Δίλημμα (βοδινό κρέας)


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Για δώστε τα φώτα σας εδώ διότι βρίσκομαι προ του εξής διλήμματος: λόγω της οικονομικής κρίσης εδώ που είναι τρομερή, ο κόσμος προσπαθεί να βρει τρόπους να κόψει τα πολλά έξοδα για τροφή και μάλιστα για κρέατα. Μια από τις λύσεις που προτείνεται για άτομα που ζουν σε αγροτικές περιοχές όπως εγώ, ή έχουν πρόσβαση σε αυτές, είναι να αγοράζουν κρέας σε μεγάλες ποσότητες και να το καταψύχουν. Έχω λοιπόν επιλογή σφαγείου με ΙΧ ιδιωτική φάρμα που μου δίνει βωδινό υψηλότατης ποιότητας, αλλά οι επιλογές μου είναι: μια, μισή ή το ένα τέταρτο γελάδας, δηλαδή 200, 100 ή 50 κιλά καθαρό κρέας! Τα 50 κιλά με καλύπτουν για 1-2 χρόνια σε ειδικές συσκευασίες κατάψυξης (έχω τεράστιο καταψύκτη στο γκαράζ) και πάλι όμως είναι πολλά αν και πολύ φτηνότερα από το αν έπαιρνα από το σουπερμάρκετ.

Μια λύση λοιπόν είναι να μοιραστώ το κρέας με το Μουφ. BARF αποκλείεται να του δώσω που να γυρίσει ο κόσμος τα πάνω κάτω, οπότε θα μπορούσα να το μαγειρεύω από καιρό σε καιρό χωρίς πολλά-πολλά και να του το δίνω με λαπά που τρελλαίνεται. Σημειωτέον ότι ΔΕΝ μιλάω για μπιφτέκια και τέτοια αλλά για τροφή μαγειρεμένη με τρόπο που να είναι καλή για το σκύλο, χωρίς μπαχαρικά και αλάτια και σάλτσες. Εννοείται ότι δε σκέφτομαι να του σταματήσω τη σκυλοτροφή αλλά να τρώει ένα γεύμα ξηρά το πρωί και καμιά φορά κρέας για βράδυ. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι αν θα βλάψω καθ' οιονδήποτε τρόπο το Μουφ.

Μέχρι σήμερα οι μόνες φορές που το Μουφ παρουσίασε στομαχικά λόγω τροφής ήταν όταν:

1) του άλλαξα απότομα ξηρά σκυλοτροφή
2) του πρόσθεσα σκυλοκονσέρβα στην ξηρά σκυλοτροφή για νοστιμιά και αυτό μέχρι να συνηθίσει
3) του έδωσα μεζέ ανθρώπινη τροφή με μπαχαρικά, π.χ. μια φορά που έφαγε καφτερές φτερούγες κοτόπουλου (ειδικά ξεκοκαλισμένες) με σάλτσα buffalo glazed καφτερή και σάλτσα ροκφόρ (κι εγώ όμως παρουσίασα στομαχικά τότε)
4) του αλλάξανε σκυλοτροφή κρυφά στη φάρμα που τον είχα στείλει για πανσιόν πριν δυο χρόνια

Αντίθετα όποτε του έδωσα καθαρό κρέας, π.χ. μπριζόλα, ή κοτόπουλο με λαπά τα έφαγε και δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Ούτε με τα μπιφτέκια δεν έπαθε τίποτα αλλά παχαίνουν. Στο παρελθόν που του έδωσα τυρί που τρελλαίνεται αλλά επίσης πάχυνε. Διάρροια όμως δεν παρουσίασε.

Επειδή δε θέλω να κάνω καμιά μαλακία και να πάθει τίποτα το Μουφ, έχετε καμιά συμβουλή για τα αγελαδινά? Χοιρινό δεν πρόκειται να αγοράσω αλλά σκέφτομαι οργανικά κοτόπουλα στο μέλλον αν και όχι σε τέτοιες ποσότητες. Α ναι, θα ρωτήσω και την κτηνίατρο τι βιταμίνες πρέπει να προσθέσω κατά το μαγείρεμα για το Μουφ διότι πρέπει να το κάνω σύμφωνα με τους Αμερικάνους. Βασικά αυτό που με απασχολεί είναι μην πάθει τίποτα το Μουφ από αβιταμίνωση ή ό,τι άλλο, κυρίως παγκρεατίτιδα φοβάμαι, αν μπλέξω τόσες διαφορετικές τροφές μαζί (δηλαδή ξηρή, βόιδι, άντε και κανα κοτόπουλο).

Ως συνήθως σας μερσώ ιδιαιτέρως.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ευαίσθητο στομάχι εδώ :D - ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με δικά μας μαγειρεμένα! Τα έκοψα μόνο και μόνο επειδή άρχισε να μη μας τα λέει καλά με την ξηρά, ούτε να τη μυρίσει! Οσο με τις σκυλοκονσέρβες είχε ή αέρια ή διάρροιες ή εμετούς με μεγειρεμένο δεν είχε ποτέ κάτι παρόμοιο... που και που το βάζω και λίγο κρεατάκι με την ξηρά. :)
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σάρα εγώ θα σου προτείνω να τον αφήσεις στην ησυχία του!

Επίσης τόσα πολλά κιλά κρέας και σε τόσο μεγαλό χρονικό διάστημα στην κατάψυξη δεν είναι λίγο κάπως?Θέλω να πω εντάξει η κατάψυξη είναι για να διατηρούνται για καιρό αλλά τόσο?

Είπαμε να έχουμε σε βάθος χρόνου φαΐ στην κατάψυξη,αλλά όχι σε τόσο βάθος!

Προσωπική μου άποψη είναι να μην το κάνεις!
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Απο οτι εχω καταλάβει κονσερβες ΜΑΚΡΥΑ!!!! Ειναι ότι πιο σαπίλα υπάρχει κι εγω εδωσα μια δυο φορες στη δικιά μου και είχε δυάροιες! Τωρα το ερωτημα μου είναι το εξής; γιατι να του αλλάξεις διατροφή; Λόγω οικονομικού πραγματικά, ή θα ήθελες εσυ λίγο ποικιλία στη διατροφή του Μουφ;
 




Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Σάρα εγώ θα σου προτείνω να τον αφήσεις στην ησυχία του!

Επίσης τόσα πολλά κιλά κρέας και σε τόσο μεγαλό χρονικό διάστημα στην κατάψυξη δεν είναι λίγο κάπως?Θέλω να πω εντάξει η κατάψυξη είναι για να διατηρούνται για καιρό αλλά τόσο?

Είπαμε να έχουμε σε βάθος χρόνου φαΐ στην κατάψυξη,αλλά όχι σε τόσο βάθος!

Προσωπική μου άποψη είναι να μην το κάνεις!
Επισης συμφωνω και σε αυτο! Τοσα κιλά κρέας σε τόσο μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη! Δε θα ταίζα οσο παμφάγο και να ήταν το σκυλάκι μου. Άλλωστε με μια τέτοια διατροφή πρέπει να μαζεύεις εσύ η ίδια τα λαχανικά για να παίρνει τις απαραίτητες βιταμίνες, να τα βράζεις λίγο, να παρέχεις ασβεστιο, κάλιο, νάτριο απο τις τροφές πράγμα όχι τόσο εύκολο....Συνέχισε με την ξηρούλα και βάζε μέσα στη βδομάδα κάποια γεύση για να σπάει η ρουτίνα. Ότι νομίζεις ότι αρέσει στον αριστοκράτη σου :). Π.χ. εγώ βάζω ψιλοκομμένο παριζάκι, τόνο σε λάδι, γιαούρτι και λίγο ζωμο απο ότι μαγειρεύεται στο σπίτι, κοτοπουλο, μοσχάρι, κ.λ.π... :)
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν είναι στην κατάψυξη δεν υπάρχει θέμα όσο καιρό και να το αφήσεις.

Εμένα άλλο με προβλημάτισε:
Εννοείται ότι δε σκέφτομαι να του σταματήσω τη σκυλοτροφή αλλά να τρώει ένα γεύμα ξηρά το πρωί και καμιά φορά κρέας για βράδυ.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα το δεχτεί αυτό.Μάλλον θα αρχίσει να απαιτεί κρέας.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω στη θέση σου θα έδινα μπάρφ. Αν ντε και καλά δε θες να δώσεις μπάρφ (γιατί αραγε είσαι τόσο αρνητική στη μπαρφ?) , δώσε μαγειρευτό. Γιατί να δίνεις ξηρά όταν έχεις στη διαθεση σου μεγάλες ποσοτητες καλού κρέατος? (η βαθιά κατάψυξη είναι ότι πρέπει.... και για ανθρώπινη κατανάλωση, οχι μόνο για το σκύλο). Βρες μια καλή συνταγή (η γνώμη μου είναι να μην βάζεις επιπρόσθετα βιταμίνες κτλ, αλλά να φροντιζεις να τις παίρνει απο φρούτα και λαχανικά) και μαγείρευε μια φορά την εβδομάδα (μπορείς να καταψυχεις και το μαγειρεμένο της εβδομάδας). Δεν είναι τόσο δύσκολο. Εδώ κανεις άλλα κι άλλα για το Μουφ. Γιατί όχι κι αυτό?

Πάντως στη θέση σου αν δεν ήθελα να δίνω μπάρφ, θα ζητούσα να μου αλέθουν τα κρέατα μαζί με τα κόκαλα (ωστε να διατηρείται η αναλογία φωσφόρου/ασβεστίου) και να μπορώ να τα μαγειρεύω. (αλλιώς τα κοτόπουλα δε μπορείς να τα μαγειρεψεις με ολόκληρα τα κόκαλα).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Παίδες, σχετικά με την κατάψυξη το έχω εξετάσει το πράγμα, γι' αυτό και το σκέφτομαι. Καταρχήν όταν σφάζουν την αγελάδα έχουν ήδη πάρει τις παραγγελίες για τα κρέατα. Τα καθαρίζουν και τα κόβουν σε μικρές μερίδες, τα συσκευάζουν εν κενώ και με ειδικό υλικό ώστε να αποφύγουν το freezer burn και εγγυώνται ότι μπορεί να διατηρηθεί το κρέας σε κατάψυξη αρκεί να μην το αποψύχεις και ξαναβάζεις στην κατάψυξη και χωρίς να χαθεί η ποιότητά του για μέχρι δυο χρόνια. Π.χ. τον κιμά στον δίνουν σε πακέτα του μισού κιλού ώστε να παίρνεις απ' αυτόν όσο θέλεις, σε όλα δε τα πακέτα έχουν κολλήσει ετικέττες για να ξέρεις ποιο είναι τι πράμα. Άρα δε θα υπάρξει πρόβλημα και το όλον το έχω εξετάσει και μέσα από τις σελίδες των Υπουργείων Υγείας και Γεωργίας που ενημερώνουν το κοινό. Μάλιστα έχω αγοράσει και η ίδια ειδικό μηχάνημα για συσκευασία εν κενώ που χρησιμοποιείται στην κουζίνα και στη συσκευασία ρούχων που φυλάσσονται σε κασέλα κέδρου για να μην τα φάει ο σκώρος (δε χρησιμοποιώ ναφθαλίνες και τα συναφή διότι είναι απαίσια χημικά).

Το κρέας είναι από οργανική φάρμα, εξαιρετικής ποιότητας και στο 40% της τιμής αν το έπαιρνα από αλλού σε μικρές ποσότητες. Αυτό ήδη συμφέρει και γενικά όσοι Αμερικάνοι ζουν κοντά σε φάρμες προτιμούν να ψωνίζουν έτσι. Ο λόγος που σκέφτομαι να πάρω τόσο μεγάλη ποσότητα είναι διότι το ένα τέταρτο της γελάδας είναι το μίνιμουμ που σου δίνουν. Μια σκέψη π.χ. που κάναμε στο τμήμα στο πανεπιστήμιο ήταν αν θα αγοράζαμε μια γελάδα με δυο συναδέλφους μαζί ώστε να κάνουμε διαπραγμάτευση με το σφαγείο και να πάρουμε ακόμα φτηνότερη τιμή. Επίσης αυτή την εποχή έχουμε το κυνήγι διότι πρώτον είναι εποχή και δεύτερον μας έχουν πνίξει τα ελάφια και γίνονται τρομερά αυτοκινητιστικά στην πόλη εξαιτίας τους, οπότε έχουν γεμίσει τα σφαγεία ελάφια και έχει πέσει η τιμή του κρέατός τους τρομερά. Τέλος αυτή την εποχή θα πνιγούμε και στις γαλοπούλες, οπότε είναι καλή ευκαιρία για να πάρουμε κρέας για τον καταψύκτη που είναι τρομερά της μόδας ως αγορά.

Ο μόνος λόγος που θέλω να δώσω κρέας στο Μουφ είναι ότι προφανώς δε θέλω να το κρατήσω για δυο χρόνια και δεν μπορώ να το φάω μόνη μου όσα πάρτυ και να κάνω. Επίσης το Μουφ είναι πολύ καλοφαγάς και η κτηνίατρός του είπε να του βάζω και λίγη κονσέρβα ή να του δίνω πού και πού ανθρώπινο φαΐ ώστε να μην τρώει πάντα ξηρά και το πιάνει το αλλιώτικο. Η κονσέρβα όντως δεν είναι η καλύτερη λύση και αν προσέχω τι του δίνω και πόσο και πώς το μαγειρεύω δε θα πάθει τίποτα ελπίζω.

Σχετικά με τα λεφτά, σκεφτείτε το: το πολύ κρέας θα μου στοιχίσει λιγότερα λεφτά από το να πάρω κανονικά από το σούπερ μάρκετ μικρότερες ποσότητες. Τα λεφτά αυτά επομένως έτσι κι αλλιώς θα τα ξόδευα, απλώς με λιγότερα θα πάρω μεγαλύτερη ποσότητα. Σκέφτηκα λοιπόν αν δεν βλάπτω το Μουφ να του δώσω κι αυτουνού για να το καταναλώσουμε μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα. Σε καμιά περίπτωση δε σκέφτομαι να κάνω οικονομία σε σκυλόφαγο διότι δεν είναι ακριβό. Θα κάνω όμως οικονομία λόγω τιμής του κρέατος που όμως θα πρέπει να φαγωθεί τελικά. Και ναι, θέλω την ποικιλία για το Μουφ διότι έτσι κι αλλιώς την αποζητάει και την εγκρίνει η κτηνίατρός του (με την οποία όμως δεν έχω ακόμα συζητήσει την αγελάδα).
 
Last edited:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδιά στο ποστ της η Σάρα μιλάει για πολλά κιλά!200,100 και 50 και έως 2 χρόνια αναμονή για κατανάλωση!

Δεν ξέρω ρωτάω,είναι καλό?
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Έχω λοιπόν επιλογή σφαγείου με ΙΧ ιδιωτική φάρμα που μου δίνει βωδινό υψηλότατης ποιότητας, αλλά οι επιλογές μου είναι: μια, μισή ή το ένα τέταρτο γελάδας, δηλαδή 200, 100 ή 50 κιλά καθαρό κρέας! Τα 50 κιλά με καλύπτουν για 1-2 χρόνια σε ειδικές συσκευασίες κατάψυξης
Με τι υπολογισμους βγαζεις οτι τα 50 κιλα καθαρο κρεας θα σε βγαλουν 1-2 χρονια (by the way , τι αποκλιση ειναι αυτη ...ενα ή δυο χρονια ? :D) .

Ποσο σκεφτεσαι να του δινεις τη μερα ?
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παιδιά σε βαθιά ψύξη το φαγητό δεν παθαίνει τίποτα!!!
Στο στρατό τα κρέατα είναι από το 1821 και τα τρώει όλος ο λόχος και μην μου πείτε για τα εμβόλια ;)
Ότι μπει σε καταψύκτη είναι προς κατανάλωση για πολύυυυυ καιρό εκτός από ρύζι, πατάτες κλπ.

Σάρα εγώ θα πρότεινα BARF αλλά μιας και είσαι αρνητική σε αυτό θα σου πρότεινα αυτό που είπε και η kopritis να τα αλέθεις και να τα μαγειρεύεις, ζεματίζεις για την ακρίβεια και όχι κανονικό μαγείρεμα.
Αν και προβλέπεται το Μουφ να μην πλησιάζει την ξηρά μετά από λίγο καιρό :)
 




Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η καταψυξη επιμηκυνει τον χρονο συντηρησης κατα πολυ.

τα κρεατα στον στρατο (πια) δεν ειναι απο το 1821...

τα εμβολια του στρατου,σωζουν ζωες!:D:paja1:
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
kopritis δεν ξέρω τον χαρακτήρα του Μουφ, αλλά η δικιά μου για κάθε γεύμα κρέας, κάνει 24 ώρες για να ξαναφάει ξηρά!
Δυστυχώς την είχαν κακομάθει πολύ και έχουμε ένα θεματάκι.

Θοδωρή φαγώθηκαν προφανώς και τώρα αναλάβανε τα του 1940 ;) χαχα

Πάντως εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με την κατάψυξη, ακόμα και το ψωμί στην κατάψυξη το βάζω!!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
kopritis δεν ξέρω τον χαρακτήρα του Μουφ, αλλά η δικιά μου για κάθε γεύμα κρέας, κάνει 24 ώρες για να ξαναφάει ξηρά!
Δυστυχώς την είχαν κακομάθει πολύ και έχουμε ένα θεματάκι.
Καλά, 24 ώρες δεν είναι και πολλές.... (εγώ ούτως ή άλλως ταϊζω κάθε 24 ώρες.... :) αν δε θέλει να φάει, κακό του κεφαλιού του.... ειδικά το Μουφ που είναι και λίγο γεματούλι, καλό θα του κάνει... :) )
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καταρχήν ο καταψύκτης που πήρα είναι πέντε κυβικών ποδών και είναι ο εξής:



BARF δε μου πάει να δώσω στο Μουφ διότι κάτι έχω με δαύτηνα και δεν ξέρω αν μου πάθει κάτι. Ό,τι και ν' αποφασίσω, αν δεν του πάρω ξηρή πλέον ή τη μειώσω θα πρέπει να κάνω κάτι για τις βιταμίνες του και τις γλυκοσαμίνες και χονδροϊτίνες του. Είχε ολόκληρη εκπομπή τις προάλλες στην τηλεόραση για το τι βιταμίνες θα πρέπει να προσθέτουμε έτσι και ταΐζουμε το σκύλο μαγειρεμένο φαΐ. Τώρα σχετικά με το μαγειρεμένο φαΐ, μιλάμε πάντα για το Μουφ. Μπορεί μεν να του αρέσει να γλύφει το χαρτί από τον ωμό κιμά αλλά αυτή τη στιγμή έχει λιποθυμήσει μπροστά στην κουζίνα όπου μαγειρεύω, ρε σεις, φακές!!:eek: Που ναι, τις λατρεύει και έχει τύχει να βγω μια στιγμή έξω, να τις βουτήξει μια φορά όπως κονσομάρανε και να φάει και γλύψει όλη την κατσαρόλα!!:rolleyes:

Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα την αναφορά σας στα κρέατα του 1821. Πλάκα κάνετε ή όντως τρώγανε στον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα στον ελληνικό στρατό κατεψυγμένο των αρχών του 19ου αιώνα?!:eek:

Γενικά προσπαθώ να γίνω πιο αυτάρκης. Ναι, κι εγώ φτιάχνω ψωμί με ψωμομηχανή και το βάζω στην κατάψυξη αφού το κόψω κομμάτια. Λαχανικά και φρούτα βρίσκω όλο το χρόνο, άνοιξη, καλοκαίρι και το μισό φθινόπωρο στο Καλαμποκιστάν και από κει και πέρα μας τα φέρνουν από τις νότιες πολιτείες. Στη Λουϊζιάνα π.χ. κάνει τη ζέστη της μαϊμούς όλο το χρόνο και βγάζει τα πάντα. Μετά την Κατρίνα μάλιστα υπήρξε ελαφρά κρίση ντομάτας στις ΗΠΑ! Για Χριστούγεννα λέω να πάω στο Τέξας και να φέρω τίποτα ζαρζαβατικά στο γυρισμό μια και κει φυτρώνουν όλο το χρόνο. Όταν ζούσα σε μεγάλες πόλεις (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτων) συνήθως παράγγελνα κρέας από τη Νεμπράσκα και μου το στέλνανε σε ειδικό καταψύκτη με ξηρό πάγο.

Πάντως ρε σεις, οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές στις μεγάλες ποσότητες. Μιλάμε τώρα για φιλέτα και τα καλύτερα κομμάτια κρέατος που κάνουνε γύρω στα 1,80 με 2 ευρώ το κιλό!! ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Το κοτόπουλο που ανέφερε η Πηγή, το ψήνω ολόκληρο και μετά το ξεκοκκαλίζω πριν το δώσω στο Μουφ. Πρέπει φαντάζομαι κάποια στιγμή να αλέθω κόκκαλα αν και δε θα του φτάσει το χοιρινό κόκκαλο που του δίνω κάθε τόσο και το τρώει? Έχω επίσης έρθει σε επαφή με το σφαγείο για να μου προμηθεύει καπνιστά χοιρινά κόκκαλα για το χειμώνα που τα πουλάει σε συσκευασία των 30! Τέλος, θα πρέπει να πάρω και κάποια απόφαση για τα σηκωτάκια κοτόπουλου που τα τρώει το Μουφ σαν τρελλό. Να του τα δίνω χωριστά ή μέσα στο φαΐ.

Επίσης με απασχολεί και το εξής: μόνη μου δε θα τρώω κάθε μέρα κόκκινο κρέας διότι ναι μεν η χοληστερίνη μου είναι απαισίως χαμηλή από φυσικού της, αλλά μπορεί να ανεβεί άμα το παρακάνω. Τι γίνεται όμως με το Μουφ? Μπορεί να πάθει χοληστερίνη αν του δίνω βοδινό? Οι τωρινές του κροκέτες είναι κοτοπουλίσιες με ρύζι.

Κάτι άλλο που αναφέρατε: ναι, για εξοικονόμηση χρόνου μαγειρεύω ποσότητες για καιρό και τις καταψύχω. Δυστυχώς όμως βγάλανε φιρμάνι τα Υπουργεία Γεωργία και Υγείας εδώ ότι αν ζεσταίνουμε το φαΐ σε πλαστικό τάπερ είναι καρκινογόνο και βγάζει και τοξίνες και παχαίνει κιόλας!!:eek: Οπότε έχουνε όλοι μουρλαθεί εδώ να αγοράζουν τάπερ πυρέξ (με πλαστικό καπάκι) και βρίσκομαι εδώ και καιρό σε διαδικασία αγοράς πυρέξ προς αντικατάσταση των πλαστικών. Τα μόνα πλαστικά που έχω κρατήσει είναι για να βάζω τις μερίδες ξηρής τροφής του Μουφ όταν το πάω σε πανσιόν ώστε να το ταΐζουν σωστά διότι δε χρειάζονται ζέσταμα. Τα πυρέξ τάπερ είναι αυτά:



Τώρα αν θα αρνηθεί το Μουφ να ξαναφάει ξηρά δεν έχω ιδέα. Αυτό τρώει τα πάντα και ζητάει κι άλλο. Μικρό-μεγάλο παστρεύει...:rolleyes:

Edit: σχετικά με την ερώτηση για το πόσο καιρό με βγάζει το 1/4 της αγελάδας, το υπολογίζω με βάση τι λέει ο χασάπης και οι πελάτες αυτού. Μισή αγελάδα ταΐζει μια τετραμελή οικογένεια για ένα χρόνο, λέει, αν και δε θα τρώνε κάθε μέρα κρέας. Κατά άλλους υπολογισμούς τους 1/4 της αγελάδας βγάζουν εμένα δυο περίπου χρόνια (εξαρτάται από το βάρος του κρέατος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι λιγότερο από το 1/4 της οικογένειας που ανέφερα) αν φυσικά μοιραστώ το κρέας με το Μουφ. Και πρέπει να τρώω κάπως περισσότερο κόκκινο κρέας διότι έχω μια τάση να μου πέφτει το σίδηρο καμιά φορά αν δεν προσέχω και έχω κάπως ανώμαλα χαμηλή χοληστερίνη που πρέπει λίγο να την ανεβάσω με τη διατροφή μου.
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Να ξαναπαραγγείλω αποκλείεται διότι τρώω συχνά επίσης ψάρι, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Χοιρινό μόνο στο φούρνο (σπάλα το λένε?) και ζαμπόν, κυρίως ντόπιο (αμερικάνικο) προσούτο για να μη βγούμε κι απ' το παράθυρο οικονομικά με το ιταλικό. Ορισμένα είδη τυριών τα φτιάχνω μόνη μου διότι μ' αρέσουνε και μόλις αγοράσω κάποια στιγμή σπίτι λέω να πάρω ένα έξτρα ψυγείο για το γκαράζ ώστε να φτιάχνω κι άλλα. Η φάρμα με τα κατσίκια μάλιστα αγοράζει αυτή τη στιγμή και πρόβατα, οπότε συντόμως θα φτιάχνω και δικιά μου φέτα. Γιαούρτι ήδη φτιάχνω μόνη μου όπως και αρωματικά οργανικά σαπούνια και κεριά!! Χρυσοχέρα ή Γκόλφω η δικιά σου!!:rolleyes::p:D

Εννοείται ότι το Μουφ τρώει το γιαούρτι μου με δώδεκα μασέλες διότι το κάνω καλύτερο κι από τη ΦΑΓΕ, στραγγιστό και άπαχο και χωρίς συντηρητικά ή πηκτικά!!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τυριά, γιαούρτια, κρέμες, βούτυρα και κρέατα θα πρέπει να επισκεφτείτε την καταπληκτική σελίδα ενός συναδέλφου από ένα παλιό μου πανεπιστήμιο εδώ:

http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/cheese/cheese.html

Αν και η σελίδα είναι κυρίως για τυριά έχει συνταγές, φωτογραφίες και βίντεο για το πώς να γδέρνετε ζώα, να κόβετε κρέας και να το καπνίζετε. Φαντάζομαι θα μπορούμε και να καπνίσουμε κόκκαλα για σκύλους.
 
Last edited: