Γρυλισμα σε ξένα παιδιά

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συμφωνώ με @AGRIAN ..και για μένα αυτό είναι μια από τις χειρότερες συμπεριφορές. Έχω σκύλο που και απλώνει το δοντάκι του και γρυλίζει και μπορεί (ανάλογα με τα κέφια του) να πάει να φυλάξει το φαγητό του.....και γενικώς έχει διάφορες κακές συμπεριφορές (νταξ έχει και καλές όμως :love: ). Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο ειδικά με τα παιδιά να είσαι πάντα στη τσίτα και να παρατηρείς συνέχεια τα πάντα γιατί και το σκυλί και τα παιδιά μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Αυτά τα θέματα τα φροντίζεις και τα λύνεις (σου δόθηκαν λύσεις). Εύχομαι καλή επιτυχία.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Κι αν δεν γνωρίζεις την αιτία; Ώσπου να κάνεις ψυχανάληση στον σκύλο,μπορεί να έχει γίνει το κακό.
Αν ασχολείσαι με τον σκύλο σου συνήθως γνωριζεις τα αίτια.
Αν δεν τα γνωρίζεις η δεν μπορείς να τα λύσεις, απευθηνεσαι σε ειδικό.
Απλά πράγματα.
Όσπου να γίνουν όλα αυτά δεν φερνεις τον σκύλο σου σε επαφή με παιδιά.
Απλούστατα.
Αν νομίζεις ότι αρχίζοντας τον τις γρηγορες θα λύσεις το πρόβλημα όχι μόνο δεν θα το λύσεις αλλά θα διμιουργησεις περισσότερα.

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Δεν είναι μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά,είναι Η ανεπιθύμητη συμπεριφορά.Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις.Θα του μιλήσεις στη γλώσσα του.
Οσοι έχουν κάνει σε χωριό,έχουν δει πως φέρονται οι τσοπάνηδες στα σκυλιά τους.
Αυτά όμως και τους ακούν και τους δουλεύουν,παρόλο που είναι 3-4-5 και ως γνωστό είναι πιο δύσκολο να τους επιβληθείς επειδή το ένα παίρνει θάρρος από το άλλο.
Σίγουρα δεν το καταφέραν ούτε με λιχουδιές ούτε έφεραν κανέναν ειδικό στο μαντρί.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Μα δεν νομιζω οτι λενε για θετικη εκπαιδευση και μονο! Λενε απλα οτι πρωτα πρεπει να ξερεις γιατι το κανει και μετα να δρασεις αναλογα! Και οι παλιες τα παιδια τα σπαγανε στο ξυλο κ εμαθαν! Ουτε εγω ειμαι θετικη και ξερο ψωμι. Αλλα πρεπει να ξερεις τι ειδους διορθωση θα κανεις ποιο δευτερολεπτο και για ποια κινηση αλλιως απλα θα βαρας στον βροντο αυτο θελουν να πουν.

• Like
Reactions: manolo

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Μα δεν νομιζω οτι λενε για θετικη εκπαιδευση και μονο! Λενε απλα οτι πρωτα πρεπει να ξερεις γιατι το κανει και μετα να δρασεις αναλογα! Και οι παλιες τα παιδια τα σπαγανε στο ξυλο κ εμαθαν! Ουτε εγω ειμαι θετικη και ξερο ψωμι. Αλλα πρεπει να ξερεις τι ειδους διορθωση θα κανεις ποιο δευτερολεπτο και για ποια κινηση αλλιως απλα θα βαρας στον βροντο αυτο θελουν να πουν.

Δεν λέω κάτι διαφορετικό,τη στιγμή που θα γρυλίσει σε παιδί ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει.Άλλος θα το επιπλήξει,άλλος θα το τιμωρήσει,άλλος θα δώσει λιχουδιές στο παιδί να του δώσει,κ.τ.λ.
Από εκεί και πέρα ο καθένας φέρει την ευθύνη για τις πράξεις του σκύλου του.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Εξαρτάται πώς τις εννοείς τις ακραίες λύσεις. Το να το πλακώσεις στο ξύλο στο πρώτο γρύλισμα που θα κάνει δεν είναι λύση. Πρώτα δοκιμάζεις τις πιο "νορμάλ" προσεγγίσεις, να δεις γιατί το έκανε, πότε το έκανε, τι το ενόχλησε, για να βρεις τον τρόπο να το μάθεις να μην γρυλίζει. Το θέμα είναι αφενός να μάθει, να του γίνει κτήμα να μην το κάνει και αφετέρου να μάθεις καλύτερα το σκύλο σου. Όπως ορθότατα είιπε ο @manolo , κατά τη γνώμη μου, οφείλεις να γνωρίζεις το σκύλο σου. Και απλά μέχρι να λυσεις το θέμα δεν τον φέρνεις σε επαφή με παιδιά. Το πλάκωμα θα οδηγήσει σε φόβο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον. Δεν θέλεις να βλέπει τα παιδιά και να φοβάται μην το πλακώσεις στις φάπες. Θέλεις να βλέπει τα παιδιά και να ξέρει ότι απλά δεν κάνει να γρυλίζει.

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Κι εγώ σαν τελευταία λύση ανέφερα το χτύπημα,αλλά σε ένα τέτοιο θέμα δεν θα κάτσω να κάνω ψυχανάληση στον σκύλο.
Όπως λες και εσύ''Το θέμα είναι αφενός να μάθει, να του γίνει κτήμα να μην το κάνει ''

''Και απλά μέχρι να λυσεις το θέμα δεν τον φέρνεις σε επαφή με παιδιά.''
Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να λύσεις το θέμα αν δεν τον φέρνεις σε επαφή με παιδιά.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Η "ψυχαναλυση" δεν ειδος πολυτελειας, ειναι αναγκαστικο για να δεις τι αντιδραση πρεπει να εχεις. Γιαυτο εχουμε κ τους εκπαιδευτες. Ειδικα σε τετοιες σος καταστασεις. Σκεφτηκες αν το σκυλι γινει φοβικο μετα τις φαπες καθε φορα που βλεπει παιδακια; κ αν τυχει καποια στιγμη στο μελλον και το φερει ο διαολος κ μεινει για λιγο μονο του με παιδι τι μπορει να κανει λογω φοβιας; εννοουμε οτι μεχρι πριν γινει η απαραιτητη επικοινωνια με εκπαιδευτη και μεχρι τοτε καλο ειναι να μην ερχεται σε επαφη με παιδια.. εγω προσωπικα ποτε δεν θα το επαιρνα πανω μου να διορθωσω αγριαδα γιατι αν κανω μλκια απ την αρχη τρεχα γυρευε!αν και το να δωσω φαπιτσες θα ηταν το πιο ευκολο.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
@kok . Το να μάθεις τι είναι αυτό που τον προκάλεσε κατ εμέ δεν είναι ψυχανάλυση. Είναι καλύτερη γνώση του σκύλου σου που όλο και κάπου θα φανεί χρήσιμη. Αν είσαι παρατηρητικός την πρώτη φορά θα καταλάβεις τι είναι αυτό που τον ενόχλησε. Και μέχρι να μάθεις τη λύση δεν το φέρνεις σε επαφή τουλάχιστον με ξένα παιδιά ή το κάνεις σιγά σιγά. Με τη δικιά μου πχ έχω καταλάβει ότι δυσανασχετεί με το απότομο τρέξιμο προς το μέρος της ή με το να την πιάνουν πολλά παιδια μαζί ή να την χαιδεύουν στο κεφάλι επειδή είναι επιφυλακτική. Εκεί δεν βρίσκω το λόγο να την αναγκάσω να το δέχεται, απλά δεν πλησιάζουμε ή δεν τα αφήνω να την πλησιάσουν. Με παιδιά και γονείς που γνωρίζουμε και έχουν και εκείνοι σκύλο δέχτηκαν να την εκπαιδεύσουμε στην αργή προσέγγιση πχ. Δεν χρειάστηκε ούτε χτύπημα ούτε τίποτα. Υπομονή και επιμονή χρειάστηκε και σεβασμός στα όριά της. Από εκεί και μετά, μια μέρα εκεί που ήμασταν στην πλατεία, κάτι παιδιά άρχισαν να της πετάνε χώματα και ξυλαράκια. Και γρύλισε (φυσικά πάντα στο λουρί). Γιατί να τη διορθώσω σε αυτό το παράδειγμα; Επειδή και μόνο είνια παιδιά; Επαναμβάνω, αν ο σκύλος ξέρει εντολές βασικές και εσύ ξέρεις το σκύλο σου, ξύλο δεν θα χρειαστεί. Θα το μάθεις να ανέχεται έστω και τα γνωστά παιδιά μόνο. Δεν χρειάζεται κατ εμέ να τα ανέχεται όλα, ούτε χρειάζεται να το αναγκάζεις να τα ανέχεται όλα.

Υ.Γ. το ξύλο είναι η εύκολη λύση (δεν μιλάω για απλά μια στον πισινό). Τον να τον αρπάξεις από το λαιμό και να τον βάλεις κάτω είναι η εύκολη λύση. Η οποία εύκολη λύση δεν σε βοηθάει να βρεις την αιτία και να έχεις μια μόνιμη λύση. Αντίθετα, αν δεν γίνει σωστά ή αν δεν την αντέχει το σκαρί του σκύλου, μπορεί να τα κάνει όλα χειρότερα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν είναι μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά,είναι Η ανεπιθύμητη συμπεριφορά.Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις.Θα του μιλήσεις στη γλώσσα του.
Οσοι έχουν κάνει σε χωριό,έχουν δει πως φέρονται οι τσοπάνηδες στα σκυλιά τους.
Αυτά όμως και τους ακούν και τους δουλεύουν,παρόλο που είναι 3-4-5 και ως γνωστό είναι πιο δύσκολο να τους επιβληθείς επειδή το ένα παίρνει θάρρος από το άλλο.
Σίγουρα δεν το καταφέραν ούτε με λιχουδιές ούτε έφεραν κανέναν ειδικό στο μαντρί.
Δηλαδή οι τσοπάνηδες αφού τελειώσουν με τα πρόβατα στο μαντρί παίρνουν τον σκύλο τους και τον πάνε βόλτα στην πλατεία του χωριού;:D

Πέρα από την πλακα, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Άλλο σκύλος εργασιας, άλλο σκύλος πετ.
Άλλο σκύλος μικρόσωμος, άλλο μεγαλόσωμος.
Άλλο πχ Λαμπραντόρ,άλλο πχ καυκάσιος.
Άλλο σκύλος φοβικός, άλλο σκύλος κέρατο.
Άλλο, άλλο, άλλο.........
Δεν είναι όλες οι καταστάσεις το ίδιο, δεν αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο.
Επειδή μπαινει κόσμος στο φόρουμ για να ενημερωθεί, ας σταματήσουν μερικοί να προτείνουν ξύλο για πάσα νόσο και μαλακια ως λύση. Παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους. Δεν το καταλαβαίνουν;

Και κάτι τελευταίο. Επειδή φίλε πέρασα από παρόμοια κατάσταση, τώρα ο σκύλος μου δεν έχω κανένα θέμα να τον αφήσω ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά χωρίς να φοβάμαι ότι θα φάει κανένα. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με αυτό που προτείνεις εσύ (τιμωρία μόνο χωρίς ψάξιμο το τι φταίει) πού μπορεί να φαίνεται αποτελεσματική αλλά πάντα θα είσαι στην τσίτα μην σου κάνει στραβή. Και μεταξύ μας αν του δωθεί η ευκαιρία θα σου την κάνει.

Υ.Γ: το ότι κάποιος δεν χρησιμοποιεί βία τον κάνει αυτόματα υπέρμαχο της εκπαίδευσης με λιχουδιές, εμένα με ξεπερνάει. Εγώ ποτέ δεν επιβράβευσα τον σκύλο μου με λιχουδιές. Αφήστε τις ταμπέλες.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και ειναι κ τι dna εχει μεσα του ο καθε σκυλος. Αν πχ θες οπωσδηποτε ο σκυλος που θα παρεις να ανεχεται "τα παντα" απο παιδια το ψαχνεις κ αλλιως παιρνεις ενα νεας γης ή ενα μποξερ κτλ δεν ειναι ολα τα σκυλια φτιαγμενα για ολα.

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
[QUOTE= Σκεφτηκες αν το σκυλι γινει φοβικο μετα τις φαπες καθε φορα που βλεπει παιδακια

Όχι κάθε φορά πού βλέπει παιδάκια,κάθε φορά που γρυλίζει σε παιδάκια,έχει μεγάλη διαφορά.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Δεν θα γρυλίζει, αλλά θα τα φοβάται πια, γιατί τη θέα τους μπορεί να την συνδυάσει στο μεταξύ με ξύλο. Ό,τι χειρότερο δηλαδή. Και όχι ούτε εγώ είμαι της θετικής και ούτε της κλασικής. Όπου πρέπει επιβραβεύω όπου έχει χρειαστεί έχω διορθώσει. Όταν όμως έχει να κάνει με παιδιά, δεν θα τολμούσα να διακινδυνεύσω να τα συνδυάσει με ξύλο με κίνδυνο στο μέλλον να μου γυρίσει μπούμερανγκ και να επιτεθεί, όχι επειδή γουστάρει, αλλά επειδή πια φοβάται. Χίλιες φορές να μου πάρει μήνες αλλά να ξέρω ότι έχω ένα σταθερό αποτέλεσμα. Τώρα πια μπορεί να την πλησιάσει και άγνωστο παιδί, απλά του λέω από την αρχή να μην την ακουμπήσει στο κεφάλι και να κάνει ήρεμες κινήσεις.

