Γειά σας!

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Γειά σας!! Είμαι η Λίνα και στο παρελθόν είχα 2 σκυλιά ημίαιμα! Το ένα το δώσαμε επειδή γαύγιζε πολύ και οι γείτονες μας έφερναν την αστυνομία συνέχεια και μας απειλούσαν και το άλλο το έχω πάει στο χωριό μου γιατί στην γειτονιά μου γίνονται συνέχεια δηλητηριάσεις.. :(
Σε ένα χρόνο περίπου θα μετακομήσω σε άλλη πόλη για σπουδές και έτσι ψάχνω την κατάλληλη ράτσα που θα μου κάνει το κλίκ και θα μου ταιριάζει!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες! :)

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν τελειώσεις με τις σπουδές δεν θα επιστρέψεις στο ίδιο σπίτι με τα ίδια προβλήματα?
Εύχομαι να βρεις την καλύτερη λύση για σένα και τον σκύλο.

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Γεια σου Λινα! Θα εχεις χρονο να ασχολεισαι με ενα σκυλι καθως σπουδαζεις??
Να σου πω την αλήθεια είναι ένα θέμα που με απασχολεί γιατί θα πρέπει να λείπω 3-4 ώρες κάθε μέρα.. αν και σκέφτομαι να το πάρω 1-2 μήνες πιο μπροστά για να το γνωρίσω καλύτερα και να το συστήσω στην οικογένεια μου, να το μάθω να μην κλαίει όταν θα λείπω (μην μπούμε κατεθείαν στην διαδικασία να λείπω χωρίς να το έχει συνηθήσει) και φυσικά για να το χαρώ περισσότερο γιατί ανυπομονώ μια σκυλίσια παρεϊτσα!!

Καλώς ήρθες! :)

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν τελειώσεις με τις σπουδές δεν θα επιστρέψεις στο ίδιο σπίτι με τα ίδια προβλήματα?
Εύχομαι να βρεις την καλύτερη λύση για σένα και τον σκύλο.
Όταν τελειώσω τις σπουδές μου εννοείτε οτι δεν θα το αφήσω ούτε στιγμη απο τα μάτια μου αλλά δεν θα γυρίσω στο πατρικό μου σπίτι.. θα ψάξω για δουλειά στην πόλη οπου θα φοιτώ και αν δεν βρώ τίποτα απλώς θα πάω να μείνω Θεσσαλονίκη με την αδερφή μου. Τώρα αν τύχει και γίνει τίποτα και πρέπει οπως δήποτε να γυρίσω πίσω, τότε θα πάω αλλά θα εχω τα μάτια μου 114 και θα τον έχω εις διπλούν υπο την προστασία μου! >:)
Δεν θα αφήσω κανένα ύποπτο να τον πλησιάσει!

Υ.Γ.
Σας ευχαριστώ για τα καλωσορίσματά σας!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες Λινα. Πού ζουσαν τα σκυλια που ειχες πριν και ενοχλουνταν οι γειτονες και φοβοσουν και τις φολες?

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Καλως ηρθες Λινα. Πού ζουσαν τα σκυλια που ειχες πριν και ενοχλουνταν οι γειτονες και φοβοσουν και τις φολες?
Στο σπίτι μας τον χειμώνα και τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού κάτω στο σπιτάκι του που του έχουμε χτίσει.. είναι πιο δροσερά το καλοκαίρι
γιατί όλη την μέρα είναι κάτω απο την σκιά των δέντρων)
Κάποιος απο την γειτονιά μου, έχει μπεί και σε σπίτι και δηλητηρίασε το ζωντανό..
Τι να πω.. ψυχοπαθείς είναι όλοι εκεί.. άσε το τι μας έχουν κάνει ολα αυτά τα χρόνια..
Ο διπλανός μας είναι ένας παλιό-γέρος που όλα του φταίνε.. και μπορεί άνετα να πετάξει φόλα απο τα κάγκελα που διαχωρίζουν τα σπίτια μας..

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Λοιπόν.. περιμένω γνώμες για ράτσες!!
Μπορώ να σας δώσω τα εξης στοιχεία:
Η μητέρα μου, επιμένει να πάρω κάποιο μικρόσωμο γιατί θα μένω σε διαμέρισμα και δεν θα μπορεί να κουνηθει και ένα μικρόσωμο θα είναι πιο εύκολο στις μετακινήσεις..

(Εγώ απο μέρος μου θα ήθελα ένα αδεσποτάκι μεγαλόσωμο και χωρίς πολλές τριχούλες.. αλλά είναι και το θέμα οτι πρέπει να τους κάνω τα χατήρια και δεν με παίρνει για αντιρήσεις μέχρι να βρω δουλειά και να ανεξαρτοποιηθώ τελείως... και τότε.... θα μπορώ να πάρω και ένα γλυκό αδεσποτάκι που θέλω τόόόόσοοο πολύύύύ!!!)

Σύμφωνα με τους όρους της, θα πρέπει να πάρω ένα μικρούλι που να είναι παιχνιδιάρικο, ζαβολιάρικο, έξυπνο, υπάκουο και να μην μαδάει πολύ. Γενικά ένα μεγάλο σκυλί στο σώμα ενώς μικρου-μεσαίου. Επίσης δεν μας αρέσουν τα νευρικά σκυλάκια τύπου τσιουάουα ούτε τα σκυλιά που βγάζουν πολλά σάλια..
Αχ το ξέρω οτι ζητάω πολλά και οτι σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια θα βρω δύσκολα κάποιο φατσουλίνι.. σας ζητάω μέσα απο την καρδιά μου συγνώμη που σας κουράζω με τα χαζά και ασήμαντα "προβλήματά" μου και για την πολυλογία μου.. αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη..

Υ.Γ.
Ξέρω οτι αυτό που ζητάω δεν είναι μηχανή να το προγραμματίσω.. και είμαι σχεδόν σίγουρη οτι πολλά απ'αυτά που αναφέρω ως προτιμήσεις δεν θα υπάρχουν σ'αυτό που θα καταλήξω..

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Aπό αυτά που περιγράφεις εμένα μου ήρθε στο μυαλό το westie!

Nα έχεις στο μυαλό σου όμως κι εσύ ότι αν έχεις σκύλο η φοιτητική ζωή μειώνεται σε μεγάλο βαθμό γιατί σε κάθε τι που θα προγραμματίζεις θα πρέπει να υπολογίζεις και τον σκύλο!
Θα πρέπει να γυρίζεις από καφέδες για να τον πας βόλτα, να σηκώνεσαι το πρωί για να τον πας βόλτα, να μην τον αφήνεις ατελείωτες ώρες μόνο του, ίσως να χάσεις κάποιες εκδρομές γιατί δεν θα μπορείς να τον πάρεις μαζί σου....

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο, παίρνοντας ένα μικρόσωμο αδεσποτάκι :)
Αλλιώς όντως το westie ταιριάζει, όπως και το κανίς.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω θέμα:
Επιλογή σκύλου από φοιτητή!! - ΣΚΥΛΟΣ & ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Προσωπικά πάντως όσο και αν λατρεύω τα σκυλιά, δεν νομίζω ότι θα έπαιρνα σκυλί σαν φοιτήτρια... Είναι πάρα πολλά αυτά που δεν θα μπορείς να κάνεις λόγω σκύλου και η φοιτική ζωή δεν ξανάρχεται, ενώ σκύλο μπορείς να πάρεις και αργότερα.
Αλλά εγώ ήμουν και σχετικά "άγριο νιάτο", μπορεί να μην ισχύει για όλους :p

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εγω παντως ειμαι φοιτητρια,καλα,οκ γρια αλλα φοιτητρια και μια χαρα. Απλα χρειαζεται πληρη συνειδητοποιηση για τι πραγμα μιλαμε. Πραγμα εννοω την κατασταση. Χρονο εχουν οι φοιτητες. Το ζητημα ειναι 1)τα λεφτα 2)οι θυσιες...Η φοιτητικη ζωη με την κλασσικη εννοια σταματα οριστικα δια παντος.
Καλη μου καλως ηρθες και απλα καθως αναζητας το σωστο φιλαρακι σου, να εχεις στο μυαλο σου τα ακολουθα(εαν θελησεις εννοειται)
1) απο τα χρηματα που θα χρειαστει η αγορα, τα εφαπαξ, εχε στο τσεπακι σου ενα χιλιαρικο καβατζα.ΠΟΤΕ δεν ξερεις τι σου ξημερωνει με το κουταβακι

2) αρχησε να προετοιμαζεις σιγα σιγα τον εαυτο σου με το ζητημα υπομονης. Θα διαπιστωσεις οτι με το κουταβακι, τα ορια της υπομονης θα διευρυνθουν σε χρονο δευτερολεπτων(εαν θελεις να εισαι σωστη παντα).Μπορεις να μπεις σταδιακα σε αυτο, με το να συναναστρεφεσαι με μικρα παιδακια αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Πιστευω θα σε βοηθησει να κανεις τα ορια της υπομονης σου κ της ηρεμιας σου πιο ελλαστικα, ζητημα καιριο για την ωρα που θα εχεις το μικρακι σου.

3) η ζωη σου θα αλλαξει εξ ολοκληρου. ΟΙ προτεραιοτητες σου...ΟΛΑ θα γινονται πλεον πρωτα για εκεινο το μικρακι(γιατι εκεινο θα εχει ΜΟΝΟ εσενα στη ζωη...) κ μετα για σενα. προσωπικα αυτο το θεωρω το ομορφοτερο δωρο της ζωης.Υπερτατη μορφη αγαπης και υποκλινομαι ταπεινα σε ολους εκεινους που υπηρετουν τετοια αγαπη.

4)μακρια απο πεττσοπ, κουταβι του κτηνιατρου, κουταβι της γειτονισσας που εχει μια κουμπαρα της οποιας ο φουρναρης εχει ενα μικρο κ θελει να το δωσει...

καλως ηρθες εδω και ευχομαι με το καλο να ζησεις την εμπειρια του να εχεις ενα μικρακι στο σπιτι σου. Δεν υπαρχουν λεξεις να περιγραψουν το ΚΑΛΟ που θα σου χαριζει απλοχερα η υπαρξη εκεινη.

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παίρνω μαζί μου παντου!! Χαρά μου θα είναι!!
Ανυπομονό τώρα να περάσουν οι μήνες!! Μου φτιάξατε την ημέρα!! ( την νύχτα )!!
Διάβασα γι'αυτό το westie αλλα δεν ξέρω.. είναι όντως τόσο απαιτητικό στο τρίχομα? (αναφέρομαι στο μάδημα)
Είναι πολύ σκληρή η τρίχα του?? Δηλαδή είναι σαν.. "κατσικότριχα" που λέει και η γιαγιά μου?? χαχαχα
Να ρωτήσω κάτι που μου ήρθε τώρα σαν απορία?!
Αν το έχω μέσα σε μεταφορικό κλουβάκι μπορώ να το πάρω μέσα σε ΚΤΕΛ και να το κρατάω στην αγγαλιά μου?
Αν και πιστεύω οτι θα έχω αυτοκίνητο..

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
εγω παντως ειμαι φοιτητρια,καλα,οκ γρια αλλα φοιτητρια και μια χαρα. Απλα χρειαζεται πληρη συνειδητοποιηση για τι πραγμα μιλαμε. Πραγμα εννοω την κατασταση. Χρονο εχουν οι φοιτητες. Το ζητημα ειναι 1)τα λεφτα 2)οι θυσιες...Η φοιτητικη ζωη με την κλασσικη εννοια σταματα οριστικα δια παντος.
Καλη μου καλως ηρθες και απλα καθως αναζητας το σωστο φιλαρακι σου, να εχεις στο μυαλο σου τα ακολουθα(εαν θελησεις εννοειται)
1) απο τα χρηματα που θα χρειαστει η αγορα, τα εφαπαξ, εχε στο τσεπακι σου ενα χιλιαρικο καβατζα.ΠΟΤΕ δεν ξερεις τι σου ξημερωνει με το κουταβακι

2) αρχησε να προετοιμαζεις σιγα σιγα τον εαυτο σου με το ζητημα υπομονης. Θα διαπιστωσεις οτι με το κουταβακι, τα ορια της υπομονης θα διευρυνθουν σε χρονο δευτερολεπτων(εαν θελεις να εισαι σωστη παντα).Μπορεις να μπεις σταδιακα σε αυτο, με το να συναναστρεφεσαι με μικρα παιδακια αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Πιστευω θα σε βοηθησει να κανεις τα ορια της υπομονης σου κ της ηρεμιας σου πιο ελλαστικα, ζητημα καιριο για την ωρα που θα εχεις το μικρακι σου.

3) η ζωη σου θα αλλαξει εξ ολοκληρου. ΟΙ προτεραιοτητες σου...ΟΛΑ θα γινονται πλεον πρωτα για εκεινο το μικρακι(γιατι εκεινο θα εχει ΜΟΝΟ εσενα στη ζωη...) κ μετα για σενα. προσωπικα αυτο το θεωρω το ομορφοτερο δωρο της ζωης.Υπερτατη μορφη αγαπης και υποκλινομαι ταπεινα σε ολους εκεινους που υπηρετουν τετοια αγαπη.

4)μακρια απο πεττσοπ, κουταβι του κτηνιατρου, κουταβι της γειτονισσας που εχει μια κουμπαρα της οποιας ο φουρναρης εχει ενα μικρο κ θελει να το δωσει...

