Παιδιά εμένα πάντως για γαλακτοκομικά τρελαίνεται!!!!κασεράκι, τυρί φέτα για επιβράβευση-δούλεψε και σε μένα....γιαούρτι- κάποιες φορές που του έδωσα έγλυφε το μπολάκι όπως είπε η cloe και το κουβαλούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο απ' τη χαρά του!!Γάλα δεν ήξερα ότι δεν κάνει και του δωσα 1-2 φορές, αλλά δεν το πλησίασε.....ίσως γι' αυτό....1.Μην ξεχνάς ότι πολλές τροφές που τρώνε οι άνθρωποι είναι τοξικές για τους σκυλούς (κρεμμύδι, σοκολάτα κτλ).
2. Γιατί να δώσει κάποιος γάλα στο σκύλο του (ακόμα και χωρίς λακτόζη)?
cloe σταθερό ωράριο δεν έχει..όποτε καταλάβω ότι πεινάει του δίνω να φάει....αυτό με το πιάτο το έχω διαβάσει σε βιβλίο εκπαίδευσης και του το έπαιρνα όταν δεν έτρωγε....Το αποτέλεσμα ήταν να μένει νηστικός για μέρες....λίγο κασεράκι να του δινα, μετά την ξηρά δεν ήθελε ούτε να την βλέπει...είναι πολύ δύσκολος...Την ξήρα την μαγείρεψα ως έσχατη λύση, πρίν κάνω αυτό έκανα ακριβώς ότι κάνεις κι εσύ...του την ανακάτευα με διάφορα από πάνω αλλά και παλι την έτρωγε μια δυο φορές και μετά ούτε πλησίαζε....είναι πολύ δύσκολος....και μάλλον είναι αυτό που λέει και η vaso- ότι πρέπει να το πάρω έγω πρώτη απόφαση να του δίνω μόνο ξηρά και τίποτα άλλο....αλλά όταν τον βλέπω μετα και δεν τρώει για μέρες κι εγω επιμένω, ενώ αυτός ζητάει αλλα λυγίζω...μέσα όμως πιστεύω ότι κι εμένα και το καλύτερο να μου έδιναν καθε μέρα, στο τέλος μάλλον θα το σιχαινόμουνα...αυτό σκέφτομαι και για τον μικρό και τον λυπάμαι, αν και ξέρω ότι αυτό είναι το πιο υγιεινό γι' αυτόν..Όμως και για μας πολλά πράγματα δεν είναι υγιεινά και παρόλα αυτά όχι μόνο τα τρώμε αλλά τα λαχταράμε κιόλας...Αυτά σκέφτομαι και για τον σκύλο μου και στο τέλος υποχωρώ....Οι άλλοι όμως πως καταφέρνετε και του δίνεται και ξηρά και λίγο απο άλλα????ΠΟΤΕ κρεμμύδι!
Καταρχήν έχεις συγκεκριμένες συνήθειες στη διατροφή του? Τον ταϊζεις πάντα τις ίδιες ώρες?
Καλό είναι να τρώει συγκεκριμένη ώρα και για συγκεκριμένη ώρα. Δηλαδή κάθε μέρα στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ του βάζεις στο πιάτο του ξηρά για μισή ώρα. Αν δεν το φάει παίρνεις το πιάτο. Το επόμενο γεύμα λογικά δε θα το χάσει!
Εγώ κάνω το εξής: Βράζω κοτόπουλο μπόλικο 2 φορές την εβδομάδα, το κρατάω στο ψυγείο και του το ζεσταίνω σε κάθε γεύμα. Το ανακατεύω καλά με την ξηρά τροφή και προσθέτω λαδάκι από πάνω.
Mε απειρες ωρες-μερες νηστειας και με αυστηρο προγραμμα.Οι άλλοι όμως πως καταφέρνετε και του δίνεται και ξηρά και λίγο απο άλλα????
Πρεπει επισης να προσεξεις γιατι πολλες ξηρες τροφες περιεχουν citric acid(διορθωστε με αν κανω λαθος), και δεν επιτρεπεται καν να βρεχονται με λιγο νερο..κατα ποσο οταν μιλαμε για βρασιμο με μυρωδικα..δες τα συστατικα της τροφης που δινεις..Παιδιά εμένα πάντως για γαλακτοκομικά τρελαίνεται!!!!κασεράκι, τυρί φέτα για επιβράβευση-δούλεψε και σε μένα....γιαούρτι- κάποιες φορές που του έδωσα έγλυφε το μπολάκι όπως είπε η cloe και το κουβαλούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο απ' τη χαρά του!!Γάλα δεν ήξερα ότι δεν κάνει και του δωσα 1-2 φορές, αλλά δεν το πλησίασε.....ίσως γι' αυτό....
Πάντως εμένα επειδή απεχθάνεται την ξηρά και έχω προσπαθήσει να κάνω τα πάντα για να τη συνηθίσει, μιά μερα είδα στο ΣΚΑΙ (δεν ξέρω αν την έχετε παρακολουθήσει καμια φορά τη σειρά αυτή) την νταντά σκύλων....Μία είχε ένα σκυλάκι που ήθελε να τρώει από το τραπέζι ό,τι έτρωγαν τα αφεντικά του-ακριβώς όπως κάνει και ο δικός μου (περιμένει να του δώσουμε από το φαγητό μας) και δεν έτρωγε καθόλου ξηρά..Αυτή λοιπον τους είπε πως αν δεν τρώνε την ξηρά τροφή τα σκυλιά, καλό είναι να την μαγειρεύετε με λίγα μυρωδικά (όπως κρεμμύδι, σκόρδο), ώστε να τους προσελκύει η μυρωδιά...Αυτό έκανε και στο δικό τους σκυλί και το έφαγε το φαγητό του...Έτσι το έκανα κι εγώ για τον Cookie...Την πρώτη φορά έφαγε τη μαγειρεμένη ξηρά, τη δεύτερη δεν πλησίαζε....Και τώρα αναρωτιέμαι γι'αυτό που λέει η ροττι, ότι το κρεμμύδι είναι τοξικό....Τι να πω....Εγω πάντως για καλύτερο του το βαλα, αλλα και πάλι δεν είδα να έχει διάθεση να φάει ξηρά τροφή έστω και μαγειρεμένη....Μη με κράξετε please.......ότι άκουγα το έκανα μηπως και τον καταφέρω να μην τρώει μόνο ότι εμείς!!!!
Συμφωνω.Γενικα νομιζω οτι για να ασχοληθεις με μαγειρευτο θα πρεπει να το μελετησεις καλα ωστε να δινεις σωστα και τα συμπληρωματα που πρεπει..
Και αυτο ενα θεματακι...σε περιπτωση που λειπετε το σκυλι τι θα τρωει?εχεις παντα τη δυνατοτητα να του μαγειρευεις?