Νομίζω ότι η ουσία του θέματος, δεν είναι από μόνη της, η διαμονή του σκύλου στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτή. Ολοι οι προλαλήσαντες, είναι έμπειροι ιδιοκτήτες, με προσωπικές γνωριμίες με εκπαιδευτές. Είναι απόλυτα ικανοί να αποφασίσουν αν και πως θα εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους και να έχουν την μέγιστη δυνατή επιτυχία. Πιστεύω όμως ότι σε έναν άπειρο γενικώς νέο ιδιοκτήτη κουταβιού, η συμβουλή που πρέπει να δίνουμε, είναι μία και μοναδική. Οχι το σκυλάκι μόνο του, από ένα σχετικό νέο και άγνωστο περιβάλλον (του ιδιοκτήτη του), σε ένα άλλο νέο και άγνωστο περιβάλλον (του εκπαιδευτή του), στο καπάκι. Πριν συνηθίσει το ένα, στο άλλο. Επίσης, θεωρώ ότι δεν είναι καλή ιδέα, ένας άπειρος ιδιοκτήτης, να αφήσει το μικράκι του, σε άγνωστα χέρια, μόνο του. Εγώ τουλάχιστον θα έτρεμα για το πως μπορεί να το μεταχειριστούν πίσω από την πλάτη μου. Συν του ότι οπωσδήποτε, σε τέτοια ηλικία, χάνει πολύτιμες μέρες από το δέσιμό του με το κουτάβι καθώς και σημαντικά μαθήματα, από τον εκπαιδευτή. Και είναι πράγματι, αρκετά τα περιστατικά μελών που έχουν προβληματιστεί, από την συμπεριφορά του σκύλου τους, μετά την επιστροφή του, από την πολυήμερη "κατασκήνωση".