:

Πρώτον: Δεν λύνει προβλήματα

Δεύτερον: Είναι ένα κακό (και φοβάμαι δυσοίωνο) ξεκίνημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.840
20.182
@vrmode μικρή διόρθωση: "πάρε κουτάβι (από όπου) γιατί θα το εκπαιδεύσεις (!!!) εύκολα από την αρχή, και θα το συντονίσεις με την ζωή σου" >>> αχαχαχαχαχαχαχ (όχι ΜΟΝΟ για το παρόν θέμα)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.799
7.353
Δεν είναι απλά δυσοίωνο. Είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα πάει καθόλου καλά το πράγμα αν συνεχίσει έτσι.

@Koutavomama δεν ήθελα να γίνω σκληρή αλλά η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις όντως να βελτιώσετε τη σχέση σας κ να περάσετε σε μία καλύτερη φάση κοινής συμβίωσης, ένα πράγμα πρέπει να καταλάβεις:

Το πρόβλημα στη σχέση σου με το σκυλί σου αυτή τη στιγμή είσαι εσύ. Όχι το σκυλί. Κ να έχει δλδ κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς το σκυλί, δεν είναι εύκολα αντιληπτό γιατί το καλύπτουν τα δικά σου θέματα.

Γιατί; Γιατί βρίσκεσαι σε απόλυτο πανικό. Ο οποίος προκαλείται από 2 πράγματα: 1) την έλλειψη γνώσης σου σε βασικά πράγματα για τα σκυλιά κ τα κουτάβια - το όποιο είναι απόλυτα λογικό, 2) την πολύ κακή αντίδρασή σου στα αποτελέσματα αυτής της άγνοιας (όπως τα περιέγραψε η vrmode πιο πάνω) - κ αυτό δεν είναι λογικό ή θεμιτό. Και ο πανικός μόνο χάος μπορεί να επιφέρει. Κ το έχει φέρει ήδη, όπως περιγράφεις.

Εάν συνεχίσεις δε έτσι, το σκυλί θα συνεχίσει να αντιδράει, κλιμακωτά, στην αγανακτισμένη/απηυδησμένη συμπεριφορά σου απέναντί του κ τα προβλήματά σας ΜΟΝΟ θα γιγαντώνονται.

Γι'αυτό χρειάζεσαι απαραίτητα ΚΑΛΟ εκπαιδευτή (είναι πολύ βασικό να μην αποτανθεις σε κακό εκπαιδευτή, κ υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, γιατί θα τα χειροτερέψει όλα), για να σου εξηγήσει κ να σου μάθει, πρωτίστως σε εσένα, κάποια βασικότατα πράγματα, οπότε επακόλουθα να σε ξεαγχωσει κ να σε αποφορτίσει από αυτή σου την απόγνωση.

Χρειάζεται να κοιτάξεις κ λίγο έξω από σένα κ το τι "κακό σε βρήκε" (για έναν-δυο ολάκερους μήνες...) κ να σταματήσεις να αμύνεσαι μόνο, αλλά να δεις τα πράγματα λίγο πιο αντικειμενικά. Αυτή τη μεγάλη χάρη, το μέγα προσωπικό όφελος, να μας αναγκάσουν να κοιτάξουμε λίγο κ τα δικά μας θέματα, μόνο τα ζώα κ τα παιδιά μας το προσφέρουν απλόχερα. ΑΝ επιτρέψεις κ συναινέσεις σ' αυτή τη διεργασία, θα είναι μακροπρόθεσμα τόσο ευεργετικό κ για σένα προσωπικά, που θα καταλήξεις ευγνώμων στο σκυλί.

Κ κάτι τελευταίο, γιατί το ανέφερες κάποιες σελίδες πίσω: κανένας ποτέ δεν πήρε σκυλί κ το μόνο με το οποίο χρειάστηκε να ασχοληθεί ήταν οι βόλτες κ το φαγητό του κ κατά τ'άλλα συνέχισε τη ζωή του κανονικά όπως ήταν πριν. Κανένας. Ποτέ.

Το πόσο δούλεψε ή δε δούλεψε κάποιος παραπάνω ή λιγότερο από κάποιον άλλον με το σκυλί του, έτερον εκατερον. Όπως προείπαν τα παιδιά, δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος είναι ο καλύτερος σκυλογονιος/σκυλοϊδιοκτητης. Αυτό όμως δεν υπερκαλύπτει το γεγονός ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη μιας άλλης ζωής - που δεν είναι λαμπατερ για να το βάζεις στην πρίζα, να το αναβοσβηνεις κατά το δοκούν κ να του αλλάζεις μόνο τη λάμπα μια στο τόσο - η ζωή σου θα αλλάξει για να συμπεριλάβει τις ανάγκες αυτού του έμβιου όντος. Συχνά, χρειάζεται να αλλάξει σημαντικά.

Εν κατακλείδι, η συμβουλή μου είναι:
Συνεργασου με το σκυλί σου, μην το βάζεις απέναντί σου σαν πρόβλημα. Αν δεν το καταλάβεις (το σκυλί εννοώ), το χαρακτήρα του, τις ανάγκες του, τα πράγματα που πρέπει να προσαρμόσετε κ οι δυο για να συμβιώσετε όμορφα, ΠΡΩΤΗ εσύ, δεν θα σε καταλάβει ποτέ αυτό. Βοήθα το για να σε βοηθήσει.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
65
22
52
Δεν είναι απλά δυσοίωνο. Είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα πάει καθόλου καλά το πράγμα αν συνεχίσει έτσι.

