Γεια χαρά σε όλους!Γερμανικός ποιμενικός

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
η καλή εκδοχή είναι ....ο φίλος σου να περιμένει τον αριθμό του τσιπ ώστε να δηλώσει τον αριθμό -συμπληρωματικά ( με την δήλωση γέννας που πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 30 ημέρες για να είναι αποδεκτή) στον ΚΟΕ ώστε να αναγραφεί στο προς έκδοση pedigree...

η κακή εκδοχή είναι....απλά κακή...
δεν υπάρχει pedigree κλπ. κλπ.

πάντως να είσαι προετοιμασμένος ότι το pedigree θα το πάρεις στα χέρια σου μετά απο αρκετούς μήνες...
δεν βγαίνει αμέσως....

για το αν έχει δηλωθεί η γέννα και με ποιους γονείς μπορείς να το ελέγξεις πανεύκολα με ένα τηλεφώνημα στον ΚΟΕ.(210 -8145165)

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
η καλή εκδοχή είναι ....ο φίλος σου να περιμένει τον αριθμό του τσιπ ώστε να δηλώσει τον αριθμό -συμπληρωματικά ( με την δήλωση γέννας που πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 30 ημέρες για να είναι αποδεκτή) στον ΚΟΕ ώστε να αναγραφεί στο προς έκδοση pedigree...

η κακή εκδοχή είναι....απλά κακή...
δεν υπάρχει pedigree κλπ. κλπ.

πάντως να είσαι προετοιμασμένος ότι το pedigree θα το πάρεις στα χέρια σου μετά απο αρκετούς μήνες...
δεν βγαίνει αμέσως....

για το αν έχει δηλωθεί η γέννα και με ποιους γονείς μπορείς να το ελέγξεις πανεύκολα με ένα τηλεφώνημα στον ΚΟΕ.(210 -8145165)

Κοίτα με το παιδί που μου χάρισε τον σκύλο είμαστε από παιδιά φίλοι!!Εγώ του είχα πει αν και όποτε ζευγαρώσει τον σκύλο του(γιατί έχω μια λατρεία γι'αυτό το σκυλί..)ότι θέλω ένα κουτάβι.Δεν πιστεύω να μου έλεγε ψέμματα,απλά θα μου ΄λεγε ότι δεν έχει χαρτιά και τέλος.Ίσα ίσα χάρη μου έκανε που μου έδωσε το μικρό.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά θα σας πω περισσότερα όταν μάθω περισσότερα για τα χαρτιά του!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δεκτό....
όμως αν ασχοληθείς περισσότερο με τα κυνολογικά θα καταλάβεις καλύτερα και τον λόγο της επιφυλακτικότητας των συνομιλητών σου...

Last edited:

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Τελικά έμαθα ότι η γέννα έχει δηλωθεί και ότι το τσιπ χρειάζεται γι'αυτό που μου είπες και εσύ πιο πάνω..

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Να το χαίρεσαι το λυκάκι σου. Επείδη θα γίνει πολύ μεγάλος και δυνατός μη του χαριστείς. Με αγάπη να του δείχνεις ποιος είναι το αφεντικό. Το λυκόσκυλό που είχα μας είχε λίγο καβαλήσει και έκανε ότι ήθελε. Το ότι δεν ήταν εκπαιδευμένος ήταν μια επιπλέον δυσκολία στην προσπάθειά μας να τον θεραπεύσουμε όταν έπαθε ο καημένος ότι έπαθε.....Είναι τρομερά έξυπνα ζώα και πολύ κοινωνικά. Την εκπαίδευση λες και την αποζητούν και ότι ζημιές ή ζαβολιές κάνουν τις κάνουν για να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Γενικά μη προσπαθείς να τον κοροιδέψεις κανένα κόλπο δεν πιάνει δυο φορές σε ένα λυκάκι..... Πάντως άν ποτέ ξαναπάρω σκυλί γιατί αυτή τη στιγμή ούτε λόγος πάλι για λυκοσκυλάκι θα έψαχνα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο πατέρας λέγεται Ortez και η μάνα Dany.Τα σκυλιά τα ξέρω και σου λέω τα ονόματά τους.Pedigree δεν έχω ακόμα για να σου πω.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Βασικά η ΤΑRA ρωτά για τα πραγματικά ονόματα των σκυλιών και όχι τα ονόματα που τους έχει δώσει ο φίλος σου. Ρώτα τον φίλο σου να σου διαβάσει απο το Pedigree της μάνας και του πατέρα το όνομα τους. Όνομα και επίθετο (εκτροφείο). Αν είναι όντως καθαρόαιμα και απο εργασιακές γραμμές δεν θα σε ενδιέφερε να δεις απο που προέρχεται (μπορείς μέσω νετ να δεις προγόνους για παράδειγμα)?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
επειδή η κληρονομικότητα στα σκυλιά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρων να βρείς τις γραμμές απο τις οποίες προέρχεται ο σκύλος σου......(μάθε τα ονόματα....!)

ο γνωστός σου ασχολείται με τον σκύλο του; αν ναι, πιθανά θα μπορούσε να σε βοηθήσει στο ξεκίνημα με τον κούταβό σου....

επίσης να ξέρεις ότι ένα σκυλί που προέρχεται απο εργασιακές γραμμές είναι κρίμα να μη δουλεύει......οπότε θα πρέπει να δεις το θέμα της εκπαίδευσής του απο αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγεις λάθη που αργότερα θα σου στοιχίσουν σε χρόνο και κόπο....

και κάτι τελευταίο....η μάνα έχει τα ίδια χρώματα με τον πατέρα;

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Να το χαίρεσαι το λυκάκι σου. Επείδη θα γίνει πολύ μεγάλος και δυνατός μη του χαριστείς. Με αγάπη να του δείχνεις ποιος είναι το αφεντικό. Το λυκόσκυλό που είχα μας είχε λίγο καβαλήσει και έκανε ότι ήθελε. Το ότι δεν ήταν εκπαιδευμένος ήταν μια επιπλέον δυσκολία στην προσπάθειά μας να τον θεραπεύσουμε όταν έπαθε ο καημένος ότι έπαθε.....Είναι τρομερά έξυπνα ζώα και πολύ κοινωνικά. Την εκπαίδευση λες και την αποζητούν και ότι ζημιές ή ζαβολιές κάνουν τις κάνουν για να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Γενικά μη προσπαθείς να τον κοροιδέψεις κανένα κόλπο δεν πιάνει δυο φορές σε ένα λυκάκι..... Πάντως άν ποτέ ξαναπάρω σκυλί γιατί αυτή τη στιγμή ούτε λόγος πάλι για λυκοσκυλάκι θα έψαχνα.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Όταν ήμουν μικρός είχα μεγαλώσει μαζί με ένα λυκόσκυλο και ήταν το αγαπημένο μου σκυλί.Αν και είχα παλαιότερα ένα χάσκι και ένα κοκεράκι σαν τον λύκο δεν ήταν κανένα!!Συλλυπητήρια και πάλι για τον σκυλάκο σου!!

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
επειδή η κληρονομικότητα στα σκυλιά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρων να βρείς τις γραμμές απο τις οποίες προέρχεται ο σκύλος σου......(μάθε τα ονόματα....!)

ο γνωστός σου ασχολείται με τον σκύλο του; αν ναι, πιθανά θα μπορούσε να σε βοηθήσει στο ξεκίνημα με τον κούταβό σου....

επίσης να ξέρεις ότι ένα σκυλί που προέρχεται απο εργασιακές γραμμές είναι κρίμα να μη δουλεύει......οπότε θα πρέπει να δεις το θέμα της εκπαίδευσής του απο αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγεις λάθη που αργότερα θα σου στοιχίσουν σε χρόνο και κόπο....

και κάτι τελευταίο....η μάνα έχει τα ίδια χρώματα με τον πατέρα;

Ο φίλος μου τον έχει για φύλακα στο εξοχικό τον σκύλο και τον βλέπει συνήθως τα σ/κ.Όπως και την θηλυκιά.Δεν τον έχει εκπαιδεύσει απ'όσο ξέρω.Εγώ απ'την άλλη θέλω πολύ..Και ναι η θηλυκιά είναι στα ίδια χρώματα,ολόιδιο μην σου πω απλά πολύ πιο μικροκαμωμένη.Ο πατέρας του φίλου μου,μου έλεγε ότι έχει ιστορία πίσω του κτλ. αλλά δεν είχα δώσει σημασία γιατί δεν ήξερα.Θα μάθω περισσότερα όταν θα το πάω να το δουν μετά τον γιατρό!Ευχαριστώ που με βοηθάτε!! :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ολη την εβδομάδα το σκυλί τι κάνει δηλαδή;βόλτες; φαγητο; νερο; παρέα;
είναι φαντάζομαι κάποιος εκει και το προσέχει, σωστά;

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Ναι έχουν άνθρωπο που πάει και τα βλέπει.Βόλτες δεν βγαίνει αλλά έχει κήπο πολλά στρέμματα να τρέχει!!Τώρα βέβαια που τον είχα δει όταν πήρα τον μικρό είχε παχύνει ο μλκας,αλλά έκανε παιδιά,αρχίσανε τα βάσανα και το ρίξε στις μπύρες φαίνεται!!χαχαχα.Λόγο υποχρεώσεων δεν μπορούν να το έχουν το σκυλί εδώ μαζί τους αλλά ξέρω ότι τα π.σ.κ πάνε πάντα εκεί.Ε και δεν είναι και πολύ μακριά στην Ανάβυσσο είναι.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Να σου ζησει το σκυλακι ! :)

Ο φιλος σου παντως δεν μου φαινεται για εκτροφεας απο αυτα που περιγραφεις. :wink:

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Να σου ζησει το σκυλακι ! :)

Ο φιλος σου παντως δεν μου φαινεται για εκτροφεας απο αυτα που περιγραφεις. :wink:
Δεν είπα πως είναι εκτροφέας.Επίσης είναι πρώτη φορά που ζευγαρώνει τον αρσενικό.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Καλώς ήρθες και από εμένα και να σου ζήσει ο κούταβος.

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις κάποιο είδος κυναθλήματος ή εκπαίδευσης γενικότερα ?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
για εμάς που θέλουμε (λυκοειδές 8 μηνών) εχεις να προτείνεις κάτι(soft) ;; :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το σκέφτομαι πολύ το agility για αργότερα (οταν θα έχουμε καλά τη βασική εκπαίδευση)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά τα σπορ αλλα δεν είναι λίγο μικρος για κυναθλήματα που εχουν σχέση με δάγκωμα;