Γεια!!!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τα ένστικτα φύλαξης αναπτύχθηκαν σε συνθήκες εργασίας και όχι σε εκτροφεία. Υπάρχει λοιπών σοβαρός κίνδυνος να εκφυλιστούν με την πάροδο των ετών μακριά από τα κοπάδια. Ένας ποιμενικός χωρίς έντονα αυτά τα ένστικτα χάνει όλη του τη γοητεία .....γίνεται κάτι άλλο, που προσωπικά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει σαν αποτέλεσμα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
............. Υπάρχει λοιπών σοβαρός κίνδυνος να εκφυλιστούν με την πάροδο των ετών μακριά από τα κοπάδια. ....
Αν θεωρεις εκφυλισμα την μειωση τουν εντικτου ,με βρησκεις συμφωνο
Συνηθως ειναι τοσο βαθεια ριζομενο μεσα τους το εντικτο που οντας μακρια απο τα πραγματικα κοπαδια ζωων βρησκουν και το εκφραζουν (ειναι παντα ο φυλακας τσοπμπανος στις δικες τους "αγελες" ...που συνηθως ειναι τα παιδια της οικογενειας !!!!!)

... Ένας ποιμενικός χωρίς έντονα αυτά τα ένστικτα χάνει όλη του τη γοητεία .....γίνεται κάτι άλλο, που προσωπικά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει σαν αποτέλεσμα.
10000........ +

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ναι, αλλά αυτό δεν είναι προφανές ότι θα συμβεί;;;
δηλαδή αλλιώς ξεδιπλώνεται η συμπεριφορά απέναντι σε κοπάδια, αλλιώς απέναντι σε μας...
ναι μεν το ένστικτο υπάρχει, αλλά ...αναδεικνύεται διαφορετικά....

και αν δεν έχεις δει πως λειτουργεί απέναντι σε κοπάδια, πως μπορείς να ξέρεις πως είναι πραγματικά ένας τέτοιος σκύλος;;;
και στην τελική αν δεν έχεις κοπάδι, δεν μπορείς να πάρεις τέτοια φυλή;;;; μη τυχόν και εκφυλιστεί;;;;

κι εγώ πολλές φορές αναρωτιέμαι αν περνάει καλά, αν του δίνω, τουλάχιστον, όσα χρειάζεται, αν...αν...αν....

το σίγουρο είναι ότι καταλαβαίνει πόσο τον αγαπάω....(άσχετο αυτό!!!)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
ναι, αλλά αυτό δεν είναι προφανές ότι θα συμβεί;;;
δηλαδή αλλιώς ξεδιπλώνεται η συμπεριφορά απέναντι σε κοπάδια, αλλιώς απέναντι σε μας...
ναι μεν το ένστικτο υπάρχει, αλλά ...αναδεικνύεται διαφορετικά....

και αν δεν έχεις δει πως λειτουργεί απέναντι σε κοπάδια, πως μπορείς να ξέρεις πως είναι πραγματικά ένας τέτοιος σκύλος;;;
και στην τελική αν δεν έχεις κοπάδι, δεν μπορείς να πάρεις τέτοια φυλή;;;; μη τυχόν και εκφυλιστεί;;;;

κι εγώ πολλές φορές αναρωτιέμαι αν περνάει καλά, αν του δίνω, τουλάχιστον, όσα χρειάζεται, αν...αν...αν....

το σίγουρο είναι ότι καταλαβαίνει πόσο τον αγαπάω....(άσχετο αυτό!!!)
Μάλλον δεν κατάλαβες ακριβός τι είπα.
Αυτό που λέω αφορά την πάροδο χιλιάδων ετών και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην εξέλιξη αυτών των σκύλων η ζωή μακριά από τα κοπάδια και η αναπαραγωγή ΜΟΝΟ σε εκτροφεία.
Σήμερα παίρνουμε ένα τέτοιο σκύλο από ένα μαντρί που η μάνα του και ο πατέρας του ακόμα εργάζονται και φυλάνε κοπάδια άρα ακόμα τα ένστικτα λειτουργούν.
Τι θα γίνει όμως σε μερικές χιλιάδες χρόνια αν δεν υπάρχουν τα κοπάδια και η ανάγκη για φύλαξη???
Και αν συμβεί αυτό που φοβάμαι, ότι δηλαδή σε πολύ λίγο καιρό, θα απαγορεύεται από την Ευρωπαική Ένωση η εξωτερική εκτροφή και θα γίνετε μόνο εσωτερική, για δήθεν λόγους υγείας, τότε πάρα πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει η ανάγκη για ποιμενικούς και η παρακμή τους θα είναι ραγδαία.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
έχεις δίκιο... τώρα κατάλαβα....

αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι εννοείς με το "εσωτερική/εξωτερική εκτροφή"

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Οτι θα μεγαλώνουν τα πρόβατα σε φάρμες - αποθήκες !!!
Θα καταργήσουν μάλλον πλήρως και τα ιδιωτικά κοτέτσια...
Έτσι όπως πάει, θα βγεί σωστός μέχρι και ο Λιακόπουλος...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Στην εσωτερική τα ζώα δεν βγαίνουν να βοσκήσουν στα χωράφια ,μένουν μέσα στο στάβλο και τρώνε από τα "έτοιμα" , ενώ στην εξωτερική μπορούν να βγουν και να βοσκήσουν έξω.

Γράφαμε μαζί sea-mol:)

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
άρα με το εσωτερική/εξωτερική εκτροφή αναφέρεσαι σε πρόβατα πχ και όχι στην εκτροφή/αναπαραγωγή των σκύλων....;;;;

(κάτι έχω πάθει σήμερα και δεν το'χω....., δεν καταλαβαίνω!!!!!!, δε φταίτε εσείς!!!!:))

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
το'χω ψάξει....δε γίνεται τίποτα!!!!!!

ξέρεις είναι μερικές φορές που σου λέει κάτι ο άλλος και εσύ κοιτάς σα...ροφός....

συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες....:):)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εμείς sea-mol πρέπει να πιάσουμε κόκκινο.
Όσο για σένα Αγάθη μάλλον φταίνε οι αέριδες που αφού εδώ στη στεριά είναι τόσο δυνατοί φαντάζομαι τι θα κάνει εκεί κοντά στα πέλαγα?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
είναι η αλήθεια αυτή...
νιώθεις ώρες ώρες να σου παίρνουν το κεφάλι.....

καλά μη φανταστείς και ότι είμαι και στον ατλαντικό!!!!!
αλλά είναι σπαστικό....
άντε να'ρθει το καλοκαιράκι, γιατί βαρέθηκα το χειμώνα...

και ναι πιάστε κόκκινο, γιατί αλλιώς θα ...τσακωθείτε!!!!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν είμαι τόσο ανόητος να τσακωθώ με κάποιον που έχει ποιμενικό από το Μέτσοβο στο σπίτι του:)

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Θα συνεχίσει η περιοχή εδώ την παραγωγή αλλά όπως το βλέπω για πολύ λίγα χρόνια. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η κτηνοτροφία θα ξεκληριστεί εντελώς στην χώρα μας με συνέπεια οι αναπαραγωγή ποιμενικών να πάρει την κατιούσα. Βλέπω να έρχεται η μέρα που οι Ελληνικοί ποιμενικοί θα αναπαράγονται μόνο από ρομαντικούς εκτροφοίς.
:(:(:(