Δεν τρώει την ξηρά τροφή

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
ναι μολις το εμαθα...συγγνωμη...οχι νηστικη δεν την εχω αφησει ποτε..οταν δεν τρωει τιποτα για πολλες ωρες της δινω αναγκαστικα γαλα..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
και εμενα το ιδιο μου εκανα και χρειαστηκε να τους αλλαξω την τροφη. Απο τοτε που
ταιζω acana εκτος οτι τους ταιριαξε πολυ δεν εχω και μιζεριες στο φαγητο.

Αν του δωσεις κατι αλλο εκτος απο ξηρα εχει ορεξη για να το φαει? Να αποκλεισουμε
τυχον προβλημα υγειας?

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
ναι αν και αποφευγω να της δινω...δεν νομιζω να εχει κατι..ειναι δραστηρια τρεχει ολη την ωρα και παιζει...μονο που την δευτερα εκανε εμετο αλλα μολις ηρεμησε ξανα παιχνιδι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το γάλα δεν είναι και ότι καλύτερο να δίνουμε!

Δεν έχεις σταθερό πρόγραμμα στα ταϊσματα γι'αυτό και σε εμπαίζει η σκυλίτσα σου!

Βάλε πρόγραμμα και ακολούθα το!

Το κάθε γεύμα θα το αφήνεις για 15-20 λεπτά στην διάθεση της, αν δεν φάει κακό του κεφαλιού της!Ξανά στο επόμενο γεύμα...αν πάλι δεν φάει ξανά κακό του κεφαλιού της...στο τέλος θα μείνει νηστική και θα φάει μια χαρά!

Πρόγραμμα είναι το κλειδί!

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
προγραμμα εχει..3 φορες την ημερα και συγκεκριμενες ωρες...απλα το πρωι δεν την ταιζω εγω και βλεπω πολυ αργοτερα οτι δεν εχει φαει και τοτε παιρνω το πιατο της..

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
μηπως γνωριζετε καποιο Online 'η οποιοδηποτε αλλο καταστημα που να εχει καλυτερες τιμες(και στισ τροφες)?

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
κατι εφαγε τωρα για βραδυ...οχι με τρελη ορεξη αλλα κατι εγινε...θα δουμε στην πορεια...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
...αρχισει να τρωει σιγα σιγα, το βραδυ πιο πολυ, το πρωι πιο λιγο...
... Και 'μένα μόνο το βράδυ τρώει και όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο λιγότερο :(
Ειπα κι εγω.Τι επαθε ο Φοιβος και τρωει μόνο βραδυ...αρα να υποθεσω οτι τον εχει βαρεσει η ζεστη ε;...κι εμενα τα ιδια κανει,εδω και 3-4 μερες.Πρωινο με πολυ δυσκολία και ελαχιστο...Δηλαδη απο τα 500gr που βαζω ξηρα τροφη θα φαει ΤΟ ΠΟΛΥ 50-60...και το αφηνει.Του παιρνω το μπωλ στο 15' και παλι απογευμα ...Κανα 3αρι μερες ετρωγε δυσκολα και αυτο.
Τον σκεφτομαι γιατι ειναι κουταβι ακομα και αναπτυσσεται αλλά δεν του χαριζω.Οχι παιχνιδια.ή θα φαει στο προγραμμα ή θα...φαει τα λουλουδια στην αυλη,θα σκαψει γλαστρες,θα ανεβει στο τραπεζι μπας και βρει τιποτα,θα παρει το τοστ της μικρης,θα φαει...τα σιδερα...ναι ναι μου κανει κατι κουλά οταν μενει νηστικος.Και περιεργως αντι να πεφτει η διαθεση του,οταν ειναι νηστικος λυσσαει...
Που θα παει,θα ξαναγυρισει στον ισιο δρομο.Τσοπανης ειναι δεν θα παθει και τιποτα!:D

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εδω βρε μαθο μου δεν επαθαν οι δικες μου που ειναι νιανια, ειδικα η μικρη, θα παθει ο παιδαρος σου;;; εγω ειχα φρικαρει λαστ γιαρ τετοιο καιρο αλλα πλεον ειμαι κουουουουουλ .

Last edited:

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Googlare για online αγορα σκυλοτροφης και θα βρεις μόνη σου τις καλυτερες τιμές. Η Αcana είναι πολυ καλη τροφή αλλα για μεγαλόσωμο σκύλο θα είναι ασύμοφορη. Θα θες κανα 60ευρω το μηνά. Δοκίμασε Αrden Grange που είναι πιο οικονομικη και ταυτόχρονα καλή ποιοτικά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ε οχι και μεγαλοσωμο το shar pei! Εγω που ταιζω δυο χρειαζομαι εναμυση τσουβαλι το μηνα. Οποτε εσενα
θα σε βγαζει πανω απο μηνα το 13,5κιλο.

Πεισματα κανει, μην υποκυπτεις, βαλε προγραμμα στα ταισματα και θα στρωσει. Σταθεροτητα και πειθαρχια
χρειαζεται.

Πως και διαλεξες αυτη τη ρατσα?

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Να με συγχωράτε αλλα με βάση τη μικρή που έχω και θα φτασει τα 10-12kg τα υπόλοιπα μου φενονται μεγαλόσωμα. Το shar pei νομιζω φτανει γυρω στα 20 kg. Aν με 1μιση τσουβαλι το μηνα ταίζεις 2 (ενήλικα???) τοτε για το κάθε ένα θελεις 3/4 του τσουβαλού το μήνα. Το τσουβάλι το παίρνω περι τα 56 ευρώ το 13,5κιλο αρα τα 3/4 του τσουβαλιού κοστίζουνε 42 ευρω.Aρα 42 ευρω το μηνα θελει ενα ενηλικο shar pei για να τραφει με Acana. Οσο για εμένα που δίνω σχεδον 200-220 gr/ημερα μου βγαζει 2μήνες και κάτι. Μαθηματκοί γίναμε ρεεεεε :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μεχρι 24-26 ειναι το επιτρεπτο νομιζω! Δεν το υπολογιζω με το μηνα ποσο μου κοστιζουν
πλεον αλλα για την φιλη μας αν διαλεξει την Acana (αναλογα με τον κωδικο) θα χρειαζεται
για το μηνα απο 50 μεχρι 60 ευρω ισως και λιγοτερο. Δεν ειναι ασχημη τιμη αν σκεφτεις
οτι ειναι αρκετα καλη τροφη!

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Υποκειμενική ειναι η τιμή. Αναλογα με το budjet του καθενος αλλα κυριως με τις προτεραιότητες του καθενός. Κι εγω που επελεξα μια απ τις ακριβότερες τροφές δε σημαινει οτι είμαι πλούσιος. Ας πουμε προτίμησα να τρενάρω το να βάλω nova στο καινούριο μου σπιτι για να έχει το κουταβι μου μια απ τις καλύτερες τροφές στους πρώτους του μήνες της ζωης του τουλαχιστον. Ολα θέμα επιλογων και προταιρεοτήτων ειναι κατ εμενα. Μπορεις απο 1002 εξοδα (τσιγαρα, ποτα, καφεδες) να εξοικονομησεις 15-20 ευρω το μήνα ωστε να καλυψεις τη διαφορα μιας απλης τροφης και μιας καλής και να πάρεις το καλυτερο που αξίζει στο σκυλο σου. sorry για το off topic

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
εγω ειχα φρικαρει λαστ γιαρ τετοιο καιρο αλλα πλεον ειμαι κουουουουουλ .
Aρα ειναι θεμα σαιζον απ'οτι διαβαζω...πιανουν οι ζέστες μειωνεται η τροφη.Ανθρωπινα κουσουρια εχουν κι αυτα...

xitina13

Active Member
8 Ιουνίου 2011
33
0
γεια σας και παλι...βιαστηκα να βγαλω συμπερασμα...ουτε το πρωι ουτε το μεσημερι εφαγε...και πηγε μονη της και εφαγε σαν τρελη μια τροφη ασχετη που δινω στο rotwailler..