katerina.k
Ναι υπάρχουν ιδιώτες εκθέτες που δυσαρεστούνται επειδή δεν πήραν την πρωτιά. Όμως δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση. Θα μιλήσω για τη δική μου φυλή γιατί για τις άλλες δεν ξέρω την τύφλα μου: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το υπέρβαρο γαλλικό (που έτσι κι αλλιώς είναι εκτός προτύπου) που καταλήγει στους τελικούς στίβους είναι άξιο δείγμα αναπαραγωγής - ποια μορφολογία... ξεχωρίζεις τίποτα από το λίπος; Ούτε το BOB Γαλλικό που παθαίνει collapse στο στίβο...
Μα είπα ότι υπάρχουν καταπληκτικοί, καλοί, μέτριοι και κάκιστοι κριτές..Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου...(όχι για το Γαλλικό γιατί εκεί εγώ δεν ξέρω τη τύφλα μου). Αυτό που είπα είναι ότι αν δεις σε μια έκθεση ότι ο συγκεκριμένος κριτής ήταν άσχετος με τα Γαλλικά...δεν θα ξαναπαρουσιάσεις σκύλο σου στον ίδιο κριτή.
Όσον αφορά το ενδυματολογικό δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά εν εννοείς ότι το κουστούμι μεν, κιτς δε, είναι για παρουσίαση θα διαφωνήσω ...κάθετα κι οριζοντίως... Το ρούχο σου πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει, όποιο κι αν είναι αυτό. Ένα σκισμένο τζιν ή ακόμη και μια φόρμα μπορεί να είναι πολύ πιο ευπαρουσίαστα και αξιοπρεπή από ένα ...wannabe ταγέρ/κουστούμι.
Σε όλα τα Πανευρωπαικά και Παγκόσμια και στις περισσότερες εκθέσεις του εξωτερικού βλέπεις , όχι μόνο τους επαγγελματίες handlers, αλλά και τούς ιδιώτες να κατεβαίνουν ντυμένοι καλά. Είτε αυτό είναι σακάκι, είτε ταγιέρ είτε ένα καλό παντελόνι και πουκάμισο. το αν το συγκεριμένο ρούχο είναι κιτς έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός μας. Στις Ελληνικές εκθέσεις βλέπεις, σκισμένα jeans, σορτσ μέχρι το "μνι"...βυζιά να πετάγονται έξω...λερωμένες φόρμες και μπλούζες...εμπριμέ, καρώ, ριγέ, λουλούδια..η Άρτα και τα Γιάννενα...
Ακόμα και οι περισσότεροι Έλληνες ,υποτίθεται επαγγελματίες, handlers με τις ίδιες περιβολές μπαίνουν στον στοίβο. Όπως έχεις φροντίσει να φτιάξεις τον σκύλο σου και να είναι ευπαρουσίαστος , έτσι πρέπει να είναι και ο χειριστής, είτε επαγγελματίας είναι.. είτε ιδιώτης.
Σχετικά με την παρουσίαση του σκύλου: Δεν έχουν οι ιδιοκτήτες την επαγγελματική εμπλοκή με το στίβο, ως εκ τούτου δεν μπορείς να απαιτείς άψογη show παρουσίαση. Διαφορετικά ας επιβάλλει ο ΚΟΕ χειρισμό μόνο από επαγγελματίες handlers και οι υπόλοιποι ας πάμε σπίτια μας. Προσωπικά εκτιμώ πολύ περισσότερο τον άπειρο και με λάθη ιδιοκτήτη που αγαπά το σκύλο του και όχι τον εκτροφέα που βγάζει τα σκυλιά από τα κένελ 2 φορές το χρόνο για να τα εκθέσει ή τα αφήνει να πάθουν θερμοπληξία ή τα πνίγει και αυτά αφρίζουν προκειμένου να στηθούν καλά.
Μιλάς για τις υπερβολές τώρα....και τους "λάθος" ανθρώπους...Είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν και αυτοί?
Θα συμφωνήσω με τον DJSoukis στο η έκθεση είναι τελικά λίγο "μεταξύ μας - Metaxa". Eίναι αφιλόξενη για τον ξένο, αυτόν που θέλει να μάθει, ρωτήσει, μιλήσει κλπ.
Οι εκθέσεις μορφολογίας δεν γίνονται για να ενημερωθεί ο ξένος, αυτός που θέλει να μάθει να ρωτήσει, να μιλήσει κλπ..
Τέλος αυτό που με χαλάει σε όλη αυτή την εκδήλωση είναι ο εκνευρισμός, η κατινιά και το "κακό ζεν" που επικρατεί. Για μένα η έννοια σκύλος είναι συνυφασμένη με τη χαλάρωση, με το "περνάμε καλά", με το "γίνομαι πιο χαρούμενος και δεν είμαι κατσούφης και μίζερος" κλπ. Αλλά μάλλον για ροζ συννεφάκι πάω κι εγώ...