Γαλλικό Μπουλντόγκ: Γιατί να ΜΗΝ το πάρω

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Επιμύθιο : ή ακολουθεις τις υποδειξεις όσων γνωριζουν, όσων δε γνωρίζουν και το γνωρίζουν και όσων δε γνωρίζουν αλλα νομιζουν οτι γνωρίζουν (σας μπερδεψα?) ή βαρας το κεφάλι σου στον τοιχο :cool:
Αθανατη Ελλαδα !!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επιμύθιο : ή ακολουθεις τις υποδειξεις όσων γνωριζουν, όσων δε γνωρίζουν και το γνωρίζουν και όσων δε γνωρίζουν αλλα νομιζουν οτι γνωρίζουν (σας μπερδεψα?) ή βαρας το κεφάλι σου στον τοιχο :cool:
Αθανατη Ελλαδα !!
Διαφωνώ....
ενα μελος μπαίνει και ζητάει από το φορουμ να του πουν για εκτροφεα,του παραθέτουν προς πληρέστερη ενημερωση το συγκεκριμένο θρεντ, και αρχιζει να λέει "μα όλα ειναι αρρωστα, και εκεινοι με τα 15 στο φβ που ειναι υγιέστατα?". Του εξηγούμε ότι η πλειονότητα της φυλης μαστίζεται από προβλήματα, ότι δεν μπορεί να ξερει με το "ματι" την υγεία των σκυλιων. Του γράφουν ατομα που εχουν τετοια σκυλιά, και δη η Frenchie που έχει πληρέστερη γνώση επί της φυλής, από τον οποιοδήποτε κοινό σκυλογονιο που συχνάζει στο ιντερνετ και στο φβ και παρόλα αυτά κανει λες και δεν βλέπει τις απαντησεις. Αγνοεί επιλεκτικά ό,τι του λένε και πουλάει τρέλα... ε σόρρυ αλλά ναι, ειναι να βαράς το κεφάλι σου στον τοιχο.
Τι μπήκε να του πουν? Αααα ναι τελειο, να παρεις....
Πόσοι ηθελε να του το πουν? Σύσσωμο το φορουμ...
Αυτό κανει το φόρουμ? Και εγώ που νομιζα ότι ενημερώνει.....

Καλύτερα λοιπόν να ξερει τα αρνητικά, και αν τα λουστεί να ειναι καθόλα υπευθυνος των επιλογών του και της ευζωίας του σκυλου του.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Όταν παει σε μια συνάντηση της ομάδας αυτής το μέλος ας μας γράψει να μας πει ποσά γαλλικά ήταν τελικά εκτροφικα και ποσά από Πέτ σοπ και τι ηλικίες και τι προβλήματα είχαν τα σκυλιά για να δούμε πόσο μύθος ή αληθεια ειναι η ευπαθεια της συγκεκριμένης φυλης. Απο άλλες ομάδες ρατσατων που εχει τύχει να ακούσω τα περισσότερα δεν ειναι εκτροφικα, οπότε και η καθαρόαιμος ειναι μαλλον αμφίβολη...

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Διαφωνώ....
ενα μελος μπαίνει και ζητάει από το φορουμ να του πουν για εκτροφεα,του παραθέτουν προς πληρέστερη ενημερωση το συγκεκριμένο θρεντ, και αρχιζει να λέει "μα όλα ειναι αρρωστα, και εκεινοι με τα 15 στο φβ που ειναι υγιέστατα?". Του εξηγούμε ότι η πλειονότητα της φυλης μαστίζεται από προβλήματα, ότι δεν μπορεί να ξερει με το "ματι" την υγεία των σκυλιων. Του γράφουν ατομα που εχουν τετοια σκυλιά, και δη η Frenchie που έχει πληρέστερη γνώση επί της φυλής, από τον οποιοδήποτε κοινό σκυλογονιο που συχνάζει στο ιντερνετ και στο φβ και παρόλα αυτά κανει λες και δεν βλέπει τις απαντησεις. Αγνοεί επιλεκτικά ό,τι του λένε και πουλάει τρέλα... ε σόρρυ αλλά ναι, ειναι να βαράς το κεφάλι σου στον τοιχο.
Τι μπήκε να του πουν? Αααα ναι τελειο, να παρεις....
Πόσοι ηθελε να του το πουν? Σύσσωμο το φορουμ...
Αυτό κανει το φόρουμ? Και εγώ που νομιζα ότι ενημερώνει.....

Καλύτερα λοιπόν να ξερει τα αρνητικά, και αν τα λουστεί να ειναι καθόλα υπευθυνος των επιλογών του και της ευζωίας του σκυλου του.
θα σου πω γιατί συνολικά διαφωνω με το σκεπτικό σου και το συμπερασμα του θρεντ γενικοτερα, χωρις αυτο να σημαινει οτι τα οσα λες δεν εχουν νόημα, και χωρις να σημαινει οτι ολοκληρο το θρεντ δεν ειναι χρησιμο, αντιθέτως.

Θεωρω την αποφαση να παρει καποιος σκυλο πολυ σοβαρη υποθεση, και νομιζω οτι θα συμφωνησουμε σε αυτο. Με κίνδυνο να φανω υπερβολικός, αλλα δεν πειραζει, θεωρώ οτι η αποκτηση ενος σκυλου πρέπει να διεπεται απο τόση υπευθυνότητα όση και η αποκτηση ενος παιδιου. Για να επιλεξουμε λοιπον καθαροαιμο σκυλο, γιατι γι αυτη την περιπτωση μιλαμε, θα πρεπει να ψαξουμε εξονυχιστικά καθε πηγη γνωσης και ενημερωσης. Αυτο ακριβως ειναι και καθε φορουμ, μια απλη πηγη ενημερωσης. Ποια ειναι η διαφορα; Η διαφορα μας ειναι στο οτι στην αποφαση πρεπει ο καθενας να καταληγει μονος του, ανακαλυπτοντας και ζυγιζοντας τα δεδομενα, και οχι κατοπιν υποδειξεων. Οι υποδειξεις ειναι χρησιμες αλλα δεν πρεπει να υποκαθιστουν την κριση του καθε υποψηφιου σκυλογονιου. Η δικη μας γνωση και εμπειρία δεν πρεπει να υποκαθιστα τη δικη του διαδρομη. Το να αποτρεψουμε ειναι ευκολο, λιγες λεξεις αρκουν και σιγουρα γινεται με αγνες προσθεσεις, τα λογια δειχνουν απλα μια κατευθυνση ή αποτρεπουν απο μια αλλη. Τον δρομο πρεπει ο ιδιος να τον περπατησει και να αποφασισει.
Δεν υπαρχουν αξιωματα στην κυνολογία, εκτός απο ελαχιστες περιπτωσεις, ουτε ειμαστε εμεις οι οιδήμονες που μπορουμε να κρινουμε την καταλληλοτητα ή ακαταλληλοτητα μιας φυλης, οποιασδήποτε φυλης. Αρα συνολικα ειμαι υπερ της πληροφορησης αλλα κατα των απολυτων υποδειξεων-αποψεων.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα σου πω συγκεκριμένα σε τι διαφωνώ....

στο φορουμ δεν γινονται υποδειξεις, μιας και μιλάμε πισω από ενα Nickname. Δίνονται συμβουλευτικές κατευθύνσεις που -φρονώ αντιλαμβάνεσαι γιατι- δεν μπορουν να ειναι ΠΟΤΕ δεσμευτικές.
Το να παρουσιάζει ομως κάποιος την αντίδραση "μα μόνο 3-4 ειναι οι ιδιοκτητες των γαλλικών που μου απαντουν" και να μην μπαίνει καν στον κόπο να διαβάσει τι του έχουν γράψει, θεωρώ δεδομένο ότι θα προκαλέσει την αγανάκτηση όσων ασχοληθηκαν με το θέμα. Θα μου πεις "ας μην ασχολουνταν"... αλλά όπως εχω πεις πολλές φορες, εδώ δεν μας νοιάζει το άτομο per se αλλά το σκυλι. Οποτε η αγανάκτηση εστιάζεται στο ότι ο στρουθοκαμηλισμός, μπορεί καλλιστα να αποβει μοιραίος για ενα πλάσμα που θα ειναι απολυτα εξαρτημένο από την φροντίδα του μέλους.

Ή μήπως όσοι εχουν γαλλικο μόνο δικαιούνται να μιλάνε? Όσο δεν εχουμε αυτή τη φυλή, δεν δικαιούμαστε να ξέρουμε ενα δυο πράγματα παραπάνω από τον μέσω σκυλογονιο που εχει το γαλλικό απλά για την ιδιαίτερη φατσούλα?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εννοείται πως δικαιούμαστε , its a free country, ποιος λεει το αντιθετο; Οχι παντως εγω.
Οχι, δεν ειναι συμβουλευτικες κατευθυνσεις, πολυ το στρογγυλευεις.. θα λεγα οτι ειναι κατηγορηματικες υποδείξεις, κατα ενα μεγαλο ποσοστό τουλαχιστον. Και με δόσεις απαξίωσης για την αποφαση του να συνεχίσει το ψαξιμο.
Η αντιδραση του παιδιου υπο αυτο το πρισμα ειναι κατ εμε δικαιολογημενη, μπαινει και ρωτα συγκεκριμενα πραγματα και αντι να απαντηθουν αρχιζουν οι αποτροπές. Που και παλι, οκ, καμία αντίρρηση, να τις λεμε εφοσον το κρινουμε απαραιτητο αλλα σε συνδυασμο και με απαντησεις σ αυτο που ρωτησε, αυτο τον απασχολει. Εχουμε μια ταση οι ανθρωποι να νομιζουμε οτι οι αλλοι εχουν κλειστα ματια κι εμεις τους τα ανοιγουμε. Κι οπως προείπα, συχνα νομιζουμε οτι ξερουμε περισσότερα απο όσα πραγματικά ξέρουμε.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Τι να πεί κανείς, στο 2014 ζούμε κάνεις μια απλή αναζήτηση και βρίσκεις ότι θές
http://www.offa.org/SurveySummary.php?b=ACD&q=ALL&s=78
και χώρες με αρχεία και στατιστικά το ίδιο λένε
French Bulldog Club of America | French Bulldog Breed Information
αλλά άμα εμπιστεύεσαι ένα που είδες στη καφετέρια ή στο πάρκο τότε τσάμπα μιλάνε όσοι θέλουν να βοηθήσουν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εννοείται πως δικαιούμαστε , its a free country, ποιος λεει το αντιθετο; Οχι παντως εγω.
Οχι, δεν ειναι συμβουλευτικες κατευθυνσεις, πολυ το στρογγυλευεις.. θα λεγα οτι ειναι κατηγορηματικες υποδείξεις, κατα ενα μεγαλο ποσοστό τουλαχιστον. Και με δόσεις απαξίωσης για την αποφαση του να συνεχίσει το ψαξιμο.
Η αντιδραση του παιδιου υπο αυτο το πρισμα ειναι κατ εμε δικαιολογημενη, μπαινει και ρωτα συγκεκριμενα πραγματα και αντι να απαντηθουν αρχιζουν οι αποτροπές. Που και παλι, οκ, καμία αντίρρηση, να τις λεμε εφοσον το κρινουμε απαραιτητο αλλα σε συνδυασμο και με απαντησεις σ αυτο που ρωτησε, αυτο τον απασχολει. Εχουμε μια ταση οι ανθρωποι να νομιζουμε οτι οι αλλοι εχουν κλειστα ματια κι εμεις τους τα ανοιγουμε. Κι οπως προείπα, συχνα νομιζουμε οτι ξερουμε περισσότερα απο όσα πραγματικά ξέρουμε.
η απαξιωση εντοπιζόταν στην επιμονη του να μας λέει για τα γαλλάκια της ομάδας του φβ που τα βλέπει υγιεστατα σε αντίθεση με εμπεριστατωμένες αποψεις που ελαβε από ατομα εδω που του απαριθμούσαν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομίζω οτι απαντήθηκε οτι ρώτησε (και εκτροφεα του προτειναν) απλως δεν ηταν αυτο που ηθελε.
Ποσο εγωιστικο ειναι πια να θελεις ενα σκυλο που το μισο χρονο σχεδον δεν την παλεύει απο τη ζεστη; ειναι κυνοφιλικο; φιλοζωικό;

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
σαν ασχετη και παρακολουθωντας ολο το θεμα δλδ αυτη η ρατσα απλα δεν θα επρεπε να υπαρχει ή να σταματησει να υπαρχει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
σαν ασχετη και παρακολουθωντας ολο το θεμα δλδ αυτη η ρατσα απλα δεν θα επρεπε να υπαρχει ή να σταματησει να υπαρχει?
κατα πολλους θα επρεπε να σταματσει η εκτροφή της ωσπου να βρεθεί λυση για τα προβλήματα υγείας που τη μαστίζουν.

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Νομίζω οτι απαντήθηκε οτι ρώτησε (και εκτροφεα του προτειναν) απλως δεν ηταν αυτο που ηθελε.
Ποσο εγωιστικο ειναι πια να θελεις ενα σκυλο που το μισο χρονο σχεδον δεν την παλεύει απο τη ζεστη; ειναι κυνοφιλικο; φιλοζωικό;
Αυτο το ρωτας για τη Frenciefan που θελει να ξαναπαρει ε?
Γιατι τον Μιχαλη τον πεισαμε και δεν θα παρει φανταζομαι..

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, θα μπορούσε να βελτιωθεί το πρότυπο,
French Bulldogs are classified structurally and developmentally as a brachycephalic and chondrodystrophic breed.
απο το ψάξιμο που είχα κάνει είχα βρεί αυτά
Understanding our health issues | French Bull Dog Club of America
Frenchie Health and Conformation | French Bull Dog Club of America

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αυτο το ρωτας για τη Frenciefan που θελει να ξαναπαρει ε?
Γιατι τον Μιχαλη τον πεισαμε και δεν θα παρει φανταζομα
Ειναι απλως τροφη για σκέψη.
Συνεχιζω...
Η αποκτηση ενος τετοιου σκυλου, αν μπορουσαν να μπουν σε μια ζυγαριά, εχει να κανει περισσοτερο με την ευκαιρία που μας δινεται να εγγυηθουμε την ευζωία του, ή με την ικανοποίηση των δικών μας επιθυμιων και γούστου; Και τι θα πρεπε να προεχει;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το ιδιο οπος οταν εχεις ενα Husky/Samoyed/Malamute στην ελλαδα, εναν Καυκασιο μεσα στο διαμερισμα η ενα Pointer η Setter μονο για "τον καναπε". Και η λιστα αυτη μπορει να συνεχιστει απειρος!

Πολλες φυλες δεν θα επρεπε να εκτρεφονται πια- πειτε μου μια ( και να ειναι και καπος "δημοφυλες"οχι κατι σαν "Dandie Dinmont Terrier"- - που ειναι ελαχιστα διαδεδομενη) ειναι ελευθερη τυπικων για την φυλη παθησεων!!

Και ναι, και το αγγλικο Bulldog εχει παρομοια προβληματα. Και το Pug επισης.

Οπος ειχα ξαναπει- τα σκυλια μου δεν ειναι "αναπηρα" και δεν μπορουν να κουνηθουν- αλλα θελουν παααρα πολυ μεγαλη προσοχη. Μην χωροπηδανε υπερβολικα και "πιαστει" η μεση τους- μην το παρακανουν στο τρεξιμο και δεν παιρνουν μετα αερα. Εχουμε "φτιαξει" την ζωη μας γυρο απο τα σκυλια και των αναγων τους. Δηλαδη- το καλοκαιρι τους βγαζουμε την μεγαλη τους βολτα πριν της 7 το πρωι. Στο σπιτι εχουν συνεχος μια πισινουλα για να δροσιζονται ( ευτυχος εχω μεγαλη αυλη). Ταξιδια παμε το καλοκαιρη μονο πολυ πρωι- η αργα το απογευμα, επειδη ακομα και με το Aircondition στο αμαξι ειναι δυσκολα. Σε πολυ ζεστες μερες ( που ουτε εγω δεν αντεχω την ζεστη) τους εχω ολη μερα με κλιματιστικο στο σπιτι.
Θελει "προγραματισμο" η ζωη με γαλλικο- δεν γινονται πολλα πραγματα αυθορμητα- και δεν ειναι ολη διατηθεμενοι να ζουν ετσι νομιζω.

Και για να επανελθω στα ποσοστα "αρρωστων" σκυλων: Επειδη θεωρηθηκε, οτι τα 15 σκυλια δεν ειναι αρκετα για να κρινει καποιος, εβαλα προχθες το βραδυ σε ενα γερμανικο Φορουμ μονο για γαλλικα μια δημοσκοπηση, οπου ρωτησα, ποσοι απο τους Users εχουν η ειχαν στην κατοχη τους γαλλικο ανω των 5 ετων που δεν ειχε απολυτος κανενα προβλημα υγειας, οπου διευκρινησα τα "προβληματα υγειας" με : αλλεργιες, παθησεις καρδιας η αλλων οργανων ( Νεφρα, πανκρεας, ηπαρ), προβληματα με την αναπoη, προβληματα ματιων ( Sicca Syndrome p.x) , διαπιστομενη με ακτινογραφια σπονδυλικη στυλη χωρις δυσμορφιες ( πχ.Hemivertibrae), προβληματα αρθρωσεων και συνδεσμων ( Αγωνα, γονατο, ισχιο).
Μεχρι τωρα βρεθηκαν 86 κατοχοι με γαλλικα ανω των 5 ετων- απο τα οποια μονο τα 8 ειναι απολυτος υγιες!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ειναι απλως τροφη για σκέψη.
Συνεχιζω...
Η αποκτηση ενος τετοιου σκυλου, αν μπορουσαν να μπουν σε μια ζυγαριά, εχει να κανει περισσοτερο με την ευκαιρία που μας δινεται να εγγυηθουμε την ευζωία του, ή με την ικανοποίηση των δικών μας επιθυμιων και γούστου; Και τι θα πρεπε να προεχει;
Για μενα - οσο και το εχω ψαξει, δεν εχω βρει αλλη φυλη που μου ταιριαζει τοσο πολυ ( και λογο επαγγελματος ερχομαι σε επαφη με πολλων ειδων σκυλων- εχω παει σε αρκετες εκθεσεις ακομα και στο εξωτερικο με 20.000 + συμμετοχες, οπου βρισκεις σχεδων ολες τις φυλες). Και μιας και εχω πια σχετικη εμπειρια- ξερω τι συνεπαγεται με το να εχεις γαλλικο και πως θα κυλησει μετα η ζωη σου!
Αρα ειμαι στην θεση να του προσφερω μια ευζωια ( λεεω τωρα!).
Ειναι διαφορετικα σκυλια- πολυ διαφορετικα- απο αποψη χαρακτηρα! Εχει στοιχια που δεν εχω βρει σε καμια αλλη φυλη. Εχει απιστευτη μιμικη- εκφραστικοτατη γλωσσα σωματος. Δυσκολα θα μπορουσα να φανταστω μια ζωη χωρις γαλλικο διπλα μου- με οτι και να συνεπαγεται αυτο.
Μαλλον ειναι εγωιστικο! Αλλα πιστευω και οτι η εμπειρια που εχω αποκτησει ζωντας τωρα 15 χρονια με την φυλη- θα με βοηθησει και στο μελλον να προλαβαινω πραγματα.
Και με αυτο εννοω- οτι δεν θα σκευτω, οταν βλεπω τον σκυλο μου να περπαταει περιεργα με ανασυρομενη κοιλια, ρευοντας συνεχος, οτι κατι εχει το στομαχι του ( που συνηθος αυτο το λανθασμενο συμπερασμα βρισκουν και οι κτηνιατροι δυστυχος!!! Και ενω η εξελιξη μιας προπτοσης δισκου σε αλλες φυλες μπορει να παρει μερες, ισως και εβδωμαδες, στο γαλλικο ειναι παρα πολυ συχνα ραγδαια και μεσα σε ωρες)- αλλα το πρωτο που μου μπαινει στο μυαλο ειναι οτι κατι τρεχει με την ραχη του.
Εχω μαζι μου εδω και χρονια ενα "kit πρωτων βοηθειων", που περιεχει εκτος απο αυτα που εχουμε ολοι μαζι ( ατροπινες, κονακιον, φιλταλον κλπ.) και ενεσημη κορτιζωη, Βιταμινη Β, μετακαμ/ριμαδυλ κλπ. ( βεβαια εχω και την αναλογη εκπαιδευση να τα χρησομοποιησω. Δουλευα 15 χρονια σε κτηνιατρειο).
Και- οταν ισως ξαναπαρω γαλλικο- ξερω τι πρεπει να προσεξω.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το θέμα είναι απλό! Η Frenchie ΞΕΡΕΙ τι να προσέξει τι να προλάβει και πως να το χειριστεί ΞΕΡΕΙ την φυλή!

Ένας άπειρος δεν μπορεί να καταλάβει σε μια τόσο ζορισμένη φυλή από προβλήματα

Απλά τα πράγματα!!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το θέμα είναι απλό! Η Frenchie ΞΕΡΕΙ τι να προσέξει τι να προλάβει και πως να το χειριστεί ΞΕΡΕΙ την φυλή!

Ένας άπειρος δεν μπορεί να καταλάβει σε μια τόσο ζορισμένη φυλή από προβλήματα

Απλά τα πράγματα!!!
...και αυτο το εμαθα με τον δυσκολο τροπο!!