Γεια σας κι απο μένα!!!

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Καλησπερα και πάλι...
Χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε!!

Mετα απο πολυ καιρο, πιστευω πως ειναι πλεον ωρα να σας γνωρισω τη Λιλα...

Μετα απο πολύ ψαξιμο και διαβασμα, κατεληξα στα cane corso, επρεπε ομως να βρω εκτροφεα και γεννα. Χρειαστηκε λοιπον να περιμενω σχεδον 1 χρονο μεχρι τη γεννηση της...

Η Λιλα πλεον ειναι σχεδον 6,5 μηνων, ειναι ενα ηρεμο, ισορροπημενο κουταβι που σε γενικες γραμμες προσαρμοζεται ευκολα σε καταστασεις (καλοβολη), αρκετα χαδιαρα και λαιμαργη οσο δε παει...

Οι πρωτες μερες που ηρθε στο σπιτι ηταν πολυ δυσκολες, καθως τα εκανε παντου, αλλα το πιο δυσκολα απ ολα ηταν το βραδυ... Επειδη θελαμε να μαθει το crate απο μικρη, απο το πρωτο βραδυ τη βαλαμε μεσα και πηγαμε στο υπνοδωματιο για υπνο.. Αμ δε... Ολο το βραδυ εκλαιγε, βροντουσε συνεχως στο κλουβι κι απο θορυβο αλλο τιποτα..Το χειροτερο δε ηταν πως οταν σταματουσε, εκανε την αναγκη της μετα τα πατουσε και γινοταν η ιδια μια υγειονομικη βομβα, ενω ολο το σπιτι βρωμαγε...Για υπνο ουτε λογος...Η γυναικα κλαμμα, και να με κατηγορει...τι ειναι αυτα που της κανεις και παμε απο εκει και δεν τη λυπασαι???
Ευτυχως κρατηθηκαμε, τις πρωτες 4 μερες κοιμηθηκαμε συνολικα 10 ωρες, αλλα πλεον το ειχε μαθει... Το ειχε δεχτει και πηγαινε και μονη της για υπνο εκει. Τη βοηθησαμε κι εμεις γιατι την ταϊζαμε μονο εκει μεσα, της βαλαμε ενα κρεβατακι κι ενα αρκουδακι, το σκεπασαμε κιολας και φτιαξανε καπως τα πραγματα...
Η επομενη προκληση ηταν τα πρωινα που θα λειπαμε... Λιγο-πολυ τα ιδια, μονο που τοτε ηταν πιο ευκολο γτ δεν ηταν ωρες κοινης ησυχιας και σκεφτομουν πως αφου εμαθε το βραδυ, θα μαθει και το πρωι... Ειχα και μια καμερα και την παρακολουθουσα και σταδιακα εφτιαξε κι αυτο..
Πλεον οταν της πεις μπες στο σπιτι σου, φευγει σφεντονα και ριχνει κατι ροχαλητα, ουτε νταλικιερης...

Οσο ειναι μεσα στο σπιτι ειναι πολυ υπακουη, μπορει να μην εκτελει τις εντολες αμεσως και να χρειαζεται λιγο το χρονο της, ομως ειναι πολυ καλη και δεν κανει ζημιες.. Εχει μαθει να κανει και την αναγκη της εκτος σπιτιου ειδικα το χοντρο της, μονο κατω... Εχουμε βεβαια καποια ατυχηματακια, οταν μπαινουμε στο σπιτι εγω ή η κοπελα μου κι αυτη ειναι εκτος κλουβιου, απο τη χαρα της κουναει τοσο την ουρα της, που κουνιεται κι ολο το πισω μερος της και της φευγουν, το καταλαβαινει κ η ιδια οτι κανει λαθος και κατεβαζει τα αυτια της και φευγει για το σπιτι της... Αποφασισαμε λοιπον μολις μπαινουμε μεσα να την εχουμε στο κλουβι και να μην της δινουμε σημασια για λιγο, μεχρι να της περασει ο ενθουσιασμος και καπως ετσι το ξεπερναμε..
Στη βολτα ειναι καπως ανυπακουη, κυριως οταν βλεπει αλλα σκυλια ή γνωστούς μας, ενθουσιαζεται πολυ και σηκωνεται στα ποδια της κι επειδη δεν μπορουσα να της το κοψω, αποφασισαμε πως ηρθε η ωρα για εκπαδευση κι ετσι εδω και μια εβδομαδα την εχουμε αφησει σε εκπαιδευτη..
Η αληθεια ειναι πως δεν ηθελα να την αφησω για τοσο καιρο και να την βλεπω μονο σ-κ, ειχα διαβασει κι εδω διαφορα... Αλλα!! Επειδη δεν ειχα τη δυνατοτητα να ανεβαινω συνεχεια Αθηνα συν του οτι μετα απο διαβασμα και πολυ κουβεντα με τον εκτροφεα μου κατεληξα πως, κατα τη γνωμη μου, αυτος ειναι ο ορθοτερος τροπος για απειρους χειριστες δυναμικων φυλων, αποφασισα να την παω και να την επισκεπτομαι τα σ-κ για να εκπαιδευομαστε παρεα..

Τελος θα ηθελα να πω πως το να παρεις καθαροαιμο σκυλι στην Ελλαδα και να εισαι ικανοποιημενος απ αυτο θα πρεπει να κουραστεις πολυ, να σκεφτεις πολυ, να διαβασεις πολυ και να εισαι πολυ τυχερος! Δεν ξερω λοιπον πως θα εξελιχθει η Λιλα, αν κι ολα προς το παρον μου φαινεται πως εξελισσονται ομαλα, το μονο σιγουρο ειναι πως εχω εμπιστοσυνη σε αυτον τον ανθρωπο, ξερω πως αγαπαει τα σκυλια του (και τη Λιλα) και τον ευχαριστω γιατι την επομενη μερα απ οταν την εφερα στο σπιτι του τηλεφωνησα πανικοβλημενος στις 7.45 το πρωι και μου απαντησε πως με περιμενε νωριτερα...Δεν μου αρνηθηκε ποτε τις συμβουλες του (και ηταν παρα πολλες, σχεδον γραμμη υποστηριξης..) και ακομα και τωρα που ειμαι μακρια απο το κουταβι το επισκεπτεται αυτος, για να δει αν ειναι καλα!! Ευχαριστω Δημητρη!!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Θεα!!! Μπραβο ρε παιδια.. μπραβο για ολα που το ψαξατε που βρηκατε εκτροφεα να σας ικανοποιει που περιμενατε τοσο που εκπαιδευσατε που την βαλατε σε κρειτ απ την αρχη οχι σαν εμενα:whistle::( μπραβο σας ξανα!! Μακαρι ολοι να τα εκαναν αυτα.. εκτονωση οποτε μπορειτε αν και να ξερετε το συμαντικοτερο για τον σκυλο ειναι να ειναι με το αφεντικο του(y)(y)(y)(y)(y)

• Like
Reactions: richtaris

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Τι κουκλί είναι αυτό???? Ειδικά η τελευταία φωτο είναι απλά...... ΘΕ Ι ΚΗ!!!

Να τη χαίρεστε την κουκλίτσα (το -ίτσα προς το παρόν τουλάχιστον ;)) σας :love:(y)

• Like

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
καλησπέρα σας...
ήθελα να ρωτησω κατι.... επειδη εχει ζεστανει αρκετα ο καιρος, ειδικα εδω στα νοτια, κι επειδη θα παμε βολτα στο χωριο που εχει αρκετα ζωντανα (προβατα,κλπ) και φοβαμαι για τσιμπουρια, θεωρειτε θα επρεπε να της ξεκινησω και το scalibor? πριν μια εβδομαδα της εβαλα αμπουλα advantix...

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Εγω το σκαλιμπορ δεν θα το εβγαζα ποτε από το σκυλο μου... :)
φετος νομιζω ειχαμε αρκετα βαρυ χειμωνα, ειδικα ο δεκεμβρης κ ο γεναρης και πιο πριν ηταν πολυ μικρη για να της βαλω...

• Like
Reactions: aliki_s

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν έχεις καθόλου άδικο...

Ειδικά φέτος απο τέλη Νοεμβρίου και μετά ο χειμώνας ηταν αρκετά βαρύς...

Στο πρώτο μου σκυλο ειχα ολο το χρόνο, στο δευτερο μου σκύλο που ειχε αλλεργια στο σκάλιμπορ εβαζα μονο αμπούλες advantix και δεν του εβαζα Δεκέμβρη Ιανουάριο.
Εφόσον ξεκίνησες την αμπούλα βάλε και σκαλιμπορ... ειδικά εφόσον θα πατε εξοχη!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και το σερεστο ειναι παρα πολυ καλο κ κραταει 6-8μηνες. Δεν χρειαζεται να εφαπτεται τοσο και στο δερμα σαν το σκαλιμπορ και εγω που εχω μακρυτριχο με βολεψε καλυτερα. Του το φοραω παντα και το καλοκαιρι μια στο τοσο θα βαλω κ βεκτρα αμπουλα και οσο ειναι εξω απο τ απογευμα κ μετα οπωσδηποτε σιτρονελα για σκυλια σπρει λογω σκνιπας.

• Like
Reactions: aliki_s

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
μεγαλωνουμε κι εμεις..
η Λιλα ειναι πολυ καλη μεσα στο σπιτι, υπακουη και δεν εχει κανει ζημιες,
πλεον μενει μονη της εκτος crate και κοιμαται στο κρεβατι της. Εξω ειναι επισης υπακουη και
δουλευουμε καθημερινα οπως μας εχει δειξει ο εκπαιδευτης. Της αρεσει να παιζει με αλλα σκυλια και δεν δημιουργει μπελαδες οποτε καποιες φορες την εβδομαδα βρισκομαστε με καποιους γνωστους, των οποιων τα σκυλια εχουν τσεκαριστει και τρεχουν-παιζουν σαν να μην υπαρχει αυριο, οποτε μετα γυρναμε σπιτι και ξερενεται!!! παντως οσο και να παιζει με τα αλλα σκυλια αν ξεκινησω να περπαταω προς αλλη κατευθυνση, θα με ακολουθησει που σημαινει πως εχει το νου της σε εμενα κ μ αρεσει παρα πολυ αυτο.. αν συναντησουμε αγελη με αδεσποτα που μας παιρνουν απο πισω και μας γαβγιζουν θα συνεχισουμε σταθερα την πορεια μας, αλλα θα της εχει σηκωθει η τριχα, θα κοιταει συνεχεια πισω να δει τι γινεται...μολις απομακρυνθουμε καμια 10αρια μετρα ολα καλα! αν συναντησουμε αδεσποτο μονο του, αναλογα και με τη συμπεριφορα του, απλα μυριζονται και συνεχιζουμε...
αυτο που δεν μπορω να της κοψω με τπτ ειναι το να βοσκει...βεβαια της λεω μη και σταματαει, αλλα ολο μη και μη ειναι βαρετο...
με τους ανθρωπους ειναι κοινωνικη, αλλα οχι με ολους..καποιους δεν τους συμπαθει καθολου, ειδικα αυτους που κινουνται υποπτα, δλδ...καθομαστε καπου απομερα κι ερχεται καποιος κατα πανω μας, θα του γαβγισει και παιρνει θεση, κανει την αναγκη της και καθεται καποιος στο απεναντι πεζοδρομιο και την κοιταει περιεργα-επιμονα (πραγματικα δεν ξερω τι τους φαινεται περιεργο??), θα του γαβγισει...στους λοιπους που θα πλησιασουν κανονικα θα τους μυρισει, θα παρει και τα χαδια της (ετσι εχω επιλεξει να την εχω εγω απο μικρη!) και τελος...παντως εχει σοβαρεψει αρκετα, αλλα παραμενει ακομη χαζοκουταβο, ειδικα στην ωρα του παιχνιδιου..
παρα το μεγεθος της ειναι πολυ αθλητικη, εχει πολλη ενεργεια και ειναι αρκετα ατσουμπαλη...
απο την πρωτη μερα που την εχω ειναι τρομερα λαιμαργη δεν εχει αφησει ουτε μια φορα το μπωλακι της αν δεν διπλοτσεκαρει ο,τι δεν εχει αλλο..
δυστυχως το τελευταιο σακι τροφης (winner plus performance) που εφαγε δεν της εκατσε καλα και τα κακα της ηταν τα πρωτα σφιχτα και μετα απο μαλακα μεχρι τουρτα και εμεινε πισω στα κιλα καθως 1.5 μηνα σχεδον δεν πηρε κιλο παρα μονο υψος, ετσι αλλαξαμε τωρα (winner plus lamb 100% & rise) η οποια εχει φτιαξει τα κακα της κι επισης απ οταν την ξεκινησαμε εμεινε και κατι επανω της (αν και γενικα θελω να την κραταω χαμηλα). Επιμενω στη winner γτ της εδινε κι ο εκτροφεας (δινει και στα δικα του) και γιατι γενικα ειμαι ικανοποιημενος και το τριχωμα της λαμπει...

φωτογραφιών συνέχεια:
(λιγο πιο παλιες αυτες)
IMG_1987.JPG
IMG_1941.JPG
IMG_1942.JPG
IMG_1945.JPG IMG_2009.JPG IMG_1950.JPG
κι εδω πριν κανα μηνα:
IMG_2060.JPG
IMG_2059-dog.jpg

Attachments

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
1. Μπουτάρες!! :love::love: (ανωμαλία φουλ)

2. Μ'αρέσει το βάρος της στη 2η φώτο να πω την αμαρτία μου -κι αν κρίνω από τα μπούτια, μόλις της βάλεις και μύες θα δείξουν εύκολα (ευλογία είναι αυτό, μη μιλάς)

3. Βάλε και καμιά χάντρα, φτύσε φτύσε την οθόνη θα χαλάσει.

• Like
Reactions: Elrandir

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
1. Μπουτάρες!! :love::love: (ανωμαλία φουλ)

2. Μ'αρέσει το βάρος της στη 2η φώτο να πω την αμαρτία μου -κι αν κρίνω από τα μπούτια, μόλις της βάλεις και μύες θα δείξουν εύκολα (ευλογία είναι αυτό, μη μιλάς)

3. Βάλε και καμιά χάντρα, φτύσε φτύσε την οθόνη θα χαλάσει.
η αληθεια ειναι πως εκει ειναι καλη, αλλα απο τοτε εχει παρει υψος και φαινεται σαν να εχει αδειασει καπως...

θενξ για τα κοπλιμαν...

• Like
Reactions: Anniegr

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
η αληθεια ειναι πως εκει ειναι καλη, αλλα απο τοτε εχει παρει υψος και φαινεται σαν να εχει αδειασει καπως...

θενξ για τα κοπλιμαν...
Μικρή δεν είναι ακόμα; Όσο είναι στο μπόι είναι στην πιο άχαρη φάση, πόδι εδώ, πόδι εκεί, πιο μικρό το ένα κομμάτι, πιο μεγάλο το άλλο, ατσουμπαλιά πλήρης. Δεν χάνει ανάπτυξη οπότε μη σε νοιάζει πώς φαίνεται, όταν αρχίσει να παίρνει όγκο τότε θα φανεί σ'όλο της το μεγαλείο, μέχρι τότε κράτα την χαμηλά για να μπορείς να χτίσεις μετά άφοβα.
Μαύρη μαυρίλα κι ομορφιά, φτου της :love:

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Μικρή δεν είναι ακόμα; Όσο είναι στο μπόι είναι στην πιο άχαρη φάση, πόδι εδώ, πόδι εκεί, πιο μικρό το ένα κομμάτι, πιο μεγάλο το άλλο, ατσουμπαλιά πλήρης. Δεν χάνει ανάπτυξη οπότε μη σε νοιάζει πώς φαίνεται, όταν αρχίσει να παίρνει όγκο τότε θα φανεί σ'όλο της το μεγαλείο, μέχρι τότε κράτα την χαμηλά για να μπορείς να χτίσεις μετά άφοβα.
Μαύρη μαυρίλα κι ομορφιά, φτου της :love:
αυτη τη στιγμή ειναι 10 μηνών (δεν εχουμε ακομα γυναικολογικα θεματα) και ειναι 36 κιλά, οταν την ειδε μου ειπε κι αυτος πως της ελειπε βαρος και πως δε χανει σε αναπτυξη, αλλα πρεπει να παρει, αλλωστε δε μιλαμε και για πολυ, αλλα για 2-3 κιλά!!αυτος πιστευει πως θα ξεπερασει τα 45 κιλα...δεν ξερω παιρνουν τοσο πολυ ακομα (εννοω σε αυτη την ηλικια...ξερω πως το προτυπο λεει 40-45)?σιγουρα θα αρχισει να ανοιγει το στερνο σιγα-σιγα και η κεφαλα..

τα σχολια στο δρομο εχουν ως εξής:
-ωχ!!μαυρο σκυλι!!!

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
αυτη τη στιγμή ειναι 10 μηνών (δεν εχουμε ακομα γυναικολογικα θεματα) και ειναι 36 κιλά, οταν την ειδε μου ειπε κι αυτος πως της ελειπε βαρος και πως δε χανει σε αναπτυξη, αλλα πρεπει να παρει, αλλωστε δε μιλαμε και για πολυ, αλλα για 2-3 κιλά!!αυτος πιστευει πως θα ξεπερασει τα 45 κιλα...δεν ξερω παιρνουν τοσο πολυ ακομα (εννοω σε αυτη την ηλικια...ξερω πως το προτυπο λεει 40-45)?σιγουρα θα αρχισει να ανοιγει το στερνο σιγα-σιγα και η κεφαλα..

τα σχολια στο δρομο εχουν ως εξής:
-ωχ!!μαυρο σκυλι!!!
Άσε με τα μαύρα, εμείς όταν κατεβαίνουμε με τα ροτ στην πόλη δεν μένει άνθρωπος στο πεζοδρόμιο.

Τα θηλυκά μέχρι 45 λέει στο πρότυπο, αλλά απ'τη στιγμή που τρέφεται σωστά και την κρατάς στα κιλά της θα πάρει ό,τι είναι να πάρει γονιδιακά (αλλά βλέπω δεν είσαι του χοντρού οπότε εντάξει)

Τώρα είδα τη διόρθωσή σου, τα κόρσο δεν ξέρω μέχρι πότε παίρνουν, εμάς τα ροτ πάντως είναι 18-19 μηνών κι ακόμα βάζουν (10 μηνών σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν το τελικό βάρος δηλαδή, ούτε καν στο χρόνο). Αργά και σταθερά, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, μην πανικοβάλλεσαι και μην είσαι με τη ζυγαριά στο χέρι, καλύτερα πιο αδύνατη παρά με παραπάνω σ'αυτήν την ηλικία.

• Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Το πρότυπο μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Το θέμα είναι ο σκύλος μας να δείχνει σωστός.
Αν γενετικά πχ είναι προγραμματισμένος να είναι κανονικός στα 50 - 55 κιλά, δεν τον αφήνουμε να λιμοκτονήσει για να φτάσει τα 40 - 45 που λέει το πρότυπο.
Ούτε βέβαια το ανάποδο. Να τον μπουκώσουμε δηλαδή για να φτάσει τα κιλά που αναφέρει το πρότυπο.

Να σου ζήσει η κούκλα (y)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να την χαιρεσαι!
Στο δικο μου ματι μια χαρα ειναι τα κιλα της, δεν θα ηθελα να την δω με περισσοτερα......
Απο αναπτυξη εχει πολυ ακομα ειδικα αν δεν της εχει ερθει ουτε η πρωτη περιοδος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν