Γεια και χαρά σε όλους σας....

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
Χαιρετώ όλους τους φιλόζωους ..
Είμαι στο τσακ να πάρω έναν φιλικό γίγαντα(μεγάλο δανό),βασικά περιμένω να περάσει και ο άυγουστος.
Από ότι φαίνεται δεν θα γλυτώσω δυστυχώς την αγορά του από κάποιο μαγαζί..ρε παιδιά ξέρεις μήπως κάποιος από εσάς καμία πληροφορία που να αφορά την απόκτηση ενός great dane..??
Σς ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα..:):)

Last edited by a moderator:

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
ειπες τη φραση κλειδι "αγορα του απο καποιο μαγαζι...."!μηπως να τον ψαξεις το γιγαντα σου σε καποιο εκτροφειο....υπαρχουν μελη με μεγαλους δανους που νομιζω οτι μπορουν να σε βοηθησουν......αλλα γιατί λες δυστυχως δε θα γλιτώσεις την αγορα του απο μαγαζι?(να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες γιατι απαγορευονται τα greeklish απο τους κανονισμους του forum!:))

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Καταρχήν μην γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες, δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του forum!

Από κει και πέρα, προσωπικά δεν θα έπαιρνα σκύλο από κάπου που δεν θα μπορούσα να γνωρίσω τους γονείς του, τις εξετάσεις υγείας που έχουν κάνει κι όλα τα σχετικά!
Από όσο ξέρω εκτροφέας Μεγάλου Δανού δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε αν ήμουν στην θέση σου θα ξεκινούσα να ψάχνω για εκτροφεια στο εξωτερικό!

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
ωπα,δεν το ηξερα για τα greeklish....σε ευχαριστω..!!
λεω δυστυχως γιατι ποτε μου δεν ημουνα συμφωνος με την εμποριοποιηση των σκυλιων..
για τα εκτροφεια δεν ξερω τιποτα απολυτως αλλα οπως ειπες,θα ρωτησω καποιο απο τα ατομα που
εχει ηδη εναν γιγαντα...!!

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
εχεις απολυτο δικαιο σε αυτο που λες..
λογικα θα υπαρχει τροπος παραλαβης του απο εξω...ε ??????

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Απο τις συζυτησεις που παρακαλουθω εδο κ εναμιση μηνα, τα μελη GRDANE και Skylakos εχουν δανο αλλα δεν γνωριζω πως τους εχουν αποκτησει....οπως κ να χει κατι θα γνωριζουν παραπανω!καλο ψαξιμο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Sistanakos, καλως ήρθες στο φόρουμ!
Είσαι πολύ τυχερός, γιατι δεν έχεις κάνει ακόμα το λάθος!

Ενας είναι ο τρόπος να αποκτήσεις καθαρόαιμο σκύλο:
Βρίσκεις σωστό και σοβαρό εκτροφέα της φυλής. ΔΕΝ διαννοείσαι να πάς σε πετ σοπ ή στους λεγόμενους back yard breeders (θα διαβάσεις εδώ στο φόρουμ τι είναι αυτοί.... επίσης θα διαβάσεις τι είναι τα puppy mills και πως να αποφύγουμε να πέσουμε σε σκύλο απο puppy mill, τοσο για το καλό το δικό μας και του κουταβιού μας, όσο και για να μην ενισχύουμε μια αισχρή κουταβοβιομηχανία).

Προτείνω να πάς στην ενότητα της εκτροφής και να ξεκινήσεις να διαβάζεις τα υπομνήματα. Θέλει λίγο χρόνο, αλλά δε θα το μετανιώσεις. Μετά θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα για το πως να κινηθείς.

Καλώς ήρθες και πάλι!

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
λεω δυστυχως γιατι ποτε μου δεν ημουνα συμφωνος με την εμποριοποιηση των σκυλιων..
Μα γιαυτό πρέπει να αποφύγεις την αγορά από μαγαζί. Εκεί είναι που τα κουταβάκια είναι εμπόρευμα και τίποτα παραπάνω.

Καλώς Ήρθες

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
kopritis....σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σου,συμφωνω οτι θελει ψαξιμο αλλα
σιγουρα αξιζει τον κοπο..
καλως σας βρηκα κ παλι...
εριξα μια γρηγορη ματια στα θεματα κ η αληθεια ειναι οτι
κρυβετε ενας μεγαλος ογκος πληροφοριων απο τις συζητησεις σας..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σε παρακαλω...

ΜΗ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ!

Ο δικος μου απο μαγαζι ειναι και πιστεψε με εχω δωσει τα μαλλιοκεφαλα μου στους κτηνιατρους!

