Γαλλικό μπουλντόγκ

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Υπαρχουν κανα 2 εκτροφεις ελλαδα- που εχουν ομος σπανια γεννες κια κουταβια.

Εγω το εχω ξαναπει- επειδη στην ελλαδα δεν με καλυπτουν οι εξετασεις και ελεγχοι που πρεπει να φερουν οι γεννητορες, δεν θα επαιρνα κουταβι απο ελλαδα (μονο εαν ηξερα παρα πολυ καλα τον εκτροφεα και τα σκυλια του, πραγμα που ειχε γινει στα δικα μου σκυλια)- αλλα απο καπου που εχει ειτε αυστηρους κανονισμους εκτροφης απο τον ομιλο- που γινονται αξιολογησεις των εξετασεων ( Ηemivertibrae, Patella, Καρδια kai εαν ηθελα και ζωω για εκτροφη σιγουρα και DNA kai Dilution Test) απο ανεξαρτιτους εμπειρογνομονες (οχι απο τον κτνηνιατρο της γειτονιας για ευνοητους λογους),ZTP και λοιπα και αναγαστικες καποιοες αξιολογησεις σε εκθεση (τουλαχιστον 2 φορες "πολυ καλος").

Στην γερμανια υφιστανται τα παραπανω- και σε μερικα εκτροφεια του εξωτερικου το κανουν οι σοβαροι εκτροφεις εθελοντικα, επειδη θελουν οντος το καλο της φυλης.
Κουταβι στην γερμανια στοιχιζει- αναλογα με την περιπτοση απο 1500 και ανω- αλλα πλησιαζουν τα 2000 πολυ συχνα.
Στην Ελβετια δεν θα βρει κανεις κουταβι γαλλικο, κατω απο 2000.

Και εδω που τα λεμε, το εχουν παρακανει με της τιμες!
Σε εποχες προ ευρω- το κουταβι γαλλικο στοιχιζε 1200-2000 Μαρκα- τωρα ζητουν τα διπλα και αναμφισβητητα ειναι υπερβολη!
Και εγω νομιζω, οτι κανουν και κακο ετσι! Σπροχνουν τον κοσμο στο σκυλεμποριο.
Ειδικα στην γερμανια ανθει το κουταβοεμποριο παρα πολυ. Βλεπετε Πολονια, Ολλανδια,Ουγγαρια , Βελγιο, που εχει απειρα Puppy Mills ειναι διπλα και η προσβαση ευκολη πια. Και επειδη εκει ο κοσμος ειναι κατα περιπτοση ενημερομενος, γινετε και οαραιοτατο θεατρο- και παρουσιαζεται το "εμπορευμα" σε σπιτικο περιβαλλον - με την μανουλα παρον (μια ασχετη θηλυκια) για να νομιζει ο αγοραστης οτι παιρνει κουταβι ποθ μεγαλοσε με "φροντιδα και προδερμ".
Κουταβια τετοια, βρισκει κανεις με 500 ευρω.
Εαν η ψαλιδα απο τα "κουταβια του κιλου" μεχρι τα κουταβια "σοβαρης εκτροφης" δεν ηταν τοσο μεγαλη, δεν θα επαιρνε και τοσος κοσμος σκυλια απο αμφιβολη προελευση!

Και για αυτο- εαν το πληρωνουμε και χρησαφη- ας ειναι τουλαχιστον με τους οσο δυνατον ελεγχους γινεται!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
παιδια καλημερα και ευχαριστω πολυ.Για νααπαντησω οχι δεν εχω ασχοληθει με γαλλικα με μεγαλες φυλες και πιο πολυ εργασια.Τωρα στο διαμερισμα οπως καταλαβαινετε δεν μπορω.Το κουταβι που εχω βρει θα στοιχηση γυρω στα 1600-1700ευρω με την μεταφορα δεν νομιζω να ειναι λιγα.Τις γραμμες του κουταβιου οποιος ειναι γνωστης τις εχω γραψει Εξαλλου το εκτροφειο μου το συστησε ο ΚΟΕτης Της Τσεχιας

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το κουταβι που εχω βρει θα στοιχηση γυρω στα 1600-1700ευρω με την μεταφορα δεν νομιζω να ειναι λιγα
Οχι, δεν ειναι λιγα- αλλα ειναι μια νορμαλ τιμη για γαλλικο απο της γραμμες που ανεφερες ( και οι δικες μου απο κει "καταγονται"- εχουμε Du Champagne, Janoel, Palevyh Bulldogov, Moravia la Barott, Glennlee, de la Parure και αλλα).
Τα 2.500 ειναι "a little to much" για ενα κουταβι, οπως ειπα και πριν.
Θα τα εδινα ισως για πιο μεγαλο σε ηλικια, που φαινεται πια πως θα γινει, και εαν το ηθελα για συνκεκριμμενο σκοπο (εκθεση, εκτροφη).

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
σε ευχαριστω πολυ εισαι πολυ κατατοπιστικη και εγω ετσι νομιζω και θελω η κορη μου να κατεβη στις εκθεσεις γιατι της αρεσει ομως το βασικοτερο ειναι να παρω ενα κουταβι οσο το δυνατον με λιγοτερα προβληματα .Για μενα ηταν πιο ευκολο γιατι επειδη ειμαι τσεχα ειχα πιο ευκολη προσβαση επειδη μιλαω την γλωσσα.Οι κυνολογικη νομοι που διεπου την Τσεχια ειναι αρκετα αυστηροι .Το pediggre του σκυλου βρισκεται στην ιστοσελιδα FRENCH BULLDOGS DATA BANK με το ονομα GORA κοιτα το και στειλε απαντηση γιατι πρεπει να φυγω

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να σου πω την αληθεια?
Δεν μαρεσει το κουταβι- ουτε ο αδελφος του!
Πρωτον εχει ( εχουν- και οι δυο) κατι περιεργα "ατριχα σημεια" στα φρυδια- σαν να εχει δεμοδεξ και γενικος το σωμα του- σε αναλογια με τα ποδια- ειναι καπος "παραξενα"¨.
Ζητα πρωτα πιο καινουργιες φωτογραφιες!!!! Και καπος πιο κοντινες.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
καλησπερα θαθελα μια σαφη απαντηση γιατι οταν παιρνουμε ενα σκυλι απο ενα κορυφαιο εκτροφειο πρεπει οποσδηποτε να παιρνουμε η να μας δινουν το κορυφαιο? Τα υπολοιπα ειναι για πεταμα? Αμα ειναι σουπερ τοπ το σκυλι θα το αμφησβιτισετε?Οπως ειπα ημουνα στο χωρο πολλα χρονια μπορει να μη ασχοληθηκα με μορφολογια γαλλικου αλλα ειναι στα αμεσσα σχεδια μου μιλωντας για καποιο εκτροφειο ειχε σαφεστατα αντιθετη αποψη αρα λοιπον ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει.Αργησα να εποικινωνησω γιατι μελετουσα το φορουμ καθοτι καινουργια:eek::eek::D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οχι, δεν μπορουμε να περιμενουμε απο ενα "κορυφαιο εκτροφειο" και εναν κορυφαιο σκυλο.
Και οταν λεμε κορυφαιο, εννοουμε εναν σκυλο που σαρωνει σε εκθεσεις και θα γινει μαλλον και κορυφαιος εκτροφικος σκυλος.
Και αυτα τα σκυλια, οι κορυφαιοι εκτροφεις, τα ξεχοριζουν με την πρωτη ματια και απο αρκετα νωρις- και συνηθος αυτα τα σκυλια δεν φευγουν για 1500 ευρω!! Η τα κρατανε (ισως και για να δουν εαν ειχαν δικιο και να δουν πως τα εξεληχθει)- η τα δινουν για πολλα περισσοτερα.

Για αυτο οστοσο τα αδελφακια αυτουνου του κορυφαιου κουταβιου ( εαν υπαρχει στην τοκετομαδα!!!) δεν ειναι για πεταμα- αλλα το ιδιο αξιαγαπητα με το αλλο.
Αλλα απο κορυφαιο εκτροφειο μπορουμε σαφος να περιμενουμε εναν σκυλο εντος προτυπου με καλη υγιεα.
Το σκυλακι της φωτογραφιας που μας ελεγες εσυ- δεν μου φαινεται υγιες/ πολυ σωστο.
Οκ, μπορει να κανω λαθος και να μην ειναι πολυ ευνοηκες οι φωτογραφιες= για αυτο σου εγραψα και πιο πριν, να ζητησεις και αλλες φωτογραφιες του μικρου.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
συμφωνω μαζι σου απλα το τοπ εκτροφειο μου εστειλε φωτογραφιες μου ειπε πιο μου αρεσει μου ειπε και την τιμη και αυτο ηταν .Ουτε ρωτησε που παει ουτε τιποτα.καιγια να μην παρεξηγηθω δεν ισχυει αυτο για τους απανταχου εκτροφεις.Θα ηθελα να μου γραψεις εαν γνωριζεις τους κυνολογικους νομους της Τσεχιας.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θα ηθελα να μου γραψεις εαν γνωριζεις τους κυνολογικους νομους της Τσεχιας.
τι εννοεις με "κυνολογικους νομους"?
Κανονισμοι εκτροφης?

Οχι, δεν τους γνωριζω με λεπτομεριες- αλλα απ οτι ξερω, δεν ειναι και πολυ πιο αυστηροι απο αυτους της ελλαδος!
Δηλ. σχεδον ανυπαρκτα!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
καλημερα παρολαυτα αποφασισα και το πηρα.Ηρθε την Τεταρτη και την παρελεβα απο το αεροδρομιο.Ειναι 4 μηνων πληρως εμβολιασμενη συνοδια βεβαιως με το πετιγκρι της και περασμενη στην ιδιοκτισια μου. Ειναι υγιεστατη πηγαμε στο γιατρο και για να κανουμε εξετασεις πρεπει να ειναι δεκα μηνων το μονο που χρειαζεται ειναι να εγγραφει στον ΚΟΕ.Οσον αφορα τα ματια της περασε ενα δερματικο και ειναι σε πληρη αποκατασταση.Πεστε μου πως να ανεβασω φωτογραφια διοτι ειμαι ασχετη.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
:rolleyes: ΥΓ.Θελω απαντηση σε καποια ερωτηματα γιατι δεν ξερω και πολλα απο γαλλικα.Το κουταβι ζυγιζει 7 κιλα ειναι σαν μικρο γιουβαρλακι ο γιατρος ειπε οτι ειναι λιγο χοντρουλα τρωει royal canin junior εχει πολυ καλα κοπρανα και λιγα το ερωτημα ειναι εαν ειναι πολλα τα κιλα και ποση δοσολογια πρεπει να τρωει εως 11 κιλα η εως 14.Και adalut ποτε πρεπει να ξεκινησει στους 6 μηνες?Τωρα ειναι 4 μηνων και πρεπει να εξακολουθη να τρωει 3 φορες η 2 φορες και κατι αλλο δεν ροχαλιζει σχεδον καθολου και εχει πολυ λιγα αερια:):)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και εμενα μου φαινονται πολλα τα κιλα.

Τωρα για την ποσοτητα του φαγητου- ειναι καπος περιεργο ολα αυτα.
Τα γαλλικα υποτιθεται οτι φτανουν απο 8-14 κιλα- και πως να ξερεις εσυ, ποσο θα φτασει στο τελος, οστε να του δοσεις την σωστη ποσοτητα, χωρις να εισαι μεντιουμ?

Αρα : Δινεις για ενα μεσο ορο- ας πουμε για 12 Κιλα ενηλικο και το παρατηρεις.
Εαν παραμενει σαν γουβαβλακι- μαλλον ειναι πολυ. Εαν γινεται αδυνατουλη- μαλλον ειναι λιγο.
Τα γαλλικα δεν πρεπει να ειναι πολυ στρουμπουλα σαν μωρα!!

Το οτι δεν ροχαλιζει σε αυτην την ηλικια- μην σε καθησυχαζει καθολου! Πολυ λιγα γαλλικα εχουν προβλημτα στην αναπνοη τους σε τοσο μικρη ηλικια. Αυτα ερχονται μετα- 2-3 ετων- οταν ειναι "ετοιμα".

Μεχρι 5-6 μηνων θα του εδινα 3 γευματα ακομα.
Μετα φτανουν 2. Πολλες φορες τα κοβουν και μονα τους.