Γεια σε όλους!!

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
τοσο πολυ για ενα τοσο μικροσωμο σκυλακι?:confused:
εγω με την μπουμπου ποτε δν ειχα τετοιο θεμα...οκ εχουμε κ αυλη κ τρεχει εκει κ μιας κ ειναι κ μικρη της αρκει..αλλα 2 ωρες για ενα τοσο μικρο σκυλακι..:eek:?να σου πω την αληθεια περιμενα πολυ λιγοτερο...κ απο οτι εχω διαβασει δλδ ενα τετοιο σκυλι λογο μεγεθους την βασικη του εξασκηση την παιρνει κ τρεχοντας πανω κατω στο διαμερισμα...οσο για εκτροφεις ναι ξερω εννοειται:Dεχω βρει κιολας ενα εδω στην ελλαδα για pomeranians κ εναν για samoyed..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Έχεις δει Τζακ Ράσελ.... θέλει τόση εκτόνωση όσο ένα μεγαλόσωμο σκυλί. Παιδιά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σκύλος + βότες (και όχι το βγάζω από το σπίτι να κατουρήσει και ξανά πάλι μέσα!). Είναι θέμα αποθεμάτων ενέργειας της κάθε φιλής και όχι μεγέθους.
Θέλει προσοχή από που θα πάρεις το σκύλο και δεν είναι όλοι εκτροφείς (ακόμη κι αν δηλώνουν τέτοιοι). Πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά!

Το να πάρεις σκύλο και μάλιστα σε διαμέρισμα είναι σαν να έχεις μικρό παιδί. Θέλει φροντίδα, χρόνο και χρήμα. Αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η δική μου συμβουλή είναι να σκεφτείς για αρχή αν εσύ μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά ανεξαρτήτως αν υπάρχουν ή όχι συγγενικά πρόσωπα για να σε βοηθήσουν. ΕΣύ θα είσαι ο ιδιοκτήτης εσύ θα φέρεις την ευθύνη και κανένας άλλος.

Από κει και πέρα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχεις δει Τζακ Ράσελ.... θέλει τόση εκτόνωση όσο ένα μεγαλόσωμο σκυλί.
Γιατί το λές αυτό ? αχαχααχ:D:D εμείς με κανένα 3ωρο τρέξιμο και μπαλάκι και του κόσμου τις βλακείες είμαστε ήρεμοι.:D

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Νομίζω πως 2 ώρες (συνολικά μέσα στη μέρα) είναι το μινιμουμ που χρειάζεται κάθε σκυλάκι να είναι έξω από το σπίτι και να εκτονώνεται.
Και η εκτόνωση δεν είναι θέμα μεγέθους, αλλα θέμα σκύλου/φυλής.
πχ το τζακ ρασσελ χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση απο το τσοου κι ας είναι πολυ μεγαλύτερο το τσόου σε μέγεθος.

Όσο για τους εκτροφείς συμφωνώ απόλυτα με τη Χρυσούλα. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ο καθενας ότι δηλώνει-είναι, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και καλός/σωστός. Θέλει ψάξιμο-γνώσεις-υπομονή για να βρεις έναν σωστό εκτροφέα.

Κατέληξε πρώτα ΑΝ μπορείς να έχεις σκύλο, μετά ποια φυλή σου αρέσει, μελέτησε τη φυλή όσο περισσότερο μπορείς και μετά ψάξε έναν άνθρωπο που να κάνει καλή/σωστή δουλειά για να αποκτήσεις το κουταβάκι σου!
Δες και αυτό:
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

ΥΓ
απο περιέργεια ποια εκτροφεία βρήκες? Βάλε μας τα λινκ να τα δούμε κι εμείς, επιτρέπεται.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εκτος και αν έχεις το δικό μου σκύλο που με το ζόρι περπατάει! θέλει ενα τετράγωνο 2 φορές την ημέρα είναι σιχ τσου
εγω θα σου πρότεινα για αδέσποτο υπάρχουν και καθαρόαιμα αδέσποτακια κ θα σώσεις κ μια ζωή :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ε καλά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα!
Κι εμείς έχουμε τσιουάουα που είναι φοβικό και δε βγαίνει με τίποτα από το σπίτι για βόλτα. Και είναι όλα οκ μέσα στο σπίτι, δε δειχνει να βαριεται.
Αλλα άμα το βγάλεις έξω με το ζόρι και το αφήσεις χωρίς λουρί τρέχει σαν τρελό και δυσκολευεσαι να το ξαναπιασεις.

Τι θα λέμε δλδ ότι τα τσιουαουα δε χρειάζονται βόλτα επειδή το δικό μου είναι μια ειδική περίπτωση?
όχι βέβαια! όλα τα σκυλάκια χρειάζονται βόλτα :)

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
ναι το ξερω αυτο για τα russel ειναι ζωα με πολυ μεγαλο αποθεμα ενεργειας..παιδια τα εχω ψαξει ολα αυτα..αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να ειναι ενα σκυλι με οχι πολυ μεγαλες απαιτησεις γιατι δν θελω να μν τα παω καλα για πρωτη φορα ωσ ιδιοκτητρια κ μου στραβωσει η κατασταση κ εχουμε προβληματα στον χαρακτηρα...ως ακυλια χαμηλης ενεργειας ειναι συνηθως οι μεγαλοσωμες κ πολλες φορες οι γιγαντοσωμες φυλες..αυτα τα σκυλια που ανεφερα ειναι καπου στην μεση...δλδ ουτε κοιμουνται ολη μερα αλλα ουτε κ θελουν 5+ ωρες τρεξιμο..απλα το pomeranian ως μικροσωμο σκυλι καλυπτει μεγαλο μερος απο αυτη του την αναγκη για αθληση μεσα στα πλαισια του σπιτιου...το δικο μου το μικρο ας πουμε οοοολη μερα στην απλα την βγαζει..σηκωνεται λιγο για να παιξει να γαυγισει κ να κατεβει στην αυλη να κανει ηλιοθεραπεια αν εχει ηλιο κ ζεστη...εγω βασικα αρχικα κοιταξα για μεγαλες φυλες..η μεγαλη μου αγαπη ειναι ποιμενικος κεντρικης ασιας αλλα ενα τετοιο σκυλι με την καμια δν ειναι για διαμερισμα..οποτε μειωσα το μεγεθος οπως καταλαβαινετε κατα πολυ για να εχω κατι που σιγουρα θα μπορω να φροντισω...εξαλλου τα Pomeranian δν αντεχουν στην πολυ ζεστη οποτε λογικα τοσο πολυ ασκηση σε ενα κλιμα σαν της ελλαδας λιγο δυσκολο για το σκυλι..εκτος κ αν το ξυρισεις..:rolleyes:
το εκτροφειο που ειδα ειναι αυτο http://www.lazaros-kennel.gr/ratses-ektrofi.htm
για εκτροφεια κ γενικοτερα δν το εχω ψαξει κ πλ καθως ουτε για ρατσα ειμαι σιγουρη ουτε καν αμα θα παρω τελικα οποτε για αυτα θα αφιερωσω αρκετο χρονο μετα τις εξετασεις...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ε καλά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα!
Κι εμείς έχουμε τσιουάουα που είναι φοβικό και δε βγαίνει με τίποτα από το σπίτι για βόλτα. Και είναι όλα οκ μέσα στο σπίτι, δε δειχνει να βαριεται.
Αλλα άμα το βγάλεις έξω με το ζόρι και το αφήσεις χωρίς λουρί τρέχει σαν τρελό και δυσκολευεσαι να το ξαναπιασεις.

Τι θα λέμε δλδ ότι τα τσιουαουα δε χρειάζονται βόλτα επειδή το δικό μου είναι μια ειδική περίπτωση?
όχι βέβαια! όλα τα σκυλάκια χρειάζονται βόλτα :)
αυτο εννοείτε απλά είπα οτι υπάρχουν και εξαιρέσεις και οτι είναι ανάλογα με το σκύλο! δεν είπα πουθενά οτι τα σκυλιά δεν χρειάζονται βόλτα!!

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
δν ειναι εκροφεας?:eek:
παλι καλα που μου το ειπες να το εχω στα υπ'οψιν μου:D!!!
shih tzu ε?:)πολυ ομορφο σκυλακι δν λεω αλλα η λιγο πατηκομενη μουριτσα του δν μου αρεσει κ πολυ...εχω δει κ απο κοντα ενα γλυκα ειναι αλλα ξεφευγει λιγο απο τα γουστα μου...χωρις παρεξηγηση κιολας...:(βεβαια δν κρινουμε ενα σκυλι μονο απο εμφανηση κ αν ειναι ωραιο αλλα καταλαβαινεις πιστεβω τι εννοω...Ευχαριστω παντως για την προταση:Dαν εχεις κ καμια αλλη ρατσα κατα νου θα ηθελα να την ακουσω:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ δε θα έπαιρνα σκύλο από τον λαζαρο με ολα αυτά που έχω καταλάβει πλέον.
Γενικά όταν βλέπεις να "εκτρεφουν" πάνω απο 2 αντε 3 το πολύ φυλές....δεν ειναι καλό σημαδι.
Διάβασε σε παρακαλώ όλα τα λινκ που σου έχω βάλει και γενικά όσο μεγαλύτερο κομμάτι του φόρουμ μπορείς, θα μαθεις πολλα πράγματα :)

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Καλωσηρθες,καταρχας στο θεμα του αν μπορεις να εχεις σκυλο οσο εισαι φοιτητρια,να σου πω οτι κι εγω φοιτητρια ειμαι,και μαλιστα και παντρεμενη..Οποτε αναλαμβανω και τη σκυλιτσα μου αποκλειστικα εγω(εκτος απο την πρωινη της βολτα που την εχει αναλαβει ο συζυγος),διαβαζω(στην προηγουμενη εξεταστικη τα περασα ολα τα μαθηματα πχ),ασχολουμαι με το σπιτι πιο πολυ απο ενας φοιτητης που μπορει και μια μερα να το εχει χαλια το σπιτι και προλαβαινω μια χαρα..και απο δουλεια εχω και καποια ιδιαιτερα τα απογευματα αλλα αυτα ειναι ελαχιστα..αν θελεις,μια χαρα μπορεις να τα καταφερεις ολα..οσον αφορα τις ρατσες,η δικια μου ειναι μαλτεζ,τωρα που ειναι ακομα μωρο τη βγαζω εξω αρκετες φορες τη μερα για εκτονωση και για την αναγκη της(ανα 2-3 ωρες ειμαστε εξω),κι οταν λειπω στη σχολη την πακεταρω και την πηγαινω στη μαμα ή τη γιαγια μου που ακολουθουν το ιδιο προγραμμα(αν μπορουσαν ας καναν κι αλλιως)!Απλα θα σου προτεινα να συμβιβαστεις με μικροσωμο,γιατι αν μεινεις με αλλους,αλλιως θα δεχτουν το μικρο χαριτωμενο σκυλακι κι αλλιως το μεγαλοσωμο(δυστυχως αλλα ετσι ειναι συνηθως)..Τα κανισακια που ειναι και μικροσωμα και δεν μαδανε δεν τα σκεφτηκες?

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
maltese ε?αχ ειναι πολυ ομορφα αυτα μου αρεσουν αρκετα :Dγια κανις μπαα οχι κ τοσο:rolleyes:
απο pomeranian εμπειρια εχει κανεις...?:)εχω ψιλο κολλησει λιγο με αυτες τις μαλλιαρες μπαλουγκες!!!:D

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Ειχε μια παλια γειτονισσα,πολυ γλυκο σκυλακι!!Και το συγκεκριμενο ηταν ησυχο να σου πω την αληθεια..ναι,μαλτεζ εχω!Κι ειναι φοβερη η ατιμη!!Αυτη τη στιγμη κυνηγαει το μπαλακι της:) Αν σου αρεσουν τα μαλτεζ γιατι δεν κοιτας για ενα τετοιο?Το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα δεν εχει εξειδικευμενους εκτροφεις,εγω απο αυτον που την πηρα ηταν εκτροφεας κανις,τωρα πως του προεκυψαν τα μαλτεζ τλκ..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μαλτεζάκια καθαρόαιμα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δυστυχώς.
Μαλτεζο-ειδή στα καταφύγια όμως υπάρχουν πολλά!

Τα πομεράνιαν τα βρίσκω πολύ όμορφα και γλυκά σκυλάκια. Παιχνιδιάρικα! Δεν ξέρω αν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα. Ενα τηλέφωνο στον ΚΟΕ όμως και μαθαίνεις :)
Μόνο που το τρίχωμα τους θέλει πολύ χτένισμα. Τα μαλτεζ θέλουν απείρως περισσότερο βέβαια.

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
Βασικα νομιζω ειχα δει κ καποιο αλλο εκτροφειο για pomeranian θα το ξαναδω κ θα βαλω το link να μου πειτε κ για αυτο αμα ειναι εκτροφειο η οχι:)
κοιταξα καποια πραγματα κ για τα maltese το θεμα ειναι οτι στο στομα κ στα ματια απο τα υγρα που βγαζουν τα σημεια αυτα γινονται καφε..στα samoyeds που κοιτουσα αυτο δν γινεται...η πρωτη μου επιλογη παντως samoyed ειναι αλλα αυτα θελουν αρκετη ασκηση...τωρα εγω εχω δει για μια ωρα τουλαχιστον την ημερα αλλα δν ξερω θα το σκεφτω πολυ...απο keeshond καμια ιδεα?:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το γαλλικό μπουλντόγκ έχει μικρότερες ανάγκες άσκησης απ' αυτά που κοιτάς (και τα αγγλικά αλλά "φεύγουν" σε μέγεθος, εφ'όσον ζητάς μικρόσωμο).
Λένε για τα μαλτέζ ότι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη εκτόνωση, αυτά που έχω δει εγώ όμως έχουν απίστευτη ενέργεια (την Κυριακή κατάφερε να με κουράσει πάρα πολύ ένα, αυτό ήθελε 2 ώρες τρέξιμο κάθε μέρα). Μαλτέζ δεν βρίσκεις και στην Ελλάδα.
Πέρα απ' το τι έχεις ανάγκη να κοιτάς λίγο και τι είναι εφικτό να βρεις, εκτός αν είσαι διατεθειμένη να ταξιδέψεις στο εξωτερικό προκειμένου να αγοράσεις το σκυλάκι σου :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tα maltese εκτράφηκαν για να είναι πάνω σε έναν καναπέ..αλλά δεν υπάρχει σκυλί που δεν έχει ανάγκη την εκτόνωση.., αν ένα σκυλί δεν βγαίνει η συσσωρευμένη ενέργεια που θα έχει θα είναι πολύ μεγάλη..

Όλα τα σκυλιά θέλουν εκτόνωση..άλλα εκτονώνονται με ένα τετράγωνο περπάτημα και άλλα με τον γύρω μιας ολόκληρης περιοχής δεύτερης ή και τρίτης..Τα maltese ίσως θέλουν την λιγότερη εκτόνωση από κάθε σκύλο..χωρίς να σημαίνει όμως πως πρέπει να "πετάνε" και να μην περπατάνε..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
.Τα maltese ίσως θέλουν την λιγότερη εκτόνωση από κάθε σκύλο..χωρίς να σημαίνει όμως πως πρέπει να "πετάνε" και να μην περπατάνε..
Κάτια έχει τύχει να γνωριστώ με διάφορα μαλτέζ ειδικά τον τελευταίο χρόνο (ομολογουμένως πετσοπάδικα) και ήταν όλα διάολοι! Το σκυλάκι που γνώρισα την Κυριακή έβγαλε μαζί με μένα νοκ άουτ και 4-5 παιδάκια, είχε απίστευτη ενέργεια και έβγαινε καθημερινά 3 φορές για τρέξιμο - ζωή να χει :D
Καναπεδόσκυλα βεβαίως, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά "σωστά" δείγματα τριγύρω εδώ που τα λέμε...