Γερμανικό & Αμερικάνικο Boxer

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Διάβασες καθόλου τα λινκ; Θα σε βοηθήσουν αρκετά να καταλάβεις κάποιες βασικές διαφορές, καθώς και τί εννούμε στύλ.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Διάβασες καθόλου τα λινκ; Θα σε βοηθήσουν αρκετά να καταλάβεις κάποιες βασικές διαφορές, καθώς και τί εννούμε στύλ.
Διάβασα μέχρι εκεί που άντεξα γιατί ψιλοβαρέθηκα :)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Φαντάζομαι ότι πάει στο σημείο που έχεις κάνει bold. Δεν μπορείς να κρίνεις πότε ένα σκύλο όταν είναι ξαπλωμένος κάτω. Αφού δεν βλέπεις πως είναι το σώμα του.
Γιάννη το θηλυκό έχω την εντύπωση -χωρίς να είμαι ειδικός- ότι έχει κεφάλι που δεν είναι εντός προτύπου. Πως το βλέπεις;

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Μια χαρά είναι το κεφαλάκι του :) . Αν το δεις εκεί που είναι όρθιο θα δεις ότι το ρύγχος του είναι σχεδόν ακριβώς το 1/2 του κρανίου του!!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Δες αυτά και θα καταλάβεις τι εννοώ.

BJARKEYJAR COSMOPOLITAN GIRL

ATROTOS SEA SEX AND SUN

Είναι από εκτροφέα το θηλυκό ή από pet-shop ή ιδιώτη;

View attachment 37938
Τα έχω δει. Ιδιώτης το έχει αλλά μην αρχίσουμε πάλι αυτήν τη συζήτηση. Γι αυτό έγραψα και στην αρχή πως σας φαίνεται καθαρά εμφανισιακά!! Αν ψάξεις και δεις και άλλες φώτο από το διαδίκτυο θα δεις ότι άλλα μοιάζουν σε αυτό άλλα στου Γιάννη που λες.........Εξάλλου από την αρχή γι αυτό έβαλα τις φώτο, για να μου πείτε τη γνώμη σας.

Last edited:

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Τα έχω δει. Ιδιώτης το έχει αλλά μην αρχίσουμε πάλι αυτήν τη συζήτηση. Γι αυτό έγραψα και στην αρχή πως σας φαίνεται καθαρά εμφανισιακά!! Αν ψάξεις και δεις και άλλες φώτο από το διαδίκτυο θα δεις ότι άλλα μοιάζουν σε αυτό άλλα στου Γιάννη που λες.........Εξάλλου από την αρχή γι αυτό έβαλα τις φώτο, για να μου πείτε τη γνώμη σας.
Η συζήτηση που λες έχει σχέση και με το τι φωτογραφίες κοιτάς στο διαδίκτυο πάντως. Αν εννοούσες φωτό από διαδίκτυο από εκτροφείς πάω πάσο. :)

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
εγώ νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο γερμανικά μπόξερ, αμερικάνικο νόμιζα ότι το πήρανε οι αμερικάνοι όπως κάθε τι που τους αρέσει και λένε δικό μας είναι :ρ

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
εγώ νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο γερμανικά μπόξερ, αμερικάνικο νόμιζα ότι το πήρανε οι αμερικάνοι όπως κάθε τι που τους αρέσει και λένε δικό μας είναι :ρ
Της ίδιας άποψης είμαι κι εγώ.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Η συζήτηση που λες έχει σχέση και με το τι φωτογραφίες κοιτάς στο διαδίκτυο πάντως. Αν εννοούσες φωτό από διαδίκτυο από εκτροφείς πάω πάσο. :)
Γενικά φωτογραφίες (και από εκτροφής και από ιδιώτες) και βιντεάκια από το youtube. Πάντως δεν αντιλέγω ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι είναι τέλειο.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Διάβασα μέχρι εκεί που άντεξα γιατί ψιλοβαρέθηκα :)
Δε χρειάζεται να το διαβάσεις όλο με τη μία, αλλά οι απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις είναι εκεί.

Μια χαρά είναι το κεφαλάκι του :) . Αν το δεις εκεί που είναι όρθιο θα δεις ότι το ρύγχος του είναι σχεδόν ακριβώς το 1/2 του κρανίου του!!
Ακόμα και αν η αναλογία είναι σχεδόν καλή, δεν αρκεί για να χαρακτηρίσεις το κεφάλι και κατά συνέπεια την έκφραση ως σωστή. Διάβασε το πρότυπο και ότι απορία έχεις τη συζητάμε :)

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Δε χρειάζεται να το διαβάσεις όλο με τη μία, αλλά οι απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις είναι εκεί.

Ακόμα και αν η αναλογία είναι σχεδόν καλή, δεν αρκεί για να χαρακτηρίσεις το κεφάλι και κατά συνέπεια την έκφραση ως σωστή. Διάβασε το πρότυπο και ότι απορία έχεις τη συζητάμε :)
Είναι όμως σχεδόν καλή στο συγκεκριμένο? Ιδού η απορία??

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Η ασφαλέστερη & καλύτερη λύση για να έχεις μία σωστή κριτική των σκύλων σου είναι να συμμετέχεις σε μία έκθεση μορφολογίας. Βέβαια δεν ξέρω αν το έχεις ήδη κάνει, γιατί τώρα λόγω νόμου και κομμένων, δεν θα μπορούσες να τα δηλώσεις.
Και όπως πολύ σωστά έγραψε ο GeorgeΚ μελέτησε το πρότυπο με προσοχή και συγκέντρωση, για να καταλάβεις πόσο καλά είναι τα μπόξερ σου. Υπάρχουν αναλυτικά σκίτσα & φωτογραφίες στο συγκεκριμένο site με τα σωστά και τα λάθη. Είναι εκπληκτική η δουλειά που έχει κάνει η Judy Horton σε αυτό το site, και μακάρι να υπήρχαν ανάλογου επιπέδο site για όλες τις φυλές.

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Η φυλή είναι μία. Και τα πρότυπα του Ευρωπαικου-Αμερικάνικου-Αγγλικού τύπου είναι ουσιαστικά το ίδιο (με ελάχιστες & αμελητέες διαφορές).
Επίσης για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια του β' Παγκοσμίου Πολέμου, μερικοί από τους πιο γνωστούς γεννήτορες της φυλής, εξήχθησαν στην Αμερική για να σωθούν.Ακόμα και η κα Stockman (πρόσωπο θρύλος της φυλής), εκείνη την περίοδο όταν πήγε να κρίνει στην Αμερική, εντυπωσιάστηκε με τα δείγματα της φυλής που είδε.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Εγώ θέλω να μου πεις σαν πιο ειδικός και πιο ψαγμένος με την συγκεκριμένη φυλή, αν το θηλυκο είναι τελείως off?? Αν και δεν είναι βέβαια καλές οι φωτο......αλλά απ' ότι έχω διαβάσει το ρύγχος του αν το δεις εκεί που είναι όρθιο φαίνεται ότι είναι το μισό από το κεφάλι.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αντωνη, αν δεν τα δουν απο κοντα ή με σωστες φωτο απαντηση ΣΙΓΟΥΡΗ δεν θα παρεις...
γιατι εχεις "λυσαξει" ετσι? δικα σου ειναι η θα παρεις διαδοχο τους?

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Εγώ θέλω να μου πεις σαν πιο ειδικός και πιο ψαγμένος με την συγκεκριμένη φυλή, αν το θηλυκο είναι τελείως off?? Αν και δεν είναι βέβαια καλές οι φωτο......αλλά απ' ότι έχω διαβάσει το ρύγχος του αν το δεις εκεί που είναι όρθιο φαίνεται ότι είναι το μισό από το κεφάλι.
To σωστό κεφάλι ενός σκύλου, δεν έχει να κάνει μόνο με την αναλογία κρανίου ρύγχους, αλλά με ένα σύνολο αναλογιών & παραμέτρων. Διάβασε καλά το πρότυπο, δες τα σκίτσα και τις φωτογραφίες που έχει στο site, και σύγκρινέ τα με τα κεφάλια των μπόξερ σου.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
τα boxer ειναι σαν τα lays... θελω και αλλα!!!!
εμενα παντως.. η δικη μου μορφολογικα ειναι εντος προτυπου! *demonio*
στα αλλα πεσαμε λιγο εξω... :p