@Koutavomama δεν ήθελα να γίνω σκληρή αλλά η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις όντως να βελτιώσετε τη σχέση σας κ να περάσετε σε μία καλύτερη φάση κοινής συμβίωσης, ένα πράγμα πρέπει να καταλάβεις:

Το πρόβλημα στη σχέση σου με το σκυλί σου αυτή τη στιγμή είσαι εσύ. Όχι το σκυλί. Κ να έχει δλδ κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς το σκυλί, δεν είναι εύκολα αντιληπτό γιατί το καλύπτουν τα δικά σου θέματα.

Γιατί; Γιατί βρίσκεσαι σε απόλυτο πανικό. Ο οποίος προκαλείται από 2 πράγματα: 1) την έλλειψη γνώσης σου σε βασικά πράγματα για τα σκυλιά κ τα κουτάβια - το όποιο είναι απόλυτα λογικό, 2) την πολύ κακή αντίδρασή σου στα αποτελέσματα αυτής της άγνοιας (όπως τα περιέγραψε η vrmode πιο πάνω) - κ αυτό δεν είναι λογικό ή θεμιτό. Και ο πανικός μόνο χάος μπορεί να επιφέρει. Κ το έχει φέρει ήδη, όπως περιγράφεις.

Εάν συνεχίσεις δε έτσι, το σκυλί θα συνεχίσει να αντιδράει, κλιμακωτά, στην αγανακτισμένη/απηυδησμένη συμπεριφορά σου απέναντί του κ τα προβλήματά σας ΜΟΝΟ θα γιγαντώνονται.

Γι'αυτό χρειάζεσαι απαραίτητα ΚΑΛΟ εκπαιδευτή (είναι πολύ βασικό να μην αποτανθεις σε κακό εκπαιδευτή, κ υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, γιατί θα τα χειροτερέψει όλα), για να σου εξηγήσει κ να σου μάθει, πρωτίστως σε εσένα, κάποια βασικότατα πράγματα, οπότε επακόλουθα να σε ξεαγχωσει κ να σε αποφορτίσει από αυτή σου την απόγνωση.

Χρειάζεται να κοιτάξεις κ λίγο έξω από σένα κ το τι "κακό σε βρήκε" (για έναν-δυο ολάκερους μήνες...) κ να σταματήσεις να αμύνεσαι μόνο, αλλά να δεις τα πράγματα λίγο πιο αντικειμενικά. Αυτή τη μεγάλη χάρη, το μέγα προσωπικό όφελος, να μας αναγκάσουν να κοιτάξουμε λίγο κ τα δικά μας θέματα, μόνο τα ζώα κ τα παιδιά μας το προσφέρουν απλόχερα. ΑΝ επιτρέψεις κ συναινέσεις σ' αυτή τη διεργασία, θα είναι μακροπρόθεσμα τόσο ευεργετικό κ για σένα προσωπικά, που θα καταλήξεις ευγνώμων στο σκυλί.

Κ κάτι τελευταίο, γιατί το ανέφερες κάποιες σελίδες πίσω: κανένας ποτέ δεν πήρε σκυλί κ το μόνο με το οποίο χρειάστηκε να ασχοληθεί ήταν οι βόλτες κ το φαγητό του κ κατά τ'άλλα συνέχισε τη ζωή του κανονικά όπως ήταν πριν. Κανένας. Ποτέ.

Το πόσο δούλεψε ή δε δούλεψε κάποιος παραπάνω ή λιγότερο από κάποιον άλλον με το σκυλί του, έτερον εκατερον. Όπως προείπαν τα παιδιά, δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος είναι ο καλύτερος σκυλογονιος/σκυλοϊδιοκτητης. Αυτό όμως δεν υπερκαλύπτει το γεγονός ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη μιας άλλης ζωής - που δεν είναι λαμπατερ για να το βάζεις στην πρίζα, να το αναβοσβηνεις κατά το δοκούν κ να του αλλάζεις μόνο τη λάμπα μια στο τόσο - η ζωή σου θα αλλάξει για να συμπεριλάβει τις ανάγκες αυτού του έμβιου όντος. Συχνά, χρειάζεται να αλλάξει σημαντικά.

Εν κατακλείδι, η συμβουλή μου είναι:
Συνεργασου με το σκυλί σου, μην το βάζεις απέναντί σου σαν πρόβλημα. Αν δεν το καταλάβεις (το σκυλί εννοώ), το χαρακτήρα του, τις ανάγκες του, τα πράγματα που πρέπει να προσαρμόσετε κ οι δυο για να συμβιώσετε όμορφα, ΠΡΩΤΗ εσύ, δεν θα σε καταλάβει ποτέ αυτό. Βοήθα το για να σε βοηθήσει.
Σ'ευχαριστω παρα πολυ για την εμπεριστατωμενη αναλυση και τη διαθεση σου να βοηθησεις. Σωστες συμβουλες χρειαζομαι, οχι λιθοβολισμο..
Το επομενο βημα ειναι να βρω εκπαιδευτη καλο σιγουρα. Ως απειρος κατοχος σκυλου επιβαλλεται..
Να εισαι καλα

• Like
Reactions: Estranged