Γαλλικό μπουλντόγκ και αλωπεκία

4 Μαϊου 2017
5
0
34
Καλησπέρα σε όλους !! Θα ήθελα τις γνώσεις-συμβουλές σας ! Εχω μια μικρή γαλλιδούλα 6 μηνών . Από τον 4ο μήνα περίπου και μετά ενώ όλα πήγαιναν καλά , ξεκίνησε να μην θέλει την μέχρι τότε τροφή της (Ambrosia chicken) . Της πήρα την Exclusion κοτόπουλο και τότε ξεκίνησαν οι πρώτες φαγούρες χωρίς όμως να έχουμε ιδιαίτερη ενόχληση . Μετά από καμιά βδομάδα ξεκίνησε τις πρώτες διάρροιες και η κτηνίατρος μας συμβούλευσε να πάρει royal cannin puppy . 7/2 είχαμε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για κάποιες ακτινογραφίες που έπρεπε να γίνουν για την παρακολούθηση ενός κατάγματος που είχε όταν ήταν 3ων μηνών . Από τις επόμενες μέρες ξεκίνησε ο φαύλος κύκλος . Παρουσίασε μια μικρή εστία αλωπεκίασης στην πλάτη , έντονο κνησμό και μετά από θεραπεία με apoquel, ξεκίνησε περιστασιακά εμετούς . Και ερχόμαστε στο σήμερα που τρώμε royal Canin anallergenic και η αλωπεκία μέρα με την μέρα αντί να μειώνεται διπλασιάζεται ! Εχει περάσει κάποιος κάτι παρόμοιο ;; Στην πρώτη φωτογραφία είναι το σήμερα και στην δεύτερη είναι η αρχή στις 12/2 !

Attachments

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.447
10.679
Athens
Τα δερματικά είναι δύσκολα, αλλά ερωτήσεις...
  • Καταλαβαίνω ότι η φαγούρα είναι μόνο σε ένα σημείο στην πλάτη; Συνήθως οι αλλεργίες εξελίσσονται σε διάφορα σημεία.
  • Ξέσμα πήρε ο γιατρός για να βγάλει συμπέρασμα?
  • To apoquel από όσο ξέρω δεν είναι θεραπεία, δηλαδή δεν θεραπεύει την αιτία απλά κουκουλώνει τον κνησμό στην αλλεργική δερματίτιδα, αλλά το θέμα είναι, έχει γίνει σωστή διάγνωση;
    Επίσης:

1740763832683.png
  • Τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν τάσεις σε αλλεργίες, ειδικά τα λευκά και ανοιχτόχρωμα. Ξέρουμε αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στους γονείς του κουταβιού;

4 Μαϊου 2017
5
0
34
Καλησπέρα ! Ξυνομαστε σε διάφορα σημεία ! Κυρίως λαιμό , μασχάλες και στην πλάτη. Το σημείο αλωπεκίας ωστόσο έχει δημιουργηθεί μόνο στην πλάτη . Έχουμε πάρει ξέσμα για ψώρα και ψύλλους και λοιπά παράσιτα και βγήκε καθαρό. Ωστόσο έχουμε δρομολογήσει την ερχόμενο Τρίτη να κάνουμε και δεύτερο μήπως το αποτέλεμα ήταν εσφαλμένο .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.447
10.679
Athens
  • Για δεμοδήκωση έψαξε; Eπίσης σε αυτή την κουταβοηλικία κοιτάς να μάθεις αν έχουν τα αδέρφια (αν ναι, παραπέμπει σε δεμοδήκωση).
  • Για αλλεργίες σε γονείς έμαθες?
  • Εννοείται δεν σφουγγαρίζεις με χλωριούχα και αμμωνίες, μόνο pet friendly τύπου Topine, ή νερόξυδο, ή πράσινο σαπούνι

• Like
Reactions: Estranged

4 Μαϊου 2017
5
0
34
Σύμφωνα με την εκτροφέα μας και οι γονείς και τα αδέρφια της είναι οκ . Για δεμοδήκωση όχι. Δεν μου ανέφερε κάτι. Και σχετικά με την ψώρα εγώ ζήτησα το τεστ. Η κτηνίατρος διατείνεται πως είναι καθαρά αλλεργία. Ναι, για τα απορρυπαντικά γνώριζα και το προσέχω.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.043
829
Πάρτε καταρχάς μια υποαλλεργικη τροφη χωρίς κοτοπουλο και σιτηρα. Κατευθείαν χάπια δίνουν και τροφη μέσα στα ρυζια. Για τους κτηνιατρους λέω όχι για εσας.

4 Μαϊου 2017
5
0
34
Έχουμε κόψει το κοτόπουλο σχεδόν δυο εβδομάδες αλλά όχι τα σιτηρά . Τρώγαμε αρνί ρύζι ! Τώρα κόψαμε και κοτόπουλο και σιτηρά και αναμένουμε να δούμε εάν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη .

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.043
829
Έχουμε κόψει το κοτόπουλο σχεδόν δυο εβδομάδες αλλά όχι τα σιτηρά . Τρώγαμε αρνί ρύζι ! Τώρα κόψαμε και κοτόπουλο και σιτηρά και αναμένουμε να δούμε εάν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη .
Πως τα κόψατε δηλαδή τι τρώει?

4 Μαϊου 2017
5
0
34
Το αναφέρω . Αρχικά αντικαταστήσαμε το κοτόπουλο με αρνί και τώρα τρεις μέρες τρώει Royal Canin anallergenic που βάσει συστατικών δεν περιέχει κοτόπουλο ή σιτηρά . Σύμφωνα πάντα με τον κτηνίατρο.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.043
829
Το αναφέρω . Αρχικά αντικαταστήσαμε το κοτόπουλο με αρνί και τώρα τρεις μέρες τρώει Royal Canin anallergenic που βάσει συστατικών δεν περιέχει κοτόπουλο ή σιτηρά . Σύμφωνα πάντα με τον κτηνίατρο.
Το πρώτο συστατικο ρυζι δεν είναι?

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
462
289
46
εγω Θα έκοβα τελείως την royal canis.φαγουρα είχαμε κ εμείς με πολλές τροφες ή διάρροια ή ωτίτιδα ή εμετούς.με ρύζι σίγουρα δεν ξαναπαίρνω ,τώρα για το κοτόπουλο η. Σολομό σε κάποιες μάρκες τα πήγαμε καλά κ σε κάποιες όχι.

• Like
Reactions: Ans

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
462
289
46
γενικα πολλά σκυλιά παρουσιάζουν και στο ρύζι θέμα.και πολύ μεγάλο θα έλεγα .

• Like
Reactions: Ans

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
462
289
46
Δείτε λίγο αυτήν την τροφή.εχω δοκιμάσει την μάρκα θα την έπαιρνα με κλειστά τα μάτια
IMG_2522.png

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.043
829
Εγώ επειδή είναι κουτάβι ακόμα θα επαιρνα μια puppy τροφη απλά grain free και χωρίς κοτοπουλο αλλα σίγουρα είναι κλάσης ανώτερη από την Royal canine.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro