Γιατί να βγάλω pedigree?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Προφανώς και αφού δεν έχει pedigree η γνώμη μου είναι να μην τον ζευγαρώσεις.
Αλλά (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και το πεντιγκρι να είχε, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρα κατάλληλος αναπαραγωγής.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ετσι ειναι οπως το λες σοφουλι.πολλες φορες το ξερουν καποιοι ,απλα υπολογιζουν στο οτι καποιο καλο κουταβι μπορει να βγει ,οπωτε θα παρουν αυτο...πολλες φορες ομως δεν ειναι ετσι....δεν πρεπει να γινεται ετσι ενα ζευγαρωμα.

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Θα ήθελα να ρωτήσω τα πιστοποιητικά pedigree θα πρέπει κάπως να αποκτούνται με κάποια διαδικασία έκδοσης λογικά, αυτό που δεν εγώ έχω καταλάβει,είναι που λένε εάν δεν έχουν γονείς δεν θα έχουν και οι απόγονοι, πως το δικαιολογούν:?:
Έχει ρωτήσει κανένας:?:

Last edited by a moderator:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το pedigree είναι ο γενεαλογικός χάρτης του σκύλου. Για να γίνει έκδοση πρέπει να γνωρίζουμε τους προγόνους του σκύλου κάποιες γενιές πίσω, και από την πλευρα της μητέρας και από την πλευρά του πατέρα. Αυτοί οι πρόγονοι φαίνονται πάνω στο pedigree των γονιών. Άρα αν ένας από τους γονείς δεν έχει pedigree δεν μπορεί να βγάλει και το κουτάβι.

Αλλά!

Ακόμα κι αν έχουν και οι δύο γονείς πρέπει

α) να είναι ίδια φυλή(ίδια ράτσα)

και

β) να γίνει δήλωση γέννας στον κυνολογικό όμιλο (ΚΟΕ) μέσα σε τριάντα μέρες από τη γέννα.

οκ? Σε βοήθησα? Σα να λέμε ότι η ύπαρξη pedigree των γονεων είναι μέρος της διαδικασίας έκδοσης pedigree των κουταβιών. (αν τα λέω λάθος ας με διορθώσει κάποιος με μεγαλύτερη πείρα)

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Αυτό αν είναι κάτσει όπως το λες τότε υπάρχει μια άλλη απορία πόσες γενιές πείσω,πρέπει να ξέρεις?

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn