Γεια σε όλους!!

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
Ως νεο μελος στο foroum θελω να χαιρετησω προπαντων ολους :D
να πω κ μερικα πραγματα για μενα..ειμαι 18 φετος τελειωνω το σχολειο κ εχω αυτη τη στιγμη στο σπιτι ενα μικρο σκυλακι παλαιοτερα αδεσποτακι..τωρα ειναι μαζι μας στο σπιτι τουλαχιστον 7 χρονια..απο του χρονου λοιπον πρωτα ο θεος αν περασω θελω να παρω ενα σκυλακι καθως η Μπουμπου μου θα μεινει με τους γονεις μου..εχω ψαξει διαφορα για τα σκυλια..ποια ειναι καλυτερα για διαμερισμα κ τετοια αλλα σιγουρα οι γνωσεις εμπειρων ιδιοκτητων θα ειναι πολυ πιο αξιοπιστες...γι αυτο λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας για την καλυτερη ρατσα που θα μου ταιριαζε..αν κ δν ειναι σιγουρο ακομα αν θα μπορεσω να αποκτησω σκυλι αμεσα εγω θελω να ειμαι ενημερωμενη για οποτε το καταφερω...
ως μελλοντικη φοιτητρια ο χρονος μου ισως να μην επαρκει για καθημερινες μισαωρες βολτες οπως θα επρεπε...ποιες ειναι οι καλυτερες ρατσες για διαμερισμα?σαν μεγεθος θα προτιμουσα κατι μεσαιο..μεχρι τωρα εχω δει τα keeshond ta samoyed ta english springer spaniel κ τετοιου στυλ σκυλια..αλλα αλλου διαβαζω πως δν ειναι για διαμερισμα κ αλλου ναι...:confused:
ποια ειναι η γνωμη σας?Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!:)(σορρυ για τον τονισμο που λειπει κ για τα ισως ορθογραφικα αλλα δν εχω συνιθισει να γραφω στα ελληνικα:()

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!

Δες και αυτό το θέμα:
Επιλογή σκύλου από φοιτητή! - Σκύλος &

Κατά τη γνώμη μου στη φοιτητική ζωή δύσκολα χωράει ένας σκυλάκος και ειδικά να τον αποκτήσεις ξεκινώντας αυτή τη ζωή. Να σου πω γιατί:
- η φοιτητική σου ζωή θα διαρκέσει 4-7 χρόνια πάνω κάτω! Ο σκυλάκος θα ζήσει περισσότερα χρόνια φυσικά :) Τι θα κάνεις όταν τελειώσεις τη σχολή σου? Η περίοδος αυτή είναι ΠΟΛΥ μεταβατική (η μετα-φοιτητική) και δεν ξέρεις καλά-καλά που θα πας και τι θα κάνεις εσύ ο ίδιος, βάλε να έχεις και ένα σκυλάκο να χωρέσεις στη ζωή σου, είσαι έστω 95% σίγουρος/η ότι θα μπορείς να συνεχίσεις να τον έχεις μαζί σου?
- σα φοιτητής θα θες κι εσύ να κάνεις τις τρέλες σου! Να φύγεις πρωί από το σπίτι και να γυρίσεις βράδυ! Να φύγεις για ένα Σ/Κ. Να κοιμηθείς αλλού έστω για ένα βράδυ! Τι θα κάνεις με το σκυλάκο σου σε αυτές τις περιπτώσεις?
- όταν θα γυρνάς σπίτι σου (στους γονείς) για διακοπές και αργίες θα έχεις αμάξι να μεταφέρεις το σκυλάκο σου? Γιατί στο ΚΤΕΛ μόνο σαν αποσκευή το παίρνουν :(

όλα αυτά δε στα λέω για να σε αποτρέψω, ούτε γιατί το θεωρώ αδύνατο να έχει ένας φοιτητής σκύλο φυσικά. Απλά πρέπει να σκεφτείς ΠΟΛΥ καλά αν θέλεις και μπορείς να αναλάβεις μια τέτοια ευθύνη (γιατί το σκυλάκι είναι μεγάλη ευθύνη, δεν είναι μόνο αγκαλίτσες) σε μια περίοδο που είναι η τελευταία της ζωής σου που μπορείς να φανείς όσο "ανευθυνος" και "ελευθερος κι ωραίος" θέλεις :D

Όλα αυτά στα λέω εντελώς φιλικά και με πολύ καλή διάθεση να σε βοηθήσω :) Το διευκρινίζω γιατί πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται :)

Δες και αυτά τα θέματα:
Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ λέω να χαρείς την φοιτητική σου ζωή χωρίς δεσμεύσεις γιατί δεν την ξαναζείς και είναι όμορφη περίοδος και τον σκυλάκο τον αποκτάς αργότερα όταν θα έχουν τακτοποιηθεί κάποια πράγματα.:)

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας παιδια :)
οκ δν το εχω κλεισει ακομα οτι θα παρω απλα το σκεφτομαι..βασικα το πραγμα εχει ως εξης...αν περασω εκει που θελω εχω να μεινω σε συγγενεις πραγμα που σημαινει το σκυλι μονο μονο δν θα μενει σχεδον ποτε...επισης το σπιτι που μενω τωρα αλλα κ αυτο που παω για τις διακοπες μου εχουν κ τα δυο αυλη οποτε διακοπες κ αργιες αν αποφασισω να επισκεφτω τους δικους μου το σκυλι θα εχει μερος να μεινει κ να αθληται..ακομα δν εχουμε προβλημα με σκυλια σε αμαξια κ σπιτια αφου κ τωρα με την μπουμπου ετσι ειναι..:)δεχομαι απολυτα τις φιλικες συμβουλες σας κ ακομα τπτ δν ειναι σιγουρο..απλα εχω μεγαλωσει με σκυλια γυρω μου κ θελω να με ακολουθησει αυτο κ μετεπειτα..κ αν γινουν ολα αυτα κ σπαει ο διαολος το ποδαρι του κ πρεπει να μετακομισω μακρια μετα τις σπουδες μου το σκυλι ποτε δν θα μεινει μονο του καθως με την οικογενεια μου εχουμε πολυ καλη επαφη κ με χαρα θα δεχονταν το σκυλακι μου στο πατρικο..φυσικα κατι τετοιο δν το θελω γιατι το σκυλι που θα παρω το θελω για συντροφια οχι μονο ενα δυο χρονια αλλα για οσα ζησει...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σε καταλαβαίνω πολύ, εγώ μόλις πέρασα στη σχολή και ήρθα να μείνω μόνη μου, ήθελα απεγνωσμένα σκυλί επειδή τα λατρευω και έχουμε σκυλί στο σπίτι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Οι γονείς μου τότε επέμεναν ότι είναι λάθος να πάρω σκυλί. Και είχαν δίκιο φυσικά, εγώ στεναχωριόμουν όμως και δεν το καταλάβαινα τότε. Μετά από 2 χρόνια περίπου φοιτητικής ζωής βρέθηκε στο δρόμο μου (στο δρόμο ενός φίλου μου συγκεκριμένα) η Λάρα μου την οποία τελικά κράτησα. Την κράτησα κοντά μου περίπου 5 μήνες, στο διαμερισματάκι μου, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο.
Όταν είσαι εσύ και μόνο εσύ υπευθυνος για το σκυλάκο σου και δε μπορείς να πεις "θα το ταϊσει η μάνα μου" και πρέπει να γυρίσεις σπίτι το μεσημέρι να το πας βόλτα και να το ταϊσεις ενώ θες να ακολουθήσεις την παρέα για καφε ας πούμε, είναι λίγο "σπάσιμο". Και εγώ δεν είμαι και κανένα party animal, ίσα-ίσα σπιτόγατα είμαι, αλλα δε μπορούσα να προσφέρω στη σκυλίτσα μου όσα έπρεπε, και λόγω άγνοιας και λόγω έλλειψης χρόνου γιατί ήθελα να πάω και καμια βόλτα παραπάνω! Όλα αυτά συν του ότι οι γείτονες κάνανε πολλά παραπονα γιατί το σκυλί έκλαιγε ασταμάτητα όταν έλειπα, με ανάγκασαν να αφήσω τη σκυλίτσα μου στους γονείς μου!

Η συμβουλή μου είναι να πας πρώτα με το καλό στο νέο σου σπίτι, να ζήσεις 1 χρόνο τουλάχιστον να δεις πως είναι οι ρυθμοί της ζωής σου και μετά να αρχίσεις να σκέφτεσαι για τετράποδο συγκάτικο. :)
Μια καλή λύση κατα τη γνώμη μου για να έχεις ζωάκι στο σπίτι χωρίς να είσαι απόλυτα δεσμευμένος είναι να βρεις το καταφύγιο της περιοχής σου και να φιλοξενείς σκυλάκια που έχουν ανάγκη μέχρι να βρουν σπίτι. Κι αν δεις ότι τα καταφέρνεις μια χαρά, ένας λόγος παραπάνω να είσαι πιο σίγουρος ότι μπορείς να φροντίσεις σωστά ένα δικό σου σκυλάκο :) Εγώ αυτό έκανα τελικά! (και για να εξιλεωθώ από τις τύψεις ποου ένιωθα που "ξαποστειλα" τη σκυλίτσα μου στους "παππούδες" :cool:)

Αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να φερθείς πιο ώριμα απ`ότι έκανα εγώ πχ και είσαι σίγουρος ότι ΘΕΛΕΙΣ να "θυσιάσεις" τις βασικότερες χαρές της φοιτητικής ζωής (που δεν ξαναρχεται) για να απολαυσεις τις χαρές της συγκατοίκησης και φροντίδας ενός σκυλάκου (που μπορεί να γίνει αργότερα) τότε μόνο να προχωρήσεις στην απόκτηση.
Πάρε το χρόνο σου, δες πως θα είναι η καινούρια σου ζωή κι αν πραγματικά χωράει ένας σκυλάκος σε αυτήν :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εγω απο την άλλη θα σου πρότεινα να έχεις ένα σκυλάκι :)
Είμαι φοιτήτρια και μένω μόνη μου!και δεν έχω κανένα πρόβλημα (Βέβαια δεν είμαι απο τα άτομα που πολυ βγαίνουν ουτε θεωρώ ωραία τ φοιτητική ζωη ) δεν τ θεωρώ δέσμευση την παίρνω παντού μαζί μου αν χρησιμοποιείς το κτελ θα πρέπει να πάρεις ενα μικρόσωμο ωστε να μπαίνει σε κλουβί και να το έχεις μαζί σου πάνω και να μην είναι στις αποσκευές !
να κοιτάξεις τ χαρακτήρα γιατι υπάρχουν πολλά μικρόσωμα σκυλιά που κάνουν για 5 Μολοσσούς!
Θα είναι η μόνη σου μόνιμη παρέα σου δεν θα αισθάνεσαι ποτε μόνος σου! θα έχεις πάντα μια ωραία ασχολία!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Φοιτητής με Γερμανικό Ποιμενικό σε διαμέρισμα!

Και τα έξω μου έχω και τις βόλτες μου εχω και ότι θέλω εχω!Το πρόγραμμα κανονίζεται και κάπου μέσα στην ημέρα αφιερώνω 4-5 ώρες στον σκύλο μου!Υπήρξαν και υπάρχουν κυριακές που και ταξίδια να θέλω θα πάρω και το σκύλο και δεν ακουστεί και κιχ ούτε σκέψεις "τι θα κάνω τώρα και πως θα τα βολέψω"!Πετάω μια βαλίτσα στο αμάξι,πετάω και τον σκύλο μέσα και γεια σας!

Όλα είναι στο πόσο θα βάλεις τον σκύλο σου μέσα στην καθημερινότητα σου!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι μεγάλη διαφορά να μένεις μόνος σου ή να μένεις με τους γονείς σου!
Επίσης είναι μεγάλη διαφορά να έχεις αυτοκίνητο ή να μην έχεις!

Κατά τη γνώμη μου, η φοιτητική ζωή είναι ιδανική απο άποψη χρόνου για να έχεις σκύλο γιατί πραγματικά τους περισσότερους μήνες έχεις ΠΟΛΥ ελευθερο χρόνο. Το θέμα είναι που και πως θες να διαθέσεις αυτό το χρόνο!
Αν έχει κάποιος όλη την καλή διάθεση και θέληση να μην βγαίνει κάθε Σ/Κ να ξενυχτάει, να γυρίζει κάθε μεσημέρι μετά τη σχολή σπίτι για το σκύλο, να ξυπνάει κάθε πρωί πριν πάει σχολή για το σκύλο, να μην κοιμάται αλλού τα βράδια εκτός κι αν μπορεί να πάρει το σκύλο μαζί, να βρει πως θα μεταφέρει το σκύλο όταν πρέπει να γυρίσει στο πατρικό, να χαλάει μεγάλο μέρος από το χαρτζηλίκι του για τα έξοδα του σκύλου, να έχει αποφασίσει ότι δε θέλει να πάει erasmus, έχει φροντίσει για το που θα παει ο σκύλος όταν πάει φαντάρος (για τα αγόρια μόνο βέβαια) κλπ κλπ φυσικά και να πάρει σκύλο!

Αν ζεις με τους γονείς (και συμφωνούν φυσικά με την απόκτηση σκύλου) και έχεις αυτοκίνητο πολλά από τα παραπάνω "προβλήματα' λυνονται εύκολα ή δεν υπάρχουν καν.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Θεωρώ οτι πιο δύσκολο είναι να έχει κάποιος σκύλο οταν δουλεύει παρα οταν είναι φοιτητής .
ολα τα μαθήματα δεν είναι ουτε πρωινα ουτε υποχρεωτικά πιστεύω οτι είναι θέμα ωριμότητας
εγω δεν έχω αμάξι ούτε με του γονείς μου μένω και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα
αντίθετα απορώ πως ζούσα τοσα χρόνια χωρις σκύλο

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
εντάξει, δεν είναι ανωριμότητα να θες να κοιμηθείς ένα βράδυ στο σπίτι μιας φίλης σου ας πούμε!
Κι αν η φίλη σου μένει σε απόσταση που δεν πας με τα πόδια και έχεις ένα σκυλί πάνω απο 10 κιλά (αν υποθέσουμε ότι η φίλη σου δέχεται να φέρεις το σκύλο σου σπίτι της) πως πας μέχρι εκεί αν δεν έχεις αμάξι?
Ούτε το να θες να πας erasmus ειναι ανωριμότητα!

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες :) Και φυσικά ξαναλέω απο άποψη χρόνου είναι ιδανική περίοδος για σκύλο. Απλά είναι μια σύντομη περίοδος, που δεν ξανάρχεται και οι περισσότεροι δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε μετά από αυτή την περίοδο και ο σκυλάκος θα υπάρχει ακόμα και θα πρέπει να φροντίσουμε και γι`αυτόν!

Αν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το κάνεις, αρκεί να βάλεις κάτω όλες τις παραμέτρους, να σκεφτείς λογικά πέρα από τον ενθουσιασμό και να δεις αν όντως μπορείς να προσφέρεις στο σκυλάκο σου αυτά που πρέπει :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ο σκύλος μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνος του ή μπορεις να πας με ταξί ή να έρθει η κοπέλα σου σε εσένα
το ερασμους είναι 6 μήνες μπορείς να αφήσεις τ σκύλο στους γονείς σου ή σε κάποιο άνθρωπο που εμπιστεύεσαι
αυτα συμβαίνουν είτε είσαι φοιτητής είτε όχι
και εννοείτε οτι κοιτάμε περα απο τον ενθουσιασμό γιατι αν πάρουμε μεσα στον ενθουσιασμό μας σκύλο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο δρόμο :(
μπορείς πάντα να πάρεις γάτα :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ας μην είμαστε υπερβολικοί!

Τον φοιτητή τον έχουμε κάνει όργιο ξεφαντώματος...

Αν δεν έχεις αμάξι, τραβάτε γύρω και αλωνίζεται!Λιώνεις στις βόλτες!Σιγά τα ωα!
Χρόνος υπάρχει άπλετος!Είμαι φοιτητής που τα εργαστήρια μου απαιτούν παρουσίες!
Οι γονείς είναι μόνο για να τσοντάρουν, σε αυτούς που μένουν σε άλλες πόλεις!Και σαν φοιτητής δουλεύω και πάλι δεν μου δημιούργησα πρόβλημα!
Και ακανόνιστο ωράριο να υπάρχει τι σημαίνει ότι ο σκύλος θα κακοπερνάει?Υπάρχουν πολλές φορές που θα με δεις στο πάρκο κατά τις 20.00 να λιώνω με τον σκύλο στο παιχνίδι εκπαίδευση κτλ και υπάρχουν φορές που θα με δεις στις 1.00-2.00 το βράδυ πάλι να λιώνω στο τρέξιμο με τον σκύλο στο πάρκο!Μέσα στο σκοτάδι 2 βλαμμένα να χοροπηδάνε!
Υπήρξαν φορές που ήμασταν παρέα και σηκώθηκα και έφυγα για να βγάλω τον σκύλο, πήγα τον έβγαλα βόλτα όση ώρα κρίνω ότι έχει παραδώσει πνεύμα, έκανα μπάνιο και μετά ξαναπήγα στην παρέα μου!

Έζησα ως φοιτητής με γονείς και χωρίς γονείς και τολμώ να πω ότι χωρίς γονείς ήμουν τέλεια!
Δεν έχει να κάνει!Το μόνο που παίζει ρόλο είναι η διάθεση που έχει ο καθένας και πόση θέληση έχει!
1,5 χρόνο τώρα δεν έχω κάτσει στον κώλο μου!Υπήρξαν πολλές φορές που καθόμουν στο pc μέχρι αργά το βράδυ είτε επειδή ήμουν στο forum είτε επειδή σχεδίαζα στον υπολογιστή μια εργασία και με έπαιρνε μέχρι το πρωί και κατευθείαν έβγαζα τον μικρό χωρίς να κλείσω μάτι!

Η μάνα μου με τον σκύλο μου λέει κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!Έχει φρίξει η γυναίκα όλη την ημέρα είμαι είτε με τον σκύλο είτε στην μοτοσυκλέτα(άλλη χρόνια ψώρα από κει) είτε στην δουλειά είτε έξω!Πιο παλιά είχα όλα τ'άλλα και δεν είχα το σκύλο!Πφφφ...

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε φοιτητο-subforum για να αναδείξουμε τι κάνει ένας φοιτητής και τι όχι?
Βιαστείτε απανταχού του forum φοιτητές γιατί μπορώ να σας βοηθήσω για λίγο καιρό ακόμα, μετά...παίρνω πτυχίο!

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
λαρα σε καταλαβαινω απολυτα για αυτα που λες..απλα εγω μιλαω για μια ειδικη περιπτωση...να περασω σε μερος που να μενω με συγγενη που και αμαξι εχει κ στα εξοδα θα με βοηθαει κ στο σκυλο θα κανει παρεα...για γατα που ανεφερες το εχω σκεφτει κ εγω αλλα οι δικοι μου ειναι καθετα αρνητικοι...με τπτ γατα μου λενε...εχουν κολλησει με την ιδεα οτι γατα=τοξοπλασμα κ για γυναικες δν ενδεικνυται...εξαλλου δν εχω την παραμικρη εμπειρια απο γατες αλλα κ παλι πιστεβω πως σαν το σκυλι δν ειναι...οποτε παμε παλι στην επιλογη σκυλου..θα ξαναπω πως δν εχω κλεισει κ συμβολαιο να παρω:)αναλογος τα αποτελεσματα των εξετασεων...κ για να ξαναγυρισω στην αρχικη μου ερωτηση..:rolleyes:
ποιες ρατσες σκυλων θα προτινατε στην περιπτωση μου?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ως μελλοντικη φοιτητρια ο χρονος μου ισως να μην επαρκει για καθημερινες μισαωρες βολτες οπως θα επρεπε...ποιες ειναι οι καλυτερες ρατσες για διαμερισμα?σαν μεγεθος θα προτιμουσα κατι μεσαιο..μεχρι τωρα εχω δει τα keeshond ta samoyed ta english springer spaniel κ τετοιου στυλ σκυλια..αλλα αλλου διαβαζω πως δν ειναι για διαμερισμα κ αλλου ναι...
Πες μας κάτι παραπάνω από αυτά που λες στο πρώτο σου μήνυμα, εκτός από το μεσαίο μέγεθος, τι άλλο θες από το σκύλο?
οι καθημερινές βόλτες είναι απαραίτητες όπως καταλαβαίνεις, γιατί αλλιώς ο σκύλος θα βαριέται, θα κάνει ζημιές και δε θα περνάτε καλά. Οπότε για βόλτες πρέπει να βρίσκεις οπωσδήποτε χρόνο.
Όλα τα σκυλιά μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα (σχεδόν) αρκεί να έχουν την απαραίτητη εκτόνωση :)
Τα samoyed είναι πολύ όμορφα και φιλικά σκυλιά, καλά με όλους και πολύ παιχνιδιάρικα.
Για τις άλλες φιλές δεν ξέρω να σου πω τίποτα :)

για υιοθεσία αδέσποτου θα το σκεφτόσουν?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
απλα εγω μιλαω για μια ειδικη περιπτωση...να περασω σε μερος που να μενω με συγγενη που και αμαξι εχει κ στα εξοδα θα με βοηθαει κ στο σκυλο θα κανει παρεα...
Αν δεν συμβεί κάτι απο αυτά (που δεν στο εύχομαι βέβαια:)) ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ε θα το σκεφτεί αλλιώς το θέμα φαντάζομαι!
Εγώ αυτό ήθελα να τονίσω απλά, ότι η φοιτητική περίοδος είναι σύντομη και έχει ιδιαιτερότητες που πρέπει να σκεφτείς και να βολέψεις πριν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο.

snake17

Member
27 Μαρτίου 2011
23
0
Σταματια αμα δν γινουν ετσι τα πραγματα το πιο πιθανον ειναι να περιμενω να τελειωσω η να το ξανακοιταξω για γατα εξαλλου εχω ηδη ενα ινδικο χοιριδιο οποτε σε αυτη την περιπτωση μπορει κ απλα να μεινω με αυτο:)για τα samoyeds τα εχω διαβασει κ εγω αυτα:)απλα απο εμπειριες θα ηθελα γνωμες..για αδεσποτακι δν το σκεφτομαι γιατι η μπουμπου μου ειναι αδεσποτακι κ αυτη τη φορα θα ηθελα να παρω απο κουταβι καποιο μικρο που πανω κατω θα ξερω πως θα γινει οταν μεγαλωσει κ τι αναγκες θα εχει...εχω κοιταξει κ για pomeranian που αν κ ειναι μικρο μοιαζει πολυ με τα συγγενικα του samoyed k keeshond κ δν χρειαζεται τοσο πολυ χρονο για βολτες κ περιπατους (απο οσο εχω διαβασει δλδ..)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
όλα τα σκυλάκια χρειάζονται 3 βόλτες τη μέρα για ένα 2ωρο πάνω κάτω συνολικά
(πχ 20-30 λεπτά το πρωί, 1 ώρα το μεσημέρι-απογευμα, 20-30 λεπτά το βράδυ)
Αν πιστευεις ότι δε μπορείς να προσφέρεις κατι τέτοιο, τότε μην το σκεφτεσαι για σκυλί!

Το πομεράνιαν μου αρέσει πολυ!
Δες και εδώ:
Διαλέγοντας φυλή

Τα κοκόνια τα ξέρεις? Είναι ελληνική φυλή, μικρόσωμα όμως, όπως το πομεράνιαν και ιδανικοί σύντροφοι!
δες αυτό το θέμα:Προσπάθεια διάσωσης για το Κοκόνι

Επίσης ξέρεις φαντάζομαι ότι για καθαρόαιμο σκυλάκι ψάχνουμε να βρούμε ένα σωστό εκτροφέα και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουμε πετ-σοπ και αγγελίες ιδιοτών (ΒΥΒ), ε?