Δάγκωμα σκύλου

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
...και μέχρι να ανοίξει, το σημερινό μας.
Βόλτα τσούπρας: Σε πεζόδρομο/παρκάκι λυσσάνε δεμένα σε απόσταση 2 μέτρων (και με ένα παγκάκι ανάμεσα τους) ένας ΓΠ (φίλος μας) και ένα ροτ (επίσης φίλος μας). Όρθια με τεντωμένα λουριά, δόντια σάλια, γρυλίσματα, γαυγίσματα, όλο το σετάκι. Τα αφεντικά κρατάνε τα λουριά και συζητούν σαν να μην τρέχει τίποτε.
Το σαμιαμίδι με πλήρη άγνοια κινδύνου, βλέπει φίλους, κουνάει ουρά και προχωράει ακάθεκτη. Φτάνουμε ανάμεσα στους 2 (οι οποίοι εξακολουθούν να λυσσάνε) και η ξετσίπωτη ξαπλώνει ανάσκελα και περιμένει. Οι μπουνταλάδες το γυρνάνε στο κλάμα και προσπαθούν να φτάσουν την οδαλίσκη. Καλησπερίζω τα παιδιά, μαζεύω το πορνίδιο παραμάσχαλα και φεύγουμε. Ο καυγάς ξανάρχισε αμέσως. Και είναι μόνο 6 μηνών. Θα μπλέξω μ' αυτήν το ξέρω :barefoot:

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ναι, για πολλούς λόγους. Η βόλτες του Ιβάν είναι κοντά στην 1 ώρα η κάθε μια και με διαφορετικό δρομολόγιο. Κάνουμε και δουλειές μαζί. Η μικρή είναι ακόμη στην τρέλα της και κάνει και μικρότερες βόλτες. Ο Ιβάν επιλέγει πια, τα σκυλιά για να μυριστεί, η άλλη όχι. Έτσι μου είναι πιο εύκολο ( και ασφαλές) να κάνω 6 βόλτες την ημέρα (3+3) παρά 3 περιπετειώδεις.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Πριν απο καμία 20αρια μερες είχα την μικρή στο σπιτι για κανένα
10ημερο για να ξεοιστρόσει. Μια-δυο μερες μετα το τελος του οίστρου
βγενουμε βόλτα το βραδάκι. Βγενοντας λοιπον απο ενα στενό σε μια
ανοιχτωσιά σταυροδρόμι ψηλά στην ανηφόρα μια κοπέλια με ενα
μεγαλόσωμο λευκό (καναδέζικο υποθέτω) στο μπόι της Χιόνας αλλα
βαρύτερο ολόλευκο και αυτο. Με το που μας βλέπει ξεκινά επίθεση
(στα 150+ μέτρα ηταν) τεντώνει το φλέξι φεύγει απο τα χέρια της
κοπέλας σαν να μην το κρατούσε και έρχεται με χίλια κατα πάνω μας.
Στα 5-10 μέτρα κατάλαβε οτι έβαλε πολυ φόρα πατάει φρένο δεν
πιάνει το ABS ντελαπαρει πλαγιάζει και φτάνει τ´ανάσκελα με τα
πόδια ψηλά μροστα μας. Αν ηταν άλλη περίπτωση μετα απο τετοια
τυφλή επίθεση θα έπρεπε να εισπράξει μεγαλοπρεπή κλοτσιά αλλα
δεν ηταν. Επι τόπου πετάγεται επάνω και ξεκινά φούλ επίθεση στην
δικιά μου μένω ακίνητος και πετάω το λουρι κατω για να μην την
κόψω. Οι πρώτες δοκιμαστικές του μπουνταλά πέφτουν σε πολυ
σκληρή αμυνα και αναθεωρεί άμεσος την στα τάση του σε
αεροδαγκωματα για να μην τον βρει κανενας μπελάς.
Στο μεταξυ εχει φτάσει και η κοπέλια λαχανιασμενη να μην ξέρει
απο που να πιάσει και να μπερδεύει τα λόγια της μεταξυ του ΜΗ
και συγνώμη. Της φωνάζω άμεσος αστούς μην κανεις τιποτα
περίμενε και είχα δίκιο γιατι ο δικός τα βρήκε σκούρα και αρχισε
να μαλακώνει. Αφου ειδα αυτό αρπάζω το λουρι της δικιάς μου
και λεω στην κοπέλα πιάστον. Σημαντικό νομίζω ειναι να πω
οτι μέσα σε ολο το σκηνικό η δικιά μου γύρισε και με κοίταξε
τρεις φορές ενώ για τον αλλο ο χειριστής του απλα δεν υπήρχε.
Εγω κοιτούσα μονο τον αλλο και δεν της ειπα κουβέντα για να
μην την κόψω. Έφτασε κοντά μας είδε οτι εχει να κανει με
θυληκο σηγουρα σνιφαρε και λιγο παλαιό οίστρο και δεν
σταμάτησε παρά μονο αφου είδε οτι δεν μπορει να τα
βγάλει πέρα. Ο ορισμός του κομπλεξικού.

Συμπέρασμα: Τσομπανια και παλι τσομπάνια μαμό το κέρατό μου.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγω νομιζω οτι ειναι και θεμα λουριού. Αλλη συμπεριφορα υπαρχει μεταξυ λυμενων σκύλων.
Πριν λιγο καιρο είχαμε παει στο χωριό.
Καποια στιγμη ενω πηγαιναμε την βολτα μας, εγω και ο μικροτερος γυιός μου ο οποίος κρατουσε τον Κάστορα απ το λουρί, μας την πεφτουν από το πουθενα τρία σκυλια (δυο ιδίου μεγεθους με τον Κάστορα και ένα λιγο μικρότερο) που κοπροσκυλιαζαν καπου εκει γύρω χωρις να τα έχουμε δει και θεωρησαν ότι μπηκαμε στην περιοχή τους.
Λέω ωχ μπλεξαμε και προσπαθω να μπω μπροστα. Βλεπω τον Καστορα να στριβει και να γλυτωνει στο τσακ μια δαγκωνια στον κώλο από το ένα. Φωναζω στον γυιό ασε το λουρι και αυτος απο την ταραχή του το λύνει τελείως.
Ο Καστορας ελευθερος πήρε την θέση που τον βολευε προς αυτά, εμειναν λιγο ακίνητα όλα και ώς δια μαγείας το συμβαν έληξε τελειως αναιμακτα λες και γυρισαμε έναν διακόπτη. Τον δέσαμε και συνεχίσαμε την διαδρομή μας ενω αυτα απλώς κοιταζαν, χωρις γαυγισματα χωρις τίποτα.
Επόμενες φορες που περνουσαμε, περνουσαμε ανετα αφου απλώς σηκωναν το κεφαλι από κει που ηταν ξαπλωμένα και γαυγιζαν προειδοποιητικά κατα το πρωτοκολο, χωρις να έρθουν καν προς το μέρος μας.

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Εγω νομιζω οτι ειναι και θεμα λουριού. Αλλη συμπεριφορα υπαρχει μεταξυ λυμενων σκύλων.
Πριν λιγο καιρο είχαμε παει στο χωριό.
Καποια στιγμη ενω πηγαιναμε την βολτα μας, εγω και ο μικροτερος γυιός μου ο οποίος κρατουσε τον Κάστορα απ το λουρί, μας την πεφτουν από το πουθενα τρία σκυλια (δυο ιδίου μεγεθους με τον Κάστορα και ένα λιγο μικρότερο) που κοπροσκυλιαζαν καπου εκει γύρω χωρις να τα έχουμε δει και θεωρησαν ότι μπηκαμε στην περιοχή τους.
Λέω ωχ μπλεξαμε και προσπαθω να μπω μπροστα. Βλεπω τον Καστορα να στριβει και να γλυτωνει στο τσακ μια δαγκωνια στον κώλο από το ένα. Φωναζω στον γυιό ασε το λουρι και αυτος απο την ταραχή του το λύνει τελείως.
Ο Καστορας ελευθερος πήρε την θέση που τον βολευε προς αυτά, εμειναν λιγο ακίνητα όλα και ώς δια μαγείας το συμβαν έληξε τελειως αναιμακτα λες και γυρισαμε έναν διακόπτη. Τον δέσαμε και συνεχίσαμε την διαδρομή μας ενω αυτα απλώς κοιταζαν, χωρις γαυγισματα χωρις τίποτα.
Επόμενες φορες που περνουσαμε, περνουσαμε ανετα αφου απλώς σηκωναν το κεφαλι από κει που ηταν ξαπλωμένα και γαυγιζαν προειδοποιητικά κατα το πρωτοκολο, χωρις να έρθουν καν προς το μέρος μας.
θα τον άφηνες ακόμα και αν του την έπεφτε ένα πολύ μεγαλύτερό του σε μέγεθος? και αν υπάρχει δίπλα δρόμος? :(

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Ναι θα τον έλυνα! Εξ αλλου εναι το μόνο που μπορω να κανω. Αν ειχα μικροτερο σκυλί ειλικρινα δεν γνωριζω τι θα έκανα...
ναι οντως ισως να ειναι και καλυτερα... ελπιζω να μην μας ξανατυχει... :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο δικός μου, σε αντίστοιχη φάση μου έχει φύγει από το κλιπ. Δεν άλλαξε τίποτα, η συμπλοκη δεν απετεύχθη. Ίσως φταίει που, από το λουρί ακόμα, αυτός είχε ξεκινήσει τα γαυγίσματα στο άλλο σκυλί...

Αυτό που είχε συμβεί στο παρελθόν, κάποια στιγμή και δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: ήμαστε στο γηπεδάκι κι αυτός ασχολείται μαζί μου και παίζουμε με το μπαλάκι. Με όσα σκυλιά ήταν μέσα, τα πήγαινε απο καλά έως αδιάφορα. Κάποια στιγμή αρχίζουν τον καυγά και τα αεροδαγκώματα δύο σχετικά μικρόσωμα. Με παράτησε σύξυλη, παράτησε και το μπαλάκι, στο οποίο έχει εθισμό, και πήγε και μπλέχτηκε στον καυγά. Δαγκωσε αυτόν που "έχανε" και τον ματωσε, ενώ πριν μπει στη μέση δεν είχε ανοίξει ούτε ρουθούνι. Γιατί?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χμμ. Εγω τον βαζω απο πισω μου. Και του χει γίνει συνηθεια ακόμα κι αν ειναι λυτος αν ερθει καποιο με φορα παει απο πισω μου και 'κρυβεται'.
Μπορει να τον εχω κανει πολυ μαλθακο, ισως να ηταν καλυτερα να του αφηνω την πρωτοβουλια αλλα ετσι εχω ησυχο το κεφαλι μου.

@Orilis σε γενικές γραμμες απ οτι εχω καταλαβει οι σκυλοι δεν ειναι ιπποτες. Συνασπιζονται εναντιον του αδυνατου. Και ο δικος μου τα ιδια κανει. Αν δυο γαβγιζουν στο ενα, θα κανει ομαδα με τα δυο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν ειναι βέβαιο ότι θα αποφευχθεί η συμπλοκη. Αλλα σε τετοιες συνθήκες δεν έχεις και πολλά να κανεις και λύνοντάς τον, τον διεκολύνεις να αντιμετωπίσει τα άλλα χωρις να μειονεκτει

Παντως κατα τη γνώμη μου, αν τα μικροσωμα ήταν λυτα θα γλυτωναμε από πολλους τσαμπουκαδες αλλά και συμπλοκες επειδη θα ειχαν μάθει τροπους.
Δεν είναι δυνατον να περνας και το μικρο να λυσσομανάει! Που θες να πας ρε Καραμήτρο;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πριν απο καμία 20αρια μερες είχα την μικρή στο σπιτι για κανένα 10ημερο για να ξεοιστρόσει...

...ψηλά στην ανηφόρα μια κοπέλια με ενα μεγαλόσωμο λευκό (καναδέζικο υποθέτω) στο μπόι της Χιόνας αλλα βαρύτερο ολόλευκο και αυτο...

...Αν ηταν άλλη περίπτωση μετα απο τετοια τυφλή επίθεση θα έπρεπε να εισπράξει μεγαλοπρεπή κλοτσιά αλλα δεν ηταν...

...Στο μεταξυ εχει φτάσει και η κοπέλια λαχανιασμενη να μην ξέρει απο που να πιάσει και να μπερδεύει τα λόγια της μεταξυ του ΜΗ και συγνώμη...

...και λεω στην κοπέλα πιάστον...

...Συμπέρασμα: Τσομπανια και παλι τσομπάνια μαμό το κέρατό μου.
Αγαπητέ μου @ISKENDER , από την περιγραφή σου, αντιλαμβάνομαι ότι η κοπελιά θα πρέπει να ήταν (κατ' ελάχιστον!!!) "εμφανίσιμη"...:p:D
Μου θύμισες κείμενα του Διονυσίου Σολωμού...:whistle:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αγαπητέ μου @ISKENDER , από την περιγραφή σου, αντιλαμβάνομαι ότι η κοπελιά θα πρέπει να ήταν (κατ' ελάχιστον!!!) "εμφανίσιμη"...:p:D
Μου θύμισες κείμενα του Διονυσίου Σολωμού...:whistle:

Λάθος ηταν κατα 10 κιλά βαρύτερη απο τον Γιάγκο :p

• Like
Reactions: johnk

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Κι εμάς μας επιτέθηκε ένα παγκ τις προάλλες. Παραμόνευε ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα και μόλις περάσαμε μπροστά του μας έκανε ντου

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Άμα δεν έχεις επενδύσει στην εκπαίδευση του σκύλου....αυτά πεθαίνεις !!! :p(n):p(n)
Ενώ εγώ, την πήγα στο Θιβέτ κι είμαστε ...σε φάση freeze μόνιμα !!!!
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Είχα ζητήσει (βεβαίως βεβαίως ) τον Δαλάι Λάμα αυτοπροσώπως!

NINAKA

New Member
16 Φεβρουαρίου 2016
1
0
42
Καλησπέρα. Είναι η πρώτη μου φορά στο forum. Ήθελα να σας ρωτήσω τελικά τι γίνεται με τα λουριά και το νόμο. Χθες πήγαμε βόλτα με το σκυλί μου, την Κάρα. Δεν προλάβαμε να μπούμε μέσα στο πάρκο και της επιτέθηκε ελεύθερη θηλυκιά. Η κυρία που την είχε ήταν cool. Τόσο που ήρθε χαλαρά να τη μαζέψει, ενώ τα σκυλιά είχαν αρπαχτεί άσχημα. Αποτέλεσμα; Ράμματα ακριβώς πάνω από το μάτι της, ολική αναισθησία. Το χειρότερο όμως ήταν ότι η κυρία αυτή εκείνη την ώρα απλώς είπε αν χρειάζομαι μπενταντίν και την έκανε. Σήμερα, την ξαναβρήκα, πάλι με ελεύθερο το σκυλί της και μου είπε ότι έτσι είναι τα σκυλιά στο πάρκο αυτό, ελεύθερα. Ότι φταίει η δικιά μου που δεν ήθελε να παίξει και για αυτό την δάγκωσε. Ότι αυτή πάει σε αυτό το πάρκο πολλά χρόνια και ότι ποτέ δεν έχει ξαναδαγκώσει. Της είπα ότι έπρεπε να είχα φωνάξει την αστυνομία και μου είπε ειρωνικά ότι αν είναι να την ειδοποιώ όταν θα πηγαίνω στο πάρκο για να τη μαζεύει. Ειλικρινά δεν ξέρω τελικά τι είναι σωστό και τι είναι νόμιμο. Το μόνο που νιώθω είναι ότι την επόμενη φορά θα αφήσω κι εγώ ελεύθερη τη δική μου. Αλλά και πάλι δεν φταίει σε τίποτα το άλλο σκυλάκι. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Στη βόλτα επιβάλλεται το λουρί εκτός αν είσαι σε σκυλοπάρκο. Την επόμενη φορά μπορείς απλά να ζητήσεις από την κυρία τα στοιχεία της και να της πεις "για παν ενδεχόμενο, αν χρειαστεί να καλέσω την αστυνομία". Αν είσαι πιο ταλιμπάν, κάλεσε την αστυνομία, η οποία θα της εξηγήσει το νόμο με τέτοιο τρόπο ώστε δεν θα μπορεί παρά να τον καταλάβει... ;)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ενα μπαστουνι βαρυ και ασηκωτο ""περιπατου"" ειναι πολυ χρησιμο και σωτηριο στις βολτες με τον σκυλο !! ;)