Δεν του αρεσει η τροφη η ειναι χορτατος?

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Καλημερα!!!! πριν 2 εβδομαδα ανοιξαμε ενα θεμα σχετικα με τι τροφη θα αγοραζα.... καταληξαμε στην acana puppy large breed!! Την πρωτη εβδομαδα ο σκυλος ετρωγε ολη την ποσοτητα αλλα απο την πρωτη στιγμη καταλαβα οτι δεν την (χωνεψε) και πολυ. .... μετα ααπο 1 εβδομαδα και συγκριμενα προχθες και σημερα... υπαρχουν στιγμες που την αφηνει μιση και δεν ξερω τον λογο.. ενω γενικα δεν αφηνει τιποτα! ορεξη εχει γενικα για τα παντα... τρεξιμο παιχνιδι κλπ! Τι μπορει να φταιει?

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
οτι εχω αλλαξει μονο 2?...... brit kai acana! εχω ακουσει και την αλλη αποψη οτι ειναι καλο να αλλαζει τροφες ο σκυλος γενικα... δεν ξερω τι ισχυει

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
οτι εχω αλλαξει μονο 2?...... brit kai acana! εχω ακουσει και την αλλη αποψη οτι ειναι καλο να αλλαζει τροφες ο σκυλος γενικα... δεν ξερω τι ισχυει
Έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του σκύλου? αποπαρασητωση γίνεται κανονικά?
Η δραστηριότητα του είναι όπως συνήθως?

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Ναι ολα ολα κανονικα! ξερεις πιο ειναι το θεμα? οτι αν κανω πως παω να του παρω το φαι αρχιζει το τρωει.... η το πρωι ας πουμε το αφηνει μισο και το βραδυ το τρωει ολο!!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ναι ολα ολα κανονικα! ξερεις πιο ειναι το θεμα? οτι αν κανω πως παω να του παρω το φαι αρχιζει το τρωει.... η το πρωι ας πουμε το αφηνει μισο και το βραδυ το τρωει ολο!!!
Το φαγητό το αφήνεις διαθέσιμο μέχρι να φάει ή το μαζεύεις?

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
στην αρχη το αφησα γτ νμζα θα το φαει... αλλα μετα μολις το ειδα μισο το μαζεψα! και θα το μαζευω οταν το βλεπω μισο απο εδω και περα!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
στην αρχη το αφησα γτ νμζα θα το φαει... αλλα μετα μολις το ειδα μισο το μαζεψα! και θα το μαζευω οταν το βλεπω μισο απο εδω και περα!
Το φαγητό να το αφήνεις 15- 20 λεπτα αν φάει έχει καλώς αλλιώς στο επόμενο προγραμματισμένο γεύμα του

Υ.Γ εννοείται ότι τα ανωτέρω ισχύουν για έναν απόλυτα υγιή σκύλο,εάν υπάρχει κάποιο παθολογικο προβλήμα εννοείται ότι το συζητάς με τον κτηνίατρο

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Αν το συνεχισει 1-2 μερες αυτο... δηλαδη μια τρωει ολην την ποσοτητα μετα αφηνει και ξανα τα ιδια... θα κοιταξω να μειωσω την ποσοτητα για αρχη σε ολα τα γευματα και μετα βλεπουμε παλι!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Αν το συνεχισει 1-2 μερες αυτο... δηλαδη μια τρωει ολην την ποσοτητα μετα αφηνει και ξανα τα ιδια... θα κοιταξω να μειωσω την ποσοτητα για αρχη σε ολα τα γευματα και μετα βλεπουμε παλι!
Αν το κάνει αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις τη ποσότητα, βέβαια αυτό δεν είναι στάνταρ,γτ ξέρω σκύλο (το δικό μου) που βρήκε σακούλα με τροφή και την έφαγε όλη 1,5+- κιλό 4-5 μηνών.
Ναι μπορείς να μειώσεις τη τροφή και να δεις πως θα πάει.
Αν την τρώει όλη και δεν χάνει κιλά είσαι οκ.
Τώρα ταιζεις τη προτεινόμενη δοσολογία?

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Ναι ναι!!! αλλα ξερεις τρωει παντα κκατι εξτρα δλδ οταν παμε για εκπαιδευση μπισκοτακια κλπ κλπ... οποτε θα ριξω την ποσοτηττα!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ναι ναι!!! αλλα ξερεις τρωει παντα κκατι εξτρα δλδ οταν παμε για εκπαιδευση μπισκοτακια κλπ κλπ... οποτε θα ριξω την ποσοτηττα!
Κοίτα τα μπισκοτάκια δε νομίζω να κόβουν την όρεξη σε μαλαμουτ,εκτός αν μιλάμε για πολλααααααα μπισκότα
Χαχαχα, αστειεύομαι μη παρεξηγηθω.
Ναι δοκίμασε να μειώσεις τη ποσότητα και βλέπεις πως θα πάει.Ανεβασε και καμιά φωτό

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
:p καλα μην φανταστεις..... τελος παντων μακαρι να την φαει ολη τουλαχιστον γτ πηρα το μεγαλο σακι! :p

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Κονξες κανει... Χωριζεις την αναγραφομενη ποσοτητα σε 2-3 γευματα την ημερα , την αφηνεις αυστηρα 20 λεπτα κατω , ο,τι φαει στο 20 λεπτο και το μαζευεις.

Ταιζε σε σταθερες ωρες καθε ημερα , ασχετα αν ειναι ΣΚ , εργασιμη κλπ

Last edited:

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Κονξες? δηλαδη? .... καθε μερα του εχω στανταρ ωρες... αντε να παιζει 10λεπτο πανω 10λεπτο κατω!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλημέρα.

Όχι, δεν ισχύει το ότι ο σκύλος πρέπει να αλλάζει τροφές.
Ο σκύλος κάνει thrive με την συνήθεια, που λέει η θειά η χορεύτρια.

Ο σκύλος σου σε δοκιμάζει. Άμα του δίνεις και κανένα μεζεδάκι, σου λέει τι μου δίνεις αυτή εδώ την τροφή που μοιάζει με κακά προβάτου. Ο κεφτές που είναι;
Σοβαρά πάντως, κάποια σκυλιά είναι πολύ επιλεκτικά με την τροφή.
Η λύση απλή, βάζεις την τροφή για 20 λεπτά μπροστά του, αν δεν φάει την παίρνεις. Την ξαναδίνεις αργότερα ή στο επόμενο γεύμα (εάν ήταν ενήλικο).
Επιλεκτικός ή μη, άμα πεινάσει θα φάει, δεν θα πεθάνει από την πείνα.
Μην σπάσεις, μην λυγίσεις, μην κάνεις πίσω, την πάτησες και θα γίνεις σαν εμένα πριν μερικά χρόνια που οι διαπραγματεύσεις που έκανα με την σκύλα για να φάει, ήταν πιο πολλές από του Τσίπρα στην Ευρώπη :confused::D

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Οκ καλο αυτο .

Του εχετε δωσει ανθρωπινη τροφη , κανα μεζεδακι κλπ?
μμμμ κοκαλα του δινω συνηθως γενικα φαι δικο μας οχι... μονο κανα γιαουρτι του δινω που και που!