Δεν τρώει ξηρά τροφή το Ακίτα

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
Καλημερα σε ολους σας.Θα ήθελα να με συμβουλέψετε σχετικά με τον σκύλο μου.Έχω ενα Ακιτα 1.5 χρονων.Το ακιτα αυτο ηρθε τυχεια στην ζωη μου καθως το ειχαν σε ενα κλουβι μεχρι τουσ πρωτους 6 μηνες στην ζωη του και φυσικα επρεπε να κανω κατι.Ετσι το υιοθετησαμε και ειναι μελος της οικογενειας μας που ειχε αλλο ενα σκυλακι ρατσας γκεκα το οποιο χασαμε πριν απο 2 βδομαδες λογω καρδιας σε ηλικια 15 ετων.Ποτε μου δεν ειχα προβλημα με την τροφη του σκυλου.Θεωρω οτι περνω τις καλυτερες που κυκλοφορουν στην αγορα και προσπαθω να παρεχω οτι καλυτερο μπορω απο την πλευρα μου στον σκυλο.Ο ακιτα απο τοτε που ηρθε στο σπιτι συνηθισμενος απο κει που ητανε τρεφοτανε με ξηρα τροφη στην αρχη οριτζεν και μετα εukanuba ανακατεμενες με λιγο κονσερβα.Γενικα παντα ητανε μιζερος με την τροφη του και μας δυσκολευε.Δεν σας κρυβω οτι μου εχει γινει αγχος.Ξαφνικα σταματησε να τρωει και αυτα και ενω του αλλαξα κονσερβες οπως και ξηρες τροφες δεν αλλαζει κατι..εγλυφε λιγο την κονσερβα και εφτηνε τις κροκετες.Τον πηγα στον γιατρο οπου του καναμε γενικες αιματος και για καλαζααρ και ολες οι εξετασεις βγηκαν παραπολυ καλες.επισης ελεγξαμε και τα δοντια και ειναι μια χαρα,οποτε δεν τρωει λογω καποιου προβληματος υγειας.
Ετσι αποφασισα να του αρχισω την μεθοδο που διαβασα να αφηνεις την ξηρα τροφη για 20 λεπτα κατω και αν δεν την ακουμπαει να του την σηκωνω.αυτο το κανω 10 το πρωι,3 το μεσημερι και 10 το βραδυ.εδω και μια μερα δεν εχει βαλει τιποτα στο στομα του αν και νομιζω οτι πειναει.ελπιζω καποια στιγμη να την φαει την τροφη.Εσεις τι λετε?σας εχει τυχει κατι παρομοιο?Να σημειωσω οτι το σκυλι πρεπει να ειναι 35-54 κγ συμφωνα με στοιχεια της ρατσας και αυτος ειναι μονο 27.οποτε ανησυχω στο τελοσ μην ειναι ενας σκελετος.ξερω οτι ειναι δυσκολο σκυλι και η ρατσα του ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα θα ηθελα την συμβουλη σας τι να κανω.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Μια μερα νηστικος δεν ειναι ανησυχητικο πιστευω, οσον αφορα τα κιλα που αναφερεις θα τα φτασει αφου ενηλικιωθει και ειναι σε συναρτηση και με το υψος του. Ο γιατρος σου τι ειπε για το βαρος του ? Αν τον χαιδευεις στα πλευρα νιωθεις τα κοκκαλα του ?

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
Το τριχωμα του ειναι πολυ χοντρο και αυτο δυσκολευει καπως την κατασταση οσον αφορα την αφη..παντως μπορω να σου πω οτι ναι γενικα τα νιωθω τα κοκκαλα του τωρα που τον χαιδεψα.....

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Αρκετα σκυλια ειναι λιγο δυστροπα με την ξηρα τροφη, μπορει να μην τρωνε την πιο ακριβη και να τρελενοντε για μια μετριας ποιοτητας. Νομιζω ομως πως πρεπει να συνεχισεις αυτο που κανεις και για σημερα. Και μην του την αναμειγνυεις με κονσερβα. Θα πεινασει και φαει.

