Το γαλλακι ειναι 5 μηνων και το ροτ ηταν απο ιδιωτη που δεν μπορουσε καν να περπατησει απο την κλεισουρα που το ειχε.Γνωριζω αρκετα τα γαλλικα μπουλντογκ η για να ειμαι πιο σωστος τον δικο μου,μιας και εχω αφθονο χρονο περναμε μαζι ολη τη μερα.Με κοιταει και ξερω ακριβως τι θελει.Δεν ειπα οτι το μελλον ειναι αβεβαιο αλλα οπως και σεις γραφετε εδω,καλο ειναι οταν παιρνεις κουταβι να εισαι σε περιοδο διακοπων η να παρεις αδεια.Εγω μεχρι τον Οκτωβρη διακοπες θα κανω,οποτε ειναι καλη ευκαιρια να δωσω ολο μου το ειναι στα 2 κουταβια και να τα εκπαιδευσω πριν αρχισουν μεγαλυτερες υποχρεωσεις.Αν κατάλαβα καλά έχουμε τα εξής δεδομένα:
1) Το γαλλάκι που σήμερα είναι 7 μηνών δεν κατάφερε να τα πάει καλά (στο παρελθόν) με ένα κουτάβι 2 μήνων.
2) Μέσα σε 5 μήνες κατάφερες να "συνειδητοποιήσεις" ότι όχι μόνο έμαθες την πρώτη φυλή που έχεις αλλά και ότι θες κάτι διαφορετικό, πιο μέγαλο και απαιτητικό.
3) Έχεις την ανάγκη να το πάρεις τώρα γιατι το μέλλον είναι αβέβαιο.
4) Ο εκπαιδευτής σου που ξέρει και εσένα και τον σκύλο σου είναι κατά αλλά η γνώμη του δεν είναι αρκετή για εσένα και θες μια δεύτερη από το forum.
Αν ήθελες να πάρεις γάτα μπορεί να σου έλεγα προχώρα (ξέρεις έχουν 7 ευκαιρίες σε αυτόν τον μάταιο κόσμο) αλλά επειδή και οι σκύλοι ζούνε μόνο ΜΙΑ φορά θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να κάνεις υπομονή.
Επισης,οπως ξαναειπα δεν ζηταω τη γνωμη σας για την αγορα δευτερου σκυλου,απλα πληροφοριες για οποιον ξερει,για american bullies,γιατι ο καθενας πουλαει οτι θελει.
καλημέρα
σαν κατοχος 2 σκυλιων μπορω να σου πω τα συν και τα πλην σε γενικες γραμμες.
πρωτον είναι νωρις να βαλεις δευτερο σκυλι από τη στιγμη που το πρωτο δεν εχει φτασει καν να χρονισει. ασε τον γαλλο σου να σε μαθει καλα , να τον μαθεις και εσυ καλα και μετα θα δεις αν μπορεις να φερεις δευτερο. αλλα ακομα μου φαινεται πολύ νωρις.
δευτερον τα κανε κορσο είναι γαμω τα σκυλια. αλλα μιλαμε ότι από τον μικρο γαλλο θα πας στον τεραστιο κορσικανο ή έναν πολύ μεγαλοσωμο αμερικανο κτλ . δε ξερω από θεμα κυριαρχιας τι θα γινει στο τελος στην αρχη παντως θα εχεις για ένα μεγαλο διαστημα αρκετη μανουρα με ότι αυτό συνεπάγεται .
τριτον και καλυτερο από τη στιγμη που δεν εχεις βρει σκυλι που να σου βγαινει και στο τάιμινγκ ηρεμησε και το ξανασκέφτεσαι μετα. (αληθεια σε ποιους εχεις ρωτησει αν επιτρεπεται).
τέταρτον και ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ το θεμα εκπαιδευση ...ο εκπαιδευτης σου για να είναι κατά σημαινει ότι ουτε εσυ ουτε το σκυλι αυτή τη στιγμη ειστε ετοιμοι . ακουσε τον .το δευτερο οσο θα είναι κουταβι θα μιμείται τον μεγαλο..και ο μεγαλος όταν θα δει ότι το μικρο είναι πιο ισχυρο θα κανει τα παντα να μη χασει κυριαρχια....εσυ σε όλα αυτά θα πρεπει να εισαι ετοιμος να τα αντιμετωπίσεις όπως και να αντιμετωπίσεις μετα μια μικρη αγελη....ο εκπαιδευτη σου εχει δει εσενα σε εχει τσεκαρει , εχει δει το σκυλι σου το εχει τσεκαρει , ξερει τι θεματα εχετε και οι δυο και με βαση αυτά σου ειπε όχι....αρα αυτό είναι το μοναδικο που πρεπει να σκεφτεις .
Με τον εκπαιδευτη εχουμε μιλησει μονο στο τηλεφωνο σαν φιλοι,δεν εχουμε ξεκινησει ακομα εκπαιδευση.Απο την αλλη εβδομαδα θα ξεκινησουμε λογικα.Οταν λες σε ποιους εχω ρωτησει,εννοεις για bullies? Γιατι για cane corso ολοι ξερουμε τα γνωστα εκτροφεια.