Υ.Γ. Σβέρκωμα γερό της έχω κάνει μόνο όταν είχε γρυλίσει σε μένα. Αυτό για μένα είναι Η πιο ανεπιθύμητη συμπεριφορά (δεν μιλάω όταν περνάει την περίοδο αμφισβήτησης). Γιατί αν γρυλίσει σε μένα επιθετικά όταν είναι ενήλικο, πολλά μπορεί να κάνει μετά

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Ακόμα και η μάνα όταν το κουτάβι κάνει κάτι που η μάνα δεν θέλει να κάνει θα του γρυλίσει και αν συνεχίσει θα του κόψει και μια ψιλή να πονέσει.
Η φύση ξέρει πιο καλά.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τη φυση την θυμομαστε οποτε μας βολευει:rolleyes:
Η μανα θα διορθωσει το κουταβι της αλλα αν παει ξενος να της το πειραξει θα τον κανει 3 λεπτα....

Και το πιο φιλικο σκυλι να ειναι δεν σημαινει οτι θα πρεπει να ανεχεται τα ΠΑΝΤΑ απο ενα παιδι που δεν ξερει πως να φερθει!

Ο θεματοθετης θα πρεπει με την βοηθεια ειδικου,οπως ειπαν πολλα μελη να βρει την αιτια για να βρει και τη λυση.
Αγριαδες,φωνες κλπ δεν βοηθουν καποια σκυλια τα "ανεβαζουν"κιολας!

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Ο θεματοθέτης είπε ότι πάνε να τον χαιδέψουν και γρυλίζει.Ούτε είπε ότι του κάνουν τα πάντα, ούτε ότι δεν ξέρουν να φερθούν.
Θα το επαναλάβω,από όλες τις γλώσσες του κόσμου,ο σκύλος καταλαβαίνει πιο καλά τη δική του,είτε αρέσει σε κάποιους,είτε όχι.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Η φύση ξέρει τι κάνει, η μάνα ξέρει να μαλώνει. Με μια πολύ μεγάλη διαφορά. Εγώ δεν είμαι η φύση του, και το πιο βασικό δεν είμαι σκύλος και μάνα του. Είμαι άνθρωπος. Μαλώνω σίγουρα διαφορετικά από τη μάνα του. Μπορεί καλύτερα μπορεί χειρότερα αλλά σίγουρα διαφορετικά. Το δικό μου τίναγμα μοιάζει απλά με το τίναγμα της μάνας του. Μην θεωρούμε ότι επειδή είμαστε άνθρωποι μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια...

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Ο θεματοθέτης είπε ότι πάνε να τον χαιδέψουν και γρυλίζει.Ούτε είπε ότι του κάνουν τα πάντα, ούτε ότι δεν ξέρουν να φερθούν.
Θα το επαναλάβω,από όλες τις γλώσσες του κόσμου,ο σκύλος καταλαβαίνει πιο καλά τη δική του,είτε αρέσει σε κάποιους,είτε όχι.
Ξέρεις εσύ τη δική του; Και οκ ναι ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι μανάδες. Αλλά δεν μπορούμε να τη μιλήσουμε με τρόπο τέτοιο που θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό! Ο σκύλος ξέρει ότι δεν είμαστε σκύλοι αλλά κάτι άλλο. Μπορεί τα παιδιά να απλώνουν πιο απότομα το χέρι από όσο θέλει ο σκύλος. Μπορεί κάτι πάνω τους να τον φοβίζει. Η πιθανότητα να τον σεβαστούμε το σκύλο, να δούμε με βοήθεια ειδικού τι του φταίει, και να το λύσουμε δεν παίζει σαν πιθανότητα; Πρέπει να τον πλακώσουμε δηλαδή; Και εσύ μπορείς να εγγυηθείς ότι μια τέτοια αντιμετώπιση θα έχει τα θεμιτά αποτελέσματα;

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Ο σκύλος θα ξέρει ότι μετά το γρύλισμα σε παιδί ακολουθεί τιμωρία.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Εσύ γιατί την σβέρκωσες αμέσως και δεν τη σεβάστηκες να ψάξεις λύση με ειδικό;