Γεια!!!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ο δικός μου πήρε αρκετά γρήγορα ύψος αλλά ακόμα δεν έχει σταματήσει να παίρνει. Σήμερα τον μέτρησα και είναι 71 πόντους και πριν τα Χριστούγεννα που είχε ζυγιστεί ήταν 43,5 κιλά. Αλλά τώρα τον υπολογίζω γύρω στα 48-50. Στα μέσα Απριλίου που θα τον πάω για το εμβόλιο της διροφυλάριας θα τον ζυγίσω στην πλάστιγγα του κτηνίατρου και θα ξέρω ακριβώς. Πάντως πιστεύω πως όπως εμείς δεν μεγαλώνουμε όλοι την ίδια χρονική στιγμή το ίδιο λογικά θα ισχύει και για τα σκυλιά. Κάθε οργανισμός αναπτύσσετε στο δικό του χρόνο.
Νομίζω ότι άδικα ανησυχείς. Είναι μικρός ακόμα για να δείξει πως θα γίνει στο τέλος.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Ο ΚΟΕ έχει πρότυπες διαστάσεις για το λευκό ελληνικό τσοπανόσκυλο, και για τον μολοσσο της Ηπείρου. Δεν έχει για τον ελληνικό ποιμενικό.
Ο Ε.Π. και ο μολοσσός της Ηπείρου είναι τα πιο δύσκολα να οριστούν, γιατί πολλά τσοπανόσκυλα (εν μέρει και το δικό μου) κρατάνε από διάφορα αίματα...
Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτή η πολυ-φυλετική καταγωγή των τσοπανόσκυλων, αρκεί να μην λειτουργεί εις βάρος όντως καθαρών φυλών όπως το λευκό ελληνικό....
Από την άλλη, οι επιμειξίες και ο πολυφυλετισμός δίνουν την δυνατότητα σε τρίτους να καπηλεύονται ονόματα...
Ο Βουλγάρικος Ποιμενικός ονομάζεται Karakachan δηλαδή Σαρακατσάνικος ενώ την ίδια στιγμή που πολλές ράτσες χαρακτηρίζονται μολλοσοειδής, κοντεύει να εκλείψει το ελληνικό, μολλοσικό, χοντροκόκαλο, τσοπανόσκυλο που έχει άλλωστε το κατ' εξοχήν δικαίωμα να ονομάζεται μολοσσικό, αυτό της Ηπείρου...
Τέσπα, είναι μεγάλη ιστορία...
σήμερα συγκεκριμένα διάβαζα στην εφημερίδα του ΟΦΕΠ (τεύχος 33) για τις προσπάθειες που γίνονται για την πλήρη και σωστή, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ε.π.,

(δεν ξέρω αν επιτρέπεται να παραθέσω κάποια ενδεικτικά σημεία όσον αφορά στο διαχωρισμό της φυλής)

τελικά όσο διαβάζω τόσο .....εκπλήσσομαι από διάφορες "θεωρίες" και "πρακτικές" για το πως καταγράφονται/διαχωρίζονται/χαρακτηρίζονται κάποιες φυλές.

(τελικά εμείς οι "τσοπανόσκυλο φαν κλαμπ" θα ξεπεράσουμε τους "κοκονι φαν κλαμπ":D:D )

msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
38
Π.Φάληρο
Βρε βρε.....τελικά είστε αρκετοί... αλλά.......
αλλά λέω τους Γάλλους "θα σας στεναχωρήσω"
δεεεεν τους περνάτε!!!:twisted:

Κούκλι το τσοπανάκι πάντως!!!!!
Να το χαίρεσαι!!!!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες, και να τον χαίρεσαι τον κούταβο!
Μη βιάζεσαι για την ανάπτυξή του, έχει δρόμο ακόμη.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια! (χαζομπαμπάς)

Να και άλλη μία με τον μικρό σε εγρήγορση!(5 μηνών)

Attachments

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες Κώστα ! Σου έγραψα και στο άλλο πόστ - δεν ξέρω ποιά από τις δύο απαντήσεις θα δείς. Να χαίρεσαι τον κούκλο σου !!! :D:D:D

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
(δεν ξέρω αν επιτρέπεται να παραθέσω κάποια ενδεικτικά σημεία όσον αφορά στο διαχωρισμό της φυλής)
Αν μπορούσες να το κάνεις, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον !!! :):):)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Sevah το δικό σου ποιμενικό κουκλί από πιό μέρος της Ελλάδας είναι ; :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Sevah το δικό σου ποιμενικό κουκλί από πιό μέρος της Ελλάδας είναι ; :)
Το δικό μου είναι ντόπιο από ένα γειτονικό χωριό. Ο κτηνοτρόφος που μας το έδωσε είναι οικογενιακός φίλος.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Το δικό μου είναι ντόπιο από ένα γειτονικό χωριό. Ο κτηνοτρόφος που μας το έδωσε είναι οικογενιακός φίλος.
Άρα Ηπειρώτης (Γιαννιώτης) και αυτός, σαν τον Άρη της Αγάθης ... Πολύ όμορφος !!! Να τον χαίρεσαι !!! :):):)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Άρα Ηπειρώτης (Γιαννιώτης) και αυτός, σαν τον Άρη της Αγάθης ... Πολύ όμορφος !!! Να τον χαίρεσαι !!! :):):)
Ευχαριστώ. Και σαν το Φοίβο του mAthosalas αλλά και πολλούς άλλους. Δόξα το Θεό είμαστε παραγωγική περιοχή σε ΕΠ.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Ευχαριστώ. Και σαν το Φοίβο του mAthosalas αλλά και πολλούς άλλους. Δόξα το Θεό είμαστε παραγωγική περιοχή σε ΕΠ.
Θα βγουμε και συγγενεις στο τελος...:p

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ευτυχώς !!! :):):)
Θα συνεχίσει η περιοχή εδώ την παραγωγή αλλά όπως το βλέπω για πολύ λίγα χρόνια. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η κτηνοτροφία θα ξεκληριστεί εντελώς στην χώρα μας με συνέπεια οι αναπαραγωγή ποιμενικών να πάρει την κατιούσα. Βλέπω να έρχεται η μέρα που οι Ελληνικοί ποιμενικοί θα αναπαράγονται μόνο από ρομαντικούς εκτροφοίς.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Βλέπω να έρχεται η μέρα που οι Ελληνικοί ποιμενικοί θα αναπαράγονται μόνο από ρομαντικούς εκτροφοίς.
Δεν το βλεπω αρνητικο αυτο,εαν οι "ρομαντικοι" εκτροφεις ασχοληθουν με σοβαροτητα-επαγγελματισμο και σωστες προδιαγραφες.Ισως να ειναι και καλυτερα σε ελεγχομενο συστημα αναπαραγωγης μεσα στα προτυπα της Φυλης...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Θα μπορούν όμως να διατηρήσουν τα εργασιακά τους χαρακτηριστικά σε συνθήκες εκτροφείου?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
αν με το "εργασιακά τους χαρακτηριστικά" εννοείς τη φύλαξη κοπαδιών....
λίγο δύσκολο το βλέπω!!!!!