ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΟΥΤΑΒΙ POODLE

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σε όλους,

Πρόκειται σε 2 μήνες περίπου να αποκτήσω από εκτροφέα ένα toy poodle,οπότε και θα είναι περίπου 3μιση μηνών.. Με μια έρευνα που κάνω στο ίντερνετ διαπιστώνω ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών ξηρής τροφης ανά μάρκα, με επικρατέστερες όπως τις βλέπω με το άπειρο και μου τις (τυχαία η σειρά) :

Orijen puppy
Royal canin poodle puppy 3kg
Acana
Taste of wild
Hill's

Έχετε να προτείνετε από την εμπειρία σας κάποια από τις παραπάνω για poodle 4 μηνών;;
Ή και κάποια άλλη;
Αν κατάλαβα καλά πρέπει να αποφεύγω σιτηρά στο φαγητό, ενώ και το ποσοστό ζωικής πρωτεΐνης πρέπει να είναι σε ένα συγκεκριμένο max ποσοστό;;

Τέλος, συστήνετε να συνδυάζεται με υγρή τροφή μέσα στην ξηρά τροφή;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
957
1.015
28
ρογιαλ και χιλλς μαλλον τις ξεχνας, γνωμη μου τουλαχιστον ειναι απαισιες τροφες, ποιοτικα αθλιες και περισσοτερο καταλληλες για πουλερικα παρα σκυλους, καθως ειναι γυρω στο 80% καλαμποκια.
οι υπολοιπες καλες ειναι, αν και οριτζεν και ακανα εχουν αρκετη πρωτεινη. το αν η πρωτεινη προκαλει θεματα με νεφρα δεν εχει αποδηχθει βεβαια. σε ενας υγιες σκυλι δεν θα προκαλεσει, αλλα σε ενα σκυλι που ηδη εχει θεματα, καλο ειναι να το αποφευγουμε. αυτο πιστευω. μεχρι 30% θεωρω ειναι καλη η πρωτεινη. το αν θελεις να κανεις αναμιξη με υγρη ειναι δικη σου προτιμηση, αλλα θα πρεπει να προσεχεις παρα πολυ τα δοντια του. καθημερινο βουρτσισμα (ετσι και αλλιως αλλα ΕΙΔΙΚΑ με υγρη τροφη) και συμπληρωματα οπως plaqueoff.

• Like
Reactions: estiakos

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.532
10.833
Athens
Πιθανόν να πρέπει να κάνεις και σταδιακή μετάβαση από αυτή που θα τρώει στο εκτροφείο. Ρώτα και την/τον εκτροφέα να σου πει. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να την ανακατεύεις στην αρχή μισή "παλιά" μισή "καινουργια"?
Τελικώς που κατέληξες ως προς το κουτάβι;

• Like
Reactions: mareco

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Σίγουρα θα την ρωτήσω την εκτροφέα για αυτό και πολλές άλλες απορίες που έχουμε, ωστόσο προετοιμάζω το έδαφος ως προς την αγορά της προίκας του, των αξεσουάρ, των διατάξεων που θα χρειαστεί και σκέφτηκα να ρωτήσω τους πολύ πιο έμπειρους από μένα εδώ στο φόρουμ για την ποιότητα τροφών και ιδανικά κατόχους της ίδιας ράτσας...
Αν με ρωτάς που κατέληξα διαβάζω τα καλύτερα για την orijen (ποικιλία από ζωικη πρωτεινη - πολύ ακριβη όμως!) και για την acana, επίσης ακριβή.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
483
299
46
Σίγουρα θα την ρωτήσω την εκτροφέα για αυτό και πολλές άλλες απορίες που έχουμε, ωστόσο προετοιμάζω το έδαφος ως προς την αγορά της προίκας του, των αξεσουάρ, των διατάξεων που θα χρειαστεί και σκέφτηκα να ρωτήσω τους πολύ πιο έμπειρους από μένα εδώ στο φόρουμ για την ποιότητα τροφών και ιδανικά κατόχους της ίδιας ράτσας...
Αν με ρωτάς που κατέληξα διαβάζω τα καλύτερα για την orijen (ποικιλία από ζωικη πρωτεινη - πολύ ακριβη όμως!) και για την acana, επίσης ακριβή.
Ακριβή σε σχέση με την ποσότητα που θα τρώει δεν θα το ελεγα

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Ακριβή σε σχέση με την ποσότητα που θα τρώει δεν θα το ελεγα
Αν όμως της κάτσει και της αρέσει η Origen σε μηνιαία αναγωγή θα βγαίνει πιο οικονομική σχετικά, μιλώντας πάντα για την συσκευασία των 11,4kg που βλέπω..
Κάπως έτσι το σκέφτομαι..

