Γιατί να βγάλω pedigree?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εμάς μας είπε ότι οι γονείς του έχουν pedigree και είναι από Σερβία, αλλά δεν τα είδαμε.
Αν στο μέλλον θέλουμε να τον ζευγαρώσουμε ο κτηνίατρος θα μας πει αν είναι κατάληλος;
Δεν αποκλείεται να έχουν όντως χαρτιά Σέρβικα.
Ο κτηνίατρος αμφιβάλλω αν έχει της γνώσεις όλων των φυλών για να κρίνει το δικό σου.
Και ένα τρίποδο, με λύσσα μπορεί να ζευγαρώσει. Το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί να ζευγαρώσει αλλά αν πρέπει...

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Όχι σώνει και καλά. Απλώς μπορεί κάποια μέρα να μου πει κανείς : "τι ωραίο σκυλάκι βρείτε καμιά θηλικιά να μου δώσετε ένα". Βέβαια δεν θα το κάνω αν δεν ξέρω ότι και τα υπόλοιπα κουτάβια θα πάνε σε καλά χέρια και οτι ο μόρτης δεν είναι κατάλληλος

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
http://www.koe.gr/indexmy.htm
πήγαινε σε αυτό το link. Είναι η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΕ.
Αριστερά της κεντρικής σελίδας έχει την επιλογή ''ΕΝΤΥΠΑ ΚΟΕ''.
Μπες και δες το 1ο έντυπο που εμφανίζεται, είναι η δήλωση γέννας που καταθέτει ο εκτροφέας.

Νομίζω οτι θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κι εσύ Mortis αφού διαβάσει και ψάξεις κάποια πράγματα που σου είπαν και τα παιδιά, θα πρέπει με την σειρά σου να απαντήσεις σε αυτόν που θα σου το πεί : Αν θες σκυλάκι θα πας να υιοθετήσεις και να σώσεις ένα ταλαιοωρημένο αδεσποτάκι ή αν θες ντε και καλά καθαρόαιμο θα πας σε κάποιον καλό εκτροφέα ο οποίος φροντίζει για τα σκυλιά που θα φέρει στον κόσμο και παλεύει για την βελτίωση της φυλής που εκτρέφει.Τέλος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ξέρεις πόσα ωραία σκυλάκια σαν το δικό σου υπάρχουν;
Πάρα πολλά στα καταφύγια. Και δίνονται, δωρεάν.
Εκεί να τους στέλνεις, όταν σου ζητάνε κουτάβι του morti.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ουτε το hobby του δεν το κανει σωστα ο ανθρωπος που σου πουλησε/εδωσε τον σκυλο!
Γιατι αλλιως- δηλαδη αν ασχολιοταν σοβαρα, θα ηξερε, οτι για να βγαλει χαρτια για τα κουταβια του (που η εκδοση του απο τον ΚΟΕ στοιχιζει 20 ευρω ανα κουταβι!!) θα επρεπε να ειχε γραψει πρωτα τους γονεις με τα σερβικα Export Pedigree τους στο ΒΕΚ του ΚΟΕ- και υστερα να δηλοσει την γεννα εντος ενος μηνα.

Αφου σου ζηταει 150 ευρω και λεει, οτι μπορει να ζητησει χαρτια μετεπειτα, προκεται για απατεωνα! Τοσο απλα!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο ΚΟΕ δέχεται δήλωση γένας μέχρι τριάντα μέρες Μετά πάει,πέταξε το πουλάκι!!! Άρα? Πως δηλαδή θα σου έβγαζε αυτός pedigree όταν ό σκύλος ήταν 4 μηνών? Ευτυχ'ως που δεν τα έδωσες ,αν και πολύ θα ήθελα να δω τι σοι pedigree θα ήταν αυτό που θα σου έφερνε!!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κοιτα στην τελικη αν ειναι σωστος ,να στα βγαλει κ του τα δινεις εσυ μετα......αλλα μην κολας.σταματα να σκεφτεσαι το ζεευγαρωμα κ περνα καλα με το σκυλι σου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Κάτι άσχετα που γράφτηκαν περι αναγνωρίσεως

Αναγνωρίσεις γίνονται για κάποιες φυλές που κρίνεται αναγκαίο να παραμένει ανοιχτό το γενεολόγιό τους και για όσο θα είναι ανοιχτό-μετά κλείνει και πάπαλα.μόνο παιδιά εγγεγραμένων σκύλων εγγράφονται πλέον

Αυτή τη στιγμή ελάχιστες φυλές έχουν ανοιχτό γενεαλόγιο

Φίλε Μόρτη αν ο σκύλος σου ηταν καθαρόαιμος και κατάλληλος για αναπαραγωγή θα είχες ήδη πάρει το πεντιγκρί και ο εκτροφέας για να στον δώσει θα σε είχε περάσει απο ανάκριση τρίτου τύπου
άρα μην σκάς-ξεκινα την εκτροφή σου αργότερα,με έναν άλλο σκύλο που θα έχεις ψάξει πολύ για να βρείς και στο ενδιάμεσο διάβασε μάθε ενημερώσου γιατί κι εγώ μικρός ήθελα να γίνω πυροσβέστης αλλά όταν έμαθα περισσότερα για την δουλειά αυτή αποφάσισα να γίνω ηχολήπτης καλύτερα ;) :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν τα θεωρω καθολου ασχετα.επειδη τα ειπα εγω,να σου εξηγησω οτι δεν ξερω σε ποιες ρατσες το κανουν ακομη ,αλλα ξερω οτι γινεται.οπωτε ωφειλω να του βαλω στο μυαλο να σκεφτει κ να ψαξει κ για αυτο.αν γινεται η δεν γινεται για μπορντερ δεν γνωριζω....
κοκονι συναδελφος εισαι?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είπα για σένα
είπα για κάποιον που είπε "έχεις ένα σκυλί που μοιάζει και το πάς και κάτι του κάνουν και του δίνουν χαρτί"
:D ;)

Είναι δυνατόν να είναι ακόμα ανοιχτό το βιβλίο του μπόρντερ που έιναι τόσα χρόνια φυλή?
αυτή η διαδικασία είναι για να σχηματιστεί η βάση μιάς φυλής-όταν γίνουν πάνω απο κάποιον αριθμό τα ΒΕΚ το βιβλίο κλείνει
αναγνωρίσεις γίνονται για πρόσφατα αναγνωρισμένες φυλές-όπως το κοκόνι :)

κοκόνι σκέτο είμαι-αυτήν την παραλαγή "συνάδελφος" την ξέρεις σίγουρα ή είναι σαν το τσιουάουα το tea-cup που δεν υπάρχει μόνο στα λόγια?

σε πμ-ότι θές ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Προφανώς για μένα το σχόλιο, αλλά εγώ δεν είπα πουθενά ότι ξέρω με σιγουριά τι γίνεται. Το θυμόμουν περίπου όπως το περιέγραψα, χωρίς ορολογία γιατί δεν το κατέχω εννοείται και ήλπιζα ότι θα μπει κάποιος που ξέρει, σαν εσένα ας πούμε, να μας το πει ακριβώς :(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βλέπω αυτό το :( που έβαλες και με πιάνει η καρδιά μου ρε γαμώτο....
σόρυ αμα σε στεναχώρησα μπρέ
:cool:
*demonio**demonio**demonio*

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Λάθος τα pedigree των γονέων μας είπε ότι είναι από ρουμανία(παίζει εκεί τίποτα σοβαρό με puppy mills?)
Άρα τώρα δεν μπορώ να είμαι με τίποτα 100% σίγουρος ότι είναι border collie.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μπορει να ειναι μπορντερ ,αλλα οχι με αριστους γονεις.δεν σημαινει οτι εναι κ ημιαιμο.μην τρελενεσαι!!!!πολυ αγχος ρε αδερφε!χαλαρα!σημασια εχει να ειναι καλα το σκυλι κ να μην εχει καποιο προβλημα υγειας.

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Απλώς δεν μου άρεσε που μας κορόιδεψε. Πιο πολύ ήθελα το pedigree για να ζευγαρώσει και να κρατήσω και εγώ κανα κουτάβι και να μην χρειαστεί να αγοράσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn