Δίλημμα (βοδινό κρέας)


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σαρα καλα θα ειναι να του πεις να κρεμασσουν το μοσχαρι σε ψυγειο 3-4 μερες πριν το συσκευασουν(βακουμ με αζωτο απο οτι καταλαβα δεν σιτευει εκει σταματαει η ολη ωριμανση)το μοσχαρι σε τετοια συσκευασια κραταει 30 μερες σε νορμαλ ψυξη και 36 μηνες σε καταψυξη -18,φοβο απο καψιμο παγου δεν εχεις,αλλα ρε συ 50 κιλα κρεας εγω τα τρωω το 6 μηνο τι 2 χρονια?
Το Μουφ θα του κανει καλο,και ειδικα αν του το δινεις παγωμενο να το γλυφει ωμο,και αφου τρως τοσα καλουδια γιατι να μην φαει και το σκυλι λιγο καρπατσο?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Θα κάνω μια επίσκεψη στο σφαγείο το Σάββατο να δω τι παίζεται και τι χωράει και στον καταψύκτη μου, οπότε θα σας πω. Στο μεταξύ θυμήθηκα ότι κρέας στην κατάψυκη διατηρείται και για χιλιετίες σε κατάσταση που να μπορεί κανείς να το φάει!! Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για τα κατεψυγμένα μαμούθ που εξαφανίστηκαν γύρω στο 4000 π.Χ. και που περίπου 150 εκατομμύρια πτώματα αυτών υπολογίζεται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνο στη Ρωσσία!! Υπάρχουν αναφορές ντόπιων και εξερευνητών που ανακάλυπταν καλοδιατηρημένα μαμούθ και που αποφάσισαν να τα αποψύξουν, μαγειρέψουν και φάνε. Αν και προσωπικά θα προτιμούσα να γίνω χορτοφάγος παρά να κάνω τέτοια πειράματα, οι άνθρωποι αυτοί επέζησαν μετά από το τσιμπούσι τους. Ορίστε και σχετικά άρθρα, καθώς και μια φωτογραφία κατεψυγμένου μωρού-μαμούθ:

http://chiefio.wordpress.com/2010/08/24/mammoth-meat/
http://www.mlive.com/news/ann-arbor/index.ssf/2009/04/university_of_michigan_profess_7.html
http://www.donsmaps.com/bcmammoth.html



Επομένως μάλλον η ντόπια, σύγχρονη και καλαμποκιστανική αγελαδίτσα είναι μια χαρά για μένα και το Μουφ!!
 
Last edited:


vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
εγω παντωσ στονστρατο περιοδο 2005-2006 υπηρετησα .εφαγα κρεατα με σφραγηδεσ του 1982 και δεν επαθα τιποτα.το θεμα με το κρεασ ειναι απο οταν σφαχτει μεχρι να καταψυχθει
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι, να παρεις και να κανεις στοκ!
Εστω 50 κιλα! Και να του τα μαγειρεψεις με τον καιρο!

50 Κιλα δεν ειναι τιποτα!!! Και νομιζω οτι δεν τα υπολογισες και σωστα.
Οι δικες μου, που ειναι η καθεμια 10 κιλα σωματικου βαρος και τρωνε ολες μαζι 1- 1.200 kg κρεας την ΗΜΕΡΑ, οταν εχει BARF. ΣΥΝ τα αλλα ( λαχανικα, δημιτριακα).
O Μουφ- δεν θα φαει ενα κιλο εστο σε 3 μερες- μαγιρεμενο με ριζακι, μακαρονακι, κουσκους και με λαχανικα δηλ, κανα 400 γρ περιπου την ημερα σαν ποσοτητα??????? Αν μεινουμε δηλαδη στης σωστες αναλογιες- με 70% κρεας και τα υπολοιπα ολα τα αλλα ( υδατανθρακες, λαχανικα)
Αρα το κρεας θα κρατησει κανα 4-5αμηνο, αν τρως και εσυ που και που Σαρα!

