ΔΕΝ ΓΑΒΓΙΖΕΙ

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Από ότι έχω καταλάβει από τη στιγμή που δεν μπορείς για κάποιους λόγους (οικονομικούς, γεωγραφικούς, χρόνου κτλ κτλ) να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου τότε θα γαυγίσει όταν νιώσει ΕΚΕΙΝΟΣ ότι κινδυνεύει ή ότι πρέπει να σε ειδοποιήσει.

Αυτό σημαίνει ότι αφήνεις τα πράγματα λίγο στην τύχη τους και ανάλογα με τις συνθήκες όπου ζει ο σκύλος.

Εμένα που το απόγευμα και το βράδυ μένει μέσα στο σπίτι (όπου κοιμάται κιολας) και όλοι όσοι μπαίνουν μέσα είναι φίλοι και γνωστοί δεν ασχολείται να με ειδοποιήσει αν είναι κάποιος έξω από την πόρτα. Αν στέκεται κάποιος απέξω γυρνάει κοιτάζει προς την πόρτα αλλά δεν γαυγίζει.

Παρόλα αυτά προχθές που τον είχα βγάλει βόλτα τα μεσάνυχτα σε μια εντελώς σκοτεινή ανηφόρα που δεν έβλεπα πέρα από τη μύτη μου άρχισε να γρυλίζει, να τραβάει και να γαυγίζει κοφτά. Μέτα από 30 δεύτερα εμφανίστηκε στα 15 μέτρα ένα ζευγαράκι, το οποίο μέχρι να απομακρυνθεί το γαύγιζε συνέχεια και για να τον κρατήσω τον είχα καβαλήσει (δεν το συζητάμε για τράβηγμα διότι ούτε που το καταλάβαινε).

Θέλω να πω με αυτή την ιστορία ότι κατα την κρίση του δικού μου εκείνη τη στιγμή απειληθήκαμε γιαυτό και γαύγισε. Όλες τις υπόλοιπες φορές απλά δεν βρίσκει το λόγο. Δεν ξέρει λοιπον κανενας πως θα αντιδράσει ένα σκυλί που γενικά δεν γαυγίζει όταν θα χρειαστεί (αρκεί να καταλάβει ότι υπάρχει κίνδυνος)

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Ειδικός δεν είμαι, από εδώ μέσα έχω ξεστραβωθεί, αλλά για να ξεστραβωθεί κανείς πρέπει να έχει την θέληση να μην εθελοτυφλήσει.

Ο σκύλος φύλακας είναι πολύ παρεξηγημένος για πολλούς ανθρώπους.
Π.χ αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους πως τον έχουν στο μυαλό τους μπορεί να σου πουν και 10 διαφορετικές απόψεις.

Καταρχήν πρέπει να έχεις ένα στόχο του τι περιμένεις ακριβώς από τον σκύλο σου και που θέλει να φτάσει. Πιο απλά, ΕΓΩ θέλω απλά να με ξυπνήσει αν κοιμάμαι με γάβγισμα και τίποτα άλλο, αν γρυλίσει κιόλας θα κάνω κωλοτούμπες.
Όταν ακούω για σκύλους φύλακες και τα σκυλιά είναι εκτός σπιτιού δηλαδή στον κήπο με αφήνουν άναυδη, ειδικά αν δεν είναι εκπαιδευμένα.
Εκεί καταλαβαίνω ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία ιδέα από σκύλους.
Τα παρακάτω ΑΝ ΘΕΣ τα διαβάζεις, ΑΝ ΘΕΣ τα τσεκάρεις και μόνος/η σου, ΑΝ ΘΕΣ τα δέχεσαι, αν ΔΕΝ ΘΕΣ πρόβλημα σου.
Ο σκύλος ζεί σε αγέλες, όταν είναι κοντά στον άνθρωπο η ανθρώπινη οικογένεια είναι η αγέλη του. Όταν ο σκύλος είναι απομωνομένος δεν αναγνωρίζει , ποιός, τι και πότε είναι η αγέλη του. Δηλαδή αυτό το έμφυτο που νομίζεις ότι θα βγεί και να υπάρχει δεν πρόκειται να εμφανιστεί γιατί δεν είναι μέλος της αγέλης σας, σιγά μην σκάσει να σας προστατέψει, θα προστατέψει τον χώρο του και τον εαυτό του, και αυτό μπορεί να το κάνει και απέναντι σε εσάς.
Ακόμα κάτι που δεν "στέκει" είναι το εξής, όταν είναι στην αυλή και κάποιος προσπαθήσει να μπεί στον χώρο σας ακόμα και να γαυγίσει μέχρι να φάει μία στο κεφάλι το σκυλί και να ταβλιαστεί αναίσθητο, ή μέχρι να του προσφέρουν μια ζουμερή μπριζόλα και αυτό καθίσει να την μασουλήσει με την ησυχία του ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ???
Εφόσον σκύλος είναι, μπορεί να γαυγίσει γιατί πέρασε ένα μηχανάκι, γιατί είδε μια γάτα, γιατί άκουσε κεραυνό, γιατί τον ενοχλεί μια πεταλουδίτσα νύχτας που πετάει και την κυνηγάει, γιατί κουνιέται στο απέναντι οικόπεδο ένας θάμνος από εναν σκατζόχοιρο, γιατί οι απέναντοι κάνουν πάρτυ και κάνουν φασαρία, γιατί περνάει μια παρέα και τον ενοχλούν και άλλα πολλά. Καταλαβαίνεις ότι το γαύγισμα είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις, πως έχεις στο μυαλό σου ότι όταν εμφανιστεί κάποιος και ο σκύλος γαυγίσει εσύ θα το καταλάβεις?

Και μην μου πει κανείς ένστικτο γιατί θα αυτοπυρποληθώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.:maria:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βαζε το σκυλο μεσα στο σπιτι.ασε το σκυλο να δεθει περισσοτερο μαζι σου κ θα γαβγισει οταν το κρινει απαραιτητο.φυλακας να τον εκπαιδευσεις εσυ και να εχεις ενα ισσοροπημενο σκυλο λιγο δυσκολο.τωρα αν απλα θελεις να σε ειδοποιει.σιγουρα θα το κανει οταν νιωσει οτι κατι δεν παει καλα.οταν ο σκυλος δεν βλεπει ειναι πιο ευεξαπτος στα ερεθισματα.το παν ειναι να νιωσει οτι ο χωρος του ειναι το σπιτι σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97