Γειά σας και απο μένα..!

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Καλημέρα στα μέλη του φόρουμ! Διαβάζω χρόνια τα νήματα του φόρουμ, περίπου απο το 2011 αλλά ποτέ δεν έγινα μέλος μιας και ήμουν σε στάδιο μελέτης - συνεχούς εκμάθησης και δεν θεωρούσα ότι μπορούσα να προσφέρω κάποια γνώση αλλά καθώς επίσης και όποιες απορίες μου είχαν ήδη διατυπωθεί και υπάρχουν πάρα πολλά θέματα απο τα οποία έμαθα πολλά πράγματα.

Είμαι λοιπόν κοπέλα, 24 χρονών και ζω σε κωμόπολη. Έχω έρθει σε επαφή απο πολύ μικρή με "τα ζώα του χωριού", καθώς είμαστε πόλη με αρκετούς κτηνοτρόφους και πήγαινα συχνά να περάσω τον ελεύθερό μου χρόνο με φίλους εκεί στην παιδική μου ηλικία. Ο λόγος που το αναφέρω είναι επειδή δεν έχω βρεθεί ποτέ χωρίς την παρουσία κάποιου ζώου δίπλα μου. Ας πούμε ότι απλά... χρειάζομαι την παρουσία τους? ίσως λόγω κάποιων βιωμάτων ήταν μία απο τις δύο πηγές αστείρευτης δύναμης και αγάπης.

Στο σπίτι μου όπου διαθέτουμε 600 μέτρα αυλή με δέντρα είχε ο πατέρας μου έναν κόπρο όπου είχαμε μαζέψει από τις πλατείες και που έζησε μαζί μας μέχρι 12 χρονών. Με εμβόλια, κολάρο με ταυτότητα, χωρίς αλυσίδες και με τέτοια λατρεία στον πατέρα μου που δεν έφευγαν απο την περίμετρο της αυλής ούτε με ανοιχτή την αυλόπορτα. Επίσης βοηθάει και το γεγονός ότι το σπίτι είναι αρκετά απομονωμένο και δίπλα σε δάσος. Ο λόγος που δεν έμπαινε στο σπίτι ήταν επειδή η μαμά μου είχε τις γάτες της.

Μετά απο κάποια γεγονότα κατέληξα μόνη μου με τον αδερφό μου και οι εν ζωή γατούλες μας με συνόδευσαν στην διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής. Πριν δύο χρόνια τελείωσα με την σχολή και γύρισα στο πατρικό μείον μιας γάτας. Έτσι υιοθέτησα ένα κουταβάκι ημίαιμο σπιτζάκι. Αρσενικό, λευκό. Τον Τέρρορ. Δεν μπορώ να περιγράψω το δέσιμό μας. Ήμασταν σαν ένας οργανισμός. Μεγάλωσε μέσα στο σπίτι μαζί με την γάτα μου (απο την οποία πήρε κάποιες γατίσιες συμπεριφορές.). Έβγαλε πολύ κυριαρχικό χαρακτήρα και απευθύνθηκα σε εκπαιδευτή όταν ήταν 3,5 μηνών ώστε να μαθω να είμαι και εγώ πιο πειθαρχημένη. Ο Τέρρορ μου που λέτε ήταν ένα σκυλί πανέξυπνο. Μάθαινε γρήγορα και κάθε μέρα με την άσκηση και το παιχνίδι είχαμε και ασκήσεις μυαλού ώστε να κουράζεται επαρκώς.

Ερχόταν παντού μαζί μου με αποτέλεσμα να μάθει και σε διαμέρισμα για όταν κάναμε επισκέψεις. Με επιμονή και υπομονή, στους δέκα περίπου μήνες έγινε άλλο σκυλί. Απο εκεί που προσπαθούσε να κυριαρχήσει σε κάθε καινούργιο που γνώριζε (σκύλο είτε άνθρωπο) όχι επιθετικά φυσικά, έγινε αρνάκι, λουκουμάς. Φύλακας συνέχισε να είναι με την έννοια του συνεγερμού (Ολιγόλεπτο γάβγισμα μέχρι να σηκωθώ όρθια). Εαν συνεχίσω να μιλάω για εκείνον, θα μου πάρει σελίδες.

Για να ολοκληρώσω, ο Τέρρορ μου έφτασε στα 1,7 χρονών και απεβίωσε απο φόλα. Την είχαν πασαλείψει στην αυλόπορτα και δεν την πρόσεξα το πρωί. Ο πόνος που έχω νιώσει είναι... Οι τύψεις? Ένα μαύρο χάος. Έχω χάσει ανθρώπους και μπορώ να πω ότι αυτός ο θάνατος μου στοίχισε περισσότερο. Δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας εδώ που μένω. Ίσως είναι παράλογο. Πρώτη φορά απο την μέρα που γεννήθηκα το σπίτι μου είναι άδειο. Εδώ και δύο εβδομάδες έχω χάσει την ρουτίνα μου. Το ξύπνημα στις 5, την πρωινή βόλτα, το μεσημεριανό παιχνίδι, την απογευματινή βόλτα, τις ώρες εκπαίδευσης, το βραδινό χαλάρωμα. Όλα μπάχαλο. Εχω γίνει καχύποπτη γιατί δεν μπορώ να βρώ τον υπαίτιο. Έχει βιώσει κάποιος παρόμοιο πόνο? Είμαι όντως υπερβολική?

Έχω πολλά ακόμα να πώ καθώς και για την προοπτική να υιοθετήσω ένα σκυλάκι σε λίγο καιρό.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου. Και θλιβομαι για την κακια του κοσμου.
Και μονο στη σκεψη οτι θα εχανα τον μικρο μου ,ιδια ηλικια, μου κοβονται τα ποδια. Οτι και να γραψω θα ειναι λιγο. Ο χρονος σιγουρα θα απαλυνει τον πονο. Να θυμασαι τις ομορφες στιγμες και καποια στιγμη οταν θα εισαι ετοιμη,ναι, ειναι καλη ιδεα να δωσεις αγαπη σε μια νεα ζωουλα... Θα σε βοηθησει πολυ πιστευω.

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου. Και θλιβομαι για την κακια του κοσμου.
Και μονο στη σκεψη οτι θα εχανα τον μικρο μου ,ιδια ηλικια, μου κοβονται τα ποδια. Οτι και να γραψω θα ειναι λιγο. Ο χρονος σιγουρα θα απαλυνει τον πονο. Να θυμασαι τις ομορφες στιγμες και καποια στιγμη οταν θα εισαι ετοιμη,ναι, ειναι καλη ιδεα να δωσεις αγαπη σε μια νεα ζωουλα... Θα σε βοηθησει πολυ πιστευω.
Ευχαριστώ πάρα πολύ, εύχομαι πραγματικά ο δικός σου να φτάσει στα βαθιά γεράματα. Απλά για την ώρα πρώτο μου μέλημα είναι να επανδρώσω καλύτερα το σπίτι μου καθώς και την περίμετρο. Σκέφτηκα να βάλω και κάμερες αλλά δεν ξέρω το κόστος.

• Like
Reactions: medusa

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
Μα είναι δυνατόν; Φόλα σε απομονωμένο σπίτι δίπλα στο δάσος; Έλεος! Πραγματικά λυπάμαι πολύ! Αυτό δεν είναι κακία μόνο! Στα όρια της εκδίκησης είναι.. :(

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
@N_B
Τα τελευταια δυο με τρια χρονια εχουν γινει περιστατικα οπως φολα σε δεκα και παραπανω δεσποζομενα(!). Στην δικη μου γειτονια ποτέ μεχρι τώρα. Δεν μπορούμε να βρούμε ποιος είναι δυστυχώς.

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Κοντεύει ένας μήνας απο τότε που έχασα τον Τέρρορ και πάνω που είχα αποφασίσει να αφήσω έναν χρόνο τουλάχιστον να περάσει πριν υιοθετήσω κάποιο σκυλάκι μάλλον μου ήρθε ουρανοκατέβατο..! Στην περιοχή μου μια οικογένεια φεύγει για εξωτερικό λόγω ανεργίας και έψαχνε οικογένεια για τον σκύλο της. Γερμανικό Ποιμενικό θυληκό 4 χρονών.

Ήρθαμε σε επικοινωνία κι εν τέλη πήγα να δω την σκυλίτσα. Πήγα επιφυλακτικά γιατί εντάξει, πήγαινα ξένη σε σπίτι με "φύλακα". Ε λοιπόν η σκυλίτσα μου επιτέθηκε... με αγκαλιές και χάδια. Μετά απο κάποιες μέρες που πήγαινα ή την έφερναν στον δικό μου χώρο να μυρίσει και να παίξουμε αποφασίσαμε να κάνουμε μια διανυκτέρευση δοκιμή! Και πήγε πολύ καλά.

Εδώ έρχονται τα κακά νέα!! Πρώτο πράγμα την επόμενη μέρα το πρωί, την πήγα στον κτηνίατρο για να την δούμε γιατί στο βιβλιάριό της οι αποπαρασιτώσεις ήταν ότι να ναι. Και το κορίτσι βγήκε θετικό στα διροφιλάρια. :cry::cry:

Ξεκίνησα άρρων άρρων αγωγή και θα ακολουθήσουμε το αμερικάνικο πρωτόκολλο με κάτι ενέσεις που κοστίζουν... ακριβά!! Ενημέρωσα κατευθείαν τους ιδιοκτήτες και έπαθαν σοκ είναι η αλήθεια. Μου έδωσαν το 1/4 των χρημάτων και είπαν οτι θα προσπαθήσουν να μου βάλουν και κάτι ακόμα κάποια στιγμή. Το θέμα μου είναι να σώσω την σκυλίτσα και ας πάει σχεδόν ένας μισθός εκεί!

Δεν πρόλαβα να σώσω τον Τερροράκο, ε δεν θα μου φύγει τώρα η σκυλίτσα!!

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Δεν έχω τις γνώσεις για να σου μιλήσω για την ασθένεια, υπάρχουν στο forum αρκετοί ειδικοί και έμπειροι γιαυτό. Το μόνο που έχω να σου πω είναι κουράγιο και δύναμη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη νέα σου σκυλίτσα (βάλε φωτό να τη δούμε αν έχεις).
Αυτό με τις φόλες ρε παιδιά τι πράγμα είναι. Ειλικρινά πιστεύω ότι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο χωρίς τύψεις πρέπει να είναι το λιγότερο ψυχοπαθείς.

• Like
Reactions: MelodyGk

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Δεν έχω τις γνώσεις για να σου μιλήσω για την ασθένεια, υπάρχουν στο forum αρκετοί ειδικοί και έμπειροι γιαυτό. Το μόνο που έχω να σου πω είναι κουράγιο και δύναμη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη νέα σου σκυλίτσα (βάλε φωτό να τη δούμε αν έχεις).
Αυτό με τις φόλες ρε παιδιά τι πράγμα είναι. Ειλικρινά πιστεύω ότι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο χωρίς τύψεις πρέπει να είναι το λιγότερο ψυχοπαθείς.
Προσπάθησα να βρω πληροφορίες στο φόρουμ, ευτυχώς δεν βρήκα πολλά περιστατικά αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν και λεπτομερείς εμπειρίες οπότε όταν καταφέρουμε με την σκυλίτσα (να πάνε όλα καλά πρώτα ο θεός) ίσως να μαζέψω αρκετές πληροφορίες. Στο ίντερνετ που έψαξα υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες και ο κτηνίατρός μου είναι πολύ ενημερωμένος και κατατοπιστικός! Οπότε, την έχω υπο περιορισμό, της ετοιμάζω και έναν χώρο να την περιορίσω εντός κλειστού χώρου (ίσως σε ένα δωμάτιο αντι για όλο το σπίτι) και μόνο ολιγόλεπτη βόλτα για τις ανάγκες της.

Ναι, είναι άρρωστο το να θανατώσεις ένα ζώο, δεσποζόμενο και μή, και υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι ο βασανισμός/θανάτωση ζωντανών πλασμάτων συνδέεται άμεσα με την ψυχοπάθεια / κοινωνιοπάθεια. Δυστυχώς έχω τέσσερεις γείτονες απο τους οποίους οι δύο είναι ύποπτοι. Αλλά όλοι μου το παίζουν καλοί (ενώ ξέρουν ότι μένω μόνη μου).

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Έχουν περάσει κάποιες μέρες με την Σελάνα, κοντά στην εβδομάδα και το κορίτσι το έχω στο δωμάτιό μου γιατί ακόμα ο χώρος που προόριζα για εκείνη δεν είναι έτοιμος. Μυρίζει σαν σκυλί φυσιολογικά δηλαδή, αλλά την χτενίζω δύο φορές την ημέρα για χαλάρωση. Το δωμάτιό μου έχει αρχίσει και μυρίζει (δεν με ενοχλεί προσωπικά και έτσι και αλλιώς το σκυλί είναι εκεί όλη την μέρα). Προσπαθώ να αερίζω και να σκουπίζω τις τρίχες.

Μιας και πέρασαν μέρες και εγκλιματίζεται το σκυλί στην νέα προσωρινή (θέλω να πιστεύω) πραγματικότητα, με απασχολούν κάποια θέματα. Πρώτον η τροφή που μου έδωσαν οι πρώην ιδιοκτήτες της είναι η Crokies economy η οποία είναι άχρηστη για μένα, μιας και κύρια συστατικά είναι σιτάρι, καλαμπόκι και τέτοια. Πιστεύω αυτή η τροφή είναι απλά για να γεμίζει το στομάχι της και δεν της προσφέρει τίιιιιποτα ειδικά τώρα που με τα διροφιλάρια θα πρέπει να παίρνει θρεπτικά συστατικά .. Και το τρίχωμά της ενώ γυαλίζει απο μακρυά, στο χτένισμα είναι σαν γεμάτο σκόνη. Μπορεί να μην έχει κάνει και μπάνιο μήνες (χρόνια?).

Το μόνο μου μέλημα είναι μήπως και δεν της κάτσει καλά και λόγω του ότι είναι τόσο περιορισμένη γίνει κάποιο ατύχημα ή έχω θέμα με τα κακά της. Σκεφτόμουν μήπως πάω κατευθείαν Ακάνα αλλά βρίσκω καλά και τα συστατικά απο N&D Lamb &Blueberry Adult Maxi :

Φρέσκο αρνί χωρίς κόκκαλα (20%), αφυδατωμένο κρέας αρνιού (18%), όλυρα (10%), βρώμη (10%), ολόκληρα αφυδατωμένα αυγά, φρέσκες ρέγκες, αφυδατωμένες ρέγκες, ζωικό λίπος, ιχθυέλαιο, αποξηραμένος πολτός τεύτλων, φυτικές ίνες μπιζελιού, αφυδατωμένα καρότα, αφυδατωμένο alfalfa, ινουλίνη, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, μαννανολιγοσακχαρίτες, κονιορτοποιημένα μύρτιλλα (0.5%), αφυδατωμένο μήλο, κονιορτοποιημένο ρόδι , αφυδατωμένο πορτοκάλι, κονιορτοποιημένο σπανάκι, ψύλλιο (0.3%), κονιορτοποιημένα φραγκοστάφυλα, χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένη ζυθοζύμη, κιτρινόριζα (0.2%), γλουκοζαμίνη, θειϊκή χονδροϊτίνη, εκχύλισμα ταγίτη λουλούδι (πηγή λουτεΐνης).

H' pro plan που είναι μείον είκοσι ευρώ σε σχέση με την Ν&D, με πρώτο συστατικό το κρέας αλλα και πάλι έχει σιτάρι και καλαμπόκι....

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Έχουν περάσει κάποιες μέρες με την Σελάνα, κοντά στην εβδομάδα και το κορίτσι το έχω στο δωμάτιό μου γιατί ακόμα ο χώρος που προόριζα για εκείνη δεν είναι έτοιμος. Μυρίζει σαν σκυλί φυσιολογικά δηλαδή, αλλά την χτενίζω δύο φορές την ημέρα για χαλάρωση. Το δωμάτιό μου έχει αρχίσει και μυρίζει (δεν με ενοχλεί προσωπικά και έτσι και αλλιώς το σκυλί είναι εκεί όλη την μέρα). Προσπαθώ να αερίζω και να σκουπίζω τις τρίχες.

Μιας και πέρασαν μέρες και εγκλιματίζεται το σκυλί στην νέα προσωρινή (θέλω να πιστεύω) πραγματικότητα, με απασχολούν κάποια θέματα. H τροφή που μου έδωσαν οι πρώην ιδιοκτήτες της είναι η Crokies economy η οποία είναι άχρηστη για μένα, μιας και κύρια συστατικά είναι σιτάρι, καλαμπόκι και τέτοια. Πιστεύω αυτή η τροφή είναι απλά για να γεμίζει το στομάχι της και δεν της προσφέρει τίιιιιποτα ειδικά τώρα που με τα διροφιλάρια θα πρέπει να παίρνει θρεπτικά συστατικά .. Και το τρίχωμά της ενώ γυαλίζει απο μακρυά, στο χτένισμα είναι σαν γεμάτο σκόνη. Μπορεί να μην έχει κάνει και μπάνιο μήνες (χρόνια?).

Το μόνο μου μέλημα είναι μήπως και δεν της κάτσει καλά και λόγω του ότι είναι τόσο περιορισμένη γίνει κάποιο ατύχημα ή έχω θέμα με τα κακά της. Σκεφτόμουν μήπως πάω κατευθείαν Ακάνα αλλά βρίσκω καλά και τα συστατικά απο N&D Lamb &Blueberry Adult Maxi :

Φρέσκο αρνί χωρίς κόκκαλα (20%), αφυδατωμένο κρέας αρνιού (18%), όλυρα (10%), βρώμη (10%), ολόκληρα αφυδατωμένα αυγά, φρέσκες ρέγκες, αφυδατωμένες ρέγκες, ζωικό λίπος, ιχθυέλαιο, αποξηραμένος πολτός τεύτλων, φυτικές ίνες μπιζελιού, αφυδατωμένα καρότα, αφυδατωμένο alfalfa, ινουλίνη, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, μαννανολιγοσακχαρίτες, κονιορτοποιημένα μύρτιλλα (0.5%), αφυδατωμένο μήλο, κονιορτοποιημένο ρόδι , αφυδατωμένο πορτοκάλι, κονιορτοποιημένο σπανάκι, ψύλλιο (0.3%), κονιορτοποιημένα φραγκοστάφυλα, χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένη ζυθοζύμη, κιτρινόριζα (0.2%), γλουκοζαμίνη, θειϊκή χονδροϊτίνη, εκχύλισμα ταγίτη λουλούδι (πηγή λουτεΐνης).

H' pro plan που είναι μείον είκοσι ευρώ σε σχέση με την Ν&D, με πρώτο συστατικό το κρέας αλλα και πάλι έχει σιτάρι και καλαμπόκι....

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Η απώλεια ενός σκύλου είναι πολύ δύσκολο πράγμα.. Σε καταλαβαίνω απόλυτα..και οχι, δεν είσαι υπερβολική!!! Να σου ζήσει η Σελάνα, και να περάσουν όλα γρήγορα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Στον δικό μου η Acana δεν είχε κάτσει καθόλου καλα, Δεν έπαιρνε με τίποτα βάρος, καθόλου καλα κακα, αλλα είναι στον σκύλο. Η Pro Plan εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου γέμιζε το μάτι (αλλά είμαι και περίεργη εγω:Ρ) η ND grain free για εμένα είναι καλύτερη. Άλλες επίλογές που θα έδινα στα δικά μου ειναι : Taste of the wild και platinum απο ξηρες..Αλλα η γνώμη μου είναι 1000 φορές καλυτερα Barf

• Like

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Η απώλεια ενός σκύλου είναι πολύ δύσκολο πράγμα.. Σε καταλαβαίνω απόλυτα..και οχι, δεν είσαι υπερβολική!!! Να σου ζήσει η Σελάνα, και να περάσουν όλα γρήγορα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Στον δικό μου η Acana δεν είχε κάτσει καθόλου καλα, Δεν έπαιρνε με τίποτα βάρος, καθόλου καλα κακα, αλλα είναι στον σκύλο. Η Pro Plan εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου γέμιζε το μάτι (αλλά είμαι και περίεργη εγω:Ρ) η ND grain free για εμένα είναι καλύτερη. Άλλες επίλογές που θα έδινα στα δικά μου ειναι : Taste of the wild και platinum απο ξηρες..Αλλα η γνώμη μου είναι 1000 φορές καλυτερα Barf
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ψειρίζω πολύ τα συστατικά και είμαι εκεί ανάμεσα απο N&D, Platinum. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μην της δώσω πολύ ενέργεια τώρα που πρέπει να είναι τόσο περιορισμένη. Μπαρφ είναι ότι καλύτερο όντως αλλά και αρκετά δεσμευτικό είναι η αλήθεια.

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ψειρίζω πολύ τα συστατικά και είμαι εκεί ανάμεσα απο N&D, Platinum. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μην της δώσω πολύ ενέργεια τώρα που πρέπει να είναι τόσο περιορισμένη. Μπαρφ είναι ότι καλύτερο όντως αλλά και αρκετά δεσμευτικό είναι η αλήθεια.
True story!

• Like

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Τότε καλύτερα να πας στην platinum. Έχει χαμηλότερα ποσοστά πρωτεΐνης και λιγότερη μεταβολίσιμη ενέργεια σε σχέση με την N&D.

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Τότε καλύτερα να πας στην platinum. Έχει χαμηλότερα ποσοστά πρωτεΐνης και λιγότερη μεταβολίσιμη ενέργεια σε σχέση με την N&D.
Θα την επιλέξω και συγκεκριμένα το Αρνι με ρύζι! Απο ότι είδα περιέχει και έλαιο σολομού που λογικά θα βοηθήσει και στο τρίχωμά της.

• Like
Reactions: ChrisApo

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Και οι δυο παντως ειναι πολυ καλες τροφες.

Να μη ξεχασεις να κανεις σταδιακη μεταβαση αν παρεις Ν&D, δηλαδη ανακατευεις κροκετες της παλιας με λιγες της νεας την πρωτη μερα, λιγες περισσοτερες τη δευτερη κ.τ.λ μεχρι να φτασεις στο τελος της εβδομαδας να δινεις αποκλειστικα τη νεα τροφη.

Αν παρεις πλατινουμ λεει οτι δε χρειάζεται σταδιακη μεταβαση αλλα εγω εκανα μια δοκιμη. Εδωσα λιγες τη πρωτη μερα ως λιχουδια, λιγες περισσοτερες τη δευτερη και μειωσα τη ποσοτητα απο τα γευματα , τη τριτη εδωσα κανονικα.

Και προσεξε τη ποσοτητα με βαση το βαρος! Οι καλυτερες τροφες θα δεις οτι χρειάζονται μικροτερη ποσοτητα.

• Like

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
και οι δυο παντως ειναι πολυ καλες τροφες.
Να μη ξεχασεις να κανεις σταδιακη μεταβαση αν παρεις Ν&D, δηλαδη ανακατευεις κροκετες της παλιας με λιγες της νεας την πρωτη μερα, λιγες περισσοτερες τη δευτερη κ.τ.λ μεχρι να φτασεις στο τελος της εβδομαδας να δινεις αποκλειστικα τη νεα τροφη.
Αν παρεις πλατινουμ λενε οτι δε χρειάζεται σταδιακη μεταβαση αλλα εγω εκανα μια δοκιμη. Εδωσα λιγες τη πρωτη μερα ως λιχουδια, λιγες περισσοτερες τη δευτερη και μειωσα τη ποσοτητα απο τα γευματα , τη τριτη εδωσα κανονικα.
Ναι θα το κάνω και με την Platinum για να είμαι σίγουρη..!

Μου έκανε και μια ζημιά σήμερα, κατάφερε και άρπαξε την άκρη του σεντονιού και ξέσκισε ένα μέρος του σεντονιού και του υποστρώματος όσο ήμουν στην δουλειά! Τι να κάνει και αυτή, βαριέται αλλά δεν γίνεται αλλιώς :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν