Γεια σας με ερώτηση (διαστάυρωση χάσκυ με...και επιθετικη συμπεριφορα)

dimsam

Member
12 Απριλίου 2009
5
0
καλησπέρα σας είμαι εντελώς καινούριο μέλος και σας γράφω για πρώτη φορά.είμαι κάτοχος εδώ και 5 χρόνια ενός αρσενικού σκύλου.η μάνα του είναι μία κλασική χασκυ με γαλανά μάτια και ο φίλος που μου τον χάρισε μου είπε οτι την είχε διασταυρώσει με ροτβάιλερ.ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι διαστάυρωση χάσκυ με λυκόσκυλο αλλά ο φίλος όταν του το ανέφερα είπε ότι η σκύλα του πήγε μόνο με αρσενικό ροτβάιλερ και ήταν απόλυτα σίγουρος.να αναφέρω ότι από όλα τα κουτάβια ο δικός μου ήταν ο μόνος που δεν είχε γαλανά μάτια.σύντομα θα ανεβάσω και φότό του.Στα δια ταύτα.τον έχω από 20 ημερών εδώ και 5 χρόνια και σήμερα μετά απο μερικές ξυλιές που του έριξα (στον κώλο πάντα) επειδή το έσκασε απο την αυλή και βγήκε στους δρόμους (μένω δίπλα σε κεντρικό δρόμο του βόλου),όταν μια κυρία του άνοιξε την πόρτα κατα λάθος,μου γρύλισε δείχνωντας δόντια αρκετά επιθετικά θα έλεγα.δεν είναι επιθετικός γενικότερα,είναι κοινωνικός,κάθεται να τον χαιδέψει ο καθένας με ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ αγρίευε κάτι μαστόρια που τα έβλεπε πρώτη φορά)και ξέρει ότι είμαι το αφεντικό του.βόλτες πηγαίνει περίπου μία φορά το μήνα μια που η αυλή είναι αρκετά μεγάλη 100τμ και λόγω εργασίας λείπω αρκετές μέρες το μήνα και δεν θέλω άλλο πρόσωπο να τον βγάζει έξω.Υπάρχει κάποια εξήγηση για την επιθετική συμπεριφορά του?Ευχαριστώ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)
Το αν είναι χάσκυ με ροτ ή με λυκόσκυλο δεν αλλάζει ιδιαίτερα το ζήτημα!Από την στιγμή που είναι ημίαιμο δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο ως προς τον χαρακτήρα ή την μορφολογία του!
Δυστυχώς τον σκύλο σου τον πήρες πολύ νωρίς!Πρέπει να μένουν με την μητέρα τους μέχρι τουλάχιστον τους 2 μήνες, γιατί τους προσφέρει πολύτιμα μαθήματα για την υπόλοιπη ζωή τους!
Ο φίλος σου λοιπόν πέρα από ένα ανεύθυνο ζευγάρωμα, συνέχισε την ανεύθυνη συμπεριφορά του, διώχνοντας τους μπελάδες που έκλαιγνα όλη την ώρα στο σπίτι του...Αλήθεια γιατί ζευγάρωσε ένα χάσκυ με ένα ροτ;;;Πως του ήρθε αυτή η ιδέα;;;:confused::confused::confused:
Ρίξε μια ματιά στο θέμα γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια ;)

Πάμε στο τωρινό πρόβλημα, εξάλλου τα παλιά δεν μπορούν να αλλάξουν πια!
Τον σκύλο, γενικά δεν τον δέρνουμε...Αλλά κυρίως όταν φύγει και τον φωνάξουμε κι ερθει σε μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον δείρουμε αφού συνδιάζει το ξύλο με την επιστροφή του σε εμάς κι όχι με την αταξία που έκανε πριν...Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τελικά ο σκύλος να μην θέλει να γυρίσει σε εμάς!

Το ότι σου γρύλισε εμένα δεν μου δίνει καθόλου την εικόνα ότι γνωρίζει ότι είσαι το αφεντικό του, μάλλον θεωρεί ότι εκείνος είναι το δικό σου αφεντικό, έκανες κάτι που θεώρησε λάθος και σε νουθέτησε, σε προειδοποισε!
Πως ανέδρασες εσύ όταν σου γρύλισε;
Τον σκύλο τον έχεις εκπαιδεύσει;
Μόνος σου ή σε έχει βοηθήσει κάποιος επαγγελματίας εκπαιδευτής;
Θεωρώ ότι πρέπει να ξανασχοληθείς με την εκπαίδευσή του και κυρίως με ζητήματα ιεραρχίας!Ίσως να ήταν καλύτερο να πάρεις την βοήθεια ενός εκπαιδευτή ώστε να σε κατευθύνει σωστά!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
βόλτες πηγαίνει περίπου μία φορά το μήνα μια που η αυλή είναι αρκετά μεγάλη 100τμ και λόγω εργασίας λείπω αρκετές μέρες το μήνα και δεν θέλω άλλο πρόσωπο να τον βγάζει έξω.
Από πού κι ως πού να σε αναγνωρίσει σαν αφεντικό του; Ασχολείσαι καθόλου μαζί του;
Εγώ κατάλαβα ότι ο σκύλος ζει μόνος του σε μια πρασιά 100τμ που εσύ βάφτισες αυλή!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Υπάρχει κάποια εξήγηση για την επιθετική συμπεριφορά του?Ευχαριστώ
Καλώς ηρθες στο φόρουμ! :)

Και βεβαια υπάρχει εξήγηση:

- Ο φίλος σου ζευγάρωσε τη χασκοειδη σκύλα του με ένα ροτβαιλεροειδες/λυκοσκυλοειδες/whatever (μεγάλη επιτυχία το ότι-να-ναι ζευγάρωμα) και φρόντισε να ξεφορτωθεί τα κουτάβια γρήγορα γρήγορα πριν καν απογαλακτιστούν (το κουτάβι αποχωρίστηκε από την μητέρα και τα αδέλφια του ΠΟΛΥ νωρίς με αποτέλεσμα να μην έχει διδαχτεί την πειθαρχία που επιβάλει η μάνα στα κουτάβια της. Το αποτέλεσμα της πρόωρης απομάκρυνσης ενός κουταβιού από την τοκετοομαδα του είναι η μετέπειτα δυσκολία του ιδιοκτήτη του να κερδίσει το σεβασμό του σκύλου του)

- Κανείς δεν φρόντισε να εκπαιδεύσει το σκύλο.

- Το σκυλι ζει επί 5 χρονιά απομονωμένο σε μια αυλή, χωρίς δεν βγαίνει βόλτες με ένα ιδιοκτήτη που είναι απών.

- Το ζώο τρωει ξύλο. Θα έπρεπε να γνωρίζεις πως με το ξύλο και την κακοποίηση δεν διορθώνονται οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές ενός σκύλου. Το μόνο που θα καταφέρεις, αν συνεχίσεις το ίδιο βιολί, είναι να χάσει το ζώο την εμπιστοσύνη του σε σένα και κάποια στιγμή να σε δαγκώσει άσκημα προσπαθώντας να προστατέψει τον εαυτό του.

Τι θα πρεπει να κανεις:

Μην ξαναχτυπήσεις το ζώο σε καμία περίπτωση.

Φρόντισε να βγαίνει έξω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Φρόντισε να απασχολείς το σκύλο σου με άσκηση και παιχνίδι. Ο σκύλος σου κοντεύει να τρελαθεί από την μοναξιά και την ανία. Ένα παραπάνω σε περίπτωση που κληρονόμησε από τη μητέρα του (χασκυ) την ανάγκη για ανεξαρτησία, περιπέτεια και περιπλάνηση. Αν τα σκυλιά αυτά δεν βγαίνουν έξω, παραμελουνται και δεν απασχολούν το μυαλό τους όσο πρέπει, μαραζώνουν και αποκτούν σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς

Απευθύνσου σε ένα εκπαιδευτή. Ο σκύλος σου χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση, διότι ο τρόπος που τον αντιμετωπίζεις είναι λανθασμένος. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο καλύτερη συμβίωση θα έχεις με το ζώο.

Κλεινοντας:
Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια καινούργια αρχή με το σκύλο σου. Ελπίζω το περιστατικό που μας περιεγραψες να σου δώσει την αφορμή να το κάνεις.

:)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αγαπητέ Dimsam, όπως πολύ σωστά επισήμαναν και τα υπόλοιπα μέλη του forum, το ξύλο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση, θα έλεγα μάλιστα οτι διακινδυνεύεις και την σωματική σου ακεραίοτητα, όταν το ζώο νιώθει να απειλείται, θα αμυνθεί. Και όσο το ζώο ζει απομωνομένο και δεν αναπτύσει την κοινωνικότητα του, δεν αποκτά εμπειρίες και ανοχή στην ανθρώπινη συμπεριφορά (και δεν εννοώ το ξύλο), τόσο πιο πολύ θα επιβαρύνεται η κατάσταση του. Μάλλον το θες ψιλοάγριο αλλά δεν έχεις επιλέξει το σωστό τρόπο για να το κάνεις. Το να δέρνεις το σκύλο σου επειδή βγήκε από την πόρτα είναι μάλλον αστείο. Σκύλος είναι τι θες να κάνει; Έχει εκπαιδευτεί να κάνει κάποια εντολή, του έχεις μάθει να φέρεται διαφορετικά; Έχεις ασχοληθεί καθόλου να του κτίσεις κάποιο χαρακτήρα; Το να το έχεις χύμα στο κύμα δεν μπορεί να σου αποφέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Άρχισε να επαναπροσδιορίζεις γιατί τον θες τον σκύλο σου, τι θέλεις να κάνει, τι θέλεις να ξέρει και μετά επέλεξε κάποιον καλό εκπαιδευτή που θα διδάξει εσένα και όχι το σκύλο σου το πως να επιτύχεις τους στόχους σου. Διαφορετικά είναι ήδη μία χαμένη υπόθεση όπου απαντήσεις και εξηγήσεις θα λάβεις, λύσεις όμως όχι. Καλή συνέχεια:).

Last edited:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
μετά απο μερικές ξυλιές που του έριξα (στον κώλο πάντα)

Όταν λες στον κώλο, που άκριβως εννοείς, από πάνω στην πλάτη χαμηλά ή στον κώλο κυριολεκτικά, δηλαδή του σηκώνεις την ουρά και του ρίχνεις στην οπή αφοδεύσεωσες?:confused::confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες. Ο σκύλος πρεπει να σε σέβεται, όχι να σε φοβάται. Ξεκίνα απο τις καθημερινές βόλτες, και την πολλή παρέα μαζί του και ταυτόχρονα συμβουλέψου εκπαιδευτή και πληροφορήσου για το πως να τον εκπαιδεύσεις σωστά.

dimsam

Member
12 Απριλίου 2009
5
0
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας εκτος της LOUKIAS η οποια πιστευει οτι της κατεβει.Τον σκυλο δεν τον εχω χτυπησει ποτε ξανα,ενω οσο αφορα την εκπαιδευση του ακολουθησα οδηγιες στρατιωτικου εκπαιδευτη σκυλων,Τωρα οσον αφορα οτι ο σκυλος μπορει να νιωθει αφεντικο μου νομιζα οτι με τις γατες συμβαινει αυτο.οπως και να εχει θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα φροντισω να εχω την καθοδηγηση επαγγελματια εκπαιδευτη.παντως να αναφερω οτι οταν βρισκομαι μαζι του περναμε υπεροχα,πολυ παιχνιδι και με ακολουθει σε οτι κανω και στεκεται παντα διπλα μου.αλλα οταν την κοπανησε και βγηκα να τον μαζεψω με ειχε σε αποσταση 50 μετρων και τελικα ηρθε οταν επιασα ενα αδεσποτο και αρχισα να το χαιδευω.Αυτα και παλι ευχαριστω

dimsam

Member
12 Απριλίου 2009
5
0
ειναι αυλη ,χωρις τα εισαγωγικα,100 τμ δεντρακια,χωματα και γενικοτερα ενα "φυσικο" περιβαλλον.το σπιτι ειναι μεζονετα και δεν σου μιλαω για κανενα ακαλυπτο πολυκατοικιας με πλακακια κτλ.αν ηταν ετσι δεν θα ειχα σκυλο.Δεν ειμαι απο αυτους που κλεινουν μεγαλους σκυλους σε μεγαλα μπαλκονια.ευπροσδεκτη η συγνωμη

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τελικά ο στρατός πόσους εκπαιδευτές σκύλων έχει ? :)
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό , πρέπει να διαθέτει 20 περισσότερους εκπαιδευτές , από εκπαιδευμένους σκύλους... :rolleyes:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Σε βλέπει μια φορά το μήνα και θέλεις να τα έχετε και καλά? Να είσαι και ευχαριστημένος που δεν σε έχει φάει ακόμα.

dimsam

Member
12 Απριλίου 2009
5
0
δηλαδη ο σκυλος του Οδυσσεα που ειχε να τον δει κατι χρονακια πως του ηταν ακομα πιστος?ο μηνας σε πειραξε?ελεος

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
δηλαδη ο σκυλος του Οδυσσεα που ειχε να τον δει κατι χρονακια πως του ηταν ακομα πιστος?ο μηνας σε πειραξε?ελεος

Ο Οδυσσέας όμως επειδή δεν μπορούσε να τον βγάζει βόλτα λόγο ανειλειμμένων υποχρεώσεων, επέτρεπε και στους άλλους να τον βγάζουν έξω.;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Θα μπορούσες να ζήσεις όλη σου τη ζωή σε 15 τ.μ. αν σου είχα ένα τραντζιστοράκι που πιάνει μόνο μεσαία, φαγητό και νερό, ανταλλάσαμε δυο κουβέντες μέρα παρά μέρα και σε έβγαζα μια φορά το μήνα για έναν καφέ μισής ώρας σε ένα παγκάκι;
Είτε μπορείς να το καταλάβεις είτε όχι, ΕΤΣΙ ΖΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ!

Last edited: