Γεια σας!!

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
εχουμε μεγαλο σπιτι και 2 κηπους οι γονεις μου λενε οτι θα με βοηθησουν τςρα θα παω 2ρα λυκειου...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Και όταν θα δίνεις εξετάσεις?
Κι αν περάσεις σε σχολή μακριά απ'το σπίτι σου?
Θα έχεις πάλι άπειρο χρόνο?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αγάπη καλησπέρα. Τί κάνεις; Ηρεμία; Θέλεις ένα σκυλάκι. Σωστά; Θες και να μοιάζει με λύκο. Άρα κοιτάς τα εξής: Τσεχοσλοβάκικο Λυκόσκυλο, Husky, Eurasian. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Ξέρεις τί έχει τη μεγαλύτερη σημασία απ' όλες; Πρέπει να βρεις ένα σκυλάκι με χαρακτήρα που να ανταποκρίνεται στη ζωή που κάνεις και να βρεις κοινά σημεία με το δικό σου χαρακτήρα. Αυτές οι φυλές θέλουν εξαιρετικό χειρισμό και είναι πάρα πολύ δύσκολο για πρωτόπειρο ιδιοκτήτη. Πες μας λίγα πράγματα για το χαρακτήρα σου μπας και σε βοηθήσουμε περισσότερο να βρεις αυτό που ψάχνεις, να σου προτείνουμε φυλές πιο κοντινές. Αλλά μήπως πρέπει να περιμένεις λιγάκι; Οι γονείς σου το γνωρίζουν ότι θέλεις σκυλάκι;

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
λοιπον επειδη εχω αλλα 4 αδεφια οπου και να περασω παλι εδω θα ερθω... και απο χρονο εχω απειρο.. αλλα και να μν περνουσα ο σκυλοσ μαζι μου θα εμενε... λοιπον... μου αρεσει να γνωριζω καινουριους αν8ρωπους... να κανω βολτες, να γυμναζομαι και γενικως θα ελεγα πως ειμαι βολικος αν8ρωπος...δεν ξερω αν βοηθησα.... :p

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
θελω παρα πολυ εναν σλυκο...ειναι το μεγαλυτερο ονειρο μου...ειχα παλια ενα κανις αλλα πεθανε... σας παρακαλω βοηθηστε με με την επιλογη μου...δεν θελω να παρω μια ρατσα που να μην μπορω να της προσφερω αυτο που χρειαζεται... θα ειναι δυστηχισμενο το καϊμενουλι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ας βάλουμε και κανά-δυό άλλες παραμέτρους στην συζήτηση...
Ξέρεις ας πούμε ότι δεν πρέπει να πάρεις σκυλάκι από pet shop ή από αγγελία ιδιώτη;
Ξέρεις ότι για να αποκτήσεις την συγκεκριμένη ράτσα που θέλεις [σε όποια δηλαδή και να καταλήξεις], πρέπει να απευθυνθείς μόνο σε καλό εκτροφέα; Ξέρεις ότι αυτό θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω;

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
ναι τα ξερω ολα αυτα γιατι οπως ειπα απο το 5 μου ασχολουμε με σκυλια...επειδη ειμαι μικρη δεν σημαινει οτι ειμαι και χαζη.... εχω ξαδερφο εκτροφεα στην φλορινα...

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
αν θες την προσωπική μου αποψη τα τσεχοσλοβακικα λυκοσκυλα ειναι για πιο εμπειρους ιδιοκτητες.......μη κανεις βιαστικες κινησεις γιατι μετα δε θα ξερεις τι να κανεις μολις δεις τα δυσκολα.......ενημερωσου και διαβασε για τις αναγκες που εχουν........

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
ενταξει ασ πουμε οτι δεν κανω για τσεχοσλ. λυκοσ. τι μπορω να παρω τοτε???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ο ξάδελφός σου, τι εκτρέφει;
Γιατί δεν κάνεις μαζί του αυτή την συζήτηση;
Ο άνθρωπος θα έχει αρκετές γενικές γνώσεις, για να σε βοηθήσει στην επιλογή σου.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
εγω απλα σου το ανεφερα γιατι εχει πολλες απαιτησεις........δε θα σου πουμε εμεις τι σκυλο να παρεις......κατσε και δες εσυ με τι χαρακτηρα σκυλου ταιριαζεις(και εννοω αν εισαι πολυ αθλητικη παρε ενα σκυλο που θελει πολυ εκτονωση,αν εισαι τυπος σπιτιου παρε ενα σκυλο με λιγοτερες απιτησεις......) η αποφαση δικη σου θα ειναι αλλα κατοπην σοβαρης αποφασης....ελπιζω να σε βοηθησα λιγο......

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
μα οταν σας μιλαω εγω για χασκι και για αλλα(που ταιριαζουν στον χαρακτηρα μου) εσεις μου λετε πως εχουν πολλες απαιτησεις... και μετα μου λετε δικη σου αποφαση...παρε κατι που να ταιριαζει στον χαρακτηρα σου.... με εχετε μπερδεπσει

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Γεια σου Αγάπη και καλωσήρθες!

μα... η σχέση ανθρώπου-σκύλου είναι καθαρή χημεία! εννοείται πως πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τον χαρακτήρα του! βασιζόμενη πάντα όμως και στις ανάγκες αλλά και στον χαρακτήρα του σκύλου! οι ράτσες που κοιτάς είναι απαιτητικές τοσο σε χρόνο όσο και σε χειρισμό! γνώμη μου (και αν είναι λανθασμένο παρακαλώ να με διορθώσετε) οτι και το χάσκυ αλλά και τα ακίτα είναι σκυλιά που χρειάζονται έμπειρους χειρισμούς από την μεριά του "ιδιοκτήτη" (σιχαίνομαι αυτη τη λέξη)
ειδικά εφόσον έχεις την τύχη να έχεις συγγενή εκτροφέα συζήτησε το μαζί του, οπότε αυτος κρίνοντας και το δικό σου χαρακτήρα αλλά γνωρίζοντας και περισσότερα για ράτσες από σένα θα μπορέσει να σου προτείνει κάτι...

καλή τύχη :)

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
εχουμε συζητησει απειρες φορες αλλα αυτος μου λεει για κατι ρατσες σκυλων που δεν μου αρεσουν καθολου...γενικα δεν μου αρεσουν τα μικρα σλυκια....για αυτο και εγω ζητω την βοηθεια σας γιατι εσεις εχεται σκυλια και ξερεται... δεν ειναι δυνατον ολα τα μεγαλα και ομορφα σκυλια να εχουν τοσες απετησεις...και ειχα αλλα 3 σκυλια...οχι ρατσες αλλα σκυλακια ηταν και αυτα οποτε δν ειμαι τοσο απειρη..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το Χάσκι δεν κάνει για 'σενα όπως περιγράφεις κάποια πράγματα κι απ' τη γενική εμπειρία σου. Τα μόνα σας κοινά σημεία είναι η γυμναστική (όχι δεν κάνει μονόζυγο αλλά από τρέξιμο άλλο τίποτα, όπως και ο τσεχοσλοβάκικος άλλωστε) κι ότι είναι αρκετά κοινωνικό. Έχω εκπαιδεύσει το πρώτο μου με εκπαιδευτή και τα άλλα δύο μόνος μου με βοηθό τη μεγάλη. Δεν κάνουν για πρωτόπειρο ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ αν θέλεις ένα σκύλο που δε θα είναι ανεπίδεκτος στην ερασιτεχνική εκπαίδευση σε περίπτωση που ο εκπαιδευτής δεν αποτελεί σκέψη και για να μην απογοητευτείς. Το Χάσκυ είναι πολύ ανεξάρτητο, εκδηλώνει πολύ σπάνια τα συναισθήματα του και θα κάνει αυτό που θες μόνο αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνει το δικό του, γι' αυτό και είναι απολύτως απαραίτητη η εκπαίδευση.

ΑΛΛΑ αυτό που σου είπε η Ελένη, είναι να επιλέξεις σκύλο μόνη σου βάσει χαρακτήρα. Μακάρι ρε παιδί μου να μπορούσες να διαβάσεις όσα μπορείς για κάθε φυλή χωρίς να βλέπεις τις φωτογραφίες. Σε προκαλώ να το κάνεις. Θα εκπλαγείς κι η ίδια όταν δεις πόσα σκυλιά σου ταιριάζουν. Γιατί μόνο εσύ ξέρεις το χαρακτήρα σου, όχι εμείς.

Ίσως να κοιτάξεις το Eurasier που σου έγραψα πιο πάνω (ναι ο βλάκας πριν το έγραψα Eurasian) που και πάλι χρειάζεται στιβαρή εκπαίδευση αλλά είναι πιο κοντά σ' αυτό που νομίζω ψάχνεις. Βλέπεις κουτάβι στην παρακάτω φωτογραφία:

και τώρα θα σοκάρω τους πάντες ακόμη και τον εαυτό μου και θα τολμήσω να σου προτείνω Ντόπερμαν.

Last edited:

αγαπη

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2011
21
0
29
ειδα οτι το λαπραντορ κανει για απειρους... ειναι πολυ κοινςνικο καθ αθλητικο, φιλικο με ολουσ??? νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη...τι λετε???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Νομίζω ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι θέλεις. Και όσο περισσότερο ρωτάς και παίρνεις διαφορετικές γνώμες από τον καθέναν μας, τόσο περισσότερο θα μπερδεύεσαι. Αν θέλεις την γνώμη μου, βρες ένα βιβλίο με τις ράτσες των σκύλων, ξεφύλισσέ το, κατέληξε σε 2-3 και έλα μετά να συζητήσουμε πάνω στις συγκεκριμένες. Ετσι, τόσο γενικά και αόριστα, δεν θα βγάλεις άκρη.

Εχεις σκεφτεί ότι μπορεί ο ξάδελφος, να μην σου προτείνει τυχαία, τις ράτσες που σου προτείνει; Πέρα από το τι θέλεις εσύ να ακούσεις, μπορεί εκείνος να ξέρει καλύτερα από εσένα, σε τι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Η δουλειά του είναι άλλωστε.

Άδης

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
76
0
γεια σας είμαι κανούρια εδώ... έγραψα και κάπου αλλου αν δη μπορώ να t βρω :p οποτε είπα να κάνω ένα νέο θέμα...λοιπόν θέλω να πάρω σκύλο..η μάλλον καλύτερα λύκο... μήπως ξέρετε αν υπάρχουν εξημερωμένα κουτάβια στη θεσσαλοινίκη... γενικώς θέλω έναν σκύλο
πες μας λιγα λογια για τον χαρακτηρα σου τον χρονο σου και τι σου χρεισημευει 1 τετοιο σκυλι??
γιατι δυλαδη θα εμπενες στην διαδηκασια να αποκτησεις λυκο η λυκοσκυλο και οχι καποιο κατηκοιδιο η καποιο ημιαιμο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
ειδα οτι το λαπραντορ κανει για απειρους... ειναι πολυ κοινςνικο καθ αθλητικο, φιλικο με ολουσ??? νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη...τι λετε???
Το λαμπραντορ δεν είναι ακριβώς διασταύρωση με λυκο, αλλά γιατί έχεις κολλημα με καθαρόαιμα; Υπάρχουν πολλά ημίαιμα με καλό χαρακτήρα, την φυλη δεν την επιλέγουμε σώνει και ντε αλλά επειδή μας έχει γοητεύσει και συναρπάσει κάποιος σκύλος. Εάν δεν έχουμε κάτι τέτοιο και ψαχνόμαστε γιατί να μην στραφούμε σε ένα καταφύγιο;