Γειά σας και απο εμένα!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Νομίζω ότι η ουσία του θέματος, δεν είναι από μόνη της, η διαμονή του σκύλου στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτή. Ολοι οι προλαλήσαντες, είναι έμπειροι ιδιοκτήτες, με προσωπικές γνωριμίες με εκπαιδευτές. Είναι απόλυτα ικανοί να αποφασίσουν αν και πως θα εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους και να έχουν την μέγιστη δυνατή επιτυχία. Πιστεύω όμως ότι σε έναν άπειρο γενικώς νέο ιδιοκτήτη κουταβιού, η συμβουλή που πρέπει να δίνουμε, είναι μία και μοναδική. Οχι το σκυλάκι μόνο του, από ένα σχετικό νέο και άγνωστο περιβάλλον (του ιδιοκτήτη του), σε ένα άλλο νέο και άγνωστο περιβάλλον (του εκπαιδευτή του), στο καπάκι. Πριν συνηθίσει το ένα, στο άλλο. Επίσης, θεωρώ ότι δεν είναι καλή ιδέα, ένας άπειρος ιδιοκτήτης, να αφήσει το μικράκι του, σε άγνωστα χέρια, μόνο του. Εγώ τουλάχιστον θα έτρεμα για το πως μπορεί να το μεταχειριστούν πίσω από την πλάτη μου. Συν του ότι οπωσδήποτε, σε τέτοια ηλικία, χάνει πολύτιμες μέρες από το δέσιμό του με το κουτάβι καθώς και σημαντικά μαθήματα, από τον εκπαιδευτή. Και είναι πράγματι, αρκετά τα περιστατικά μελών που έχουν προβληματιστεί, από την συμπεριφορά του σκύλου τους, μετά την επιστροφή του, από την πολυήμερη "κατασκήνωση".

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Βασικά δεν πρέπει να γίνεται έτσι η αλλαγή περιβάλλοντος. Ο σκύλος στην αρχη επισκέπτεται το χώρο συχνά με τον ιδιοκτήτη, συνηθίζει εκεί κ μετά τον αφήνει (όπως στο puppies park για παράδειγμα).
Κ επίσης foibos έχω δει περιπτώσεις όπου ο εκπαιδευτής θεώρησε σωστότερο κ πρότεινε ο ίδιος να μείνει εκεί ο σκύλος (όπως στο σκύλο της διευθύντριάς μου -αδέσποτο 8 μηνών που είχε προβλήματα συμπεριφοράς εντός κ εκτός σπιτιού, καθώς κ με το άλλο σκυλάκι που έχουν). Ο σκύλος έμεινε εκεί 4 εβδομάδες, η διευθύντριά μου πήγαινε κάθε 2η μέρα εκεί κ έκαναν μαζί μάθημα κ αφού ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος με επιτυχία έκανε 10 επισκέψεις κ η εκπαιδεύτρια στο σπίτι τής διευθύντριάς μου όταν πήρε πίσω το σκύλο, για να κάνουν μαθήματα κ μέσα στο σπίτι.
Τώρα, 2 μήνες μετά, ο σκύλος είναι σαφώς πιο ισορροπημένος, αλλά σίγουρα ασχολήθηκε κ ασχολείται πολύ κ η ιδιοκτήτρια. Κ αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο για εμένα... Κάθε Σάββατο πηγαίνει κ κάνει ομαδικά μαθήματα εκεί. :)

Η σοβαρότητα που έγραψες nektipap σίγουρα προέρχεται από την πειθαρχία κ όσο μεγαλώνει, αν όλα γίνονται σωστά από θέμα εκπαίδευσης θα αποκτήσεις ένα πολύ ισορροπημένο σκύλο εργασίας.

Last edited:

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
Γεια όσους είναι τόσο φανατικά αντίθετοι με το γεγονός αυτό που συζητάμε κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοι απατεωνες ή κομπογιαννίτες στο χώρο των εκπαιδευτών , αλλά εγώ δεν θα εψαχνα προτού αφήσω το σκυλί μου εκει; Μιλάω για εκπαιδευση πάντα με τη μορφή παιχνιδιού και επιβράβευσης δίχως ίχνος βίας ή οτιδήποτε άλλο. Ο άνθρωπος ήρθε απο το Βέλγιο όπου ζούσε και εκπαιδευτηκε για πάνω από 8 χρόνια στο αντικείμενο και έχει μοναδική σχέση με κάθε σκύλο που έχει στο χώρο εκείνο . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι γνωστός και προσρέουν από όλη τη Β. Ελλάδα με τα σκυλια τους για εκπαίδευση. Όπως δεν ειναι τυχαιο που τον συγκεκριμένο τον έχει επιλέξει και η δίωξη ναρκωτικών για την εκπαίδευση των σκύλων τους.