Δαγκώνει πολύ...

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Καλησπέρα κι καλή χρονιά σε όλους σας...
έχω ένα σημαντικό κι ιδιαίτερα αγχωτικό θεματάκι με τον Prince...οκ αποδέχτηκα ότι για κάποιο καιρό ακόμα θα μου καταστρέφει πράγματα...δεν έχω κανένα πρόβλημα...έχω μεγάλο πρόβλημα όμως με το δάγκωμά του...δε μπορώ να παίξω ρε παιδιά μαζί του...κι όλο αυτό ξεκίνησε από τα άλλα σκυλακια στο γηπεδάκι που παίζουν κάθε βράδυ...πέφτει πολύ δάγκωμα...αλλα σε μένα γιατί;; ακόμα κι όταν με βλέπει κι χαίρεται κι πάει από δω κι από κει όταν πάω να τον χαιδέψω με δαγκώνει στα χέρια κι μετά με γλείφει...δε με δαγκωνει δυνατά αλλά καμιά φορά του ξεφεύγει καμία καλή κι πονάω...πως θα το σταματήσει;;; όλο λεώ "μη" κι φέυγω αλλά μετά πάλι το ίδιο...μόνο τα χέρια μου τίποτε άλλο κι μόνο όταν παίζουμε!!!
Φοβαμαι ότι θα του μείνει συνήθειο κι θα χουμε κανενα ατυχημα αργότερα!!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν δεν κάνω λάθος το σκυλί σου πρέπει να είναι 9-10 μηνών τώρα. Άρα έχει τελειώσει με τα δόντια του προ πολλού και δεν υπάρχει λόγος να ξεδίνει στα χέρια σου ή οπουδήποτε αλλού.

Γιατί αποδέχτηκες ότι θα σου καταστρέφει πράγματα; Όπως τον μαλώνεις για τα χέρια σου, τον μαλώνεις και για τα πράγματα που δαγκώνει. Όταν είσαι μπροστά δεν επιτρέπεις κάτι τέτοιο. Κι όταν λείπεις τον περιορίζεις σε χώρο ΧΩΡΙΣ αντικείμενα, παρά μόνο με τα παιχνίδια του.

Αυτό με τα άλλα σκυλάκια δεν το κατάλαβα. Τον δαγκώνουν; Τα δαγκώνει; Αλληλοδαγκώνονται; Για παιχνίδι ή σκυλογαυγάδες;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Αν δεν κάνω λάθος το σκυλί σου πρέπει να είναι 9-10 μηνών τώρα. Άρα έχει τελειώσει με τα δόντια του προ πολλού και δεν υπάρχει λόγος να ξεδίνει στα χέρια σου ή οπουδήποτε αλλού.

Γιατί αποδέχτηκες ότι θα σου καταστρέφει πράγματα; Όπως τον μαλώνεις για τα χέρια σου, τον μαλώνεις και για τα πράγματα που δαγκώνει. Όταν είσαι μπροστά δεν επιτρέπεις κάτι τέτοιο. Κι όταν λείπεις τον περιορίζεις σε χώρο ΧΩΡΙΣ αντικείμενα, παρά μόνο με τα παιχνίδια του.

Αυτό με τα άλλα σκυλάκια δεν το κατάλαβα. Τον δαγκώνουν; Τα δαγκώνει; Αλληλοδαγκώνονται; Για παιχνίδι ή σκυλογαυγάδες;
Είναι 8 μηνών...

Το έχω αποδεχτεί εννοώ ότι βρήκα λύση όταν είμαι εκει δεν κάνει τίποτα, αν τον τσακώσω τον μαλώνω κι όταν λείπω μπαίνει στο crate...

Με τα άλλα σκυλάκια έτσι παίζουν...πέφτει πολύ παιχνίδι ή με παιχνίδια ή κυνηγούνται μεταξύ τους αλλά κυρίως δαγκώνονται...πολύ δάγκωμα...δεν πονάνε δεν παραπονιούνται ίσα ίσα τρελαίνονται κι θέλουν σα τρελά...Αλλά πλέον βλέπω ότι έτσι θέλει να παίζει κι μαζί μου κι επειδή όταν δεν πάιζουμε με παιχνίδια εγώ σαν άνθρωπος παίζω με τα χέρια μου αυτό παίζει με το στόμα του κι σκοπός του είναι να πιάσει τα χέρια μου...Πως θα του το σταματήσω;;;

thanasisapo

New Member
15 Ιανουαρίου 2013
2
0
καλησπερα και απο εμενα....
θα σου πρότεινα μια μεθοδο που μου ειχε πει καποτε ενας εκπεδευτης γιατι ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα με εσενα! αν κ δεν ξέρω τι ρατσα ειναι για να καταλαβω το μεγεθος του, εμενα μου ειχε πει να το πιανω απο τον σβερκο, να τον σηκωνω 10 ποστους απο το εδαφος και να τον αφηνω. δεν ποναει απλα φοβαται... και αν του το κανεις συνεχεια την ωρα που σε δαγκωνει θα σταματησει... εγω ειχα ενα τζακ ρασελ και σταματησε να το κανει στις 4-5 μερες... ελπιζω να σε βοηθησα!
Είναι 8 μηνών...

Το έχω αποδεχτεί εννοώ ότι βρήκα λύση όταν είμαι εκει δεν κάνει τίποτα, αν τον τσακώσω τον μαλώνω κι όταν λείπω μπαίνει στο crate...

Με τα άλλα σκυλάκια έτσι παίζουν...πέφτει πολύ παιχνίδι ή με παιχνίδια ή κυνηγούνται μεταξύ τους αλλά κυρίως δαγκώνονται...πολύ δάγκωμα...δεν πονάνε δεν παραπονιούνται ίσα ίσα τρελαίνονται κι θέλουν σα τρελά...Αλλά πλέον βλέπω ότι έτσι θέλει να παίζει κι μαζί μου κι επειδή όταν δεν πάιζουμε με παιχνίδια εγώ σαν άνθρωπος παίζω με τα χέρια μου αυτό παίζει με το στόμα του κι σκοπός του είναι να πιάσει τα χέρια μου...Πως θα του το σταματήσω;;;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
καλησπερα και απο εμενα....
θα σου πρότεινα μια μεθοδο που μου ειχε πει καποτε ενας εκπεδευτης γιατι ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα με εσενα! αν κ δεν ξέρω τι ρατσα ειναι για να καταλαβω το μεγεθος του, εμενα μου ειχε πει να το πιανω απο τον σβερκο, να τον σηκωνω 10 ποστους απο το εδαφος και να τον αφηνω. δεν ποναει απλα φοβαται... και αν του το κανεις συνεχεια την ωρα που σε δαγκωνει θα σταματησει... εγω ειχα ενα τζακ ρασελ και σταματησε να το κανει στις 4-5 μερες... ελπιζω να σε βοηθησα!
Είναι κοκεράκι...θα το επιχειρήσω...σε ευχαριστώ!!! θα σου πω αν είχε αποτέλεσμα!!! :D

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Είναι κοκεράκι...θα το επιχειρήσω...σε ευχαριστώ!!! θα σου πω αν είχε αποτέλεσμα!!! :D
Επειδή και οι σκυλομάνες και οι γατομάνες το κάνουν αυτό στα μωρά τους, και γι'αυτό το προτείνουν συχνά ειδικά για τα γατιά, να σε πληροφορήσω ότι ακόμα και αυτά που δε μεγαλώνουν όσο τα σκυλιά μετά από κάποια ηλικία μια χαρά πονάνε γιατί μεγαλώνουν και το δέρμα πρεπει να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος. Άλλωστε ας πει κάποιος που ξέρει αν έχει δει αν οι μάνες σηκώνουν τα κουτάβια από το σβέρκο μετά από κάποια ηλικία.

Αν θέλεις να το πιάσεις από το σβέρκο κάντο χωρίς να τον σηκώσεις από το έδαφος (αν κι προσωπικά σε σκύλο δεν το χω επιχειρήσει ποτέ - τα γατιά πάντως κοκκαλώνουν αν τεντώσεις το δέρμα στο σβέρκο)

swkratisk

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
145
1
serres
εγω που το δοκιμασα, μια χαρουλα εκλαψε.
αρα ποναει και καταλαβαινει.
βεβαια, δεν ειναι τοσο απλο , με αυτο να σταματησει το δαγκωμα.
εγω τις τελευταιες μερες , δοκιμαζω αυτο με το σβερκο αλλα και τη γνωστη λαβη στο λαιμο.
θα σας πω τις επομενες μερες, τι αποτελεσμα εχουμε.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
εγω που το δοκιμασα, μια χαρουλα εκλαψε.
αρα ποναει και καταλαβαινει.
βεβαια, δεν ειναι τοσο απλο , με αυτο να σταματησει το δαγκωμα.
εγω τις τελευταιες μερες , δοκιμαζω αυτο με το σβερκο αλλα και τη γνωστη λαβη στο λαιμο.
θα σας πω τις επομενες μερες, τι αποτελεσμα εχουμε.
Αν αναφερεσαι στον αντιχειρα που πιεζει τον λαιμο του λεγοντας λαβη, εγω θα προτεινα να βρεις αλλο τροπο γιατι αυτο δεν ειναι για καθε τρεις κ λιγο αλλα για κατι δυναμικο κ εκτακτο κ κυριως οχι σε κουταβι.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Επειδή και οι σκυλομάνες και οι γατομάνες το κάνουν αυτό στα μωρά τους, και γι'αυτό το προτείνουν συχνά ειδικά για τα γατιά, να σε πληροφορήσω ότι ακόμα και αυτά που δε μεγαλώνουν όσο τα σκυλιά μετά από κάποια ηλικία μια χαρά πονάνε γιατί μεγαλώνουν και το δέρμα πρεπει να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος. Άλλωστε ας πει κάποιος που ξέρει αν έχει δει αν οι μάνες σηκώνουν τα κουτάβια από το σβέρκο μετά από κάποια ηλικία.

Αν θέλεις να το πιάσεις από το σβέρκο κάντο χωρίς να τον σηκώσεις από το έδαφος (αν κι προσωπικά σε σκύλο δεν το χω επιχειρήσει ποτέ - τα γατιά πάντως κοκκαλώνουν αν τεντώσεις το δέρμα στο σβέρκο)
Δεν μπορεσα να τον σηκώσω...δεν μου βγαινε από συναισθηματική άποψη...επομένως, απλά έκανα μία απότομη, ξαφνική κίνηση (για να τρομάξει) κι τον έπιασα λίγο στο σβέρκο λέγοντας "μη"...φυσικά το γλυκό μου μέτα συνέχισε το ίδιο...κι το ξανάκανα...

Κι έχω σταματήσει να τον πηγαίνω στα άλλα σκυλιά μέχρι να το σταματήσει το δάγκωμα σε μένα...γιατί καλή η κοινωνηκοποίηση,καλό το παιχνίδι, καλή η εκτόνωση αλλά από την αρχή είχα την αίσθηση ότι είναι κακή επιρροή το ένα για το άλλο!!! Όταν ηρεμήσει με τα χέρια μου θα τον ξαναπάω...εξάλλου κι με το περπάτημα βλέπουμε κι μυρίζουμε πολλά σκυλάκια....άσε που θέλω να τον κάνω να είναι κι λίγο αδιάφορος στα σκυλιά όταν περπατάμε γιατί αυτό το τράβηγμα δεν παλεύται άλλο...!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τα κοκεράκια μου θυμίζουν πολύ μπιγκλ. Ίδιο μέγεθος, ίδια ενεργητικότητα, ίδια συμπεριφορά..

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Τα κοκεράκια μου θυμίζουν πολύ μπιγκλ. Ίδιο μέγεθος, ίδια ενεργητικότητα, ίδια συμπεριφορά..
Καλό ειναι αυτό;;; δε ξέρω από μπιγκλ...γνωρίζω όμως τα κοκερ κάθε μερα κι πιο πολύ...

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
δοκίμασε όταν το βλέπεις πολύ ενθουσιασμένο, δραστήριο και γενικά τρελαμένο και σου ζητάει παιχνίδια, να αδιαφορείς μέχρι να χαλαρώσει και μόνο τότε να του δίνεις σημασία χαιδευοντας το και παίζοντας και αν το δεις και ξαναξεσηκώνεται, ξανα το ίδιο. που θα πάει κάποια στιγμή θα ηρεμίσει

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Προς το παρόν δεν εχουμε καμία βελτίωση...ίσα ίσα που επεκτάθηκε κι στα βραχιολάκια μου κι στα μανίκια μου... Έχω αρχίσει να εφαρμόχω απλά το "μη" κι φεύγω...να δούμε για πόσο!!!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Προς το παρόν δεν εχουμε καμία βελτίωση...ίσα ίσα που επεκτάθηκε κι στα βραχιολάκια μου κι στα μανίκια μου... Έχω αρχίσει να εφαρμόχω απλά το "μη" κι φεύγω...να δούμε για πόσο!!!
Άντε καλή υπομονή