Kαλα κανεις κ πιστευεις καλα κανεις κ το μελετας κ το συζητας.
Πρακτικα ειχε ποτε κυριαρχικο σκυλι δυναμικης φυλης για να τα δοκιμασεις στην πραξη????
Απλη απορια.......
πρώτα να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι εκπαιδευτής ούτε ειδικός στην συμπεριφορά σκύλων,οσα γράφω αποτελούν προσωπικές απόψεις απο συμπεράσματα μετά απο μελέτη και συζητήσεις.
δεύτερων μετά απο 13 χρόνια χωρίς άμεση επαφή με σκύλο είμαι παρέα με ένα σαρ πει αρσενικό,δεν ξέρω αν κάποιοι θεωρούν κυρίαρχη φυλή τα σαρ πει αλλά ο δικός μου μπορεί να σήκωσε το ποδι οταν ηταν 4 μηνών για να σημαδέψει,μπορεί μερικές φορές οταν βλέπουμε αλλα αρσενικά στον δρόμο να γρυλίζει αλλά δεν το έκανε ποτέ σε μένα το αντίθετο μάλιστα οταν του δίνω μερικές φορές κόκαλα για μασούλημα η και αληθινά μετα απο λίγη ώρα έρχεται απο μόνος του δίπλα μου και θέλει να του κρατάω το κοκαλο για να μην παιδεύεται μόνος του.
πριν απο 13 χρόνια είχα ενα θηλυκό πιτ μπουλ τοπικής γέννας που μόλις με έβλεπε γυρνούσε ανάποδα και τρελαίνονταν για χάδια απο όλους τους ανθρώπους,μάλιστα μετα την ηλικία των 3 χρονών η πόρτα της αυλής ηταν πάντα ανοιχτή για αυτο καθώς ηταν τόσο άκακο που ουτε μύγα δεν πείραζε δεν μιλάω για γάτες που ερχόταν στην αυλή και πίνανε απο το νερο του χωρίς να τις ενοχλεί καθόλου.
πιο πριν ειχε ο πατέρας γ.π αρσενικό για φύλακα αλλα και αυτός ηταν πολύ φιλικός με όλους χωρίς τάσεις επιθετικοτητας και κτητικός, αλλα και άψογος στην φύλαξη οταν λείπαμε απο το σπιτι σύμφωνα με τις ομολογίες φύλων και γειτόνων.
αλλά ο συμαντικοτερος λόγος που είμαι λάτρης των σκύλων και της άποψης οτι τα σκυλιά δεν θέλουν τιμωρίες και βια είναι τα τσοπανόσκυλα του παππού μου ελληνικά ποιμενικα και ημιαιμα κολευ που ήταν πάντα ελεύθερα ερχόταν στο σπίτι του χωριού όποτε ήθελαν, ποτέ δεν έκαναν καμιά ζημιά πουθενά και ο παππούς μου έλεγε "αν δεν ταΐζεις καλα και δεν προσέχεις τα σκυλιά σου η θα σου φάνε πρόβατο η θα ψάχνουν για τροφή οταν λείπεις και δεν θα φυλάνε τα πρόβατα, αν τα αγαπάς και τα φροντίζεις θα σε αγαπάνε και αυτα και θα κάνουν καλά την δουλειά τους,αν τα παραμελείς θα εχεις προβλήματα".
να σας πω οτι τον θυμάμαι αρκετές φορές γονατιστό και γύρω του 7 μεγαλόσωμα σκυλιά να πηδάνε πάνω του και να κάνουν παιχνίδι....(την πρώτη φορά και εγω τρόμαξα) μόλις ομως σηκωνόταν δεν χρειαζόταν καν να πει κάτι το παιχνίδι τελείωνε και ο καθένας πήγαινε στην δουλειά του.