Πληρωσε τον πιο ακριβα απο εκτροφεα,αλλα θα ειναι αυτα.Οχι 5πλα για επεμβασεις και φαρμακα.Αν θες ψαξε την περιπτωση μου!Δεν τους ακουσα αυτους εδω γιατι εμπιστευτηκα καποιο φιλο μου.Δε θα εισαι πιο τυχερος!ΟΛΑ αυτα που προερχονται απο εκει,εχουν προβλημα!

Μη μιλησω για τα προβληματα συμπεριφορας και φοβιες που ακομα τις παλευω!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ναι αλλά καθαρόαιμο κουτάβι θέλεις, αυτή τη λογική θα την σεβόμουνα εαν έψαχνες ενα σκυλί απο καταφύγιο ή ένα αδέσποτο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σωστος εκτροφεας δεν βλεπει το κουταβι ως εμπορευμα αλλά σαν ψυχη. Θα επρεπε να το χαριζει για να μην θεωρηθει εμποριοποιηση?

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
ναι αλλά καθαρόαιμο κουτάβι θέλεις, αυτή τη λογική θα την σεβόμουνα εαν έψαχνες ενα σκυλί απο καταφύγιο ή ένα αδέσποτο.

καλα τα λες εσυ..βρες μου εσυ απο καταφυγιο ή αδεσποτο ενα μεγαλο δανο κ τον παιρνω αμεσως!!
ο καθενας εχει μια τρελλα με ενα ή περισσοτερα σκυλια,εμενα μου αρεσει ο γιγαντακος κ δυστυχως δεν γινεται
να τον βρω με τους τροπους που λες (κ εν μερη συμφωνω)

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
Σε παρακαλω...
Ο σωστος εκτροφεας δεν βλεπει το κουταβι ως εμπορευμα αλλά σαν ψυχη. Θα επρεπε να το χαριζει για να μην θεωρηθει εμποριοποιηση?
διακρινω μια ειρωνεια στιν ερωτηση κ δεν ειναι καλο νομιζω.
παντως αν θελεις την γνωμη μου ειναι οχι να τα χαριζανε κι ολας αλλα οχι κ να τα χρυσο πληρωνεις ετσι....
οσον αφορα το θεμα της εμποριοποιησης για μενα ειναι το ιδιο πραγμα με την μονη διαφορα στο οτι εισαι σιγουρος οτι το σκυλι σου ειναι καθαροαιμο.....ειναι απλα η αποψη μου..!!

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όχι, ειλικρινα δεν υπαρχει καμια απολυτως ειρωνια.
Τωρα όμως λες ότι τα θεωρείς ακριβα, ενω αν ηταν πιο φθηνα δεν θα ειχες τοσο προβλημα.
Ειτε κοστιζει 2000, ειτε 1000, ειτε 500, ειτε 100, παλι πωληση είναι.
Αρα διαφωνεις με τα ακριβα «εμπορευματα», ενώ δεν εχεις κατσει να δεις γιατι είναι ακριβα.

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
Όχι, ειλικρινα δεν υπαρχει καμια απολυτως ειρωνια.
Τωρα όμως λες ότι τα θεωρείς ακριβα, ενω αν ηταν πιο φθηνα δεν θα ειχες τοσο προβλημα.
Ειτε κοστιζει 2000, ειτε 1000, ειτε 500, ειτε 100, παλι πωληση είναι.
Αρα διαφωνεις με τα ακριβα «εμπορευματα», ενώ δεν εχεις κατσει να δεις γιατι είναι ακριβα.

αρχηγε κοιτα να δεις τι γινεται..
μου αρεσει παρα πολυ αυτη η ρατσα...ξερω πολυ καλα γιατι ειναι πολυ ακριβοτερα αν τα παρεις απο τα εκτροφεια..
αλλα το θεμα μου ειναι οτι εμενα δεν με ενδιαφερει αν οι προγονοι του σκυλου μου εχουν ενα σωρο απο μεταλλεια..
εγω θελω εναν μεγαλο δανο εστω κ ελατωματικο (για τα δεδομενα των εκτροφείων).
κ επειδη το τσαμπα εχει πεθανει εδω κ πολυ καιρο κ υπαρχει αισχροκερδια(κ δυστυχώς εχει αγγιξει κ τον τομεα των ζώων κατα μεγαλο βαθμο)
δεν εχω πρόβλημα να δωσω καποια χρηματα οχι επειδη ειμαι κουβαρντας αλλα επειδη ο υποψηφιος πωλητης
σιγουρα δεν θα των δινει τσαμπα..αλλο να δωσω 200 με 300 για ενα σκυλι που γουσταρω κ δεν με ενδιαφέρουν τα βραβεια κ τα μεταλλεια του και αλλο να δωσω 2000 ή 3000.αυτο εννοούσα κ αυτη ειναι η αποψη μου..

Last edited: