Για ποιον δουλεύει ο σκύλος τελικά και γιατί?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φυσικα και θελω διευκρίνιση, και το ρωτας?
Διευκρινιση πανω σε τι όμως? Πρεπει να αναπτυξεις ολοκληρη μεθοδολογια.
Αν εχεις την καλοσυνη κανε μια περιληψη.

Ευχαριστω
Αρης

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Φυσικα και θελω διευκρίνιση, και το ρωτας?
Διευκρινιση πανω σε τι όμως? Πρεπει να αναπτυξεις ολοκληρη μεθοδολογια.
Αν εχεις την καλοσυνη κανε μια περιληψη.

Ευχαριστω
Αρης
Ευχαριστως αν και ειναι λιγο δυσκολο χωρις να εχεις εικονα.δινεις εντολη παμε τραβας ελαφρα το λουρι(λουρι δεξι χερι σκυλος αριστερα)κατα τη διαρκεια της διαδρομης μιλας στο σκυλο ευχαριστα εφοσον ακολουθει πρεπει ολο αυτο να ειναι ευχαριστο για αυτον αν απομακρυνθει σταματας τη κουβεντα-επιβραβευση.(τιμωρειται βεβαια μονος του με το πνιχτηυ αφου το χερι σου ειναι ακινητο)αφου θα επιστρεψει κοντα σου συνεχιζεις να του μιλας χαρουμενα και να επιβραβευεις με χαδια.εαν χαιδεψεις κατω απο το σαγονι αυτο χαλαρωνει και σηκωνεται το κεφαλι οποτε ο σκυλος σε κοιταει εκει πρεπει να βλεπει ικανοποιηση δηλ. χαμογελο.οταν κανει κατι απο μονος του επιβραβευεις σα μουρλος.αν διορθωνεις ενα κατσε ας πουμε στο οποιο ο σκυλος μετα απο λιγη ωρα αλλαξε θεση επιβραβευεις(λιγο).ελπιζω να σε κατατοπισα.αν θελεις κατι αλλο τα εχω φρεσκα μπορω να σου απαντησω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ευχαριστω πολύ για τον κοπο να το αναλυσεις.
Πολύ ενδιαφερον, θα εμοιαζε με απολυτα θετικη εκπαιδευση αν δεν υπηρχε ο πνιχτης.
Δεν ξερω από πνιχτη για να εχω αποψη αν είναι εργαλειο αυτοτιμωριας / αυτοδιορθωσης. Νομιζα ότι μονο το προνγκ ειναι εργαλειο self correcting.

Επισης, πολλα σκυλια ενθουσιαζονται και χαλάνε τον βηματισμο και τραβανε αν τους μιλας χαρουμενα και τα χαϊδευεις. Το δικο μου τουλαχιστον ετσι κανει.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Σε ευχαριστω πολύ για τον κοπο να το αναλυσεις.
Πολύ ενδιαφερον, θα εμοιαζε με απολυτα θετικη εκπαιδευση αν δεν υπηρχε ο πνιχτης.
Δεν ξερω από πνιχτη για να εχω αποψη αν είναι εργαλειο αυτοτιμωριας / αυτοδιορθωσης. Νομιζα ότι μονο το προνγκ ειναι εργαλειο self correcting.

Επισης, πολλα σκυλια ενθουσιαζονται και χαλάνε τον βηματισμο και τραβανε αν τους μιλας χαρουμενα και τα χαϊδευεις. Το δικο μου τουλαχιστον ετσι κανει.
Κι εμενα αλλα δεν μας πειραζει αυτο ειναι καλο γι αυτο και κοβεις τα λογια οταν κανει κατι που δεν θελεις.ο σκυλος αυτοτιμωρειται και αυτο ειναι καλο δεν θεωρω οτι κανω κατι κακο αν παει κοντα στη φωτια ας πουμε θα καει και δεν θα ξαναπαει καπως ετσι το σκεφτομαι.τωρα για τη δικια σου δεν ξερω να σου πω λεπτομεριες εχω κανει μονο 3 μαθηματα ακομα αν στη πορεια μαθω κατι πανω σ αυτο θα σου κανω π.μ.αφου σε ενδιαφερει.εμπιστευομαι τον συγκεκριμενο εκπαιδευτη γιατι εχω δει σκυλια που εχει <<φτιαξει>> και εχω εντυπωσιαστει και δικα του και αλλων.επισης εχει παρει πολλες διακρισεις σε εκθεσεις και εδω αλλα και στο εξωτερικο.και τελος για να κλεισω ειναι ο μονος στη πολη μου που μου κανει σαν ανθρωπος που θα του εμπιστευτω στο φιλαρακο μου.επισης αυτος εκπαιδευει εμενα και εγω το σκυλο(πολυ σηαντικο κατα τη γνωμη μου)

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Σχετικα με τη μεθοδολογια ο συγκεκριμενος υποστηριζει πως στη βασικη υπακοη ο σκυλος πρεπει να δουλευει για να τα εχει καλα μαζι σου,να τον αγαπας αργοτερα στα αθληματα ερχεται η αμοιβη.συγνωμη αν κουρασα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν κούρασες καθολου και σε ευχαριστω και παλι.
Χαιρομαι ιδιαιτερα (και λιγο ζηλευω) που βρηκες εκπαιδευτη αξιολογο που σου ταιριαζει και τον εμπιστευεσαι.
επισης αυτος εκπαιδευει εμενα και εγω το σκυλο
ΑΨΟΓΑ !! :):)

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Να σαι καλα.βεβαια σε κανα 2 μηνο θα σου πω που θα εχει τελειωσει η βασικη υπακοη και θα κουβεντιαζουμε για κατι παραπανω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul