Γειά σας και απο μένα..!

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Χθες συνέβη κάτι άσχημο. Η Σελάνα είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα, σε σημείο που της βάζεις το χέρι σου στο στόμα να της πάρεις την κροκέτα και την φτύνει. Χθες το βράδυ δεν έκανε τουαλέτα την ώρα που την βγάζω οπότε αποφάσισα να την βγάλω το βράδυ πριν κοιμηθώ.
Την ξύπνησα είναι η αλήθεια αλλά έκανε και τσίσα και κακά. Γυρνάμε πίσω και εκεί έγινε το κακό.

Την χάιδευα και της έλεγα γλυκόλογα ενώ καθόμουν κάτω δίπλα της. (Σημειωτέον ότι την βουρτσίζω καθημερινά απο 2 ή 3 φορές οπότε έχω έρθει υπερβολικά κοντά της πολλές φορές)
Ξαφνικά μου όρμηξε. Χωρίς προειδοποίηση, ούτε "κλείδωσαν" οι μυς ούτε τίποτα. Ήταν χαλαρά και ήθελε να μου γλύφει τα χέρια και το σαγόνι. Δεν το κατάλαβα τα πρώτα δευτερόλεπτα, νόμιζα με έσπρωχνε μέχρι που με πόνεσε το μάτι ενώ την ίδια στιγμή νιώθω τα δόντια της στο μέτωπό μου και την ακούω να βγάζει έναν ήχο σαν γάβγισμα με γρύλισμα μαζί. Την σπρώχνω προς τα πίσω και κλωτσάω να φύγω λίγα βήματα πίσω εκεί που δεν φτάνει το λουρί. Ούρλιαξα, μου βγήκε. Μένει ακίνητη και μόλις της λέω: Τι έκανες Σελάνα? Τι έκανες?, κατέβασε τα αυτια και ξάπλωσε κάτω και μου έδειχνε την κοιλιά της κουνώντας την ουρά. Έφυγα χωρίς να την κοιτάξω. Σήμερα το πρωί πήγα να την βγάλω έξω κανονικά και με το που με είδε έπεσε κάτω και μου έδειχνε πάλι την κοιλιά της. Την χάιδεψα και δεν σηκωνόταν μέχρι που της μίλησα. Για συγχώρεση νομίζω.

Προσπαθώ να καταλάβω τι το προκάλεσε, ή τι έκανα. Δεν είχα ανοίξει το φώς οπότε μπορεί να έπεφτε η σκιά μου απειλητικά? Φορούσα άρωμα και την ενόχλησε? Την πίεσα ίσως σε σημείο που πόνεσε? Είναι απο την αρρώστεια? Εκείνη την στιγμή απλά ανακουφίστηκα που ήταν δεμένη. Απο τραύματα έχω γρατσουνιά στην πετσούλα κάτω απο το μάτι, στο βλέφαρο (αυτό πονάει πολύ) και πάνω απο το φρύδι μια επιφανειακή μεν αλλά με έκταση γρατσουνιά, έχει φύγει λίγο δέρμα. Και στα χέρια γρατσουνιές.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Τι να σου πω; Λογικά το σκυλί έχει baggage από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Ένας σκύλος συνήθως προειδοποιεί πριν επιτεθεί. Καμιά φορά τα σημάδια δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Τα αυτιά μπορεί να είναι τραβηγμένα πίσω, τα μάτια γουρλωμένα, να αποφεύγει οπτική επαφή,σηκωμένη η ράχη...πολλά....Μπορεί απλά εκείνη την ώρα να μην ήθελε πολλά-πολλά, να τη χάιδευες στο κεφάλι το οποίο δεν πολυαρέσει σε αρκετά σκυλιά. Μπορεί να ήσουν σκυμμένη από πάνω της, πράγμα το οποίο πολλά σκυλιά εκλαμβάνουν σαν πρόκληση και επιθετική κίνηση.

• Like
Reactions: noni_papa

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Τι να σου πω; Λογικά το σκυλί έχει baggage από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Ένας σκύλος συνήθως προειδοποιεί πριν επιτεθεί. Καμιά φορά τα σημάδια δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Τα αυτιά μπορεί να είναι τραβηγμένα πίσω, τα μάτια γουρλωμένα, να αποφεύγει οπτική επαφή,σηκωμένη η ράχη...πολλά....Μπορεί απλά εκείνη την ώρα να μην ήθελε πολλά-πολλά, να τη χάιδευες στο κεφάλι το οποίο δεν πολυαρέσει σε αρκετά σκυλιά. Μπορεί να ήσουν σκυμμένη από πάνω της, πράγμα το οποίο πολλά σκυλιά εκλαμβάνουν σαν πρόκληση και επιθετική κίνηση.
Καθόμουν οκλαδόν δίπλα της απο το πλάι, και της χάιδευα με το ένα χέρι την ράχη με το άλλο την μουσούδα, σε ένα σημείο που έχω βρει να της αρέσει πολύ. Μπορεί να ήθελε ησυχία ναι, απλά μου ήρθε πάρα πολύ ξαφνικό, δεν μου έχει ξανασυμβεί και ταραχεύτηκα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω του περιορισμού καταλαβαίνω ότι μαζεύει πολλή ενέργεια που δεν μπορεί να διοχετεύσει αλλα δυστυχώς δεν γίνεται να κάνω κάτι για την ενέργειά της επι της παρούσης.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Να είσαι προσεκτική από εδώ και πέρα και να παρατηρείς κάθε μικρή αλλαγή. Αν το στόμα της είναι κλειστό, τα αυτιά αν είναι τεντωμένα, αν το άσπρο των ματιών έχει σχήμα μισοφέγγαρο, αν γλύφει τη μουσούδα της ή χασμουριέται δίπλα σου. Όλα αυτά είναι σημάδια στρες και δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες τα αγνοούν ή τα παρερμηνεύουν. Καλύτερα να ζητούσες και την άποψη ενός εκπαιδευτή που θα δει από κοντά τη σελάνα με την πρώτη ευκαιρία.

• Like
Reactions: noni_papa

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Να είσαι προσεκτική από εδώ και πέρα και να παρατηρείς κάθε μικρή αλλαγή. Αν το στόμα της είναι κλειστό, τα αυτιά αν είναι τεντωμένα, αν το άσπρο των ματιών έχει σχήμα μισοφέγγαρο, αν γλύφει τη μουσούδα της ή χασμουριέται δίπλα σου. Όλα αυτά είναι σημάδια στρες και δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες τα αγνοούν ή τα παρερμηνεύουν. Καλύτερα να ζητούσες και την άποψη ενός εκπαιδευτή που θα δει από κοντά τη σελάνα με την πρώτη ευκαιρία.
Αύριο έχουμε ραντεβού με τον κτηνίατρο οπότε θα του πω και απο κοντά. Σε εκπαιδευτή θα πήγαινα έτσι και αλλιώς αλλά περίμενα να γίνει πρώτα καλά. Αυτα τα σημάδια μου τα είχε πει και ο εκπαιδευτής μου απο όταν έκανα μαθήματα για τον σκυλάκο μου τον Τέρρορ. Αλλα ναι, θα ξεκινήσω να την παρατηρώ ακόμα πιο προσεκτικά! Ευχαριστώ!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
ειναι και περιεργη φαση, ειναι 4 χρονων, εμενε με αλλους, ξαφνικα πριν 4 μερες τη πηρες σε νεο περιβαλλον, ειναι αρρωστη και περνει και θεραπεια.. Ε με τοσες αλλαγες τα εχει χασει,θα παρει ακομα καιρο να σε συνηθισει, εμπιστευτει. Εγω δε θα πιεζα το σκυλι ουτε για χαδια, ουτε για χτενισμα , ουτε θα το πλησιαζα αποτομα ενω κοιμαται, εισαι ακομα μια ξενη και ειναι νωρις και μπορει και να νιωθει και δυσφορια εξτρα απο την ασθενεια. Εννοειται αν μπορεις εκπαιδευτη θα ηταν το καλυτερο.

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
ειναι και περιεργη φαση, ειναι 4 χρονων, εμενε με αλλους, ξαφνικα πριν 4 μερες τη πηρες σε νεο περιβαλλον, ειναι αρρωστη και περνει και θεραπεια.. Ε με τοσες αλλαγες τα εχει χασει,θα παρει ακομα καιρο να σε συνηθισει, εμπιστευτει. Εγω δε θα πιεζα το σκυλι ουτε για χαδια, ουτε για χτενισμα , ουτε θα το πλησιαζα αποτομα ενω κοιμαται, εισαι ακομα μια ξενη και ειναι νωρις και μπορει και να νιωθει και δυσφορια εξτρα απο την ασθενεια. Εννοειται αν μπορεις εκπαιδευτη θα ηταν το καλυτερο.
Είναι απόλυτα λογικό και ίσως της πάρει και μήνες να συνηθίσει, το δέχομαι και το περίμενα. Το χτένισμα το κάνω γιατι είχε πολύ νεκρή τρίχα πάνω της αλλα ναί θα το ελλατώσω, και απλά θα σκουπίζω πιο τακτικά τα πατώματα. Μια ξένη που την έχει μπουντρουμιάσει, δεν την αφήνει να τρέξει και την πάει σε συγκεκριμένα σημεία για τουαλέτα και ξανα πίσω. :oops: Απο εκεί που είχε την απόλυτη ελευθερία την έχω δεμένη όλη μέρα. (n)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Θελει ακινησια και οχι εντονη ασκηση λογω της ασθενειας , γι αυτο δε βγαινει μεγαλες βολτες?
Βρες τροπους να την εξαντλεις ας το πουμε ψυχικα, να κουραζεται λιγο το μυαλουδακι και να μην βαριεται πολυ εντος σπιτιου
π.χ δες 2-3 βλακειες που κανω εγω στον δικο μου ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ
Θα βρεις και αλλα εσωτερικου χωρου αυτοσχεδια παιχνιδια , αν ψαχουλεψεις λιγο στο γιου τιουμπι.

MelodyGk

Member
12 Ιουλίου 2018
19
25
Θελει ακινησια και οχι εντονη ασκηση λογω της ασθενειας , γι αυτο δε βγαινει μεγαλες βολτες?
Βρες τροπους να την εξαντλεις ας το πουμε ψυχικα, να κουραζεται λιγο το μυαλουδακι και να μην βαριεται πολυ εντος σπιτιου
π.χ δες 2-3 βλακειες που κανω εγω στον δικο μου ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ
Θα βρεις και αλλα εσωτερικου χωρου αυτοσχεδια παιχνιδια , αν ψαχουλεψεις λιγο στο γιου τιουμπι.
Ναι θέλει περιορισμό μέσα και μόλις ξεκινήσουμε τις ενέσεις πολύ αυστηρό περιορισμό. Στα διροφιλάρια, ο σκύλος απαγορεύεται να κινείται ώστε να μην βουλώσουν αρτηρίες ή γεμίσουν τα πνευμόνια με κομμάτια απο νεκρά σκουλήκια. Όπως και να της προκαλούμε ενθουσιασμό, θέλει ηρεμία ώστε να μην χτυπάει γρήγορα η καρδιά της. Προσπαθώ να της κάνω νοητική εκπαίδευση κάθε λίγες ώρες αλλα η κυρία θέλει χάδια, χάδια και περισσότερα χάδια. Άμα δε σε φτάνει στην καρέκλα θέλει και αγκαλιά 31 κιλά γομαρούλα.
Θα τα ψάξω και θα της πάρω και κάποιο κόκκαλο να απασχολείται ενδιάμεσα! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like
Reactions: medusa and Hiraeth

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Οντως θα ειναι λιγο δυσκολα , ειδικα στον αυστηρο περιορισμο. Περαστικα και υπομονη.

• Like
Reactions: MelodyGk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα