ΔΕΝ ΓΑΒΓΙΖΕΙ

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Εχω ενα σκυλο ΓΠ και ειναι 9 μηνων θα ηθελα να μου πειται εαν φυσιολογικο να ερχεται ανθρωπος εξω απο τον κηπο και μην γαβγιzει. Ποτε φαινονται τα ενστικτα του φυλακα,λεφτα δεν εχω για εκπαιδευση΄πως μπορω μονη μου να τον εκπαιδευσω για φυλακα,

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
1. Εγώ θα χαιρόμουν να μην γαβγίζει.
2. Μπορεί να το έχει το ένστικτο, μπορεί όμως και όχι.
Μπορεί να μην γίνει ποτέ φύλακας. Νομίζω ότι θεωρείται μικρός ακόμη.
3. Δεν μπορείς μόνη σου να τον εκπαιδεύσεις για φύλακα. Βασική υπακοή έχει κάνει;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί πρέπει να γαυγίζει? Να μου έλεγες ότι μπήκε διαρρήκτης και του έκανε και χώρο να περάσει, να πω καλά. Το θέμα είναι να εκπαιδεύσει κανείς το σκύλο του να μη γαυγίζει όταν περνάνε έξω άνθρωποι (είδα κι έπαθα να πείσω π.χ. το Μουφ ότι ΔΕΝ του ανήκει όλος ο δρόμος και όλα τα σπίτια). Φαντάσου π.χ. να περάσει κανένας άσχετος καρδιακός και να του 'ρθει καμιά καρδιακή προσβολή διότι ο σκύλος σου άρχισε να γαυγίζει και τον τρόμαξε. Εκτός του ότι θα κινδυνεύεις από φόλα, θα σου κοπανήσουν και μήνυση οι δικοί του αφού θα είχε δικαίωμα να περνάει από το δημόσιο δρόμο. Θα πρότεινα επίσης εκπαίδευση, έστω παίρνοντας βιβλία και βίντεο και προσπαθώντας μόνη σου. Θα βρεις πολλές πληροφορίες και στο ίντερνετ. Πάντως μην τον αφήσεις το σκύλο χωρίς εκπαίδευση.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω με τους "επανω"!πρεπει να μελετησεις κ καποια πραγματακια κ βασικα να ξεδιαλυνεις τα σχετικα με την εκπαιδευση θεματα.να δεις τι θα πει φυλαξη,τι ειναι η βασικη υπακοη,πως γινονται αυτα τα μαθηματα στον σκυλο,τι ειναι ο σκυλος φυλακας,τι ειναι ο σκυλος συναγερμος κτλ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ειναι μικρος.Ακομα περιεργαζεται ανθρωπους,ζωα και καταστασεις.
Διαβασε και μετρησε καλα τι σου εγραψαν τα παιδια.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Μια χαρά είναι... Πρέπει να το "εκτιμήσεις" αυτό που κάνει...

Έχεις ακόμη αρκετό δρόμο για εκπαίδευση 'φύλακα"..Πρώτα όμως Β.Υ. ...

Ο καλός φύλακας δεν κάνει φασαρία, δίνει αποτέλεσμα... :)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Βασιλη, πώς εκρινες οτι ειναι μια χαρα? Οχι οτι δεν μπορει να ειναι βεβαια.
Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες του συγκεκριμένου Γ.Π. & αφεντικού, και πάντα με προσωπικές και όχι μόνο εμπειρίες, οι Γ.Π. γαβγίζουν όταν πραγματικά υπάρχει λόγος...Βέβαια, ανάλογα και τα ερεθίσματα και το αφεντικό. Σε γενικές γραμμές οι Γ.Π. δεν είναι ενοχλητικά σκυλιά, γαβγίζουν όταν υπάρχει "κάτι"...

Βέβαια, καλό θα ήταν να μας πει ο φίλος και άλλες πληροφορίες...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Εχω ενα σκυλο ΓΠ και ειναι 9 μηνων θα ηθελα να μου πειται εαν φυσιολογικο να ερχεται ανθρωπος εξω απο τον κηπο και μην γαβγιzει. Ποτε φαινονται τα ενστικτα του φυλακα,λεφτα δεν εχω για εκπαιδευση΄πως μπορω μονη μου να τον εκπαιδευσω για φυλακα,
Αγαπητή Μαρία, προσωπικά έχω έναν βέλγικο ποιμενικό, είναι 11 μηνών και το γαύγισμα του το έχω ακούσει συνολικά 4 φορές μετρημένες και θεωρώ ότι είναι κυρίως θέμα ηλικίας, μεγαλώνοντας θα αλλάξουν γιαυτό να μην το πιέσεις σε καμία περίπτωση.

Φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, ο απέναντι μου έχει ακριβώς το ίδιο σκυλί με μένα και μάλιστα πιο μικρό, είναι 9 μηνών αλλά γαυγίζει όλη μέρα. Η διαφορά μας είναι ότι το σκυλί είναι συνέχεια με αλυσίδα στην αυλή μέρα νύχτα. Εσύ που τον έχεις;

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
λοιπον κοιταξτε πως εχουν τα πραγματα, ανεκαθεν ειχα σκυλια κ ασχολιομουν αρκετα μαζι τους , στα σκυλια μου μαθαινω το ελα ΄κατσε σηκω φαε κλπ όχι επαγγελματικη εκπαιδευση, Τον ΓΠ τον αγαπησα οταν καποιοσ γειτονας μου χαρισε ενα κουταβι δικο του ,απο δικο του ΓΠ ο πατερας με 3 γενιες χαρτια κ η μητερα βελγικη με αλλες τοσες χαρτιαηΤΑΝ ΣΚΥΛΟς ΥΠΕΡΟΧΟς οτι και νου ελεγα μια φορα την επομενη το εκανε μονος του οταν εβλεπε αγνωστο δεν γαβγιζε παρα μονο εαν πλησιαζε κοντα στα καγκελα , οσο γνωστος και γειτονας να ηταν ο αλλος δεν αφηνε να πλησιασει κανενας το σπιτι παρα μονο σε ατομα της οικογενειας,ας τον ξερανε και 12 χρονια΄δυστυχως του καναμε ευθανασια στα 12 απο δυσπλασια επασχε , Μετα αποφασισαμε να παρουμε απο εκτροφειο τον καινουργιο μεχρι 4 η 5 μηνων τον ειχαμε στην αποθηκη μεγαλη γιατι μενουμε στη εξοχη μην τον κλεψουν το απογευμα εκανε βολτες στην αυλη κ το βραδυ μεσα παλι ,συμειωτεον οτι δεν εδειχνε να φοτατε τιποτα ουτε το συναγερμο ουτε ηλεκτικεσ σκουπες ουτε θορυβους εδειχνε και δειχνει αυτοπεποιθηση ολα τα σκυλια πουεχω τα μικρα τα παταει στοκεφαλι ΄μεατ ειπα να τον κοινωκοποιησω οπως ακουω βολτες παραλια μαγαζια , μια μερα μια κοπελλα πηγε να τον χαιδεψει και της χυμηξε μετα κατι παιδακια τα αφησε να τον χαιδευουν ,οτι θελει κανει ,αφου ειδα οτι η πολυ κοινωνικοποιηση βλαπτει ,τον περιοριζω το πρωι στον πισω κηπο που δεν βλεπει ανθρωπο κ το βραδυ σουρλατζαρει ολο το οικοπεδο, το βραδυ γαβγιζει και προσεχει το χωρο του το πρωι ομως οποιον και να δει και απο τον λαιμο να με πιασουν μουγκα, μηπως φταιει λεω εγω τωρα οτι εχω κ ενα αρσενικο τσιουαουα 2 χρ και νομιζει οτι εχει ο τσιουαουας την αρχηγια/,Δεν τον εχω μαλωσει του φερομαστε αψογα, τον κανω να νοιωθει οτι ειναι αργηγος μετα απο μενα βεβαια μεχρι κ παιχνιδια διεστυλινδας παιζω μαζι του και παντα αυτος κερδιζει εννοειται΄, τον ατιμο, σορυ για ολο αυτο το κατεβατο αλλα δεν βρισκω εξηγηση σημοιοτεον και παλι οτι ειναι πανεξυπνος ,απο ολα τα σκυλια που ειχα στη ζωη μου θα τον εβαζα σε IQπρωτο στη σειρα και παλι συγνωμη

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
λοιπον κοιταξτε πως εχουν τα πραγματα, ανεκαθεν ειχα σκυλια κ ασχολιομουν αρκετα μαζι τους , στα σκυλια μου μαθαινω το ελα ΄κατσε σηκω φαε κλπ όχι επαγγελματικη εκπαιδευση,
τα σκυλιά είναι στην ουσία ανεκπαίδευτα....

Τον ΓΠ τον αγαπησα οταν καποιοσ γειτονας μου χαρισε ενα κουταβι δικο του ,απο δικο του ΓΠ ο πατερας με 3 γενιες χαρτια κ η μητερα βελγικη με αλλες τοσες χαρτιαηΤΑΝ ΣΚΥΛΟς ΥΠΕΡΟΧΟς οτι και νου ελεγα μια φορα την επομενη το εκανε μονος του οταν εβλεπε αγνωστο δεν γαβγιζε παρα μονο εαν πλησιαζε κοντα στα καγκελα , οσο γνωστος και γειτονας να ηταν ο αλλος δεν αφηνε να πλησιασει κανενας το σπιτι παρα μονο σε ατομα της οικογενειας,ας τον ξερανε και 12 χρονια΄δυστυχως του καναμε ευθανασια στα 12 απο δυσπλασια επασχε ,

τον έβρισκες υπέροχο γιατί είχες πολύ λίγες απαιτήσεις απο τον σκύλο σου.....

Μετα αποφασισαμε να παρουμε απο εκτροφειο τον καινουργιο μεχρι 4 η 5 μηνων τον ειχαμε στην αποθηκη μεγαλη γιατι μενουμε στη εξοχη μην τον κλεψουν το απογευμα εκανε βολτες στην αυλη κ το βραδυ μεσα παλι ,συμειωτεον οτι δεν εδειχνε να φοτατε τιποτα ουτε το συναγερμο ουτε ηλεκτικεσ σκουπες ουτε θορυβους εδειχνε και δειχνει αυτοπεποιθηση ολα τα σκυλια πουεχω τα μικρα τα παταει στοκεφαλι ΄μεατ ειπα να τον κοινωκοποιησω οπως ακουω βολτες παραλια μαγαζια , μια μερα μια κοπελλα πηγε να τον χαιδεψει και της χυμηξε μετα κατι παιδακια τα αφησε να τον χαιδευουν ,οτι θελει κανει ,αφου ειδα οτι η πολυ κοινωνικοποιηση βλαπτει ,τον περιοριζω το πρωι στον πισω κηπο που δεν βλεπει ανθρωπο
Ισορροπημένο κουτάβι πήρατε απο τον εκτροφέα, αυτό έλειπε να φοβάται τις σκούπες και τον συναγερμό......δεν τον κοινωνικοποιήσατε, τον κλείσατε και στην αποθήκη και τον καταστρέψατε.

Last edited by a moderator:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
...
λοιπον κοιταξτε πως εχουν τα πραγματα, ανεκαθεν ειχα σκυλια κ ασχολιομουν αρκετα μαζι τους , στα σκυλια μου μαθαινω το ελα ΄κατσε σηκω φαε κλπ όχι επαγγελματικη εκπαιδευση, Τον ΓΠ τον αγαπησα οταν καποιοσ γειτονας μου χαρισε ενα κουταβι δικο του ,απο δικο του ΓΠ ο πατερας με 3 γενιες χαρτια κ η μητερα βελγικη με αλλες τοσες χαρτια

ένας γερμανικός με χαρτιά και μία βέλγα με χαρτιά, μας δίνουν έναν ημίαιμο σκύλο

ηΤΑΝ ΣΚΥΛΟς ΥΠΕΡΟΧΟς οτι και νου ελεγα μια φορα την επομενη το εκανε μονος του οταν εβλεπε αγνωστο δεν γαβγιζε παρα μονο εαν πλησιαζε κοντα στα καγκελα , οσο γνωστος και γειτονας να ηταν ο αλλος δεν αφηνε να πλησιασει κανενας το σπιτι παρα μονο σε ατομα της οικογενειας,ας τον ξερανε και 12 χρονια΄δυστυχως του καναμε ευθανασια στα 12 απο δυσπλασια επασχε , Μετα αποφασισαμε να παρουμε απο εκτροφειο τον καινουργιο
μεχρι 4 η 5 μηνων τον ειχαμε στην αποθηκη μεγαλη γιατι μενουμε στη εξοχη μην τον κλεψουν το απογευμα εκανε βολτες στην αυλη κ το βραδυ μεσα παλι ,

ουσιαστικα δηλαδή τον απομονωσατε.... στην καλυτερη ηλικία που έπρεπε να γνωρίζει τον κόσμο....

συμειωτεον οτι δεν εδειχνε να φοτατε τιποτα ουτε το συναγερμο ουτε ηλεκτικεσ σκουπες ουτε θορυβους

δεν ξερεις όμως τι άλλο από τον έξω κόσμο έχει να φοβαται....

εδειχνε και δειχνει αυτοπεποιθηση ολα τα σκυλια πουεχω τα μικρα τα παταει στοκεφαλι ΄μεατ ειπα να τον κοινωκοποιησω οπως ακουω βολτες παραλια μαγαζια , μια μερα μια κοπελλα πηγε να τον χαιδεψει και της χυμηξε
ώπ εδώ κατι τρέχει... λες να φταίει η αποθήκη...?
μετα κατι παιδακια τα αφησε να τον χαιδευουν ,οτι θελει κανει ,αφου ειδα οτι η πολυ κοινωνικοποιηση βλαπτει

εσύ έπρεπε να πάρει ποιμενικό μπουρμπουλίας...., δεν χρειάζονται κοινωνικοποίηση και είναι ατρόμητοι φύλακες...

τον περιοριζω το πρωι στον πισω κηπο που δεν βλεπει ανθρωπο κ το βραδυ σουρλατζαρει ολο το οικοπεδο,
τον κόσμο πότε θα τον γνωρίσει??? αυτό το σκυλί μια ζωή στην αυλή θα μεγαλωσει γερασει και πεθανει?

το βραδυ γαβγιζει και προσεχει το χωρο του

τι άλλο περιμένειις από 9 μηνων κουταβι....

το πρωι ομως οποιον και να δει και απο τον λαιμο να με πιασουν μουγκα, μηπως φταιει λεω εγω τωρα οτι εχω κ ενα αρσενικο τσιουαουα 2 χρ και νομιζει οτι εχει ο τσιουαουας την αρχηγια/,Δεν τον εχω μαλωσει του φερομαστε αψογα, τον κανω να νοιωθει οτι ειναι αργηγος μετα απο μενα βεβαια
μεχρι κ παιχνιδια διεστυλινδας παιζω μαζι του και παντα αυτος κερδιζει εννοειται΄
και επειδή κερδίζει αυτό τι σημαινει ... θα μαθει να διαχωρίζει τον κακό από τον καλό????
, τον ατιμο, σορυ για ολο αυτο το κατεβατο αλλα δεν βρισκω εξηγηση σημοιοτεον και παλι οτι ειναι πανεξυπνος ,απο ολα τα σκυλια που ειχα στη ζωη μου θα τον εβαζα σε IQπρωτο στη σειρα και παλι συγνωμη
....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
GRDANE συμφωνώ και να προσθέσω ότι η μίξη ενός Γ/Π + Β/Π μας δίνει σκυλιά με πολλά προβλήματα χαρακτήρα...(λέω εγώ τώρα......:rolleyes:)

Last edited:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Ενας ενασ μρινησω ην μου την πεφτετε ολοι μαζι, καταρχας να διευκρινισω λεγοντας αποθηκη εννοω μια γκαρσονιερα που δεν χρησιμοποιουμε το να τον ειχα στην αυλη και τον κλεβανε η στην αρχη που ηταν μονος του εξω περναγε οποιος ηθελε απεξω και ενω ελειπα οτι θελανε του κανανε ΄,δεν νομιζω οτι ηταν οτι το καλυτερο γιαυτον. ανεκπαιδευτα γιατι ο Φοιβος ηταν για μενα υπεροχος φυλακας ΄, το οτι δεν εμπαινε γειτονας που τον γνωριζε απεξω απο το σπιτι μεσα δεν τον αφηνε,Διε ειναι ανεκπαιδευτος , μονο αν πληρωσω θα λεγεται εκπαιδευμενος;
ΔΙΕΣΤΥΝΛΙΔΑ παιζω μαζι του για να του αυξησω τα ενστικτα ,οσα εχει τελος παντων, εγω παντως λεω οτι φταιει η πολυ κοινωνικοιηση για σκυλο φυλακα μιλαμε, Οσο για το ημιαιμο συμφωνω οτι ηταν ημιαιμος με χαρακτηρα ΓΠ και χτωμα μαυρο βελγιδας μαμας ,αλλα χαρακτηρα μιλαμε ουτε αν τον πληρωνα δεν θα τον ευρισκα, ΤΩΡΑ τι κανω; σορυ αλλα μου φιξατε τον Φοιβο μου τον προηγουμενο, για τον καινουργιο πεστε οτι θελετε ΄,ευχαριστω και παλι,καπως με βοηθησατε, ΤΩΡΑ;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σωστος φυλακας ειναι αυτος που ξερει να αναγνωριζει τον εχθρο απο το φιλο και οχι να γαβγιζει σε οποιον και οτι περασει.Αυτος δεν ειναι φυλακας,ειναι ενοχλητικος στους γειτονες.Σωστος φυλακας,σημαινει κοινωνικοποιημενος σκυλος.Το οτι ορμηξε σε ανθρωπους φταις εσυ.Τι εκανες τοτε;Απλα τον απομονωσες.Κατσε να διαβασεις πολλαααααα θεματα στο φορουμ και καταλαβε τα λαθη σου!Ολοι πια θελουμε να κανουμε το σκυλο φυλακα και μονο τον καταστρεφουμε.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
1/ζήτα απο τον εκτροφέα σου να σου προτείνει έναν επαγγελματία εκπαιδευτή και ξεκίνα εκπαίδευση βασικής υπακοής στον σκύλο σου.
2/κάνε πολλές βόλτες με το σκυλί σου ώστε να ''ξυπνήσει'' το μυαλό του. Πρόσφερε του εμπειρίες!
3/Απέβαλε την λάθος εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τον ''σκύλο φύλακα'' ΑΝ θέλεις κάποτε να αποκτήσεις πραγματικά τέτοιον.

ο γερμανοβέλγος ΔΕΝ ήταν φύλακας αλλά μάλλον ένας ανισόρροπος φοβισμένος επιθετικός (λόγο φόβου) φωνακλάς! Αν σου την έπεφτε κανένας εισβολέας το πολύ πολύ θα έριχνε καμιά δαγκωνιά και μετά θα καθόταν σε μια άκρη κλείνοντας τα μάτια στο θέαμα τρομαγμένος ο ίδιος απο αυτό που έκανε.

Last edited:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
ευχαριστω για τις συμβουλες σας , αλλα οχι και φωνακλας ο Φοιβος μου,κριμα που δεν ζει να σας τον συστηνα ,και παλι thanks,

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
βάλε καμιά φωτό του Φοίβου....
+100

Επίσης αν περιμένουμε από το σκύλο να μας σωσει, σωθήκαμε...

μόνο αποτρεπτικά μπορεί να δουλέψει σαν παρουσία, αλλά για μένα μέχρι εκεί.

Εννοείται ότι μπορείς να το εκπαιδεύσεις για να γίνει φύλακας, να δαγκώνει κτλ αλλά πρώτον κάτι τέτοιο θέλει πολλή δουλειά και από μέρους σου μετά την εκπαίδευση και συχνές επαναλήψεις όλη του τη ζωή ώστε να έχεις τον έλεγχο και δεύτερον θα φοβόμουν πάρα πολύ την πιθανότητα να κάνει το σκυλί έστω και μια φορά λάθος και αυτό διότι μια φορά να τύχει πάει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97