Γεια σας! Βοήθεια στην επιλογή σκύλου!

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Καλησπερα, πριν λίγο γυρισα απο μια ολιγοημερη εκδρομη:)

Ευχαριστω κατ αρχας για τια απαντησεις και το ενδιαφερον. Σιγουρα η αποκτηση του σκυλου θα γινει μετα το καλοκαιρι και μετα απο ωριμη σκεψη, για αυτο εξαλλου βρισκομαι εδω!
Φιλε grifos μεσα απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι εισαι πολυ συνεσταλμενος οσον αφορα τους σκυλους. Συμφωνα με αυτα που ειπα για εμενα το χασκι ή ο γ/π θα ταιριαζε σαν χαρακτηρας?
Να επισημανω οτι το πιο πιθανο ειναι να αποκτησω καποιο αδεσποτο καθαροαιμο ή μη απο καποιο καταφυγιο αλλα ακομη βρισκομαι σε διλλημα:)
Επισης θα ηταν δεχτες ολες οι αποψεις οσων ειχαν γ/π,χασκι ή λαμπραντορ.

Υ.Γ. Grifos:την πατησες που μου ειπες για την βιολογια διοτι εχω πολλες μα παρα πολλες αποριες στις νεες μου θεωριες:p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ό,τι θες για τη Βιολογία μπορείς να ρωτήσεις είτε με πμ είτε μπλέκοντας στις θεωρίες σου και τους σκύλους ώστε να επιτραπεί απ' το φόρουμ η αναφορά σε θέμα άσχετο με το αντικείμενο :) Αλλά κατέληξε πρώτα στη σχολή που θα περάσεις για να μη σε βάλω σε κάποιο τριπάκι και μετά περάσεις αλλού.

Σ' ενδιαφέρει λοιπόν και το Χάσκυ. Σιβηριανό ή Μάλαμιουτ; Ό,τι απάντηση σου δώσω είναι αποκλειστικά και μόνο άποψη ιδιώτη κατόχου (τρία μέχρι στιγμής. Δύο σιβηριανά και ένα μάλαμιουτ). Αν θέλεις απάντηση επαγγελματία προτείνω να ρωτήσεις το μέλος Gaia Lykaia.
Ο Χάσκυ είναι απόλυτα ανεξάρτητος και θα κάνει κάτι με τον τρόπο που θες μόνο αν δε μπορεί να το αποφύγει, αλλιώς θα βρει τρόπο ν' ακολουθήσει τις δικές του...απόψεις. Εν αντιθέσει με τις θεωρίες συνομωσίας που ακούγονται από μη κάτοχους και ανθρώπους που επέλεξαν Χάσκυ για τους λάθος λόγους, είναι απόλυτα εκπαιδεύσιμος. Δε θα τον κάνεις φύλακα, αλλά βασική υπακοή μαθαίνει. Είναι ιδιαίτερα ήσυχος μέσα στο σπίτι, δεν ρίχνει τίποτα, ακούγεται σπάνια. Αν περιμένεις συμπεριφορά Λαμπραντόρ (που και η δική μου άποψη είναι μαρτυρία εξ' ακοής πάνω στα Λαμπραντόρ από φίλους που είχαν και έχουν) δε θα τη δεις. Εννοώ ότι δεν δείχνει τα συναισθήματα του, παρά μόνο κάποιες ελάχιστες φορές που ο ίδιος κρίνει ότι χρειάζεται να το κάνει. Και δεν εννοώ από σκοπιμότητα. Για παράδειγμα, έχω χειρουργημένο χέρι. Ο Λύκος έρχεται να τον χαϊδέψω σ' αυτό το χέρι. Κάποιο πρωί ξεχάστηκα και πήγα να χαϊδέψω το Χάσκυ μ' αυτό το χέρι, με απέφυγε και ήρθε απ' την άλλη πλευρά. Το τρέξιμο του είναι μοναδικό και δεν το φτάνεις αν δε θέλει να το φτάσεις. Στη βόλτα δεν κουράζει αν είναι εκπαιδευμένος. Επιδιώκει τα βλέμματα και τα χάδια αλλά μόλις κερδίσει το βλέμμα των περαστικών γυρνάει επιδεικτικά το βλέμμα απ' την άλλη. Επίσης κάποια στιγμή τα συνεχόμενα χάδια τον κουράζουν. Στο σπίτι μου έχω πάντα τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές χειμώνα καλοκαίρι ούτως ώστε να επιλέγουν τα ίδια πότε θα βγουν έξω ή πότε θα κάτσουν μέσα τις ώρες που λείπω. Με το Χάσκυ γίνεται μάχη για να μπει μέσα στο σπίτι, προτιμάει να κάθεται έξω ακόμη κι όταν ρίχνει καρέκλες (με το Γκρένενταλ γίνεται μάχη για να ξεκολλήσει από πάνω μου και να βγει να λιαστεί). Ό,τι άλλο θες ρώτα. Ευχαρίστως να σου απαντήσω αν ξέχασα κάτι. Αυτά που ανέφερα αφορούν τους δύο Σιβηριανούς μου.
Το Μάλαμιουτ (κατά κάποιους Μάλαμουτ) εκπαιδεύεται δυσκολότερα, δείχνει τα συναισθήματα του πολύ περισσότερο και θέλει συνέχεια να του κάνεις παρέα. Είναι λίγο πιο θορυβώδες αλλά και πάλι ήσυχο. Επίσης είναι ιδιαίτερα ισχυρογνώμων ίσως και περισσότερο απ' το Σιβηριανό αλλά δεν είναι τόσο πολυμήχανο.
Κάτι που αφορά και τα δύο εξ' ίσου: σαν κουτάβια είναι ζίζανια. Επίσης έχουν ανάγκη από πολύ μεγάλες βόλτες αρκετές φορές την ημέρα.

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Ευχαριστω!! Οσον αφορα τι βιολογια οταν βρω λιγο χρονο θα πεσει πμ με τις θεωριες μου που αφορουν το aids :p

Τα χασκυ ειναι πραγματικα αξιοζηλευτα σκυλια μα θεωρω πως ειναι δυσκολα για αρχαριο, σωστα? επισης εχεις κανει καποια εκπαιδευση περα απο την προσωπικη στον σκυλο? Ειμαι πολυ χαρουμενος που ακουω την βασικη υπακοη και οτι δεν ειναι απολυτα εξαρτημενος απο το αφεντικο διοτι δεν θελω σκυλο-δουλο. Η συμπεριφορα και ο χαρακτηρας του ειναι αξιοζηλευτος.. Ως προς το μεγεθος, ανηκει στα μεσαιου μεγεθους? Επισης σαν μικρο εχει καποιες ιδιαιτερες απαιτησεις? Οταν ειναι μικρο μοιαζει σαν μικρο διαβολακι http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://3.static.slando.com/photos/live/48/haski-sibirias_34294448_2_F.jpg&imgrefurl=http://poleitai.slando.gr/athhna/haski-sibirias_P_34294448.html&usg=__uDwO17PyujUbJXedMhcDUJ5c1LY=&h=295&w=400&sz=20&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=cD9rnDE1IekKfM:&tbnh=141&tbnw=184&ei=cOv8TdqlKZDxsga1xuzwDQ&prev=/search%3Fq%3D%25CF%2587%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25B9%2B%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B7%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2582%26hl%3Del%26biw%3D1280%26bih%3D705%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=hc&vpx=706&vpy=387&dur=648&hovh=193&hovw=262&tx=153&ty=158&page=1&ndsp=25&ved=1t:429,r:22,s:0&biw=1280&bih=705 :p

Επισης, μαδαει αρκετα? αυτες οι πληροφοριες http://petz-siberianhusky.blogspot.com/ ειναι εμπιστες?

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κατ' αρχήν θα το περιμένω το pm σου ;)

Όχι δεν είναι δύσκολα αλλά χρειάζονται υπομονετικούς ανθρώπους. Αυτό δεν είναι δείγμα εμπειρίας.
Το πρώτο Χάσκυ που το έχω ακόμη εκπαιδευτήκαμε μαζί από επαγγελματία εκπαιδευτή. Με τη βοήθεια αυτού του σκύλου εκπαίδευσα μόνος μου και τα άλλα δύο Χάσκυ και το Βέλγικο. Το Σέτλαντ πήγε σε εκπαιδευτή μαζί με 'μενα για ένα φρεσκάρισμα και το Λάσα Άπσο δεν ήταν εκπαιδευμένο, ας πούμε ότι είχε φυσικό χάρισμα, το Γ/Π τον πήρα ενήλικο από καταφύγιο και ήταν ήδη εκπαιδευμένος αν και χρειάστηκε περαιτέρω φροντίδα μιας και είχε φάει πολύ ξύλο.
Μπορεί να παρερμηνεύτηκε αυτό που είπα, σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησα πως το Λαμπ έχει δουλική συμπεριφορά. Άλλο ανεξάρτητο, άλλο δουλικό, ή φοβικό.
Ναι είναι μεσαίο.
Σαν μικρό έχει ανάγκη από τερατώδη υπομονή και να μην υποκύπτεις στο κλάμα του αν θέλεις να ζήσετε μαζί.
Μαδάει φυσιολογικά νομίζω, αλλά με ένα καλό χτένισμα μια φορά την εβδομάδα καλύπτεται.
Στο κομμάτι που με αφορά, ναι το κείμενο είναι ακριβές.
Όσον αφορά μορφολογία ή χαρακτήρα δε θέλω να κάνω περαιτέρω γενικεύσεις. Έχω εμπειρία τριών. Ένας εκτροφέας έχει πολύ μεγαλύτερη.
Ελπίζω να βοήθησα.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
μήπως έπρεπε να έχεις γίνει εκπαιδευτής κτηνίατρος η κάτι σε σχέση με τα σκυλιά??πολύ ωραία τα post σου εκπλήσσομαι....

raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Αγαπητε pavlos15 να σε καλωσορισω και εγω στο forum και με αυτα που θα γραψω για το ερωτημα σου, ελπιζω να σε βοηθησω και οχι να σε μπερδεψω!!!Θα γραψω λιγο πολλα...
-Καταρχην να σκεφτεις τι επιθυμεις-σχεδια, για το μελλον εννοω, οτι εχοντας ενα σκυλο που ζησει 10 χρονια και πλεον.
π.χ. Το σκυλι δεν ειναι ρομποτ ή παιχνιδομηχανη που παιζεις-αχολεισαι οσο θες και μετα το κλεινεις και το βαζεις στην ακρη!
Ο σκυλος εχει Ζωη-Ψυχη-Αναγκες!

-Εαν καταληξεις σε καποιο ρατσας να ταιριαζει με τον δικο σου χαρακτηρα ασχετα με την υποκειμενικη ομορφια του!Εαν διαλεξεις ενα απο καταφυγιο οι υπευθυνοι θα σου πουν για τον χαρακτηρα και τυχον ιδιαιτεροτητες καποιου σκυλου.
π.χ. 2 γνωστοι μου αφου "ψαχτηκαν", ας πουμε, ηθελαν παση θυσια Boxer. Σήμερα μετα απο 2 χρονια, που οντως πηραν και οι 2 Boxer, ο ενας ο μη γνωστης περι σκυλων απλα μετακομισε σε ενα σπιτι που εχει αυλη και βγαζει βολτα και ασχολειται πραγματικα με το σκυλι καμποσο και ο δηθεν γνωστης περι σκυλων&Boxer μεσα σε ενα εξαμηνο το εδωσε! και 1 τριτος γνωστος σκεπτομενος αυτο που σου προαναφερω θεωρησε ενω λατρευει τα γερμανικα ποιμενικα οτι θα ηταν καλυτερα να παρει ενα μικρο και πηρε ενα griffon-maltese και πραγματικα ζει με το σκυλι του!Να σου πω οτι αυτα που προαναφερα τα ειχα πει και στους 2 πρωτους!
-Κατα την δικη μου αποψη ο σκυλος χρειαζεται Χρονο και οχι Χωρο!
Απλα εχε υποψιν οτι ο σκυλος ζει για το αφεντικο του (τον αρχηγο της αγελης του, και κρατα αυτη την κουβεντα) και απο ενστικο θελει να σε ικανοποιει και να σε χαιρεται οπως και εσυ αυτον!
π.χ. τι να το κανω εαν εχω ενα σκυλι να αλωνιζει σε 5 στρεμματα (χωρος) και να σε βλεπει οτι του βαζεις νερο ή φαι (απλα ενας οικειος του θα εισαι) ενω αν ζεις οσα περισσοτερα μπορεις μαζι του θα εισαι ο Φιλος του και συ ο δικος του! Εαν δεις καποιον με ενα σκυλο που κανει 5-10 πραγματα και εναν με ενα σκυλι που κανει οτι γουσταρει μην κοιταξεις τα 2 σκυλια απλα σκεψου ποσο χρονο διεθεσε και ασχοληθηκε με το σκυλο του και ποσο ο αλλος!
-Ο σκυλος γινεται οτι εμεις του δειξουμε!
π.χ.Ενας σκυλος γεννιεται με τα αισθημα της φυλαξης (το καλο εκεινης της αγελης που λεγαμε πριν) και εμεις καλλιεργουμε το ενστικο αυτο και κανουμε σκυλια που ειναι καλοι και κοινωνικοι φυλακες αλλα καποιοι κανουν τα σκυλια τους φονιαδες απλα για να δειχτουν στο κυκλο τους!
-Για να καταλαβεις καποιες συμπεριφορες του σκυλου απλα προσπαθησε να μπεις στη θεση του και να σκεφτεις σαν αυτον!
Πως δλδ θα μου πεις?Σαν ενα ζωο που γεννιεται-ζει και υπαρχει σε μια αγελη!

π.χ. στην αγελη υπαρχει η ιεραρχια που κερδιζετε αναμεσα στα ατομα της δεν επιβαλλεται απο καποιον επειδη ειναι Ιδιοκτητης!

Οσον αφορα το να παρεις ενα κουταβι απλα να ξερεις οτι θα χρειαστεις υπομονη για την τουαλετα του στην αρχη και [ροσοχη οταν θα βγαζει ή αλλαζει τα δοντια γιατι θα θελει να μασουλαει π.χ.επιπλα ή καλωδια (προσοχη εαν ειναι καμια πριζα συσκευης συνδεδεμενη στο ρευμα και το χασεις)!Απο την αλλη ομως θα χαρεις και θα γελας γεμιζοντας αναμνησεις με ολα εκεινα τα σκουντουφληματα και χαζα που κανουν τα κουταβια!

Θα αναφερθω και στις ρατσες που λες.
Η αποψη μου ειναι οτι οι σκυλοι ειναι οπως οι ανθρωποι δλδ καποιοι χαρακτηρες ειναι πιο ευκολοι και καποιοι πιο δυσκολοι! Απλα στα σκυλια δημιουργησαμε τις ρατσες αναλογα με τις αναγκες μας οι ανθρωποι οποτε κατηγοριοποιουμε πιο ευκολα και το χαρακτηρα του!

Με δυο λογια θα σου πω για τις ρατσες που να αναφερεις θεωρω περριτο να σου αναλυσω (αν θες σου λεω) κατι μιας και υπαρχει μεγαλη πληροφορηση στο internet αλλα και ελληνικα forum για να λυσεις τις αποριες και ερωτησεις σου απλα εδω στην περιπτωση που παρεις καποιο απο τις ρατσες που αναφερεις να κοιταξεις και τα τυχον προβληματα που παρουσιαζει καθε φυλη!

Τελος συμφωνω με οσα λεει ο Grifos αλλα θα διαφωνισω (φιλικα βεβαια) με τον Diablo οτι δεν ειναι ολα τα σκυλια για ολους και καποια μαλιστα δεν κανουν για αρχαριους! Ειχες ενα Doberman ανεφερεις οποτε ηδη ειχες καποια εμπειρη απο μια ρατσα για να παρεις Malinois!δεν ησουν αρχαριος!

Τελος επειδη ειμαι και εγω νεο σχετικα μελος στο forum για να γνωριστουμε να αναφερω οτι εχω ενα αρσενικο Belgian Μalinois,ενα θυληκο Labrador Retriever και προσφατως υιοθετησα ενα πρωην αδεσποτο λυκακι!
Τα 2 ενηλικα μου σκλυλια τα εχω εκπαιδευσει ο ιδιος και την ιδια σειρα θα παρει και το νεοτερο 5,5 μηνων λυκακι μολις μας συνηθισει και ξεθαρεψει!
Ολη την γνωση μου (οποια και εαν ειναι αυτη λιγη ή πολλη) την αποκτω διαβαζοντας και αποκτωντας εμπειριες με καθε σκυλι που μπορω να ασχοληθω και ακομα μαθαινω και θα συνεχισω να μαθαινω! Ετσι μπορουμε να μοιραστουμε τις γνωσεις και τις εμπειριες ο κα θενας μας και να μαθουμε νεα πραγματα αλλα και να μαθουν οσοι τωρα ξεκινανε να ασχολουνται!
Α!Δεν ειμαι ουτε εκπαιδευτης ή εκτροφεας... απλα εχω ανοιχτο μυαλο και χρονο για τα σκυλια!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μακράν η πιο σωστή τοποθέτηση που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στην κατηγορία ''νέο μέλος ψάχνεται για σκύλο''. Η φωνή της λογικής, χωρίς μομφές και υπερβολές. Και να χαίρεσαι όλα τα σκυλάκια σου Raven και να σε χαίρονται κι εκείνα.

raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Μακράν η πιο σωστή τοποθέτηση που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στην κατηγορία ''νέο μέλος ψάχνεται για σκύλο''. Η φωνή της λογικής, χωρίς μομφές και υπερβολές. Και να χαίρεσαι όλα τα σκυλάκια σου Raven και να σε χαίρονται κι εκείνα.
Ευχαριστω φιλε Grifos!Και συ να χαιρεσαι τις στις στιγμες με τα Husky&Belgian Groenendael.

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Φιλε raven σε ευχαριστω πραγματικα παρα πολυ! Τα λογια σου ηταν απολυτως κατατοπιστηκα,ξεκαθαρα και εδειχναν το ενδιαφερον σου για το χομπυ!
Μετα απο τοση βοηθεια πλεον αυτο που μενει ειναι αρκετο ψαξιμο,αρκετος χρονος για ωριμη σκεψη πριν την αποκτηση του σκυλου μου:)
Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο πως τοσοι πολλοι ανθρωποι νοιαζονται πραγματικα γι αυτα τα ζωα που σιγουρα κανουν την ζωη μας πιο ομορφη.
Και μην ανησυχειται, οτι απορια εχω θα την ρωταω και επειδη παντα ειναι πολλες, θα περιμενω και πολλες απαντησεις! Grifos και raven σας ευχαριστω παρα πολυ!!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
http://www.facebook.com/home.php#!/...1355720508890.40285.1707802992&type=1&theater τσεκαρε αυτη την γλυκα εδω απο κοντα ειναι ακομα ποιο ομορφη την λενε Ασπρη γιατι το τριχωμα της ειναι πραγματικα κατασπρο. βαση το χαρακτηρα της αποσο γνωριζω ειναι πολυ καλος οπου νανε θα τελειωσει και τα εμβολια της. δινεται μονο εντος αθηνων

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Πολυ ομορφο σκυλακι απλα η αγορα δεν θα γινει πριν απο τον Οκτομβρη και δεν ξερω αμα θα εχει υιοθετηθει μεχρι τοτε..

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Καλημερα και παλι απο εμενα!! Ευτυχως για τους γονεις μου και δυστυχως για εμενα περασα Αθηνα! Τελικα μετα απο πολυ σκεψη διαλεξα την σχολη των Χημικων Μηχανικων φιλε Grifos αν και μπορουσα να μπω στο Βιολογικο Αθηνας! Ομως αυτο ειναι αλλο θεμα:)

Γραφω γιατι το θεμα σκυλος δεν επαψε να με απασχολει και μετα απο ωριμη σκεψη εχω καταληξει στα εξης: Λαμπραντορ ριτριβερ, ή αδεσποτο.
Ως αναφορα τα Λαμπσ γνωριζω δυο εκτροφεια, το labrador.gr και το labradorgolden.gr. Μονο απο τα σαιτ που εχω δει εχω πορωθει με το δευτερο με το οποιο ομως δεν μπορω να επικοινωνισω παροτι εχω παρει τηλεφωνο 100 φορες. Με το πρωτο εκτροφειο εχω μιλησει και το εχω δει και στην τηλεοραση. Ποια η αποψη σας για αυτα τα εκτροφεια? Γνωριζετε καποιο αλλο?
Ως αναφορα τα αδεσποτα δεν εχω ακομα καταλαβει τι εχει γινει με τα ΔΙΚΕΠΑΖ γιατι δν μπορω να βρω τηλεφωνο επικοινωνιασ. Εχετε αποψη για το stray.gr?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Στο σαιτ τους εχουν και κινητα τλφ. Παρε το πρωτο κινητο και θα τους βρεις. Κλεισε ενα ραντεβου και πηγαινε να μιλησεις με τον εκτροφεα και να δεις τα σκυλια του. Η συζητηση μαζι του θα σου προσφερει πολλα. Μονο παρε στα μεσα της επομενησ εβδομαδας γιατι βρισκονται στο εξωτερικο.
Οσο για την αποψη μου για το εκτροφειο ενα θα σου πω, εχω τον σκυλο μου 6 μηνες τωρα και ο χρηστος βρισκεται πλαι μου σε οτιδηποτε χρειαστω.

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Ευχαριστω πολυ, θα τους παρω τηλ αυριο:)

Κανενας αλλο παιδια εχει αποψη για τα εκτροφεια?
Για το ΔΙΚΕΠΑΖ και για το stray.gr κανενας?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Το ΔΙΚΕΠΑΖ και το stray, δεν είναι εκτροφεία.
Τι προσπαθείς να μάθεις γι' αυτά;

pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
:S ΔΙΚΕΠΑΖ-stray(=αδεσποτο)??? εκτροφειο ψαχνεις η καταφυγιο??
Παιδια διευκρινησα στο ποστ 33 οτι ψαχνω και για καταφυγια αδεσποτων. Γνωριζω σαφως οτι δεν ειναι εκτροφεια απλα ζηταω την αποψη σας για αυτα τα δυο γιατι θελω να τα επισκεφτω για να δω τα αδεσποτα σκυλακια αφου ενδιαφερομαι να υιοθετησω, αν δεν καταληξω στο λαμπραντορ:)