Γρυλισε για κοκκαλο

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τοση ωρα αυτη ηταν η λεξη που περιμενα να δω οταν ρωτουσα τι αισθανεται ο σκυλος οσο εκτελουσε την εντολη. Φοβος. Γραφτηκε στο ποστ του/της Ira73. Δεν με φοβαται απλα ο σκυλος. Με τρεμει. Πλησιαζω και τρεχει να κρυφτει.

Ειπωθηκε κιολας οτι εκανα οτι εκανα για το δικο μου βιτσιο και τα δικα μου ενστικτα. Το οτι η ολη εκπαιδευση του σκυλου, οπως και να την κανει ο καθενας , γινεται για να εξυπηρετει τις αναγκες και τα βιτσια των ανθρωπων δεν το εχει σκεφτει κανενας μεχρι τωρα.
Τι εξυπηρετει τον σκυλο να μαθει να καθεται ,να ξαπλωνει , να φοραει κολλαρα και λουρια , να χορευει στο ενα ποδι. Σε εναν αγωνα agility τι ακριβως εχει ο σκυλος στο μυαλο του ?? Κατσε να τα κανω καλα για να με χειροκροτησει ο κοσμος και να βγω πρωτος ?? Αυτο ειναι το βιτσιο του ανθρωπου που εχει τον σκυλο. Ο σκυλος το κανει για να παρει ενα κομματακι τροφη ( αμαν χρησιμοποιουν το βασικο του ενστικτο και αυτοι οι κακοι ) .
Αν ελεγα οτι εκανα οτι εκανα κατοπιν οδηγιων εκπαιδευτη , κανενας δεν θα ελεγε τιποτα . Εκτος απο καποιους που αισθανονται οτι ξερουν καλυτερα και απο αυτους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κι άλλο παραλήρημα...

Τι εξυπηρετει τον σκυλο να μαθει να καθεται ,να ξαπλωνει , να φοραει κολλαρα και λουρια , να χορευει στο ενα ποδι.
Η ασφάλειά του.

Σε εναν αγωνα agility τι ακριβως εχει ο σκυλος στο μυαλο του ?? Κατσε να τα κανω καλα για να με χειροκροτησει ο κοσμος και να βγω πρωτος ?? Αυτο ειναι το βιτσιο του ανθρωπου που εχει τον σκυλο. Ο σκυλος το κανει για να παρει ενα κομματακι τροφη ( αμαν χρησιμοποιουν το βασικο του ενστικτο και αυτοι οι κακοι ) .
Εχεις εμπειρία από εκπαίδευση agility; Μάλλον όχι ε; Αλλά, αν έχεις, να το συζητήσουμε :)

Αν ελεγα οτι εκανα οτι εκανα κατοπιν οδηγιων εκπαιδευτη , κανενας δεν θα ελεγε τιποτα
Λες ε; :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πήγαινε σαν θεατής σε agility να δεις πόσο διασκεδάζει ο σκύλος και μετά έλα μίλα μου. Αν στο είχε πει εκπαιδευτής θα άκουγε περισσότερα ο εκπαιδευτής από ότι άκουσες εσύ. Ακριβώς γιατί υποτίθεται ότι ξέρει δύο πράγματα παραπάνω. Δεν βαρέθηκες να υποστηρίζεις κάτι που απλά ήταν λάθος; Μάλλον όχι..

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Η ασφάλειά του.
Αυτο ειναι η προφαση. Η πραγματικοτητα ειναι οτι βολευει εμας να καθεται κατ ' εντολη. Ο σκυλος μπορει να μεινει ασφαλης διπλα μας μενοντας ακριβως ετσι οπως γεννηθηκε.

Εχεις εμπειρία από εκπαίδευση agility; Μάλλον όχι ε; Αλλά, αν έχεις, να το συζητήσουμε :)
Εχω οση εμπειρια εχεις και εσυ απο εκπαιδευτρια γενικοτερα , δινοντας τοσες και τοσες οδηγιες. Γιατι οδηγιες ειναι και οχι συμβουλες.
Αν και δεν χρειαζεται να εχεις καποια εμπειρια για να σκεφτεις αυτο που ειπα. Αλλωστε ειναι γνωστο οτι η μεγαλυτερη φιλοδοξια του σκυλου ειναι η φημη.

Λες ε; :rolleyes:
Μην επισημενεις βρε μονο αυτα που σε βολευουν σαν δημοσιογραφος της κακιας ωρας.

Εκτος απο καποιους που αισθανονται οτι ξερουν καλυτερα και απο αυτους.
Αυτο πηγαινε σε εσενα.

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
να ξεκαθαρισω πρωτα πρωτα , οτι οι αποψεις μου δεν αφορουν κανεναν συγκεκριμενα , εκτος αν του απευθυνομαι αμεσα , αυτο για να μην περεξηγηθω , απλα λεω τη γνωμη μου και τις εμπειριες που εχω και με εχουν βοηθησει . Απο κει και κει , ο καθενας εχει το δικο του τροπο να αντιλαμβανεται τα πραγματα , και θεωρω οτι ειναι καλο που υπαρχουν διαφορετικες αποψεις σε μια συζητηση , θα ηταν τραγικα μονοτονο να συμφωνουμε ολοι με ολους . Απλα για την ιστορια , να πω οτι ο σκυλος του πρωην φιλου μου θανατωθηκε ως ακρως επικινδυνος μετα απο την επιθεση στο '' αφεντικο '' του , χωρις να φταιει , κατ εμενα παντα ....

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Πήγαινε σαν θεατής σε agility να δεις πόσο διασκεδάζει ο σκύλος και μετά έλα μίλα μου. Αν στο είχε πει εκπαιδευτής θα άκουγε περισσότερα ο εκπαιδευτής από ότι άκουσες εσύ. Ακριβώς γιατί υποτίθεται ότι ξέρει δύο πράγματα παραπάνω. Δεν βαρέθηκες να υποστηρίζεις κάτι που απλά ήταν λάθος; Μάλλον όχι..

Δεν χρειαζεται να παω. Ειδα πολλα μεσω της οθονης. Αλλα μαλλον δεν επιασες το νοημα οσων ειπα.
Φυσικα ο σκυλος διασκεδαζει. Αλλα ο σκυλος θα διασκεδαζε ακριβως το ιδιο αν ηταν αυτος και το αφεντικο του σε μια αλανα και παιζανε κηνυγητο. Το γεγονος οτι ο σκυλος εμαθε να περναει συγκεκριμενα εμποδια , με συγκεκριμενη σειρα, οσο πιο γρηγορα γινεται , κατω απο τα βλεματα χιλιαδων εγινε για να ικανοποιηθει το βιτσιο του ανθρωπου. Εχεις δει ποτε αδεσποτο να καθεται και να πηδαει εμποδια για να διασκεδασει ???
Το οτι ηταν λαθος ειναι δικη σου γνωμη και αλλων πεντε. Οχι δικη μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
afg, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω περισσότερο, αλλά ειλικρινά...εκτός που δεν έχεις καθόλου άποψη για όσα [μου] προσάπτεις, εκτός που ακόμη χειρότερα, έχεις αναπτύξει ολόδικές σου θεωρίες, χωρίς καν να ψάχνεις αν είναι σωστές ή όχι, έχεις και πολύ μεγάλο πρόβλημα να αντιληφθείς, αν κάποιος ξέρει τι [σου] λέει ή όχι.

Ευτυχώς για σένα, με τον σκύλο σου δεν έχεις και πολύ ιδιαίτερες σχέσεις και μάλλον πρόκειται και για σκυλάκο ήπιων τόνων. Οπότε...ίσως και να γλυτώσεις τα μελλοντικά χειρότερα. Μάλλον ευτυχώς και για τον σκύλο σου, που δεν είναι πιο νταής. Γιατί τότε, ένας Θεός ξέρει, τι άλλα καψόνια, θα εφεύρισκες για να τον συνετίσεις.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Συμφωνω μαζι σου ... δυστυχως , δεν νομιζω οτι καποιοι θα παραδεχτουν ποσο λαθος κανουν , ειναι πολυ λεπτη η διαχωριστικη γραμμη του με σεβεται ο σκυλος μου , απο το με φοβαται , και στα ματια πολλων ο φοβος μεταφραζεται σε υπακοη . Δυστυχως καποτε ειχα φιλο με τις ιδιες αποψεις , μαγαλωναμε τα σκυλια μας με διαφορετικη νοοτροπια , επεμενε οτι επρεπε να ειμαι αυστηρη και να τον εχω σουζα , γιατι ο λυκος ειναι δυναμικη φυλη και θελει δυνατο χειριστη , και ολες τις γνωστες παπαριες που εχεις ακουσει σιγουρα κι εσυ .... εγω παλι , ψιλογουσταρα οταν ο πριγκιπας δεν εκτελουσε αμεσως οτι του ελεγα , αλλα με κοιταγε για πεντε δεκα δευτερα και μετα το εκανε , οσο ''απαραδεκτο '' κι αν το θεωρουσε ο φιλος μου . Εκεινος το εβλεπε ανυπακοη , εγω το ελεγα χρονο επεξαργασιας της εντολης , και δεν με πειραζε ακομα κι αν μερικες φορες δεν το εκανε , ελεγα δεν πειραζει, θα προσπαθησουμε μετα παλι . Το δικο του ποιμενικο ηταν φανταρος , το δικο μου κουταβος , κι ας ηταν και τα δυο σχεδον εναμιση ετων ...
Οταν εκλεισαν τα δυο χρονια τα σκυλια μας , χωρις κανεναν λογο κατα τη γνωμη του , το δικο του του της επεσε . πολυ ασχημα , για μενα ηταν θεμα χρονου να εκραγει η βομβα , καποτε το ζωο θα καταλαβαινε τη δυναμη του και θα αντιδρουσε .
Οι "δυναμικές" φυλές χρειάζονται εμπειρους ιδιοκτήτες, αν αυτο σου ειπε ειχε δίκιο. Το λάθος είναι να βασίζεις την εκπαιδευση στο φόβο γιατί εκτός όλων των άλλων, σε εν δυναμει κυριαρχικούς σκύλους μπορεί να γυρίσει σε φοβική επιθετικότητα κλπ και να εχουμε δράματα. Τρεις κατα τη γνωμη μου βασικές παράμετροι για να χτίσεις σεβασμό είναι η συνέπεια , η δικαιοσύνη και η σταθερότητα. Ως προς την αυστηρότητα εξαρτάται τι ορισμό δίνει ο καθένας στη λέξη, σηκώνει πολλές ερμηνείες. Η χρονοκαθυστερηση για την εκτελεση εντολης ναι ειναι φυσιολογική αντίδραση, συμφωνώ.

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Οι "δυναμικές" φυλές χρειάζονται εμπειρους ιδιοκτήτες, αν αυτο σου ειπε ειχε δίκιο.
δεν εννοουσε εμπειρο χειριστη , δυστυχως ... κι αν το να το σπαω στο ξυλο για να του σπασω τον τσαμπουκα και να ξερει ποιος κανει κουμαντο , η να του στερω το φαι μεχρι να υπακουσει , δεν θελω να μαι εμπειρη , ευχαριστω , δεν θα παρω . Δεν εχω το τελειο σκυλι , αλλα να σου πω κατι ? δεν με αφορα να ειναι τελειος γιατι ουτε εγω ειμαι ο τελειος ανθρωπος , ουτε θα κατσει στο ''μεινε'' τρεις ωρες , και κυριολεκτω για τις τρεις ωρες , μεχρι να ακουσει το ''ελευθερος '' , απλα και μονο για να αποδειξω στους φιλους μου που ηρθαν επισκεψη ποσο γαματος χειριστης ειμαι και ποσο υπακουο τον εκανα ....

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
afg, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω περισσότερο, αλλά ειλικρινά...εκτός που δεν έχεις καθόλου άποψη για όσα [μου] προσάπτεις, εκτός που ακόμη χειρότερα, έχεις αναπτύξει ολόδικές σου θεωρίες, χωρίς καν να ψάχνεις αν είναι σωστές ή όχι, έχεις και πολύ μεγάλο πρόβλημα να αντιληφθείς, αν κάποιος ξέρει τι [σου] λέει ή όχι.

Ευτυχώς για σένα, με τον σκύλο σου δεν έχεις και πολύ ιδιαίτερες σχέσεις και μάλλον πρόκειται και για σκυλάκο ήπιων τόνων. Οπότε...ίσως και να γλυτώσεις τα μελλοντικά χειρότερα. Μάλλον ευτυχώς και για τον σκύλο σου, που δεν είναι πιο νταής. Γιατί τότε, ένας Θεός ξέρει, τι άλλα καψόνια, θα εφεύρισκες για να τον συνετίσεις.
Να με σταναχωρησεις ?? Μαλλον δεν εχεις καταλαβει καθολου για ποιο λογο καθομαι και γραφω τα ποστ.
Οσον αφορα την ψυχολογια ενος ατομου και ειδικα οταν το ατομο αυτο ειναι ζωο ,εννοειται οτι θα εχω δικη μου θεωρια. Συγνωμη που θα σε στεναχωρησω εγω τωρα αλλα αν το ακους πρωτη φορα , μαθε οτι σε αυτο το κομματι της υπαρξης ενος ατομου δεν υπαρχει de facto. Μονο θεωριες και υποστηρικτες αυτων.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
δεν εννοουσε εμπειρο χειριστη , δυστυχως ... κι αν το να το σπαω στο ξυλο για να του σπασω τον τσαμπουκα και να ξερει ποιος κανει κουμαντο , η να του στερω το φαι μεχρι να υπακουσει , δεν θελω να μαι εμπειρη , ευχαριστω , δεν θα παρω . Δεν εχω το τελειο σκυλι , αλλα να σου πω κατι ? δεν με αφορα να ειναι τελειος γιατι ουτε εγω ειμαι ο τελειος ανθρωπος , ουτε θα κατσει στο ''μεινε'' τρεις ωρες , και κυριολεκτω για τις τρεις ωρες , μεχρι να ακουσει το ''ελευθερος '' , απλα και μονο για να αποδειξω στους φιλους μου που ηρθαν επισκεψη ποσο γαματος χειριστης ειμαι και ποσο υπακουο τον εκανα ....
συμφωνουμε απολυτα:)

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
προσωπικά πιστεύω οτι κάθε είδους εκπαίδευση στον σκύλο πρώτα εξυπηρετεί τον σκύλο και κατά δεύτερο λόγο τον ιδιοκτήτη ... καλώς η κακώς αν οι πράξεις του σκύλου εκνευρίζουν τον ιδιοκτήτη τότε αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον και σίγουρα δεν καταλήγει σε κάτι ευχάριστο.... εξάλλου για να ζήσει ο σκύλος στην σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία χρειάζεται να μάθει να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει....το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους αν κατεβεί κάποιος από τα βουνά σε μια πόλη δεν πρέπει να "εκπαιδευτεί" για να ζει αξιοπρεπώς?
το θέμα είναι να καταλάβει ο ιδιοκτήτης οτι αυτός είναι που πρέπει να βρει τα κοινά σημεία με τον σκύλο του σαν ανώτερο ων και όχι ο σκύλος .... θέλω να πω οτι πάντα πρέπει να προσπαθούμε να διαβάζουμε την συμπεριφορά και τις ικανότητες του σκύλου και μέσα από αυτές τις συμπεριφορές να χτίζουμε την εκπαίδευση.
οι
αγώνες agility μπορεί για κάποια σκυλιά να είναι πραγματική απόλαυση και να τα εξιτάρει πραγματικά να κάνουν επίδειξη δυνατοτήτων....για κάποια άλλα όμως μπορεί να είναι εξαναγκασμός επειδή το γουστάρει ο ιδιοκτήτης και παρόλο που το κουτάβι του δεν έχει δείξει τέτοια ερεθίσματα αυτός επιμένει με κάθε τρόπο.

όσο αφορά τις εντολές "κάτσε" "κάτω" "άστο" "μείνε" κ.α πιστεύω οτι οι περισσότερες είναι φυσικές αντιδράσεις του σκύλου και δεν αποτελούν εξαναγκασμό.
εγώ προσωπικά επιβραβεύω τον σκύλο μου περισσότερο όταν έρχεται από μόνος του και ψαπλωνει η κάθετε δίπλα μου παρά όταν το κάνει μετά απο εντολή μου(που πλέων έχω μειώσει πολύ τα μαθήματα σε 5 η καθόλου λεπτά την ημέρα)

για το θέμα αναμονής της τροφής εγώ στην βασική τροφή απλά του λέω να κάτσει (πλέων το κάνει μονός του) και περιμένω 10-15 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας την, είχα διαβάσει κάπου ότι αυτό του ανοίγει την όρεξη, και ο δικός μου είναι λεπτοδιαιτος.
αν όμως κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερη αναμονή δεν νομίζω οτι είναι κακό αρκεί να σκεφτεί λίγο έξυπνα...τι θέλω να πω,στα σκυλιά αρέσει να νιώθουν οτι κερδίζουν την τροφή άρα αντί να έχεις τον σκύλο απλα να κάθετε και να περιμένει μπορείς να του δίνεις κάποιες εντολές που να μοιαζει με το πραγματικό κυνήγι για την τροφή και να εξυπηρετείς αυτό το ένστικτο εγώ το πρατω μερικές φορές με τα κόκαλα η τα στικ καθαρισμού δοντιών.

από βιβλίο εκπαίδευσης.
Μην ξεχνάτε να τον επαινείτε όταν συμπεριφέρεταικαλά, όπως αν δαγκώνει το πλαστικό κόκκαλο αντί για τα έπιπλα. Τα σκυλιά μαθαίνουν πιο εύκολα
αν τα επαινείτε όταν συμπεριφέρονται όπως θέλετε, παρά όταν τα επιπλήσσετε επειδή
συμπεριφέρονται λάθος.

Αν ο σκύλος συμπεριφέρεται με τρόπο που επιθυμείτε να ελέγξετε, αλλά όχι να απαγορεύσετε,
δώστε του τη δυνατότητα να διορθώσει μόνος του τη συμπεριφορά του, πριν του δώσετε εσείς τη
διόρθωση.

Αν ο σκύλος συμπεριφέρεται πάντα κατά τρόπο απαράδεκτο, αφήστε να είναι οι ίδιες του οι
πράξεις να τον διορθώσουν.

Όλες οι ενέργειες του σκύλου έχουν ένα κίνητρο. Τα σκυλιά δεν έχουν βούληση κι επιθυμίες, αλλά
έχουν ανάγκες: τροφή, νερό, στέγη, αναπαραγωγή, συντροφιά, παιχνίδι και άσκηση. Όταν αυτές οι
ανάγκες δεν ικανοποιούνται, μπορούν να προκύψουν προβλήματα. Η διόρθωση της συμπεριφοράς
σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να λύσει το πρόβλημα μόνο κατά το ήμισυ. Το άλλο μισό έγγειται
στο να διδάξουμε στο σκύλο πώς να ικανοποιεί τις ανάγκες του.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
δεν θέλω να πω το προσωπικό μου συμπέρασμα γιατί μπορεί να είναι και λάθος .... αναφέρω την συνέχεια του βιβλίου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Φτάνει να σκεφτείτε ένα σκύλο που επιτίθεται σ’ ένα σκαντζόχοιρο.
Δε θα του δώσετε καμμία προειδοποίηση, αλλά γρήγορα θα μάθει να μην πειράζει τους
σκαντζόχειρους. Το ίδιο ισχύει για τα σκυλιά που σκάβουν, πηδούν πάνω στον κόσμο κι άλλα
τέτοια. Αν ο σκύλος συνδέσει τη λανθασμένη συμπεριφορά με τη διόρθωση του εκπαιδευτικού, θα
τερματίσει αυτή τη συμπεριφορά ακόμα κι όταν το αφεντικό του λείπει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το δικό μου συμπέρασμα είναι, ότι ο συγγραφέας, μάλλον δεν θα έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην επαγγελματική ζωή του, έναν τέτοιο σκύλο και δεν θα έχει αναγκαστεί να τον προσαρμόσει σε συνθήκες σπιτιού.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Δε θα του δώσετε καμμία προειδοποίηση, αλλά γρήγορα θα μάθει να μην πειράζει τους,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,
φτανει να σκεφτειτε ενα σκυλο που επιτιθεται σε ενα αυτοκινητο,,,
δεν θα του δωσεται καμμια προειδοποιηση, αλλα γρηγορα θα μαθει να μην πειραζει τα αυτοκινητα ,,,,,,,,,,, στον αλλο κοσμο που θα παει,,,,

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Δε θα του δώσετε καμμία προειδοποίηση, αλλά γρήγορα θα μάθει να μην πειράζει τους,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,
φτανει να σκεφτειτε ενα σκυλο που επιτιθεται σε ενα αυτοκινητο,,,
δεν θα του δωσεται καμμια προειδοποιηση, αλλα γρηγορα θα μαθει να μην πειραζει τα αυτοκινητα ,,,,,,,,,,, στον αλλο κοσμο που θα παει,,,,

μαλλον ξατι τευοιο θα εννοει ο ειδικος , γιατι κι εγω αυτο καταλαβα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μη διορθώνετε τα σκυλιά σας παιδιά.. αφήστε τα να σας φάνε το σπίτι, και μετά δε θα υπάρχει τίποτα πια για να φάνε οπότε θα έχει διορθωθεί η συμπεριφορά απο μόνη της.
simone0mylo, έχω πολλά βιβλία με σκυλιά τα οποία λένε απλά ασυναρτησίες. Πολλές φορές όχι μόνο είναι λάθος οι συμβουλές που δίνει στους άπειρους ιδιοκτήτες στους οποίους αναφέρεται ένα βιβλίο αλλά συχνά η μετάφραση έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε ούτε καν οι προτάσεις δε βγάζουν νόημα πολλές φορές.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
η υπερβολή είναι το εύκολο ...το να λέει κάποιος εξυπνάδες ακόμα πιο εύκολο .. εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι πιο βαθιά και οχι επιφανειακά.
ίσως ο συγγραφέας να έχει λάθος... αλλά γιατί βάζετε το παράδειγμα του αυτοκινήτου και δεν βάζετε ένα ποδήλατο??
φυσικά και θα προστατεύεις ενα κουτάβι απο λάθη που είναι επικίνδυνα αλλά για πέστε μου το να μην το αφήνεις να φάει ένα χαρτάκι απο κάτω η λίγο χόρτο η ενα κομμάτι ξύλο που ξέρεις οτι δεν θα πάθει κάτι ώστε να μάθει απο τις συνέπειές και όχι απο φωνές και τιμωρίες γιατί είναι λάθος???
αν έχουμε ένα κουτάβι που του αρέσει να δαγκώνει τα καλώδια γιατί προσπαθούμε να του μάθουμε οτι δεν κάνει με φωνές και τιμωρίες αντί να συνδέσουμε ένα καλώδιο με μια μικρής ισχύς μπαταρία και να το αφήσουμε στην μέση του σαλονιού..... πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς την δικιά μας παρουσία?
νομίζω οτι σε αυτή την λογική βασίζονται και τα σπρέι πιπεριού.... δαγκώνω το έπιπλο, έχω πίκρα στο στόμα αρα δεν το ξανά δαγκώνω, παίζω με το παιχνίδι μου έχει λιχουδιές μέσα... εσείς αλήθεια τι θα διαλέγατε να ξανά δαγκώσετε?

εγώ προσωπικά δεν χρειάστηκα σπρέι και μπαταριές έβαζα λίγο φυστικοβούτυρο στα παιχνίδια του πριν φύγω για δουλειά για ένα μήνα και είχα μόνο δυο ζημιές σε έπιπλα και αυτές όταν δεν τήρησα το πρόγραμμα της βόλτας και μάλλον αγχωθηκε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η υπερβολή είναι το εύκολο ...το να λέει κάποιος εξυπνάδες ακόμα πιο εύκολο .. εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι πιο βαθιά και οχι επιφανειακά.
ίσως ο συγγραφέας να έχει λάθος... αλλά γιατί βάζετε το παράδειγμα του αυτοκινήτου και δεν βάζετε ένα ποδήλατο??
φυσικά και θα προστατεύεις ενα κουτάβι απο λάθη που είναι επικίνδυνα αλλά για πέστε μου το να μην το αφήνεις να φάει ένα χαρτάκι απο κάτω η λίγο χόρτο η ενα κομμάτι ξύλο που ξέρεις οτι δεν θα πάθει κάτι ώστε να μάθει απο τις συνέπειές και όχι απο φωνές και τιμωρίες γιατί είναι λάθος???
αν έχουμε ένα κουτάβι που του αρέσει να δαγκώνει τα καλώδια γιατί προσπαθούμε να του μάθουμε οτι δεν κάνει με φωνές και τιμωρίες αντί να συνδέσουμε ένα καλώδιο με μια μικρής ισχύς μπαταρία και να το αφήσουμε στην μέση του σαλονιού..... πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς την δικιά μας παρουσία?
νομίζω οτι σε αυτή την λογική βασίζονται και τα σπρέι πιπεριού.... δαγκώνω το έπιπλο, έχω πίκρα στο στόμα αρα δεν το ξανά δαγκώνω, παίζω με το παιχνίδι μου έχει λιχουδιές μέσα... εσείς αλήθεια τι θα διαλέγατε να ξανά δαγκώσετε?

εγώ προσωπικά δεν χρειάστηκα σπρέι και μπαταριές έβαζα λίγο φυστικοβούτυρο στα παιχνίδια του πριν φύγω για δουλειά για ένα μήνα και είχα μόνο δυο ζημιές σε έπιπλα και αυτές όταν δεν τήρησα το πρόγραμμα της βόλτας και μάλλον αγχωθηκε.
:confused: