Φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι δεν είναι επιχείρημα το οτι "όποιος θέλει βγάζει πλαστό πέντιγκρυ οπότε δεν έχει αξία", έτσι; Πολλά χαρτιά μπορούν να βγουν πλαστά αλλά αυτό δε λέει κατι, δε μας νοιάζει το χαρτί αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει. Το πέντιγκρυ από πετ σοπ εμένα δε μου λέει τίποτα, το πέντιγκρυ από σωστό εκτροφέα λέει πάρα πολλά.
Και για να σου εξηγήσω τι ακριβώς θα έκανα εγώ αν με ενδιέφερε μια συγκεκριμένη ράτσα: θα κοίταζα αν υπάρχει αξιόλογος εκτροφέας στην Ελλάδα και αν δεν υπήρχε θα απευθυνόμουν στο εξωτερικό πάλι σε αξιόλογο εκτροφέα. Αν δεν ήθελα να διαθέσω τα λεφτά θα υιοθετούσα ένα ημίαιμο σκυλάκι που υπάρχουν τόσα ή θα επέλεγα κάποια άλλη ράτσα που να μου αρέσει και να υπάρχει καλός εκτροφέας στη χώρα μας. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι απλά λάθος (τους λόγους θα τους βρεις στα link που σου έχουν παραθέσει πιο πάνω).
γιατί δεν με καταλαβαίνει κανείς;
είπα οτι εφόσον δεν υπάρχει εκτροφέας γιαπωνέζικων akita στην ελλάδα τι να το κάνω το pedigree απο pet shop, αυτο, δεν έχει κατι περισσότερο και τίποτα λιγότερο, και οπως βλέπω συμφωνείς και συ! άρα; προς τι η επιμονή να λέμε τα ίδια πράγματα οταν εχω ηδη εξηγήσει οτι δεν εχω οικονομικη δυνατότητα να φέρω κουτάβι απο εξωτερικό; και οταν έχω επίσης εξηγήσει οτι γνωρίζω τα ρίσκα.
Αν είναι λάθος θα φανεί στην πορεία