Και τωρα αν δεν θα ξαναφαει ξερα, ειναι σχετικο. Αυτο εξαρταται και πολυ απο τον σκυλο.
Εμενα λατρευουν και το ωμο, και το μαγηρευτο, αλλα τρωνε και ξερα τροφη με ορεξη.
Τα δινω ολα εναλαξ και καμια τους δεν μενει νυστικια.
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σάρα, ακόμα κι αν δεν θέλεις να δώσεις τελικά μπάρφ, διαβασε τα περι μπάρφ, γιατι δίνουν πολλές πληροφορίες για τη σωστή αναλογία συστατικών (πχ αυτό που σου'λεγα για το κρέας/κόκαλα κτλ).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δηλαδή κατ' εσάς το Μουφ τελικά θα χρειαστεί ένα ολόκληρο γελάδι το χρόνο μόνο του!!:p:D:D Πάντως ένα από τα πακέτα που πουλάνε, δε θυμάμαι ποιο τώρα, σου δίνει και 20 κιλά κιμά για μπιφτέκια!!!!!:p:p:D:D:D Το καλό πάντως είναι ότι σου πουλάνε τη γελάδα με το κομμάτι, δηλαδή δε σου λένε παίρνεις τόσα κιλά ακριβώς αλλά περίπου τόσα. Αυτό σημαίνει ότι έχεις επιλογή είτε να κόψεις τον κιμά στο σπίτι (έχει εξάρτημα το μίξερ μου), είτε στον κόβουν αυτοί και φυσικά δε βάζουν μέσα καθόλου λίπος εκτός κι αν τους το ζητήσεις!! Το πρόβλημα τώρα είναι να βρω το σωστό σφαγείο με τις φτηνότερες τιμές διότι χωράει και διαπραγμάτευση, κυρίως όταν πνίγονται στις παραγγελίες. Πάντως έχω και συναδέλφους που παραδόξως αγοράζουν και ολόκληρο γουρούνι (hog και όχι pig) και απορώ πώς δε φοβούνται τη χοληστερίνη τους. Επίσης κυκλοφορούν πακέτα μιξ με διάφορα.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν το Μούφ είναι καμιά 25αριά κιλά, θα πρεπει να τρώει 500-750 γρ κρέας την ημέρα. Αρα το 50κιλο σε βγάζει για τρεις μήνες το πολύ αν τρώει μόνο μαγειρευτό χωρίς ξηρά.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε σεις, θα πάθει χοληστερίνη με τόσο βοδινό! Εδώ άνθρωπος παθαίνει και υποτίθεται πρέπει να τρώμε κόκκινο κρέας μια φορά τη βδομάδα το πολύ. Κοίταξα στο ίντερνετ και λέει ότι και οι σκύλοι παθαίνουν χοληστερίνη. Μάλλον θα ρωτήσω την κτηνίατρο να μην έχουμε τίποτα ντράβαλα...
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Sara, η χοληστερινη κανονικα δεν ειναι θεμα στα σακροφαγα!
Μονο οταν ο σκυλος εχει προβληματα με τον θυροειδη (πολλες φορες εντοπιζονται προβληματα εκει απο ανεβασημεη χοληστερινη) η ειναι διαβητικος, μπορει να αποτελει προβλημα.

Και σιγουρα δεν θα τον ταισεις ΚΑΘΕ μερα βοδινο!
Απλα θελαμε να σου διευκρινισουμε, οτι σε καμια περιπτοση δεν θα σου φτασουν τα 50 κιλα για 1-2 χρονια, οπος ειχες αναφερει αρχικα, αλλα κανα τριμινο, εαν τρωει ο Μουφ τακτικα βοδινο.
Εαν το δινεις εναλαξ με κοτοπουλο πχ- θα σε βγαλει κανα 6αμινο!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χοληστερίνη δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να έχει ο σκύλος.
Τα 50κιλά για την δικιά μου είναι 4μήνες, η οποία είναι 21,5kg. Αν ο Μουφ είναι πιο μεγαλόσωμος και θα τσιμπάς κι εσύ απο αυτά τότε μπορεί να σου κρατίσει και λιγότερα.