Γεια σας

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το εψαξα μολις τωρα στο breed standard που δινει η FCI.

οχι,τελικα δεν ειναι λαθος,ο Μεγαλος Δανος πρεπει να εχει 4 νυχια μπροστα.

ειναι "fault" oπως λεει και στο προτυπο να εχει 5.

ομολογω οτι δεν γνωριζα αυτη την λεπτομερεια...το συγκρινα με το Bullmastiff.

*ψευδονυχα εννοω τα παραπανω απο 5 νυχια εμπρος και 4 πισω.

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Οποτε πρεπει ο μεγαλος δανος να εχει 4 νυχια μπροστα και οχι 5!!Ελα ομως που οσα εκτροφεια και να εχω βρει ολα μα ολα τα κουταβια εχουν 5...:/ Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
κοιτα Cloe...σημερα εχω ψαξει τοσο τους Μεγαλους Δανους οσο ποτε μου...

εχω μπερδευτει...εαν η αναφορα γινεται για τα πισω ποδια...τοτε ναι πρεπει να εχουν 4 νυχια και ολα ειναι Ok...

εαν ειναι για τα μπροστινα,τοτε δεν ξερω,εχω μπερδευτει...τωρα εβλεπα φωτογραφιες απο διαφορες εκθεσεις και εχουν 5 νυχια μπροστα...

θα το ψαξω κι αλλο...εαν βρω κατι θα επανελθω.

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Ενταξει!!Ελπιζω να βρουμε καποια ακρη!Για να μπαινουν σε διαγωνισμους ομως δεν νομιζω να ειναι κατι αρνητικο η να μην ειναι καθαροαιμα!Δεν ξερω..αν και δεν νομιζω η Κ.Γκιναλα σε αυτην την σελιδα που εστειλα πιο πανω να κανει λαθος!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε καλως σε!θα πληθυνουμε ε;
Αντε πολυ χαιρομαι!
Θα ερωτευτεις με την πρωτη ματια...
Με μια καλη εκπαιδευση,η ζωη σου θα ειναι ευκολη.
Καλως να τον δεχτεις!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να εκπαιδευτει σωστα ο σκυλος,γιατι πιστεψε με 6 μηνων εχει ηδη αρκετη δυναμη.Πρεπει να υπακουει γιατι ενα κουταβι μολοσσος ανεκπαιδευτο δεν ειναι ευκολη υποθεση.Ενα εκπαιδευμενο ομως...σκετη απολαυση!

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Οχι δεν εννοω σαν ορο...Αν δεν γνωριζει ειναι καλο?Αυτο σημαινει οτι δεν εχει κανενα συμβαν δυσπλασιας?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θεωρώ ένας καλός εκτροφέας μιας φυλής που έχει ιστορικό σε δυσπλασία να υποχρεούτε να γνωρίζει αν τα σκυλιά του έχουν δυσπλασία.
Τι ακριβώς τον ρώτησες?

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Αν δεν εχει ιστορικο ομως?Ολα τα σκυλια του ηταν υγιη?
Μου ειπε οτι εδω και 10 χρονια παει σε show, euddc, wds κ.α. και δεν εχει δει ποτε μεγαλο δανο με δυσπλασια! Αυτο μου ειπε!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
λοιπον....
η ηλικία ειναι καλή.....
το ότι το φερνει ο ιδιος ο εκτροφέας επίσης σημαντικό.....
το συγκεκριμενο θεμα με τα δαχτυλα... είναι ενα θεμα ..... ελαχιστα εως σπανια δειγματα μολοσσου χωρις 5 δαχτυλο εμπρος...
μπορει να θεωρειται λαθος.... αλλα οχι σημαντικό... εμφανιζονται μολοσσοι λοιπον σε εκθεσεις που παιρνουν και τιτλους ακομα και με 5 δαχτυλο....
δυσπλασια ... μηπως εννοεί ότι δεν γνωριζει για το κουταβι? αυτό θα ήταν και τίμιο...
μηπως δεν κανει τεστ δυσπλασιας στα σκυλια του...? εδώ λιγο μας τα χαλαει....
εδω τα ντογκο που δεν εχουν θεμα δυσπλασιας και οι εκτροφεις κανουν εξετασεις δυσπλασιας....
το δεν εχει δει ο ιδιος δυσπλασικους μολοσσους δεν μου λεει τιποτα....

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το 5ο δάχτυλο (τόσο εμπρός όσο και πίσω) αφαιρείται σε πολλά σκυλιά ορισμένων φυλών από κουτάβι.

Εκτροφείς στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία για παράδειγμα αφαιρούν το 5ο δάχτυλο εμπρός και στα Ντόμπερμαν. Ο λόγος για τον οποίον αφαιρείται είναι ο ίδιος που ισχύει και για το 5ο πίσω δάχτυλο: ένα "άχρηστο" δάχτυλο που κρέμεται ελεύθερα μπορεί εύκολα να τραυματίσει τον σκύλο!

Οι περισσότεροι εκτροφείς τα τελευταία χρόνια δεν αφαιρούν ωστόσο το 5ο δάχτυλο εμπρός (αφαιρούν μόνο το πίσω).

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα δείτε σε κάποια σκυλιά να μην υπάρχει το 5ο δάχτυλο εμπρός.

Δεν είναι σφάλμα η ύπαρξή του αν αναφερόμαστε στα μπροστινά πόδια!

Η δυσπλασία σε φυλές που αναπτύσσονται σκελετικά σχετικά γρήγορα, δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο με την εξέταση δυσπλασίας!

Τα σκελετικά προβλήματα στον Γερμανικό Μολοσσό (όπως επίσημα λέγεται και όχι "Μεγάλος Δανός", εκτός αν αναφερόμαστε σε ψηλούς ξανθούς γαλανομάτηδες) είναι κατά μεγάλο ποσοστό επίκτητα και όχι κληρονομικά!

Ελπίζω να βόηθησα λιγάκι!