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
δεν βαζω πλεον κονσερβα απο χθες.μονο ξηρα τροφη γιατι με κονσερβα μουχλιαζε μετα η τροφη και την πεταγαμε.ειναι κριμα να πετιεται η τροφη.αμα δεν μουχλιαζε την εδινα σε σκυλια εξω και ετσι δεν πηγαινε χαμενη.το θεμα ειναι να φαει καποια στιγμη ομως......

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
τον πηγα και του καναμε εξετασεις γενικες και αιματολογικες και ητανε ολα οκ.ειπε οτι επρεπε να ητανε τουλαχιστον 5-6 κιλα βαρυτερος συμφωνα με την ρατσα του.Του εδινα οριτζεν μετα Ευκανουμπα και τωρα του εχω παρει την taste of the wild αλλα πλεον περνω 2κιλες για να σιγουρευτω αν του αρεσει καποια τροφη.στο μεταξυ εχουμε δοκιμασει και την πεντιγρυ,την μπριτ,την νουτρο και την ακανα.μεσα στον χρονο ολα αυτα αλλα καμια δεν του αρεσε.ειχαμε μεινει στην ευκανουμπα με λιγο κονσερβα χιλς.και αυτο με το ζορι το τρωγε.τωρα μου ειπε ο γιατρος που πηγε 1.5 ετους να σταματισω την puppy και να του παρουμε μια αλλη τροφη χωρις κονσερβα ομως.ειναι 27 κιλα ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι 35 κιλα περιπου συμφωνα με την ρατσα.ειναι αρσενικο.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ θα συνέχιζα λίγο καιρό ακόμη την puppy, να πάρει λίγο βάρος. Μείνε σταθερός στο πρόγραμμα διατροφής του και μην του αφήνεις συνεχώς διαθέσιμη τροφή. Μπορεί να μείνει νηστικός και περισσότερες μέρες. Δεν παθαίνει τίποτα. Δοκίμασε να ψεκάσεις λίγο την τροφή του, με χλιαρό νεράκι, ίσα να μυρίσει λίγο περισσότερο. Η να προσθέσεις μια κουταλιά γιαούρτι ή και κονσέρβα, πολύ καλά ανακατεμένο να μην μπορεί να το ξεχωρίσει από τις κροκέτες. Και δώσε χρόνο στην τροφή του, να δείξει αν του αρέσει ή όχι.

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
το προβλημα ειναι οτι ο σκυλος αυτος γενικα δεν δαγκωνει την τροφη.την γλυφει οποτε ειτε κονσερβα που του βαζω ειτε γιαουρτι που τρελενεται για αυτο πιπιλαει την κροκετα και μετα την ριχνει κατω.μετα αμα μεινει που μενει ετσι η τροφη αρχιζει να μυριζει και ουτε καν πλησιαζει το μπολ.οποτε η τροφη πετιεται και ειναι κριμα αυτο...οποτε ξανα απο την αρχη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Αφού κάνατε εξετασεις και δε συντρέχουν λόγοι υγείας, γνώμη μου είναι να συνεχίσεις για 3-4 μερες αυτό που κάνεις (απομακρύνεις την τροφή μετά απο 10-15 λεπτά). δε μπορεί να κάτσει να πεθάνει από την πείνα!!!! Θα φάει κάποια στιγμή.
Αν συνεχιστεί το ίδιο ξαναπήγαινε στο γιατρό και κάνε κι άλλες εξετάσεις.

Καλή τύχη :)

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
το προβλημα ειναι οτι ο σκυλος αυτος γενικα δεν δαγκωνει την τροφη.την γλυφει οποτε ειτε κονσερβα που του βαζω ειτε γιαουρτι που τρελενεται για αυτο πιπιλαει την κροκετα και μετα την ριχνει κατω.μετα αμα μεινει που μενει ετσι η τροφη αρχιζει να μυριζει και ουτε καν πλησιαζει το μπολ.οποτε η τροφη πετιεται και ειναι κριμα αυτο...οποτε ξανα απο την αρχη.

Να βαζεις πιο μικρη ποσοτητα κροκετας για αρχη μεχρι να την συνηθισει, αντι για 2 γευματα ας τρωει 4

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
θα του το αφησψω ετσι για 3-4 μερες να δουμε τι θα γινει μονο με ξηρα τροφη..αν δεν φαει καθολου τοτε θα δουμε τι θα γινει..παντως ειναι πολυ πεισματαρης και τον βλεπεις οτι πειναει γιατι παει στο πιατο του μολις το κατεβαζεις..και μετα το μυριζει και φευγει....ειδωμεν

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Παρόμοια υπόθεση με την δικιά μου. Αν και δεν μπορώ να πω οτι πλέον τρώει ξηρά άνετα(την είχα συνηθίσει στην barf) οταν μείνει για 2 μέρες νηστική θα φάει τελικά, όπως επίσης και μετά απο πολύ άσκηση.

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
αντε να δουμε τι θα γινει....αυτος την εχει αραξει και μολις του βαζω την τροφη κατω παει την μυριζει και φευγει...ακομα και με καλοπιασματα που του κανουμε τιποτα..1.5 μερα και δεν εχει φαει τιποτα.....

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
λοιπον η κατασταση εχει πολυ γελιο....του κατεβασα το μπολ κατω στις 10 για 20 λεπτα...πηγε μυρισε παλι εφυγε και τι εκανε ο αθεοφοδος....πηγε και πηρε να φαει ενα κοκκαλο που ειχε υπολιματα κρεας ξερετε αυτα που εχουνε τα πετ σοπ(το περιεργο ειναι οτι το κοκκαλο αυτο ουτε που ηθελε να το δει) που ειναι καπνιστα με κρεας...εννοειται οτι του το πηρα με πολυ βαρια καρδια αλλα νομιζω οτι ειμαι σε καλο δρομο και συντομα θα σπασει...φαινεται οτι πειναει αλλα κραταει ακομα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να θυμάσαι ότι ο στόχος είναι να σπάσει αυτός πρώτα ε; :D
Εγώ παλιά, έσπαγα περίπου στις 4 μέρες. Ευτυχώς πλέον τους αρέσει η τροφή τους και δεν έχουμε τέτοια. Με τον έναν δηλαδή, γιατί η άλλη είναι ακόμη πιο άγιο σκυλί :p
Πάντως αν και στο μέλλον δεις, ότι το σκυλί δεν τρώει, μην το ξεκάνουμε κιόλας. Σίγουρα, οι συχνές αλλαγές μάρκας δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά ίσως θα πρέπει να συνεχίσεις να ψάχνεσαι, μέχρι να βρεις ποιά του αρέσει. Και να θυμάσαι, ότι πάντα η αλλαγή από μια τροφή σε άλλη, γίνεται σταδιακά. Μειώνοντας την παλιά και αυξάνοντας την καινούργια :)

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
αυτο το οποιο θα κανω ειναι να παω να του παρω και την 2κιλη φορμουλα με τον σολωμο παλι της ιδιας εταιρειας μην τυχον δεν του αρεσει αυτη η τροφη που του πηρα αν και δεν το νομιζω....θα τα εξαντλησω ολα αλλα ξηρα τροφη θα αρχισει να τρωει ο κοσμος να χαλασει..

Droulas13

New Member
28 Μαρτίου 2011
3
0
Έτσι έκανε και ο δικος μου όταν ήταν ενός και από κονσέρβα ήθελα να του το γυρίσω σε ξηρά. Μια μέρα δεν έφαγε, δύο δεν έφαγε, τρεις δεν έφαγε, ε, την τέταρτη την είδε και την ξέσκισε. Και από τότε κομπλέ!

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
να παιρνω κουραγιο γιατι οσο να ναι μου ειναι δυσκολο να του το κανω αυτο αλλα πρεπει για το δικο του καλο πρωτιστος..ευχαριστω ολους σας για την ανταποκριση