καλως ηρθες εδω και ευχομαι με το καλο να ζησεις την εμπειρια του να εχεις ενα μικρακι στο σπιτι σου. Δεν υπαρχουν λεξεις να περιγραψουν το ΚΑΛΟ που θα σου χαριζει απλοχερα η υπαρξη εκεινη.
Έχεις μεγάλο δίκαιο σ'αυτά που λες αλλα πιστεύω οτι θα τα καταφέρω!:) Ειδικά το τελευταίο μου σκυλάκι το μεγάλωσα εγώ απο 3 μηνών.. και επειδή ήταν τρομερά ζαβολιάρικο, κάθε τρείς και λίγο καταλίγαμε (εγώ και ο σκύλος) στον κτηνίατρο.. οπότε ξέρω τι να περιμένω και τις απαιτήσεις του.. Για τα λεφτά δεν ανυσηχώ ούτε για την "φοιτητικη ζωή".. Έχω ενημερωθεί για Puppy mills και BYB, απο εκτροφείο θα το πάρω..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αυτα δεν σου τα ειπα για να σε αποθαρρυνω.Τουναντιον. Οσο πιο συνειδητοποιημενος ειναι καποιος, τοσο πιο ευτυχισμενος αυτος κ το σκυλακι του. Πολυ καλα τοτε γλυκουλενια μου, ευχομαι η ωρα η καληηηηηηηηηηηηηηηη!!!

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
αυτα δεν σου τα ειπα για να σε αποθαρρυνω.Τουναντιον. Οσο πιο συνειδητοποιημενος ειναι καποιος, τοσο πιο ευτυχισμενος αυτος κ το σκυλακι του. Πολυ καλα τοτε γλυκουλενια μου, ευχομαι η ωρα η καληηηηηηηηηηηηηηηη!!!
Κανένα πρόβλημα!!!:)
Σ'ευχαριστώ πολύ που για το ενδιαφέρον σου!!!!!!!!!!!!!!!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά αυτήν την φορά!! :rolleyes:

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Και γιατι δεν περνεις μαζι σου αυτο που το ξερεις και σε ξερει??
Γιατί εκεί είναι γύρο στα 4 χρόνια.. εγώ το κράτησα 3 αν φανταστείς οτι τώρα είναι 7 χρονών.. Έχει κάνει εκεί παρέες με 2 άλλα σκυλάκια του θείου μου και έχουν αναπτύξει μεγάλο δεσμό μεταξύ τους.. και δεν θέλω να του χαλάσω την ευτυχία του για δεύτερη φορα.. Άσε που είναι μεγαλόσωμος και δεν μ'αφήνουν ούτε να το σκέφτομαι...

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Ελα πες την αλήθεια!!!:DΔεν ψάχνεις οποιοδήποτε σκύλο! Μαλτεζάκι ψάχνεις!:p

:)Καλώς ήρθες.

Last edited by a moderator:

SMiLe

Active Member
19 Απριλίου 2010
26
0
Ελα πες την αλήθεια!!!:DΔεν ψάχνεις οποιοδήποτε σκύλο! Μαλτεζάκι ψάχνεις!:p

:)Καλώς ήρθες.
Αχαχαχαχαα!! Ναι βρε έχεις δίκαιο! Μα πως μπορεί να μου ξέφυγε τέτοια ράτσα?! Πώς?! :D
Απ' ότι ξέρω τα μαλτεζάκια είναι "γλυκόξινα" (γλυκά και νευρικούλια) , γκρινιάρικα, ζαβολιάρικα, πισματάρικα με πολύ ενέργεια... θέλεις να συνεχίσω?? Άσε που έχουν και πολύ τρίχα! (Αυτό δεν είναι και τόσο πρόβλημα, αρκεί να μην μαδάει.)
Χαχα! για πες μου λίγο τον χαρακτήρα απο το δικό σου κούταβο???

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Δεν έχω ακόμα πάρει το μαλτεζάκι γιατι δυστυχώς δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα και το ψάχνω για εξωτερικό.
Πάντως από αυτά που έχω διαβάσει για την φυλή δεν ειναι νευρικά αλλά παιχνιδιάρικα, έχουν μακρύ τρίχωμα αλλά δεν μαδάνε, μπορούν να γίνουν πισματάρικα αν τα κακομάθεις.
Θεωρώ ότι όλα τα σκυλιά μπορούν να γίνουν γκρινιάρικα και ζαβολιάρικα εάν δεν εκπαιδευτούν ή εάν δεν μάθουν τρόπους όπως μ'αρέσει να λέω εγώ.
Πρέπει να διαβάσεις πάντως τα χαρακτηριστικά των φυλών γιατι και τα westie είναι πάρα πολύ ωραία και καλά σκυλάκια.
Καλό ψάξιμο:)