Δημόσιοι χώροι, ΜΜΜ & σκύλος

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Όσον αφορά πάντως τα μέσα μεταφοράς,μάλλον είναι τυχαίο το τι θα συμβεί κάθε φορά και δεν έχει να κάνει με νόμους και τέτοια.Επί εφτά χρόνια ταξίδευα με το σκύλο μου Αθήνα-Βέροια,δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο μετρό(δεν ήξερα ότι απαγορεύεται:D)ή στο τρένο.Μια φορά θυμάμαι είχα κι ένα γατί μέσα στο κλουβάκι του σκύλου και τα έβγαλα και τα δύο και τα είχαμε αγκαλιά σε όλο το ταξίδι.Στο ΚΤΕΛ ήταν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά και πάλι κανένας οδηγός δεν άφησε ποτέ να μπει ο σκύλος στις αποσκευές.Όσο για αυτούς που είχαν αντίρηση,δεν ξέρω, τι να σας πω, καμιά φορά έχω τέτοιο ύφος που δεν τολμάει κανείς να μου μιλήσει:D:D:D:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
!

Εδώ σου κλέβουν το σπίτι και παίρνεις τηλέφωνο την Αστυνομία και έρχεται μετά από 2 ώρες! Λες, εάν τους πάρει κάποιος να τους πει να αφήσουνε το χουζούρι του γραφείου τους και να τρέχουν στις παραλίες μέσα στον καύσωνα, να κάνουν συστάσεις για τους σκύλους, να σπεύσουν?

Καλά κρασιά! :lol:

...
μια απο τα ιδια...δεν ασχολουμαι καν,απλα δεν αφηνω τους αντρες- η αντρα της παρεας να εμπλακει,διοτι ειναι και κοκορακια και τσιτωνουν ευκολα..
πηγαινω κοντα,και λεω ηρεμα..."μπορειτε να καλεσετε το λιμεναρχειο,εδω ειμαι και περιμενω" και πηγαινω στην θεση μου..
μετα απο κανα μισαωρο,λεω " θα καθυστερησει πολυ?διοτι πρεπει να φυγω σε μια ωρα":D
και μετα απο κανα δυωρο -εαν ειναι ακομη εκει-λεω" με συγχωρειτε,αλλα πρεπει να παμε να φαμε και τα μπριζολικα μας,δεν γινεται να περιμενω αλλο..χαιρεται!"

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
...και άρχισαν να σχολιάζουν τα πάντα, να μουρμουράνε και να ειρωνεύονται.

Οπότε, κάποια στιγμή, ενώ περιμέναμε το λιμεναρχείο που ποτέ δεν ήρθε, λέει ο τύπος:
Εγώ από αύριο θα φέρνω τις κότες και τις κατσίκες μου... (και χασκογελούσε η κότα η γυναίκα του, και η κατσίκα η πεθερά του)

Γιατί το λες αυτό? του είπα, ήδη σήμερα τις κουβάλησες μαζί σου!!! (και του έδειξα την γυναίκα του και την πεθερά του)

Το καλό ήταν πως με ένα ροτβάηλερ δίπλα σου, ο τσαμπουκάς του άλλου σταματούσε στα 10 μέτρα... :)

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
...και άρχισαν να σχολιάζουν τα πάντα, να μουρμουράνε και να ειρωνεύονται.

Οπότε, κάποια στιγμή, ενώ περιμέναμε το λιμεναρχείο που ποτέ δεν ήρθε, λέει ο τύπος:
Εγώ από αύριο θα φέρνω τις κότες και τις κατσίκες μου... (και χασκογελούσε η κότα η γυναίκα του, και η κατσίκα η πεθερά του)

Γιατί το λες αυτό? του είπα, ήδη σήμερα τις κουβάλησες μαζί σου!!! (και του έδειξα την γυναίκα του και την πεθερά του)

Το καλό ήταν πως με ένα ροτβάηλερ δίπλα σου, ο τσαμπουκάς του άλλου σταματούσε στα 10 μέτρα... :)

Το rottweiler να υποθέσω ήτανε η δικη σου πεθερά xaxaxaxaxaxaxa!!!! xaxaxaxaxaxaxa!!!!:cool::rolleyes::)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά πάμε όλοι να μετακομίσουμε βόρειο ιταλία να βρούμε την υγεια μας..!!αφήστε το ελλαδιστάν για τους neaterdal!!:D:D:p:mad::confused:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το rottweiler να υποθέσω ήτανε η δικη σου πεθερά xaxaxaxaxaxaxa!!!! xaxaxaxaxaxaxa!!!!:cool::rolleyes::)
μπα, δεν είχα πεθερά τότε...
Μετά, απέκτησα όντως μια, αλλά δεν είναι ροτβάηλερ, είναι μονάχους-μονάχους!!! Και πάνω απ όλα, δεν την παίρνω μαζί μου στην παραλία...

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
βρε παιδια να ρωτησω και γω κατι?
σε πολλα παρκα εχουν βαλει μια ταμπελα οι δημοι που λεει οτι απαγορευεται η εισοδος των σκυλων με βαση τον νομο
3170/03 αρθ2..με εδιωξαν απο παρκο εξαιτιας αυτου του νομου..γμτ διαβαζω και ξαναδιαβαζω αυτο τον νομο και δεν εχω καταλαβει που το γραφει αυτο το πραγμα?????:confused:
υγ..οταν με εδιωξαν δεν τον ειχα διαβασει

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Άσε τον κόσμο να λέει EVI.T! Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε διώξει από δημόσιο χώρο! ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος.
Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια πινακίδα και να απαγορεύει στα σκυλιά την είσοδο σε δημόσιο χώρο, το παιχνίδι των παιδιών στις αλάνες, το παρκάρισμα άλλων αυτοκίνητων μπροστά στο σπίτι του κτλ. ;)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
παιδιά και γω το έπαθα αυτό σε πάρκο,είχε ταμπέλα που έλεγε απαγορεύονται τα σκυλιά,όντως μπορεί να ισχύει αυτό σε κάποιους εξ.χώρους?Δεν εννοώ φυσικά παιδικές χαρές.Και αναφέρομαι σε σχετικά νέο πάρκο στους Αμπελοκήπους με γκαζόν και λουλούδια,πραγματικό κόσμημα που από την στιγμή που το παρέδωσαν στο κοινό ο Δ.Α. είχε βάλει ταμπέλες που απαγόρευαν τα σκυλιά:(.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο Δήμος στην ιστοσελίδα του αναφέρει συγκεκριμένα:

"Οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δήμο Αμπελοκήπων, προκειμένου να ενημερώνονται πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν σχέση με την καθημερινή τους ζωή, ή να διατυπώσουν απορίες, ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα της καθημερινότητας."

http://www.ampelokipoi.gr/contact.php

Οπότε δεν θα έχουν αντίρρηση να απαντήσουν σε ερωτήματα και απορίες δημοτών. :twisted:

Γεωργία, επικοινώνησε την Δευτέρα με το Δήμο Αμπελοκήπων (Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310.729600, FAX: 2310.729654-5) και ρώτησε τους βάση ποιου Νόμου σου απαγορεύουν την είσοδο σε δημόσιο χώρο με το σκύλο σου και πες μας τι σου απάντησαν. ;)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
βρε παιδια να ρωτησω και γω κατι?
σε πολλα παρκα εχουν βαλει μια ταμπελα οι δημοι που λεει οτι απαγορευεται η εισοδος των σκυλων με βαση τον νομο
3170/03 αρθ2..με εδιωξαν απο παρκο εξαιτιας αυτου του νομου..γμτ διαβαζω και ξαναδιαβαζω αυτο τον νομο και δεν εχω καταλαβει που το γραφει αυτο το πραγμα?????:confused:
υγ..οταν με εδιωξαν δεν τον ειχα διαβασει
Πως σε έδιωξαν?
Σου είπαν: Φύγε???

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
παιδιά και γω το έπαθα αυτό σε πάρκο,είχε ταμπέλα που έλεγε απαγορεύονται τα σκυλιά,όντως μπορεί να ισχύει αυτό σε κάποιους εξ.χώρους?Δεν εννοώ φυσικά παιδικές χαρές.Και αναφέρομαι σε σχετικά νέο πάρκο στους Αμπελοκήπους με γκαζόν και λουλούδια,πραγματικό κόσμημα που από την στιγμή που το παρέδωσαν στο κοινό ο Δ.Α. είχε βάλει ταμπέλες που απαγόρευαν τα σκυλιά:(.

ορισμενες τετοιες κινησεις τις βρισκω λογικες;)
σκεφτειτε οτι δεν ειναι ολοι σαν κι εμας που κυκλοφορουμε με γαντακια,φτυαρακια και σακουλακια για τις ακαθαρσιες των σκυλιων μας.....
υπαρχει κοσμος που δεν σεβεται τιποτα οταν βγαζει βολτα το σκυλο του,
κι εγω με την σειρα μου δεν θα ηθελα να παιζει το παιδι μου σε ενα παρκο γεματο κοπρανα,ουτε θα ηθελα να καθομαι σε ενα κατουρημενο παγκακι ενος παρκου....
πιστευω οτι μονοι μας οι ανθρωποι δημιουργουμε καποιες καταστασεις οι οποιες δυστυχως στρεφονται εναντιον μας και μετα ειμαστε ολο παραπονα:(

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι αλλα νομιω οτι η κοινη λογικη λεει οτι για να αντιμετωπισεις τετοιες συμπεριφορες επιβαλεις κανονες και προστιμα στους παραβατες. Δεν αντιμετωπιζεις τους ιδιοκτητες σκυλων σαν λεπρους!! Ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!
Ας μην αναφερω τα αδεσποτα.. που συνηθως οι ιδιοι υστερικοι στα παρκα ειναι αυτοι που τα παρατανε γιατι π.χ. βγαζουν τριχες οι γεννησαν και φοβουνται κλπ κλπ:mad:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Απαγορεύονται τα ζώα, έλεγε η ταμπέλα στην παραλία του Π Φαλήρου.

Έκανα λοιπόν καταγγελία, στο λιμεναρχείο του Φλοίσβου, πριν πολλά χρόνια, και ζητούσα να παρθούν μέτρα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, για την ελεύθερη κυκλοφορία αρουραίων στην παραλία. Μάλιστα έλεγα πως είμαι νυχτερινός κολυμβητής, και ότι ενώ λουόμουν, είδα τα συγκεκριμμένα τρωκτικά να λούονται σε μικρή απόσταση από εμένα...

Μετά από 1 χρόνο, μου τηλεφώνησαν από κάποιο αρμόδιο τμήμα του ΥΕΝ, και με παρακάλεσαν να αποσύρω την καταγγελία μου, γιατί έχουν τρελλαθεί να βρουν άκρη με τον Δήμο, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι...

Δεν απέσυρα την καταγγελία, αλλά τους είπα πως... εαν τολμήσει κάποιος λιμενικός να μου δημιουργήσει πρόβλημα που πηγαίνω βόλτα με τον σκύλο μου στην παραλία, τότε θα επανέλθω στην καταγγελία μου.

Ποτέ δεν με ξαναενόχλησαν. Μάλιστα, έτυχε να είμαι στο λιμεναρχείο όταν κάποιος τους ειδοποίησε για να παρέμβουν, και ο διοικητής του λιμεναρχείου απάντησε πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, εφ όσον ο σκύλος είναι στο λουρί.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
@xritaki
ετσι οπως το παραθετεις ...παραπεμπεις στην κλασικη ρηση:

μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα

δυστυχως ομως ετσι ειναι και παλι το βρισκω λογικη καταληξη αν και αδικη;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λογικη υπο την εννοια οτι μπορει να εξηγηθει με τη χρηση λογικης γιατι καποιοι μη ιδιοκτητες σκυλων γινονται παραλογοι!!! Εγω παντως Luna δε θα δικαιολογησω κανεναν που με αντιμετωπιζει ρατσιστικα.. και νομιζω ουτε εσυ πρεπει.. και ρατσιστικο ειναι γιατι οπως με τα παντα καποιο ταξινομουν ανθρωπους σε ομαδες.. κοινωνικες, εθνικες. βασει σεξουαλικων προτιμησεων και αν ενα τμημα αυτων των ομαδω παπαριζεται την πληρωνουν και οι αλλοι.. μα παντα σε ολεσ τις ομαδες καποιοι ειναι παπαρες!!! Αντε μη θυμηθω τα νιατα μου τα αναρχικα..:p:p

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
κατανοω τις αποψεις σου...
ισως εχω συνηθισει να συμβιβαζομαι πιο ευκολα,
ισως και να τα λεω αυτα γιατι δεν εχω συναντησει ουσιωδη προβληματα συμπεριφορας απο αλλους εξω η' δεν εχω δωσει σημασια.....ιδιαιτερη,
γνωριζοντας συνηθως που και πως μπορω να κινηθω με σκυλι,
ποτε και ποια ωρα μπορω να το εχω μαζι μου και υπο ποιες συνθηκες,
εχω ελαχιστοπιησει τις πιθανοτητες να φτασω σε "χαμηλα επιπεδα συνομιλιας" με καποιον η' να εμπλακω σε καυγα/λογομαχια(δεν ειναι και του χαρακτηρος μου):p

εχθες στην χαλκιδικη για παραδειγμα οπου πηγαμε ρωτουσαμε ευγενικα πριν μπουμε στο καθε μαγαζι αν μπορουμε να μπουμε με το σκυλι και μετα μπαιναμε,,,,,απο την στιγμη που εχω την εγκριση δεν υπαρχει και περιπτωση να μου δημιουργησει προβλημα κανεις.....

η ευγενια ειναι το παν για μενα παλι προσωπικα;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog