Γιαούρτι;

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
το οκ η μη οκ,κρυβεται κ στην ποσοτητα....μην ταισεις κανα 5κιλο τυρι!!!!εχουν κ αλατι τα τυρια,μην το ξεχναμε!
Xαχαχαχα! Πόσο τυρι μπορει να χωρεσει πια σε ενα puppy kong??

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Με λιπαρα θελει το σκυλι...Εγω δινω αυτο με τα 10%.
Και αυτο ειναι light,γιατι δε ειναι πληρες!!!!Οπως και για εμας καλο ειναι να αποφευγουμε τα προιοντα με 0% λιπαρα!!!Καλο ειναι να προτοιμαμαι 10-15%!!!
Αλλα ice και αυτα ειναι στην κατηγορια light!!!:)

Ειμαι of topic:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το κεφίρ που πωλείται -δεν ξέρω- αλλά δεν νομίζω ότι είναι "αυθεντικό"
δεν θυμάμαι τώρα γιατί -αλλά έχει να κάνει με την νομοθεσία που διέπει τα προιόντα γάλακτος και η οποία στην ουσία αποκλείει το αυθεντικό κεφίρ απο την μαζική πώληση

φτιάχνεται πολύ εύκολα-απλά το βάζεις με γάλα και περιμένεις τηρώντας στοιχειώδη υγιεινή
και στα σκυλάκια όντως δεν αρέσει όταν είναι ακόμα σε υγρή φάση και αρκετά ξινό αλλά αργότερα που έχει πήξει ελαφρώς και είναι λιγότερα ξινό

στο γιαούρτι η ποσότητα δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία
μπορείς να δίνεις κάθε μέρα ας πούμε μιά μεγάλη κουταλιά χωρίς προβλήματα
ή και ένα ολόκληρο μία φορά την εβδομάδα-αλλά αυτό ίσως να παρουσιάσει μιά παροδική αλλαγή στην ποιότητα των γαστρεντερικών εκκριμάτων (κοινώς σκατούλες :p )

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το προβιο εχω ακούσει πως είναι καλό. Ισχύει; εμενα το κεφιρ δεν το πίνει καμία τους.
το πρόβειο είναι πιο γιούρτι απο το αγελαδινό-όντως
όπως και το πρόβειο ή ακόμα καλύτερα κατσικίσιο γάλα είναι ανώτερο του αγελαδινού (αλλά τώρα έγινα όφ φόρουμ γιατί τα περισσότερα σκυλιά δεν μπορούν να μεταβολίσουν γάλα)

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
[FONT=Arial, sans-serif]Νομίζω ότι και στα σκυλιά πρέπει να ισχύουν : όλα τα γαλακτοκομικά περιέχουν λακτόζη, απλά διαφέρει η συγκέντρωσή της στα διάφορα γαλακτοκομικά προιόντα. Προφανός τα σκυλιά (όπως και κάποιο σημαντικό ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού) παρουσιάζουν έλλειψη του ενζύμου της λακτάσης το οποίο παράγεται από τα κύτταρα του λεπτού εντέρου και αποδομεί εν συνεχεία τα σάκχαρα του γάλακτος σε απλούστερες μορφές που μπορούν μετέπειτα να απορροφηθούν στην κυκλοφορία (η λακτόζη είναι το “κυρίαρχο” σάκχαρο – υδατάνθρακας του γάλακτος). Το γάλα και τα μη-ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι οι φυσικές πηγές λακτόζης, πρέπει να αποφεύγονται σε περίπτωση δυσανέξιας. Τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα επειδή τα άφθονα βακτηρίδια γαλακτικού οξέος παρόντα σε αυτά τα προϊόντα αφομοιώνουν τη λακτόζη. Στο γάλα η λακτόζη παθαίνει δύο ζυμώσεις, την γαλακτική και την αλκοολική, ενώ στα τυριά παθαίνει τρεις ζυμώσεις και για αυτό το γιαούρτι και το τυρί , επειδή θεωρούνται ζυμωμένα προιόντα, δεν προκαλούν συνήθως δυσάρεστες επιπτώσεις. Το γιαούρτι και τα τυριά δεν προκαλούν τα ίδια προβλήματα όπως το γάλα διότι είναι μικρότερη η περιεκτικότητά τους σε λακτόζη, και όχι γιατί δεν περιέχουν λακτόζη. Άρα μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών (γιαούρτι, τυρί, κασσέρι, κεφίρ, cottage cheese), δεν αποτελούν πρόβλημα δλδ δεν προκαλούν ή προκαλούν σε μικρότερο βαθμό στομαχικές διαταραχές, κοιλιακά άλγη, μετεωρισμό και πιθανόν διάρροιες.[/FONT]

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δηλαδη απ' οτι καταλαβαινω δεν κανει κακό το γιαουρτι στη διατροφή του σκυλου, αλλα δεν κανει και κατι καλο.
Σωστα;

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Φυσικά και κάνει καλό, από την άποψη ότι όλα τα γαλακτοκομικά έχουν και πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου. Αλλά όχι μεγάλες ποσότητες. Στους ανθρώπους που έχουν δυσανέξια στην λακτόζη, ορισμένες φορές, συνιστάται η λήψη μικρών ποσοτήτων γαλακτοκομικών κατά την διάρκεια της ημέρας, μαζί με άλλα τρόφιμα, κυρίως λαχανικά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όταν λέμε ότι τα προιόντα γαλακτικής ζύμωσης έχουν ακόμα λακτόζη
εννοούμε ίχνη?
γιατί λογικά πρέπει να έχουν ζυμωθεί σε άλλες ουσίες....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
εμεις του δωσαμε μιαμιση κουταλια με την τροφη του και εγλυψε το μπολ μεχρι που καθαρισε τελειως!!!! και δεν ειχαμε αλλες διαταρεχες μετα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμείς τρώμε κεφίρ χρόνια τώρα-καμία δυσανεξία απολύτως
και όλα τα γιαούρτια που θα φάμε οι δίποδοι -τα κεσεδάκια πάνε για καθάρισμα στα κοκονάκια
πάρτι γίνεται

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Κοκονι με το κεσεδακι γίνεται μεγάλο πάρτυ. Και όταν σηκώνει τη μουσουδα και σε κοιτάει με γιαούρτι στη μύτη και στα μουστακια πεφτεις κάτω απο τα γέλια

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Φίλε kokoni, απλά τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προιόντα, περιέχουν λακτόζη σε μικρότερη αναλογία σε σχέση με το γάλα, για αυτό προκαλούν και λιγότερα προβλήματα (δεν έχω κάποιον πίνακα όσον αφορά την αναλογία λακτόζης / τρόφιμο, θα ψάξω στα αρχεία μου και εάν βρω θα την αναρτήσω). Φυσικά και μια κουταλιά γιαούρτι δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, αν και πάντα παίζει ρόλο και το σκυλί. Π.χ. στο δικό μου και ένα κεσεδάκι να του δώσω μπορεί να μην πάθει τίποτα, ενώ στο δικό σου μπορεί και ένα κουταλάκι να το πειράξει. Αν ανέχεται μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών, γνώμη μου είναι ότι καλό τους κάνουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog