Δαγκώνει... πολύ!!! Τι να κάνω;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα το κόψει, μην ανησυχείς!
Ενίσχυσε την λεκτική σου αποτροπή και θα το κόψει!
Μόνο μην χάσεις την ψυχραιμία σου...έχεις χάσει και το παιχνίδι!
Μπορεί να σε καταβάλλουν κάποιες στιγμές που σε δαγκώνουν και να κατεβάζεις χριστοπαναγίες αλλά σταθερός εσύ!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Στέλιο πραγματικά ώρες ώρες νομίζω οτι μιλάω στον αέρα...Εγώ συνέχεια "μη" κι αυτός τίποτα, εκεί κολλημένος... Σταθερός είμαι θέλοντας και μη αλλά δεν βλέπω να ηρεμεί και γι'αυτό ανησυχώ λίγο... :( Πάνω που είχε ηρεμήσει για ένα διάστημα και ήταν όλα καλά κι ωραία, τώρα πάλι τα ίδια και χειρότερα :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έτσι είναι!Έτσι θα πάει!
ΠΟΛΥ υπομονή χρειάζεται!Θα έρθουν μέρες που θα είστε ήρεμοι και μέρες που θα κάνει σαν τρελό!

Μέχρι να "μεστώσει" το μυαλουδάκι του θα τα κάνει αυτά!Το δάγκωμα θα το κόψει σε λίγο καιρό με την δική σου καθοδήγηση αλλά η συμπεριφορά του θα είναι κουταβίστικη και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Τον περιορίζεις καθόλου σε κάποιο δωμάτιο?Να μείνει λίγο μόνος του να ηρεμήσει ή τον έχεις να σουλατσάρει σε όλο το σπίτι?

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
για το δαγκωμα μπορεις να παρεις ενα μικρο λουκανικο σαν αυτο που εχει ο στελιος φωτο και
να σου δειξει ενας που ξερει πως να παιζεις με τον σκυλο σου,ετσι και το δαγκωμα θα του φτιαξεις και δεν θα σε δαγκωνει.
ασε που μπορεις να βαλεις και εντολες αστο πχ.
προσοχη στα δοντια που ειναι μωρο ακομα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα ο zouzounos να βάλει φωτογραφία τις πυζάμες του όταν ο κροκόδειλος του ήταν ακόμα κουτάβι!:D:paja1:
Εγώ δυστυχώς δεν τις είχα τραβήξει φωτογραφία της δικές μου πυζάμες...χαχαχα:D:D:D

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Έτσι είναι!Έτσι θα πάει!
ΠΟΛΥ υπομονή χρειάζεται!Θα έρθουν μέρες που θα είστε ήρεμοι και μέρες που θα κάνει σαν τρελό!

Μέχρι να "μεστώσει" το μυαλουδάκι του θα τα κάνει αυτά!Το δάγκωμα θα το κόψει σε λίγο καιρό με την δική σου καθοδήγηση αλλά η συμπεριφορά του θα είναι κουταβίστικη και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Τον περιορίζεις καθόλου σε κάποιο δωμάτιο?Να μείνει λίγο μόνος του να ηρεμήσει ή τον έχεις να σουλατσάρει σε όλο το σπίτι?
Τον περιορίζω στο δωμάτιο μου μόνο τις ώρες που πάω στη δουλειά ή που χρειάζεται να λείψω από το σπίτι, καθαρά για τη δική του ασφάλεια. Μετά είναι μαζί μου και σουλατσάρει. Σκέφτηκα να τον κλείνω εκεί μέσα κι όταν αρχίζει να δαγκώνει, αλλά φοβήθηκα μην αρχίσει να το βλέπει σαν χώρο τιμωρίας το δωμάτιο και νιώθει κάπως όταν τον κλείνω εκεί για να πάω στη δουλειά.

Πότε μεστώνει αυτό το μυαλουδάκι επιτέλους? χαχαχα! Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι μην τυχόν του μείνει η συνήθεια μετα και δεν σταματήσει μεγαλώνοντας, παίζει κάτι τέτοιο? Και πραγματικά, τόοοοσο πολύ δάγκωμα είναι όντως φυσιολογικό? Η κουταβίστικη συμπεριφορά δε με ενοχλεί, αλλά αυτό το δάγκωμα δεν παλεύεται! Αφού καμιά φορά από τα νεύρα μου, τον παίρνω και τον κρατάω στην αγκαλιά μου και του σκάω ένα φιλί στο κούτελο για να μην του σκάσω τίποτα άλλο :p

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
πω πω παλιο ποστ αλλα χρησιμο..κι εμενα ο αλητης ο δικος μου ειναι 3 μηνων τωρα και με εχει τσακισει στο δαγγωμα..μιλαμε ωρες ωρες μου ερχεται να τον τσακωσω και να του κοπαναω το κεφαλι στον τοιχο..σχημα λογου εεε..χαχαχα..βρε κανω αχ βρε κανω αουτς βρε μη τιποτα αυτος εκει..καλα πισω ο αστραγαλος μου ειναι κατα κομμενος..μολις παω να γυρισω πλατη τσακ με εχει απραξει απο πισω..πω πω και αυτα τα δοντακια του σαν σουβλια ειναι..ελεος δλδ...θελω να μαθω κατι ομως..γιατι εμενα με δαγγωνει πιο πολυ απ'ολους στην οικογενεια ομως???φυσικα ασχολουμαι εγω πιο πολυ με το σκυλι και με το παιχνιδι του και με τις βολτες του..αυτο σημαινει οτι με θεωρει για αρχηγο του η με εχει πιο πολυ μανια σε σχεση με τους αλλους???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
πω πω παλιο ποστ αλλα χρησιμο..κι εμενα ο αλητης ο δικος μου ειναι 3 μηνων τωρα και με εχει τσακισει στο δαγγωμα..μιλαμε ωρες ωρες μου ερχεται να τον τσακωσω και να του κοπαναω το κεφαλι στον τοιχο..σχημα λογου εεε..χαχαχα..βρε κανω αχ βρε κανω αουτς βρε μη τιποτα αυτος εκει..καλα πισω ο αστραγαλος μου ειναι κατα κομμενος..μολις παω να γυρισω πλατη τσακ με εχει απραξει απο πισω..πω πω και αυτα τα δοντακια του σαν σουβλια ειναι..ελεος δλδ...θελω να μαθω κατι ομως..γιατι εμενα με δαγγωνει πιο πολυ απ'ολους στην οικογενεια ομως???φυσικα ασχολουμαι εγω πιο πολυ με το σκυλι και με το παιχνιδι του και με τις βολτες του..αυτο σημαινει οτι με θεωρει για αρχηγο του η με εχει πιο πολυ μανια σε σχεση με τους αλλους???
Σε δαγκώνει επειδή ασχολείσαι μαζί του και επικοινωνεί!
Με τον ίδιο τρόπο που σε δαγκώνει, αν συνεχίσεις να επικοινωνείς μαζί του, με τον ίδιο τρόπο θα σταματήσει να σε δαγκώνει γιατί θα έχετε βρει σημείο επικοινωνίας, θα ωριμάσει με τον καιρό και θα αρχίσει ο σεβασμός!
Η έννοια "αρχηγός" θα έρθει μετά από πολύ καιρό τριβής της μεταξύ σας σχέσης!
Αρχηγός δεν γίνεσαι επειδή κατάφερες να κόψεις το δάγκωμα στο κουτάβι, αυτό είναι απλά ένα λιθαράκι σε όλα τα διδάγματα που θα ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή σας!

sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι εδώ;; Το δάγκωμα πρέπει να το αποτρέπουμε λεκτικά ακόμα κι όταν εχει μαλακό στόμα; θέλω να πω ο δικός μου άλλες φορές βάζει δύναμη και νευριάζει και εκεί οκ σταματάω να παίζω, άλλες όμως είναι ήρεμος και εκεί που γύφει το χέρι απλά ανοίγει το στόμα και με ακουμπάει, πρέπει κι εκεί να σταματήσω να παίζω; Επίσης κάνει και κάτι ακόμα που θα ήθελα να μου πείτε πως αντιμετωπίζεται, πολλές φορές όταν είμαστε στον κήπο (συνήθως το κάνει όταν επιστρέφω από κάπου, σαν να έχει θυμώσει;;;) τρέχει πίσω μου και χοροπηδάει ψευτοδαγκώνοντας αλλά ταυτόχρονα μου κάνει "λαβή" με τα μπροστινά του πόδια ..... και βέβαια με γδέρνει με τα νύχια του. Καμιά ιδέα;;

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
εμενα παλι σημερα ο Γ.Π. 3,5 μηνων που τον εβγαλα βολτιτσα σε ενα μερος και επαιζα μαζι του και του εδινα μερικες φορες την εντολη Ελα με λιχουδιες ωστε να αρχισει να το μαθαινει σιγα σιγα,,ε και μεχρι εκει ολα καλα...ξαφνικα μετα λες και μπηκε ο διαολος μεσα του..τρελλος για δεσιμο μιλαμε..αρχισε τα δαγγωματα στα παπουτσια ωπου και δεν τα αφηνε με τιποτα και οταν πηγαινα να τον χαιδεψω που να το καταφερω και αυτο..ουτε καν με αφηνε..ολη την ωρα το στομα του να τσακωσει τα χερια..βρε καλε μου βρε χρυσε μου,βρε μη βρε μη τιποτα αυτος εκει..τον πηρα με το αγριο λιγο εκει αυτος σαν δαιμονισμενος και χειροτερος..οσο τον μαλωνες να μη δαγγωνει οσα αουτς κι αν εκανες τοσο πιο δαιμονισμενος γινοταν..οταν σταματουσα να τον μαλωνω και σηκωνομουνα αμεσως το στομα του στο παπουτσι και δεν ελεγε να το παρει απο εκει..ε κι εγω τσατιστηκα και λεω παμε να φυγουμε να τον παω σπιτι μπας και ησυχασει..ε μεχρι να τον βγαλω απο το μερος που ειμασταν οσο περπατουσαμε δεν με αφηνε καν να περπατησω..συνεχεια να με τσακωνε απο τα παπουτσια...
ισως εκανα και βλακεια που δεν πηρα καποιο παιχνιδακι του μαζι μου ωστε να του δινω εκεινο μπας και ησυχασω λιγο εγω..αλλα αφου δεν ειχα βρηκε εμενα για παιχνιδι..
ρε παιδια μιλαμε για πολυ δαγγωμα..και ωρες ωρες κανει σαν δαιμονισμενος και ορμαει και δαγγωνει λες και ειναι λισασμενος..χαχαχα..ειπαμε ειναι μικρος και τον πονανε τα δοντακια του αλλα τοσο μανια με το δαγγωμα ωστε να ψιλοαγριευει κιολας οταν τον μαλωνεις λιγο????ολα τα Γ.Π. ετσι ακριβως κανουν η ο δικος μου ειναι λιγο τρελλος???ωρες ωρες ειναι καλος και ηρεμος αλλα ωρες ωρες ειναι χειροτερος και απο τον εξω απο'δω..εκτος απο υπομονη τι αλλο να κανω μπας και το σταματησει αυτο???να περνω και κανενα μπαλακι η τιποτα αλλο μαζι μου στην βολτα οταν παμε και καθομαστε εκει που τον παω για να του αποσπα την προσοχη και να μην ασχολειτε ολη την ωρα για το πως θα με δαγγωσει???

giorgos_mel

Member
27 Ιουνίου 2012
14
0
37
Μαρουσι
www.bluerebels.gr
καλησπερα...διαβασα λιγο πιο πανω οτι υπαρχει θεμα αν παρεις το σκυλι 50 ημερων και οχι 60 οτι δαγκωνει πιο πολυ...κατι τετοιο...δεν εχω ιδεα απο σκυλια τωρα αρχιζω να μαθαινω σγα σγα...
εγω ειχα βρει ενα αδεσποτο 30 ημερων και το χω κανα 20ημερο...δεν το συζητω για το δαγκωμα...ουτε μια αγκαλια δεν εχω καταφερει να του κανω...ειναι επιθετικος αν και μικρος και στο φαγητο χυμαει κανονικα.λιγουρευεται οτι μυρισει στην κουζινα απο τοστ μεχρι φρουτα...κλαιει σαν τρελο για ζιτιανια...του βαζω φωνη μη κτλπ αλλα τρελοκομειο...τι λετε???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πολλά παίζουν ρόλο Γιώργο.
Τα γονίδια του σκύλου, η μάνα που το μεγάλωσε, ο άνθρωπος που στο έδωσε, ο "χαρακτήρας" του σκύλου, ο τρόπος που του συμπεριφέρεσαι...

Μη παρεξηγείς το δάγκωμα ως επιθετικότητα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μη του βάζεις τις φωνές...δεν καταφέρνεις τίποτα. Μόνο να το κάνεις πιο νευρικό... Αγόρασε ένα crate καταρχήν και ξεκίνα να τον αφήνεις μέσα κάποιες ώρες...Το αυστηρό ΜΗ είναι καλύτερο από οποιαδήποτε φωνή...
Για το δάγκωμα...θα σου πρότεινα να τον δαγκώσεις πίσω και εσύ...κατά προτίμηση στο αυτί του μέχρι να πονέσει..σε 2 μέρες θα το πιάσει το νόημα...

Αφού είναι λιμάρης....θα μπορέσεις να τον εκπαιδεύσεις και πιο έυκολα στα βασικά!! Ξεκίνα από τώρα...και για αρχή προσπάθησε να τον βάζεις να κάθεται, πριν του ακουμπήσεις το μπολ κάτω. Δεν σημαίνει ότι δεν θα ορμήσει μόλις το βάλεις στο πάτωμα αλλά τουλάχιστον για αρχή θα έχει ακολουθήσει κάποια εντολή...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Επιθετικό δεν τον λες σε αυτή την ηλικία. Αν πάλι είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για επιθετικότητα δες και έναν εκπαιδευτή, υπάρχουν γκρουπάκια για κοινωνικοποίηση κουταβιών που θα βοηθήσουν πολύ.
Όταν φωνάζεις στον σκύλο επειδή έχασες την ψυχραιμια σου εκείνος το παίρνει σαν αδυναμία (που είναι) και πέφτεις στα μάτια του. Είναι πολύ μωρό και από την δική σου στάση θα εξαρτηθεί η ανατροφή που θα πάρει και πως θα εξελιχθεί. Του έχεις μασουλητήρια για να μπορεί να δαγκώνει ; Βγάζει δόντια και πονάει και θα δαγκώνει ότι βρει για να ανακουφιστεί. Πάρτου μασουλητήρια για σκύλους και όταν δαγκώνει χέρι δίνε του ένα τέτοιο αφού του λες μη πρώτα αυστηρά, ή δάγκωσε το κι εσύ λίγο αν νομίζεις ότι μπορείς.
Για την ζητιανιά μην ανησυχείς, αν δεν του δώσεις ποτέ από το τραπέζι παρά μόνο όταν τελειώνεις το φαγητό σου μια τελευταία μπουκίτσα για επιβράβευση δεν πρόκειται να σε ενοχλεί.
Ποτέ μην του φωνάζεις και με τίποτα μην το χτυπήσεις, και διάβασε όσα περισσότερα μπορείς για ανατροφή κουταβιού. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν πολύ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καμία μπουκίτσα μετά το φαγητό...για επιβράβευση. Μεγάλο λάθος. Οτιδήποτε φαγητό περισσέψει ΜΟΝΟ στο μπολ του....και αυτό μετά από λίγη ώρα, όχι αμέσως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καμία μπουκίτσα μετά το φαγητό...για επιβράβευση.
Στα δικά μου σκυλιά λειτουργεί μια χαρά. Στο μπολ τους πάντα όχι από το τραπέζι. Βέβαια δεν είμαστε όλοι τέλειοι και κάνουμε και λάθη :D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έχει λογική αυτό που λέω...Τους δίνεις "μπουκίτσα για επιβράβευση"...για να επιβραβεύσεις τι? Δεν έχουν κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή για το οποίο θα πρέπει να επιβραβευτούν...Άσε που αν ξέρουν ότι μετά το δικό σου φαγητό θα πάρουν και εκείνοι...τότε είναι που σου μετράνε τις μπουκιές!! :):)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχει λογική αυτό που λέω...Τους δίνεις "μπουκίτσα για επιβράβευση"...για να επιβραβεύσεις τι? Δεν έχουν κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή για το οποίο θα πρέπει να επιβραβευτούν...Άσε που αν ξέρουν ότι μετά το δικό σου φαγητό θα πάρουν και εκείνοι...τότε είναι που σου μετράνε τις μπουκιές!! :):)
Ναι , δεν αμφιβάλω ότι έχει και λογική, γιατί ουσιαστικά τα βάζεις να περιμένουν. :)
Οπότε για να μην μπερδεύω και τον άνθρωπο αν δεν του έχεις μάθει την κακιά συνήθεια να ζητάει δεν χρειάζεται η επιβράβευση αν κάθεται ήσυχος και δεν ζητιανεύει όταν τρως.

kimeli

Member
19 Ιουλίου 2012
20
0
γεια σας κ απο μενα!!!
λοιπον κ εγω εχω θεμα με τον σκυλο μου!!ειναι ενα rott 6 μηνων..μπορει να την βγαζω βολτα,να κολυμπαει για ωρα,να σκαβει 100 λακκους στην αμμουδια,να κυνηγαει απιστευτα το μπαλακι κ να μην κουραζεται ποτε!!!!!!συνεχεια θελει ατελειωτο παιχνιδι!!πριν ειχε παιχνιδια που τα δαγκωνε κ την χαλαρωνε απο την φαγουρα που προκαλουν τα καινουρια δοντια,δεν ηθελε χερια...τωρα τι την εχει πιασει κ μολις δεν της δωσεις σημασια,που θελει να παιξει,δαγκωνει,οχι μονο χερια αλλα κ αμα γυρισεις την πλατη σου,δαγκωνει πισω απο το γονατο (κ ποναει!!!).τα δοντια της εχουν εμφανιστει,δε νομιζω να εχει φαγουρα..αντιδραση ειναι που δεν της δινω σημασια.μα πρεπει να μαθει να υπαρχουν καποιες στιγμες ηρεμιας κ δεν γινεται ολη την ωρα να ασχολουμαι με μαζι της!!.πραγματικα καποιες στιγμες θελω να της παιξω μπουνια απο τον πονο!!προσπαθω οσο μπορω να κρατηθω κ απλα να τη μαλωνω(της επαιξα κ 1-2 στο κωλο,στην αρχη ομως).μετα απο λιγο καταλαβα πως αυτο δεν ειναι επιθετικοτητα.ειναι αντιδραση που θελει να ασχοληθω μαζι της.μα θελει ολη την ωρα παιχνιδι,σα παιδι κ αυτο!!!δεν ξερω τι συμπεριφορα να εχω.περναει κ τη περιοδο ανεξαρτησιας κ φοβου τωρα κ δεν θελω να κανω κανα λαθος που να το μετανιωνω αργοτερα.αλλα πραγματικα θελει πολυ υπομονη..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97