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
483
299
46
Αν όμως της κάτσει και της αρέσει η Origen σε μηνιαία αναγωγή θα βγαίνει πιο οικονομική σχετικά, μιλώντας πάντα για την συσκευασία των 11,4kg που βλέπω..
Κάπως έτσι το σκέφτομαι..
Εγω που έχω σκυλο 7,5 κιλών δεν παίρνω μεγάλες συσκευασιες ,παιρνω δικιλες για να είναι φρέσκες ,κ επειδή ταΐζω κ κονσερβα η κ μαγειρεμένο συν λιχουδιά συν κανένα φρούτο μου τελειωνει στον 1 μισή μήνα.καλο είναι πάνω από 2 μήνες να μην είναι ανοιχτή μια σακούλα.επισης αποθηκεύω σε βαζο μια ποσότητα ώστε να μην ανοίγεται η συσκευασία συνέχεια.να την ανοίγω μια φορά την εβδομάδα πχ.
το φαΐ το έχω ιερό κ για τον άνθρωπο και για το σκυλί μου οποτε δεν κοιτάζω το οικονομικό αλλά υγιεινό , κ ας μην έχω παπούτσια να βάλω :LOL:

• Like

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
483
299
46
Τα εξοδα για γκουμινγκ ,βούρτσες,σπρέι αυτά να υπολογίζεται γιατί είναι μια απαιτητική φυλή όσο αφορά την ευζωία τους

• Like

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Σε ευχαριστώ πολύ, ομολογώ ότι δεν το σκέφτηκα έτσι.. Θεωρούσα ότι ως ξηρά τροφή δεν μεταβάλλεται η ποιότητα με την πάροδο του χρόνου..

• Like
Reactions: Mava

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
483
299
46
Χαίρομαι αν βοήθησα κάπως.ευχομαι με το καλό να δεχτείς το μικρό :love:

• Like

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.064
851
Nαι τα 11 κιλά με καμία παναγια. Γενικά το πιο ασφαλές που λενε είναι 6 βδομαδες αλλά είναι μεγαλη υπερβολή εννοείται. Μέχρι 3 μήνες ανοιχτό νομίζω είναι καλά.

• Like

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Nαι τα 11 κιλά με καμία παναγια. Γενικά το πιο ασφαλές που λενε είναι 6 βδομαδες αλλά είναι μεγαλη υπερβολή εννοείται. Μέχρι 3 μήνες ανοιχτό νομίζω είναι καλά.
Επομένως,αν υποθέσουμε ότι για το 4 κιλών poodle,5 μηνών με συνιστώμενη ημερήσια διατροφή ~ 100gr ποια τροφή ή/και συσκευασία είναι η κατάλληλη για διάρκεια 3 μηνών;; Υπάρχει συσκευασία 6 kg;;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.064
851
Επομένως,αν υποθέσουμε ότι για το 4 κιλών poodle,5 μηνών με συνιστώμενη ημερήσια διατροφή ~ 100gr ποια τροφή ή/και συσκευασία είναι η κατάλληλη για διάρκεια 3 μηνών;; Υπάρχει συσκευασία 6 kg;;
6 είναι πάρα πολλά. Δεν ξες και αν θα του ταιριάξει

estiakos

Member
22 Μαρτίου 2025
14
1
43
ΑΘΗΝΑ
Σωστά, αν δεν του αρέσει πάει για πέταμα..
Η συσκευασία 2kg μάλλον η πιο κατάλληλη.. Υπάρχουν εταιρίες που δειγματιζουν, ώστε να καταληξουν οι κουταβογονεις;;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.064
851
Σωστά, αν δεν του αρέσει πάει για πέταμα..
Η συσκευασία 2kg μάλλον η πιο κατάλληλη.. Υπάρχουν εταιρίες που δειγματιζουν, ώστε να καταληξουν οι κουταβογονεις;;
Δειγματιζουν αλλά δεν πρόκειται να σε βοηθήσει θέλει καιρό για να δεις άμα του κάθεται μια τροφη.

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.532
10.833
Athens
Να πω πάντως ότι για την Orijen έχουν υπάρξει κάποιοι προβληματισμοί για το πολύ υψηλό ποσοστό πρωτείνης - υπάρχουν θέματα και εδώ μέσα π.χ. Καλυτερη σκυλοτροφη!!!

Επίσης αν έχω καταλάβει καλά η Orijen συνήθως απυθύνεται σε σκυλιά υψηλής δραστηριότητας - που δεν θα είναι το πουντλ.

Τα καταθέτω ως αφορμή για προβληματισμό-ψάξιμο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.562
825
Ξεσσαλονικη!!!
Αρχικα,να τό χαίρεστε!Εχετε σκοπό για κάποιο σπορ με το μικρό;
Ρουαγιαλ και Χιλς ,κατά την άποψη μου όχι.
Θα κοιτούσα κάτι σε Χάρπερ εντ μποουν και Αμανοβα.Ψαξτε να δείτε ποσοστά φρέσκου κρέατος και συστατικών και κάντε σύγκριση με ακανα και Οριτζεν!

Όσων αφορά την υγρή μέσα στην ξηρά,σίγουρα όχι!!!
Αρχικά γιατί θα κακομάθει και θα κάνει νούμερα όταν δεν θα υπάρχει η υγρή και επίσης πολύ βασικό ,γιατί αν μάθει έτσι θα δυσκολευτείτε στα εκπαιδευτικά!Ναι ,πρέπει να εκπαιδευτούν και αυτά τα μικρούλια!!!Αφηστε τις υγρές στην άκρη και δουλέψτε με την ξηρά και δουλέψτε επι της ουσίας.

Εκμεταλλευτείτε τις ώρες του γεύματος σαν δουλειά!Μην ταΐζετε χωρίς σκοπό!
Ξεκινήστε και ταιστε το ζωάκι σας απ το χέρι!Αφηστε τα μπωλ στην άκρη και δουλέψτε με τον σκύλο ώστε να μάθει διαδικασίες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.288
Μέλη
20.057
Νεότερο μέλος
gioxatz